Avatar foto Door Josine Droogendijk
België 18 nov 16 reacties

Dubbelzien: Máxima en Mathilde in dezelfde kleding (deel 2)

Qua persoonlijkheid kunnen ze niet meer verschillen. Toch worden Mathilde en Máxima regelmatig in een sterk vergelijkbare outfit gespot. Jelka van Garderobe Royale en Josine van Modekoningin Máxima gingen samen op zoek naar koninklijke doublures. In deze blog zie je vier voorbeelden.

(Benieuwd naar deel 1 van deze serie? Klik dan hier. )

Josine: “In de zomer van 2021 is modehuis Natan in de ban van de plissétechniek. Bij plisseren wordt een stof met veel precisie aangebracht tussen uitgestrekte mallen van karton. Door de mallen weer in de oorspronkelijke vorm terug te vouwen en in een stoomcabine te plaatsen, wordt de vorm van de mallen in de stof geperst. Wat dan ontstaat, is een ontwerp met veel plooien en volume. Blijkbaar zijn Máxima en Mathilde daar allebei wel voor te porren. De Nederlandse koningin schaft een groene versie aan, die ze combineert met bruine accessoires. De Belgische koningin kiest op haar beurt voor de frisse kleurencombinatie fuchsia-felrood. Een bijpassende hoed met plisséplooien én een riem met hetzelfde dessin maken het plaatje helemaal af.”

PPE/BSR

Zeg het maar: welke styling van de plisséjurk vind jij mooier? 

Ik ga voor.....

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Hetzelfde en toch verschillend 
Josine: Dat de look & feel van een jurk grotendeels bepaald wordt door de uitstraling van de draagster, de pasvorm én de gekozen accessoires, blijkt wel uit onderstaande collage. Mathilde en Máxima dragen hetzelfde ontwerp van Natan, met een ¾ mouw, subtiel uitlopende rok en een matchend ceintuur. Toch levert het twee heel verschillende totaalplaatjes op. Ook opvallend: Mathilde draagt haar riem in de juiste richting (met de klok mee) en Máxima draagt hem in de verkeerde richting. Is dit niet een perfecte weerspiegeling van hun karakter?”

BSR/PPE

Drie voor de prijs van een?
Jelka: “Deze jurk met hartvormige hals kunnen we in maar liefst drie verschillende varianten met elkaar vergelijken, want Mathilde kocht hem in twee verschillende uitvoeringen. Zij is duidelijk meer fan van een versie met print, aan haar rode jurk met bloemenprint en witte jurk met bladerprint te zien, terwijl Máxima meer het model van de jurk voor zich laat spreken met een pastelblauwe kleur. Die lijkt effen te zijn, maar als je van dichtbij gaat kijken zie je toch een subtiel bloemeneffect.”

PPE

Onopvallende doublure
Jelka: “Het pied-de-poule dessin waar het broekpak van Máxima in werd uitgevoerd is de showstopper hier, waardoor de knoopjes op de blazer amper opvallen. Dit zorgt er op zijn beurt dan weer voor dat je helemaal niet doorhebt dat het eigenlijk hetzelfde broekpak is als het rode broekpak dat één van de grote favorieten is van Mathilde. Ze heeft het de voorbije jaren zo vaak gedragen dat het één van haar meest gedragen outfits ooit is.

PPE/BSR

(Benieuwd naar deel 1 van deze serie? Klik dan hier. )

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
16 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Super leuke blogs over het dubbelzien bij deze 2 koninginnen.
Grappig vind ik het commentaar over het riempje dat de goede kant op gedragen wordt bij Mathilde. Als je er nu op gaat letten, draagt zij haar riempjes ook heel vaak de andere kant op. Zie direct al bij de juk met de hartvormige hals.

Ik weet niet wat t precies is, maar ik kies 4 keer voor de outfit van Maxima. De kleuren spreken me meer aan denk ik.
Ik wist trouwens niet dat er een bepaalde manier was van een riem om doen… Ik doe t ook net als Maxima.

Voor mij wint Maxima met de groen/bruine plisséjurk.
Een veel pittiger kleur dan het zuurstokroze ensemble van Mathilde.
En de bruine grote hoed vind ik ook veel eleganter dan het zoetroze model van Mathilde.
Het groene jurkje van Mathilde doet m.i. helemaal niets voor haar.
De bruinrode jurk van Maxima toont aardiger door de hoed en ketting.
Het hartvormige jurkje kleedt Maxima beter af dan Mathilde.
Het broekpak van Maxima vind ik niet mooi.

Plissé midi jurken: ik hoop inmiddels beide exemplaren afgevoerd naar Eloise’s bedrijfje 😀

Hartvormige jurkjes heel lief, bij allebei.
De broekpakken een groot succes, vooral bij Mathilde omdat ze dat weinig draagt!

