Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 15 feb 15 reacties

Dubbelzien: Máxima en Mathilde in dezelfde kleding (deel 5)

Qua persoonlijkheid kunnen ze niet meer verschillen. Toch worden Mathilde en Máxima regelmatig in een dezelfde of sterk vergelijkbare outfit gespot. Jelka van Garderobe Royale en Josine van Modekoningin Máxima gingen samen op zoek naar koninklijke doublures. In deze blog zie je weer drie voorbeelden.

Klik hier voor deel 1
Klik hier voor deel 2
Klik hier voor deel 3
Klik hier voor deel 4

Josine: “Rond 2014 zet modehuis Natan vol in op asymmetrische mouwen met volume. Zowel Máxima als Mathilde schaffen een grijs ontwerp aan met een goudkleurig riempje om de taille. Het grootste verschil zit hem -mijns inziens- in de schoenen. Waar Máxima grove peeptoes in een grijsbruine tint draagt, kiest Mathilde – keurig en koninklijk- voor zwarte court shoes.”

Josine: “Dat een asymmetrische mouw prima samengaat met een motiefje, bewijst Vermeulen aan zowel Máxima als Mathilde. Bij eerstgenoemde lopen de onderbroken streepjes vanaf de taille diagonaal naar de mouw toe, bij laatstgenoemde loopt het motief gewoon door én is er een korte mouw aan de rechterzijde toegevoegd.”

Zeg het maar: welke jurk vind je mooier? 

Ik ga voor de jurk van....

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Jelka: “Koningin Mathilde combineert in onderstaande look twee Natan stuks die koningin Máxima toch liever apart draagt. Daar heeft ze misschien ook wel goed aan gedaan. Het geeft duidelijk een heel ander totaalbeeld. De lichtroze blouse lijkt op het eerste zicht een rustig kledingstuk te zijn, maar de details ervan geven het omgekeerde effect: de hoge nek, de ruches aan de halslijn en de uiteindes van de mouwen, en de verticale streep aan het decolleté maken er een vrij druk geheel van. Daardoor werkt Mathilde’s combinatie met de rok ook niet zo goed: opnieuw een erg druk kledingstuk door de print, de glanzende stof, en de typische Natan-plooien. 

PPE/UN Photo/Nieboer

Máxima koos voor een jurk, die rustiger overkomt dan de set van Mathilde. Ook de lichtroze blouse combineerde Máxima met een culotte in een zelfde lichtroze kleur, en opnieuw ziet het totaalplaatje er veel geslaagder uit dan bij haar Belgische collega!”

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
15 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De grijze jurk vind ik bij Maxima mooi en netjes staan, maar Mathilde staat diezelfde jurk totaal niet. Veel te hard! De kleur lijkt ook wat donkerder maar dat kan ook aan de foto liggen.
De oranje jurk van Maxima vind ik veel mooier dan de versie van Mathilde.
En de kleding op de laatste foto’s, brrr.

De a-symmetrische mouw vind ik écht zo lelijk en onnatuurlijk. Maakt niet uit wie het draagt. En de,roze jurk die Maxima draagt vind ik dan wel weer aardig. En culottes moeten verboden worden. Alleen leuk voor clowns of zo.

Haha, inderdaad! Wat een vreselijke uitvinding, die culottes!
Ik hou meestal ook niet van asymmetrische mouwen (het lijkt me voor mezelf ook vreselijk om te dragen, ik wil het graag aan beide kanten gelijk) maar ik vind het bij deze jurkjes juist leuk.

Helaas voor Mathilde gaat Maxima weer aan kop. Met name de combi roze blouse en wijde rok vind ik een absolute misser 😵‍💫
Al vind ik ook dat er van alles is aan te merken op de kleding van Maxima hier. Vooral vaak te strak, ook Eduard Vermeulen, vind dat, maar Maxima wil dat zelf zo. Tja, dan gaat de mening van de klant nu eenmaal voor. Zeker als ze koningin is.

Ik ben iedere keer toch weer verrast als beide koninginnen een (bijna) zelfde outfit hebben. Want inderdaad verschillen ze enorm van elkaar.

De grijze jurk vond ik destijds geweldig bij Máxima. Voor de rest is het voor beiden allemaal net niet. Zo jammer dat het model van de rok van die prachtig bedrukte stof niet optimaal is bij Mathilde en bij Máxima zit de top helaas veels te strak. Dit had voor beiden een top outfit kúnnen zijn.

Ik lees steeds over kreukelige kleding van maxima, maar komt dat eigenlijk niet doordat ze haar kleding altijd vrij strak draagt? Zie eerste foto’s met t donkere jurkje.

Die roze outfit vind ik echt een legendarische misser van Mathilde. De verhoudingen kloppen helemaal niet, zo’n hoge blouse en dan de vorm van die stijve korte rok met hoge taille zijn echt heel ongelukkig. Bij Maxima is het ook té, vooral door de combinatie met de haarband en schoenen.
De oranje outfit van Mathilde heb wel altijd heel leuk gevonden.

Voor toen vond ik de grijze jurk heel mooi bij Maxima. Leuk met dat smalle riempje. En -sorry voor de huidige modeliefhebbers- lekker kort en vlot, ze kon het heel goed hebben.
Bij Mathilde vond ik diezelfde jurk (was dat niet in het zwart) wat te hard staan. Niet het model maar de kleur in combinatie met haar lichte huidstint.
De oranje jurk van Maxima heb ik altijd afschuwelijk gevonden, met de rode hoed. Naar mijn smaak te kleurig. Bij Mathilde’s wit/oranje jurk vind ik een wijde en een smalle mouw niet leuk staan, dus deze beide jurken mogen weg.
Van de onderste rij vind ik alleen de mouwloze jurk van Maxima leuk.

Ik houd niet van de kleding van natan. Ik vind bijna nooit goed zitten. De stoffen zijn wat stug althans zo komt het over. Uitzondering daar gelaten. Bij Máxima zie kreukels en het lijkt te strak te zitten. Bij Mathilde is dat niet het geval.
En waarom promoot Máxima niet gewoon Nederlandse mode.

Asymmetrische mouwen… niet mooi.

De lichtroze blouse vind ik prachtig (maar die culotte ook zoiets..)

Ik heb inmiddels echt een hekel aan Natan. Chique bedoelde archaïsche 13 in een dozijn “fashion”.

Maxima weet deze jurkjes en de blouse met veel meer flair te dragen dan Mathilde.
Behalve de laatste foto….daar vind ik de pasvorm niet mooi; het zit loei-strak en vlakt haar buste helemaal af. Jammer, want het is een leuk stofje!

Blijft grappig om te zien dat twee zulke verschillende vrouwen dezelfde kleding kiezen. De roze blouse vind ik echt een topper met de culotte. Maar de hoog getailleerde rok van Mathilde vind ik gedateerd en zit echt niet mooi.
De jurkjes met asymmetrische mouwen zijn echt heel leuk.