Avatar foto Door Josine Droogendijk

Dubbelzien: Máxima en Mathilde in dezelfde kleding (deel 4)

Qua persoonlijkheid kunnen ze niet meer verschillen. Toch worden Mathilde en Máxima regelmatig in sterk vergelijkbare outfits gespot. Jelka van Garderobe Royale en Josine van Modekoningin Máxima gingen samen op zoek naar koninklijke doublures. In deze blog zie je weer vier voorbeelden.

Jelka: “Koningin Máxima combineert hier maar liefst twee stukken van Natan die allebei in Mathilde’s kast zijn terug te vinden, al heeft zij die nog nooit samen gedragen. Door het verschil in kleur bij de jurk – hardroze bij Mathilde, pastelroze voor Máxima, en het licht andere patroon in de mantel, had je waarschijnlijk niet eens door dat het om dezelfde stukken ging?”

PPE/BSR

Jelka: “Máxima haalt het merendeel van haar garderobe bij het Belgische merk Natan, maar ook van de Belgische ontwerper Dries Van Noten heeft ze een outfit in haar kast hangen: een blauwgroen broekpak met opvallende zakken. Dat koningin Mathilde vorige week net ook dát broekpak (met een knoopje meer) droeg, kan toch haast geen toeval zijn? Zouden onze koninginnen stiekem ook fan zijn van deze ‘Dubbelzien’ reeks?”

NLbeeld/PPE

Josine: “Máxima heeft niet zoveel missers in haar kledingkast hangen, maar deze bermuda is er daar beslist één van. Wie heeft in vredesnaam bedacht dat prominente naden middenvoor een goed idee zijn? Dat wijduitlopende broekspijpen tot de knie flatteren? Van mij mag Máxima de broek linea recta doorgeven aan de poetsdame. Die weet er vast wel raad mee. En ik hoop stiekem dat ze dan ook gelijk een rode kokerrok of aansluitende pantalon aanschaft, want de top met diagonaal dessin is te leuk om in de kast te laten hangen. Kijk maar naar koningin Mathilde, die een kobaltblauwe versie heeft. Dat is toch een leuk, fris plaatje?”

Josine: “De materialen komen overeen, de kleuren ook. Waar het verschilt, is bij de belijning en de verdeling van de materialen. Voor beide ontwerpen is wel wat te zeggen. De mouwtjes van Mathildes jurk tillen het kledingstuk naar een chiquer -en mijns inziens hoger- niveau. Door het grote, witte vlak aan de onderzijde, wordt de aandacht bij haar gezicht helaas een beetje weggeleid. Bij Máxima mis ik een mouw. Het hoedje vind ik wel geinig, maar die schoenen… Waarom vonden we in 2013 de zandkleurige LK Bennetts met plateauzool zo charmant? Ik weet wel dat ik er destijds blij van werd en de pumps zelfs op mijn verlanglijstje had staan. Nu denk ik: waarom? Gek wat tijd met je smaak kan doen.”

Benieuwd naar de eerdere delen? Klik dan hier.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
17 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat een verschil die laatste drie outfits. Daar wint Mathilde met stip, want wat is die broekrok lelijk. Misschien kan de stof hergebruikt worden voor het maken van een kokerrok? Ook het model van he6 jurkje van Mathilde is bij de zwart witte outfit wat mij betreft de winnaar. Van het pak van Dries van Noten word ik alleen blij van de versie van Mathilde blauw is zo geen goede kleur voor Máxima
De roze jurkjes en bijpassende jas staan beiden mooi.

Die rode broekrok van Maxima is/was echt vreselijk. Die naad middenvoor idd, het ziet er niet uit. Aan de achterkant was het niet veel beter. Erg onelegant.
Die blog was wel heel hilarisch…

De (verlengde) roze jurken en bedrukte jassen vind ik beide dames wel goed staan.
Het groene broekpak vind ik Mathilde heel breed en fors maken, terwijl Maxima in het blauwe pak lekker vlot wegdartelt.
De rode bermuda van Maxima: onbegrijpelijk hoe ze hiermee ten tonele is verschenen!
De rood/witte top is wel aardig, maar ook niet meer dan dat, en datzelfde geldt voor de top van Mathilde. In combi met de blauwe broek vind ik het een casual outfit.
De zwart/witte jurkjes zijn wel leuk voor de zomer, als het mooi weer is.
Staat Mathilde iets eleganter dan Maxima, maar ik denk dat dit komt door de mouwtjes en lagere halslijn.

😮‍💨 Zucht, ik heb het een beetje gehad met de rubriek Dubbelzien; wie is beter, mooier, slanker etc etc zucht zucht zucht 😑

Het broekpak staat bij Mathilde erg mooi met de glanzende blouse, maakt het wat sjieker, Maxima draagt het meer casual. Ik vind de top met bloemenpatroon niet zo erg mooi, beetje vormloos, maar wel beter zoals Mathilde het draagt.

Blijft leuk dit vergelijken. Prachtig die roze jurk bij Mathilde.
De rode bermuda inderdaad één van de lelijkste kledingstukken die Máxima al die jaren gedragen heeft. De top zie ik graag terug op een strakke rode broek.

Alles staat Mathilde beter. Ook qua kwaliteit en pasvorm wint Mathilde. Oh nee, die Belgische ontwerpers, het zal toch niet 😉

Nagenoeg dezelfde outfits kunnen bij de ene vrouw Top zijn, en bij een ander een Flop. Welke lichaamsbouw iemand heeft, is zo bepalend. Dat de ontwerper daar niet voldoende rekening mee houdt, vind ik onbegrijplijk.
Dat zie je bij Maxima en Mathilde regelmatig. Ik vraag me af, of ze er zelf ook kijk op hebben.
Een analyse , daar heb je levenslang profijt van.
Het getoonde vind ik Mathilde mooier staan, zie je de beelden apart, zien ze er beiden mooi in uit. Behalve Maxima dan in de rode broek/rok. Ieuwwwww.

👍🏻

Ik zou t niet doen. Zou zeker willen weten van de ontwerper dat t niet aan andere royal is of wordt verkocht.
Wil je helemaal zeker zijn van een uniek stuk dan de Beatrix aanpak of queen Elisabeth met eigen ontwerp/naaiatelier, hoewel dat wat uit de tijd lijkt.
Maar hier zou ik niet blij van worden.

Zooooo met je eens, dit moet je toch niet willen ? Ik zou het zelfs zwart op wit willen hebben,geen ander koningshuis geeft dit aangeschaft… ha ha
Laat Mathilde maar Nathan blijven dragen, de meeste stukken staan haar gewoon veel beter,
Maxima heeft keuze genoeg uit andere merken, en een persoonlijke couturier is toch eigenlijk het allerbeste voor officiële gelegenheden?

Eens!

In de reeks wint Mathilde in alles.

Absoluut eens.

Ha Josine, de beide koninginnen geven je extra “voer” voor deze rubriek. Volgens mij is dat geen toeval😉😂
Die “rode-onding-weg-ermee-hoe-verzin-je-het” broekrok is echt erg. Had Maxima maar net als Mathilde een lange pantalon gedragen of een kokerrok in rood; prima, niets mis mee, maar dit…..🫣
Verder is het vooral leuk om te zien hoe verschillende types vrouwen, met (bijna) dezelfde kleding, toch anders tonen. Ik vind dat heel leerzaam.