Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 26 apr 34 reacties

Máxima droeg gisteren niet zomaar een ring….

Gisteren introduceerde Máxima een nieuwe ring en dat is niet zomaar een glimmer.

Als je omringd wordt door miljonairs en miljardairs, kun je op je verjaardag zomaar een knoeperd van een ring cadeau krijgen. Het overkwam Máxima toen ze Sarah zag. Haar Griekse vriendin Marianna Vardinogiannis (1937-2023) schonk haar een peperdure ring met een grote cabochon geslepen smaragd. (Cabochon is een slijpwijze waarbij de steen bol geslepen wordt.)

We moesten er bijna drie jaar op wachten, maar gisteravond was het dan zover. Tijdens het diner met de Nigeriaanse president droeg Máxima het geschenk van haar vriendin.

Bij het zien van de ring, moest ik gelijk denken aan een ring met een cabochon geslepen smaragd van 90.38 (!!!) karaat van het Londense juweliershuis G by Glenn Spiro. Als de koningin daadwerkelijk dit juweel cadeau heeft gekregen van haar vriendin, hoop ik dat ze hem héél snel nog een keer draagt. Begrijp me goed: dan hebben we het over een van haar mooiste en allerduurste ringen.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
34 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

WauW! Wat een beauty. Bijzonder dat je dit wee4 hebt weten te achterhalen. Van mij mag ze deze nog heel vaak dragen. Ik ben benieuwd of hij met een groene outfit er groener uit ziet.

Ongetwijfeld heel kostbaar met een grote emotionele waarde maar echt mooi vind ik hem niet maar da’s heel persoonlijk.

Wat een bijzondere ring, een soort groen ‘tover bolletje’. Voor Maxima heeft deze ring waarschijnlijk op de eerste plaats een grote emotionele waarde, maar dat heeft het touwtje om haar pols blijkbaar ook. Het zit ‘m voor mij ook niet altijd in het prijskaartje wat ergens aan hangt, maar met name het gevoel wat er bij komt kijken.

Haha, bij mij ook hoor😁.

Als liefhebber van blingbling, vind ik dit een mooie ring. Deze past goed bij de andere juwelen van Maxima, bezet met smaragden. Ik zeg: vaker dragen dat ding; in de kluis laten liggen is zonde. En het is een gift van haar vriendin, Marianna Vardinoyannis. Ze waren buren op het Griekse eiland. Leden van de voormalige Griekse koninklijke familie wonen er ook in de buurt.

De ring zou mij te opvallend zijn, hoewel ik de kleur mooi vind. Sowieso staat zoiets ver van mij af, stel je voor, zo’n dure ring krijgen van een vriendin en na 3 jaar wordt de ring een keer gesignaleerd. Ik mag toch hopen dat ze hem dan vaker draagt thuis. Maar ik vraag het me af, als je ziet dat ze behoorlijke wat keuze heeft aan ringen.
Josine, heb jij enig idee hoeveel ringen Maxima zou hebben?

Dan besteed je geen of weinig aandacht aan je kapsel, je draagt een topje wat ik op het randje vind, oog make- up ook veel te zwaar en dan schuif je wel zo.n mega ring van zeer grote waarde om je vinger , ik weet niet wat ik hier van moet vinden.
Als ik zo.n mega ring zou hebben, zal never nooit gebeuren, ha ha , wat ik ook niet betreur, dan zou ik heel zorgvuldig kijken wanneer én waarbij ik die zou dragen.

Op naar morgen maar, ben zooooo benieuwd wat de dames gaan dragen dragen

Máxima draagt vaker knoeperds van ringen. Dus past goed bij haar ringencollectie, los van deze hartelijke gift en de waarde van de steen.

Deze cabochon zal het goed doen met het “paasei” zoals eerder omschreven op deze site. Toch een mooi geschenk van de griekse buurvrouw fie vorig jaar is overleden.
Ps : de cabochon slijpvorm is de minst dure slijpvorm vermits er geen facetten zijn.

Last edited 1 maand geleden by maribrune

Prachtige kleur maar mooi? nou uhh niet echt, dus zeker niet één van haar allermooiste, sorry Josine 🤷🏼‍♂️ smaken verschillen 😉

Dat is een mooie vraag Josine, ik ga hier over nadenken 💍

Ja deze is heel mooi. Die groene knol mag wel heel duur zijn maar esthetisch is het niet…

💙🩵 Vooruit een laatste voor vandaag @Josine Droogendijk ☺️

👉🏼 Het crossover model, waarbij verschillende ringen met elkaar verbonden zijn, symboliseert eeuwigdurende liefde en verbondenheid.

https://www.modekoninginmaxima.nl/maximas-juwelen-in-2023-een-nieuwe-cross-over-ring-en-historische-haarspelden/

Ik voel een special over ringen aankomen 😉

Fijn Josine, ik herinner me meer mooie ringen maar het is lastig zoeken, 🔍 voor mij althans.

@Josine Droogendijk En deze twee bijvoorbeeld 🤩

👉🏼Pomelatto 1: Met schubben van geelgoud en diamant

👉🏼Pomelatto 2: Een knoeperd van geelgoud, diamant en rookkwarts.

https://www.modekoninginmaxima.nl/aha-hier-komt-maximas-nieuwe-ring-vandaan/

Ja erg geinig, dat vind ik van de grote groene knoeperd hierboven, ik ervaar er weinig subtiels aan

Last edited 29 dagen geleden by PK020

@Josine Droogendijk Deze vind ik bijvoorbeeld prachtig 💛🧡

https://www.modekoninginmaxima.nl/maximas-glimmers-een-grote-citrienen-ring/

Wat een beauty (doe mij zo’n vriendin😉) en gelukkig dit raadsel opgelost.
Ik wist dat ik deze ring ergens had gezien, maar wist niet meer waar: een winkel, website enz. Ik heb me suf gezocht en nu kan ik tenminste rustig slapen😉😂

En hier had ik ‘m dus gezien: https://www.tatler.com/gallery/g-glenn-spiro-the-art-of-jewel-book-review
Daar staan nog meer beauty’s op, ook tiara’s🤩

Bijzondere verwerking van een smaragd. Echt mooi, vind ik hem niet. In het filmpje lijkt het net een helmpje.

@Josine Droogendijk; Vraagje; heeft Maxima een kleine tatoeage op binnenzijde vinger?

De ring is mooi maar wel heel groot.

Viel mij ook op. Lijkt een klein torretje, als je de foto vergroot. Zou ook een wondje kunnen zijn.

Ik dacht meteen aan een gehecht wondje. Zou dat kunnen ?

Ik meen dat ik dat plekje al eens eerder heb gezien, ik vind het er meer uitzien als een soort wijnvlekje. Het kan van alles zijn.

O ja dat kan natuurlijk ook.
( ik dacht misschien een bijtje)