Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 10 mei 1 reacties

Máxima & dessins: kleurverloop

Effen stoffen hebben een streepje voor bij koningin Máxima. Door de rust te bewaren qua kleding, kan ze namelijk onbeperkt uitpakken met hoeden, sieraden en andere accessoires. Maar….. Máxima zou Máxima niet zijn als ze niet af en toe een uitstapje zou maken naar ruiten, strepen, hanenpoten en dies meer. Daarom nu online: een serie over Máxima’s dessins. Met vandaag in de hoofdrol:kleurverloop! 

Als ik een drukke dag vol deadlines en andere afspraken heb gehad, kom ik ’s avonds graag tot rust door op Youtube modefilmpjes te kijken. Niets rustgevender dan een naald door kralen en mooie zijde te zien gaan, en tegenwoordig heb ik ook nog een andere zoekterm die favoriet is: ombre. Ik vind het werkelijk waar magie hoe een paar druppeltjes verf een jurk, jas of rok compleet kunnen transformeren. Kijk maar.

Waarom ik juist deze video deel in deze blog, zul je vast wel begrijpen. In Máxima’s kast hangen ook een paar prachtige kunstwerken waar een kleurverloop in is verwerkt. Zo droeg Máxima in Australië (2006) en Turkije (2007) deze avondjurk van Natan, waarbij het blauw subtiel overvloeit in een warme tint groen.

Ik weet nog dat ik tijdens mijn zwangerschappen weleens verlangend heb zitten kijken naar deze jurk. In Nederland hangen de winkels met positiekleding vol met spijkerbroeken en fleurige bloemetjesjurken, maar dit is toch wel zwangerschapsmode van een heel ander niveau. Door het subtiele kleurverloop en de soepele stof is het ontwerp geen tent, maar een ode aan de zwangere vrouw.

Door naar jurk twee met een kleurverloop. Tijdens het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk droeg de koningin een blauwe japon met een dubbel kleurverloop. Zowel bij de halslijn als het rokgedeelte zie je een lichte tint blauw, bij de taille is de keuze gevallen op een donkerblauwe tint. Een passende keuze, want de ster van de avond is dit keer de blauwgroene Stuart-diamant die boven op het diamanten collier prijkt.

Ik hoop dat we de creatie van Taminiau in de toekomst nog veel vaker gaan zien. Bijvoorbeeld zónder cape, mét aquamarijnen tiara en een lage knot met een minder prominente lok. Het is echt een jurk met veel mogelijkheden.

Ik denk dat kleurverloop gewoon mijn ding is, want jurk nummer drie vind ik ook een juweeltje. De kleurencombinatie oudroze en donkerblauw pakt mooi uit, en doordat er bij het (geweven?) kleurverloop ook een lichte kleur paars is toegevoegd, oogt het dessin extra feestelijk. Even de peeptoes omwisselen voor goede pumps van Gianvito Rossi en Máxima is ready to go. 

Last but not least is er dan ook nog Máxima’s capejurk met diagonaal kleurverloop. De overgang van rood naar beige is gerealiseerd met de ombre-techniek, bij het zwart is er sprake van een naad. Dit is dus niet geverfd, hier is een diagonale strook tussen gezet.

In deze serie:
Máxima en de streep
Máxima en pied de poule
Máxima en de dierenprint
Máxima en de paisleyprint
Máxima en de polkadot
Máxima en kleurverloop
Máxima en de ruit
Máxima en de bloem

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
1 Commentaar
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Oh wat is de jurk blauw/groene jurk van Taminiau toch een juweeltje. Zo mooi en deze avondjapon staat Máxima geweldig!