Effen stoffen hebben een streepje voor bij koningin Máxima. Door de rust te bewaren qua kleding, kan ze namelijk onbeperkt experimenteren met hoeden, sieraden en andere accessoires. Maar Máxima zou Máxima niet zijn als ze niet af en toe een uitstapje zou maken naar ruiten, strepen, hanenpoten en dies meer. Daarom nu online: een serie over Máxima's dessins. Met vandaag een hoofdrol voor.... de streep! 

Een dessin met twee gezichten. Zo omschrijf ik de streep graag, want o,o,o wat kan hij verraderlijk zijn. Gemeen verraderlijk zelfs, want waar je de ene keer superslank lijkt met een streepje hier of daar, lijk je de volgende keer juist tien kilo zwaarder. Hoe komt dat toch? Aan de hand van Máxima's kleding praat ik je bij over het effect van de streep. En dan beginnen we natuurlijk met de breedte ervan. 

Stelregel 1: 
Hoe breder de streep, des te breder het totaalplaatje. Als je deze stelregel aanhoudt, ben je al een heel eind op weg. Een brede streep hakt je postuur namelijk in allemaal stukjes, waardoor je breder lijkt dan dat je bent. Kies je juist voor een dunne streep, dan is dat effect veel minder sterk aanwezig omdat het oog de lijn optisch door kan trekken. 

Natuurlijk blijft het niet bij één stelregel, want het effect van de streep is ook nauw verweven met kleuren, contrasten, placering, etc. Bij alle aspecten, hoe uiteenlopend ook, draait het eigenlijk om één vraag: waar leg ik met een streep de focus op? Door te kiezen voor een dunne streep, onderstreep je je lengte. Door brede strepen juist je breedte. Het is dus maar net de vraag wat je doel is, want er zijn ook genoeg vrouwen die slank en lang zijn, en snakken naar wat meer body. Dé tactiek voor gestreepte kleding bestaat dus helemaal niet. Maar voor het gemak gaan we uit van een horizontale streep en de wens om slank over te komen, want volgens mij is de eerste groep nog altijd groter dan de tweede. Goed, genoeg afgedwaald. Tijd voor stelregel 2. 

Stelregel 2:
Naast de breedte, speelt het contrast ook een rol bij gestreepte kleding. De tweede stelregel heeft dan ook alles te maken met kleur: Hoe groter het contrast, des te sterker het effect. In positieve of in negatieve zin. 

Stelregel 3: 
Eigenlijk zou ik de derde stelregel met hoofdletters moeten schrijven: Te strakke strepen gaan hobbelen en werken altijd in je nadeel. 

Stelregel 4: 
Last but not least gaat hier zeker op, want van alle stelregels is de laatste misschien wel het belangrijkste: een goede placering verdoezelt minpunten en benadrukt schoonheid. Heb je hele dikke billen en een slanke taille? Draag dan een effen rok/broek en een gestreepte top. Alle aandacht zal dan uitgaan naar de bovenzijde.

Jan Taminiau heeft dit principe goed in de vingers, en speelt graag graag met de placering van zijn dessins. Zo brengt hij de aandacht bij onderstaande jurk heel slim naar Máxima's gezicht en taille, terwijl hij het gebied rondom haar heup/buik/billen een beetje verstopt.  

Op de foto hieronder vind ik de verdeling van de vlakken en het materiaal juist mis gaan. Door de breedte en het tekenende leer is Máxima's taille compleet verdwenen. Door het contrast tussen het bruin en mosterdgeel gaat alle aandacht daarnaast uit naar het breedste gedeelte van haar heupen. Dag slanke lijn! Ik zou bij dit ontwerp gekozen hebben voor een donkergrijze rok, een donkerblauwe heupstrook, een leren taillestrook (iets hoger) en een mosterdgeel  lijfje. 

Bij onderstaande japon is er ook gekozen voor een accentuering van de taille door middel van stoffen, maar hier gaat het wél goed doordat de strepen smaller zijn, het materiaal minder tekent, en het accent net iets hoger is geplaatst. 

-------------------

En dan nu een overzicht van Máxima's gestreepte kleding: 

------Advertentie-----

-----Einde advertentie------

Laatste tip: wees geen streepjescode. 