Ik vind de combinatie van groen/bruin van Máxima niet zozeer mooier maar zeker gedurfder. Dus daarom op haar gestemd. En dat geldt wat mij betreft voor alle outfits. Die van Máxima zijn spannender (voor zover je bij Natan van spannend kunt spreken).
Het riempje verkeerd: is Máxima linkshandig? Zou het kunnen verklaren. Ik heb het als linkshandige ook altijd “verkeerd om”.

Toch wel weer leuk dit! Ik ben niet zo’n Natan-fan in relatie tot Maxima maar deze vier outfits vind ik bij onze Max beter uit de verf komen dan bij Mathilde, hoe zeer ik ook een zwak heb voor onze Belgische vorstin: hier leidt Maxima.

Ik vind de rode kleur mooier maar heb toch voor Maxima gekozen omdat ik de hoed bij die jurk heel mooi vind staan. Verder vind ik de oudroze(?) Jurk mooier dan de groene van Mathilde. Maar zeker ook niet slecht . Het witte jurkje van Maxima vind ik ook beter. Het broekpak vind ik bij allebei mooi staan. Zowel Maxima als Mathilde hebben overigens soms een haarprobleem. Maxima ivm chaos haar maar Mathilde heeft soms zo’n helm kapsel wat haar jaren ouder en ouderwets laat uitzien. Ze moet het zelf weten en ik vind beide dames erg goed werk doen maar soms denk ik bij Mathilde ‘ ik zou zomaar even mijn handen door dat haar willen halen’

Dit is echt gevalletje ik kan niet kiezen, beide dames zien er geweldig uit in de plise jurk. Zo ook bij de andere outfits. Me uitzondering van het wollen jurkje. Dat zit bij Máxima een stuk beter dan bij Mathilde. Een wat strakkere pasvorm haalt het model helemaal op. Het pied de pule pak van Máxima vind ik iets geraffineerder dan het rode pak, maar bij beiden een plaatje!

De plissé jurk in groen van Maxima vind ik mooier.
De saaie jurkjes daaronder vind ik bij Maxima het beste afgestyled, maar beiden mogen van mij in de tweede hands shop van Eloise.
De opdruk in rood van Mathilde van de jurkjes daaronder wint het van de witte van Maxima, maar beiden zijn het herdragen meer dan waard.
Het broekpak is voor mij van beiden goed. De sterke rode kleur van het pak van Mathilde is genoeg, daar hoeven nauwelijks accessoires bij.
Het pied-de-poule dessin van Maxima vraagt gewoon om meer accessoires omdat het anders te saai zou zijn. De pied-de-poule is zo klein dat het van een kleine afstand samenvloeit tot één, niet al te sterke kleur, dus uitpakken maar met hoed, aanwezige oorbellen enz.

Wat een verwennerij weer met deze blog. Maxima en Mathilde zien er allebei op hun eigen manier ontzettend mooi uit in deze blog. Lastig om te kiezen wat mooier of beter staat. Dus geen keuzestress deze keer, gewoon allebei prima

Wat een leuke blog weer! Het is dat jullie het hier laten zien, anders was het mij niet zo 1,2,3 opgevallen dat ze hetzelfde dragen. En hoewel ik Natan meer bij Mathilde vind passen, vind ik deze outfits Maxima elke keer beter staan, met als uitzondering het broekpak. Dat vind ik bij beide koninginnen echt gaaf.

De pastelblauwe jurk van Maxima is nog steeds één van mijn favoriete jurken, staat haar zoooo mooi!

Het broekpak van Máxima vind ik het mooist. De overige kleding geen succes helaas.
Boothals bijna nooit een succes. Je moet, in mijn ogen, dan zo’n rechte schouderlijn tov je hals hebben anders vind het echt niet mooi staan

Ik zie 2 heel verschillende vrouwen die dan wel dezelfde outfits dragen, maar bij allebei oogt het anders. Het is niet perse mooier/beter bij de een of de ander. Alhoewel ik wel m’n favorieten heb😉
Iets anders; Zie ik bij Mathilde nu afdrukken van pantykousjes zitten op de foto met de groene jurk?

Oeps Birchwood71, goed gezien die afdrukken van kniekousjes. Lijkt er inderdaad op dat ze eerder op de dag waarschijnlijk iets anders droeg met kniekousjes eronder.
Zo zie maar, koninginnen zijn net mensen 😉😂

Leuk deze vergelijkingen en inderdaad, wat een verschillende uitstraling, vaak alleen al door de kleur. Ik heb voor de plisséjurk van Mathilde gekozen. Ook het rode broekpak vind ik mooier dan het pied-de-poul dessin van Máxima. Bij de twee overige modellen wint Máxima, vooral de bruine jurk met 3/4 mouw is een stuk spannender met die leuke hoed en accessoires, vergeleken met de saai ogende groene jurk van Mathilde.

De plisséjurken zit bij beide mooi, dus kan niet kiezen. De “look en feel jurk” vind ik bij Mathilde mooier zitten, maar Maxima heeft een leuke hoed erbij. De hartvormjurkjes en de pakken vind ik beide mooi.