Avatar foto Door Josine Droogendijk
België 25 nov 14 reacties

Dubbelzien: Máxima en Mathilde in dezelfde kleding (deel 3)

Qua persoonlijkheid kunnen ze niet meer verschillen. Toch worden Mathilde en Máxima regelmatig in sterk vergelijkbare outfits gespot. Jelka van Garderobe Royale en Josine van Modekoningin Máxima gingen samen op zoek naar koninklijke doublures. In deze blog zie je weer vier voorbeelden.

Josine: “Rond 2015 werkt modehuis Natan veel met grijze kokerrokken. Máxima en Mathilde bestellen er beide een die hoog in de taille eindigt. Daarboven: een felgekleurde top. Mathilde een zachtroze, Máxima een gele. Dat het ontwerp tijdloos is, blijkt wel uit het feit dat Máxima deze week de hare weer tevoorschijn haalde.”

(c) KP/PPE

Josine: “Bij maatwerk kun je over ieder detail zelf beslissen. Bij onderstaande jurk zie je de keuzes van beide koninginnen subtiel verschillen. Zo begint het oranje lijfje bij Máxima net boven haar heupen, terwijl bij Mathilde het rokgedeelte beduidend hoger eindigt. Technisch gezien is Mathildes keuze beter, want het oog gaat uit naar het lichtste gedeelte van een outfit. In Mathildes geval wordt het slankste deel van haar bovenlichaam benadrukt, terwijl bij Máxima de nadruk juist op het breedste gedeelte(de heup) ligt. Tweede verschil: Mathilde heeft geen riem, Máxima (gelukkig) wel. Derde verschil: Mathilde heeft geen omgeslagen manchetten, Máxima wel.”

PPE/BSR

Jelka: “Hoewel Mathilde en Máxima dit ensemble van Natan met fijn bloemetjespatroon met een gelijkaardige bandeau afwerkten, zijn de verschillen hier groter dan de overeenkomsten. Máxima koos voor een rok met top combinatie in de kleuren okergeel met donkerblauw, terwijl Mathilde een jurk met kort jasje erover bestelde. De Belgische koningin liet haar outfit trouwens ook erg lijken op een kimono, en dat was geen toeval, want ze droeg het tijdens een staatsbezoek aan Zuid-Korea, ook terug te vinden in de kleuren die zij uitkoos: donkerrood en zilvergrijs, waarin je de vlag van dat land kan herkennen.”

(c) President ZK/PPE

Jelka: “Dat zoiets eenvoudigs als de kleur het uitzicht van een jurk zo hard kan bepalen, bewijzen Mathilde in het wit en Máxima in het donkerblauw met deze jurk. Op de kleur na is de jurk namelijk identiek. Het witte van Mathilde komt wat statiger over dan het blauwe van Máxima, wat een meer ontspannen beeld geeft. Dat zie je ook aan de leuke halsketting die Máxima bij deze jurk draagt, een makkelijkere opgave dan zulke chunky juwelen te dragen op iets wits.”

PPE/BSR

Klik hier voor deel 1
Klik hier voor deel 2

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
14 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Bijna niet te geloven dat de blauwe en witte jurk hetzelfde zijn. Zo in het wit zonder opsmuk vredelijk saai, maar de blauwe variant zo chique, ook zonder de kettingen. Het grijs-rode ensemble van Mathilde vind ik prachtig, met afstand de mooiste outfit van dit blog.

Leuk overzicht weer en voor mij “wint” Maxima, omdat ik bij haar de gekozen belijning en kleurkeuzes mooier vind.

Wat een leuk overzicht. Grijs met een kleurtje staat beiden goed.
De grijs oranje jurk is 1 van mijn favorieten. Dan wel in de variant die Máxima draagt, ik vind de hoge taille van Mathilde een stuk minder mooi. Wel leuk dat ze hun eigen accent eraan geven. De andere outfits vind ik bij beide dames niet heel bijzonder. Ze hebben mooiere in hun kast

Er wordt zo vaak geschreven hier dat Natan zoveel beter staat bij Mathilde dan bij Maxima, maar dat vind ik toch echt niet het geval bij de drie outfits van deze blog. En ook niet in vele van de ‘zoek de verschillen’ in de andere twee uit deze serie.
Het witte japonnetje van Mathilde lijkt – behalve een andere kleur – ook echt andere (kortere) mouwtjes te hebben. Helemaal niet geslaagd bij Mathilde…

Als de natan creaties veel beter “staan” bij mathilde dan wordt geloof ik bedoeld dat ze beter”zitten” bij mathilde. Het is ook goed te zien oranje top. Bij mathilde “trekt” de stof niet.
Het rode kimono/jurk creatie vind ik bij mathilde voor het staatsbezoek aan korea zeer goed geslaagd.

Alweer zo’n leuke blog😍Bij deze vind ik de kleding vanMaxima net iets leuker. Het zit m vaak in de details, maar toch…. De geel/blauwe set en de rood/ witte set vind ik jammer dat het van “stijve stof” is gemaakt. Maar ik vind soepele stoffen vaak mooier vallen.

De eerste twee outfits vind ik bij beiden mooi, wel mooier zoals Mathilde met de donkere panty. Het gebloemde pakje van Mathilde vind ik mooier met het jasje. En de blauwe jurk van Maxima mooier, wit staat heel bleek bij Mathilde.

Nr. 1 vind ik bij beiden heel mooi staan.
Nr. 2 staat bij Maxima veel pittiger.
Zoals Mathilde deze jurk draagt geeft het mij associaties met een positiemodel.
Nr. 3 niet helemaal vergelijkbaar, maar allebei heel elegant!
Nr. 4 wint Maxima met glans!
Wat een heerlijke uitstraling op dit plaatje, en zo leuk met ketting en hoed!
Mathilde heeft er een luchtig wit nachtponnetje van laten maken😉

Hoewel ik de keuze voor Maxima of Mathilde vaak lastig vind, vind ik de outfits van Maxima in deze blog beter/leuker dan die van Mathilde… met name de blauwe jurk vind ik veel leuker dan de witte, maar dat komt ook door de styling. De rood/grijze outfit van Mathilde vind ik wel erg mooi, daar zou het 50-50 zijn. De rest vind ik een plus voor onze koningin

Gelukkig zijn de outfits niet precies hetzelfde. Ik vind de outfits van Maxima elke keer toch net wat leuker.

Helemaal eens😊

Same same 😊

 “In Mathildes geval wordt het slankste deel van haar bovenlichaam benadrukt, terwijl bij Máxima de nadruk juist op het breedste gedeelte(de heup) ligt”

Ik wil toch even zeggen dat ik het daar totaal niet mee eens ben 😉
Het lichtere gedeelte (kleur stof) begint bij Mathilde net onder de borsten, dat is niet het slankste deel van je bovenlichaam, daar loopt het alweer wat breder uit vanuit de taille.
Buiten dat, Mathilde heeft niet veel taille.

Bij Máxima valt je oog als eerste direkt op de smalle taille, het lichtgekleurde deel van de stof begint op het punt waar haar taille net naar “binnen” loopt en kijk je niet naar de heup waarvan het breedste deel lager is.

De eerste en tweede outfit vind ik bij beiden prima passen. Omdat bij outfit 2 Máxima de taille toch benadrukt, vind ik de heupen niet heel onvoordelig uitkomen. Ik weet niet of ik bij Mathilde die extreem hoge taille erg fraai vind.
Outfit 3 bij beiden prachtig.
Outfit 4 vind ik bij Mathilde niet erg statig, maar vooral net een nachtpon. Doe mij die donkerblauwe versie bij Máxima maar.