In deze serie:
Máxima en de streep
Máxima en pied de poule 
Máxima en de dierenprint
Máxima en de paisleyprint 
Máxima en de polkadot 
Máxima en kleurverloop
Máxima en de ruit 
Máxima en bloemdessins 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jens

Jens

woensdag 11 dec 2019 - 07:58

Wat jammer dat het koningspaar niet één foto heeft vrijgegeven van Amalia met ouders en grootmoeders na afloop van de door haar mede geschreven en opgevoerde kerstmusical.
Privé is privé maar een enkele foto hadden ze ons best kunnen gunnen. Of anders een foto zonder Amalia bij aankomst van het gezelschap. Ik vind het echt een beetje flauw, in Sevilla mocht er volop gefotografeerd en gefilmd worden.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 10 dec 2019 - 23:56

...uit het overzicht blijkt maar weer, dat de Koningin veel kan dragen.
Enkele modellen zijn helaas te kort/krap of maken onnodig breed en daardoor onvoordelig.

afbeelding van Lies

Lies

woensdag 11 dec 2019 - 09:08

Jaaaaa! Een superpak, snel in Nederland dragen als alle camera's op haar gericht zijn.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 11 dec 2019 - 08:34

Omg! Wat een geweldig pak!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 10 dec 2019 - 22:32

wow goed gevonden! En wat een mooie set? nieuw denk ik?

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 10 dec 2019 - 15:58

De mooiste outfit vind ik de japon nr 10 in het overzicht van de kleine foto’s. Prachtig staat haar fantastisch. Maar dat pak met de slippers is echt vreselijk, doet ook niks voor Maxima. Staat lomp. Dir rok met dat leren middenstuk is ook echt vreselijk. Tekent veel te veel. Ook de onderkant met franjes vind ik niet mooi

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 10 dec 2019 - 13:03

Leuk hoor , ik vind vooral bij de zomerjurken
de streepjes erg mooi.
Enkele dingen mogen wat mij betreft in de zak van Max,maar er zitten jurkjes bij die ze van mij nog wel eens mag dragen
Wat mij opvalt is dat Maxima best schommelt wat gewicht betreft, ik denk dat het niet alleen
door de brede strepen komt dat ze wat zwaarder lijkt .

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 10 dec 2019 - 12:11

Doe mij maar strepen i.p.v. bloemetjes (gordijnen). Ik vind opeens die zomerse ballonrokjes met een strak topje over de rok heen heel leuk, die zuurstok roze en die gele in het bijzonder. En die Taminiau jurk oogt dan toch weer heel klassiek en ook wat ouwelijk. Dat taupe donkerblauw jurkje heb ik altijd een topper gevonden. Ik geloof dat ik het al weer gehad heb met midi en vooral met klokkende rokken. Ik doe gewoon een strakke jurk aan tot net op/ over de knie met Kerst!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 10 dec 2019 - 22:34

Helemaal mee eens!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 10 dec 2019 - 13:31

Oh, ik ben er ook zó klaar mee. Ik zat net beelden te bekijken uit 2013. Heerlijk die rokken tot de knie en zandkleurige LK Bennetts.

afbeelding van Maria04

Maria04

dinsdag 10 dec 2019 - 10:07

Mooi overzicht , op de laatste foto: dat pakje......vormloos.......een soort huispak....pyjama.... ik zie niet wat het moet voorstellen ?

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 10 dec 2019 - 08:39

Hele mooie blog weer, Josine!
Bedankt voor al je tijd die je hierin steekt!
Er zitten hele mooie outfits bij.

afbeelding van Lies

Lies

woensdag 11 dec 2019 - 09:10

Hier sluit ik me bij aan. Bedankt, Josine.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 11 dec 2019 - 09:11

Dank jullie wel, heel graag gedaan :)

afbeelding van Jens

Jens

maandag 09 dec 2019 - 23:27

Wees geen streepjescode ..... LOL
WA vindt het ook geen succes zo te zien.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

maandag 09 dec 2019 - 22:25

Wat een leuk onderwerp, dank je wel Josine! Ik kijk nu al uit naar de volgende onderwerpen.
Er staan hele mooie outfits tussen die ik vaker zou willen zien (en het ook verdienen om herdragen te worden), maar die ik ook vergeten was, ahum ..... Sommige outfits mogen in de inloopkast blijven hangen ;-)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 09 dec 2019 - 20:17

Máxima en strepen, een top combinatie. Hier blinkt Natan echt uit, ik ben echt fan van de mooie combinaties die hij gemaakt heeft. Helaas ook wat missers, het blauw wit gestreepte pak en de jurk met het leren stuk op de taille.... Maar de meeste van deze outfits zie ik heel graag nog eens terug.

En ik kijk nu al uit naar de volgende blogs. Wat een leuke thema’s Josine!

afbeelding van Suus

Suus

maandag 09 dec 2019 - 19:45

Wees geen streepjescode hi hi hi. Briljant Josine.
Leuke blogjes en ook hele mooie jurken ertussen die
zeker nog eens gezien mogen worden. Helaas ook
enkele missers.

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 09 dec 2019 - 18:14

Leuk en interessant onderwerp!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 09 dec 2019 - 18:18

Wat een leuk blog !!ben heel benieuwd naar de volgende!!wat is die donkerblauwe japon met brede bond rand aan de onderkant en gele pumps een mooi geheel,niet zo vaak gedragen. volgens mij,alles prima op elkaar afgestemd,kortom een plaatje!

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?