Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 09 nov 4 reacties

Máxima en dessins: de dierenprint

In de kledingkast van koningin Máxima zijn meerdere outfits met dierenprint te vinden. Denk aan haar groene jurk van Givenchy of haar avondjurk met halternek van Gucci. Maar wat voor prints zijn het eigenlijk? Heeft de koningin een zwak voor de tijgerprint, jaguarprint, luipaardenprint of jachtluipaardenprint? 

Laten we beginnen met Máxima's groene japon van Givenchy. Ze droeg het kledingstuk in Argentinie tijdens een zakenreis en in Nieuw-Zeeland tijdens het staatsbezoek. Wie inzoomt op de print, ziet zwarte rozetten met kleine vlekjes in het midden. Voilà: de vachttekening van een jaguar. 

Nog meer jaguar-print:

Afbeeldingsresultaat voor gucci site:modekoninginmaxima.nl

De vachttekening van een jachtluipaard (oftewel cheetah) is heel anders: kleine, ronde vlekken. Máxima heeft een driedelige combinatie met de print. Een ontwerp van modehuis Natan. 

De vachttekening van de luipaard  (ook wel panter genoemd) lijkt sterk op die van een jaguar, maar heeft in de rozetten geen vlekjes. Máxima's blouse op onderstaande foto is voorzien van luipaardenprint. Wie goed kijkt, ziet dat de cloche is gemaakt van een andere print: die van de jachtluipaard. 

Klik hier voor de foto

Hoewel vaak wordt beweerd dat koningin Máxima met regelmaat kleding draagt met een tijgerprint, heb ik haar er nog niet op kunnen betrappen. De vacht van het dier kenmerkt zich door strepen in plaats van vlekken of rozetten. Voor de duidelijkheid hieronder een overzichtje. 

In deze serie:
Máxima en de streep
Máxima en pied de poule 
Máxima en de dierenprint
Máxima en de paisleyprint 
Máxima en de polkadot 
Máxima en kleurverloop
Máxima en de ruit 
Máxima en bloemdessins 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
4 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Heerlijk deze “beestenboel” 😍
Dank voor de plaatjes met welk dier welke “print” heeft Josine.
Ik vind de groene jaguar jurk fantastisch en de rest mag ook zo mijn kast in 😉

🐆 👗🤩

De groene japon met dierenprint is altijd al 1 van mijn favorieten geweest. Hij staat Máxima ook zo mooi.

Persoonlijk niet zo dol op dierenprints, maar…. deze groene japon met de prints van Givenchy is hierop een uitzondering. Vooral als ze deze japon draagt met een zwarte hoed, cape of jas (of…omslagdoek) vind ik het een ijzersterke combi en dan komt de jurk nog beter tot zijn recht. De lange jurk met dierenprint is absoluut niet mijn smaak.(bruin en dierenprint).