Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 11 jan 0 reacties

UPDATE Máxima's gouden ring van H. Stern

Koningin Máxima heeft door de jaren heen heel wat ringen gedragen. Van moderne ontwerpen met kleurrijke edelstenen tot klassiekers van meer dan honderd jaar oud. Jaarlijks duiken er wel weer nieuwe exemplaren op aan de ringvingers van de koningin, maar er zijn ook ringen bij die door de jaren heen helaas een beetje uit beeld verdwenen zijn. Neem bijvoorbeelden de gouden ring met gekleurde edelstenen, die Máxima in 2001 met regelmaat droeg. Onze superspeurder JAusten heeft het juweel onder de loep genomen en de maker ontdekt!  

In eerste instantie valt de ring helemaal niet zo op. Bij het inzoomen van de foto's wordt pas duidelijk om wat voor ring het gaat: een gouden ring met gekleurde edelstenen in kastzetting ofwel bezel-setting. Bij gekleurde edelstenen wordt deze zetting wel vaker gebruikt omdat de edelsteen door de relatief brede en opstaande rand optisch wordt verbreed. De naam achter het juweel is weleens vaker ter sprake gekomen op deze website: H. Stern. De Braziliaanse juweliersconcern ontwierp de ring in de jaren vijftig. Met opzet is gekozen voor een breed scala aan edelstenen, om zo de Braziliaanse mijnen onder de aandacht te brengen. Tien jaar na de lancering werd de lijn echter met iets heel anders geassocieerd: Spoetnik 1. Voor wie nu zijn wenkbrauwen optrekt: Spoetnik 1 was een Russische kunstmaan, die als eerste kunstmatige satelliet in de baan om de aarde werd gebracht. Qua belijning heeft het er inderdaad wel iets van weg. 

Sputnik-ringen worden tegenwoordig bij de betere juweliers met een vintage collectie aangeboden. Prijzen liggen rond de 1000 dollar, maar afhankelijk van de gebruikte steensoorten en grootte kan dit bedrag ook wat lager of hoger zijn. 

Close-up van Máxima's ring met roze en groene toermalijn, granaat, citrien, amethist, peridot en aquamarijnen: 

Máxima met de ring in 2009 bij een bezoek aan Venlo:

Update, net dank aan Nadia: Máxima droeg de ring deze zomer nog bij een bezoek het Kansfonds! 

Foto's Máxima: RVD 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments