Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 12 dec 22 reacties

Deze 20 (!) avondjurken zou Máxima vanavond kunnen dragen

Nou ja, niet allemaal tegelijk natuurlijk. Maar één ding is zeker: als de koningin geen tijd, zin of budget heeft om te shoppen, heeft ze nog genoeg op voorraad voor een chic wintergala.

Vanavond prikken de koning en koningin een vorkje met de president van Zuid-Korea en zijn echtgenote. De dresscode is white tie, dus Máxima zal in het lang aan tafel verschijnen. In deze blog zie je eerder gedragen jurken die nog een nieuwe kans verdienen. Natuurlijk mag je aan het einde weer stemmen op jouw favoriet.

1: Sluit perfect aan bij de lametta van de koninklijke kerstboom op Paleis Huis ten Bosch: Máxima’s godinnenjurk van Elie Saab. Klik hier voor meer informatie.

RVD

2: Met kerst in aantocht, mag een fluwelen jurk altijd. Ook dit ontwerp van het Griekse label Costarellos. Klik hier voor meer informatie.

PPE

3: De grijze jurk van Benchallal zou ik nog weleens willen zien zónder riante wikkelkraag. Klik hier voor meer informatie.

PPE/Nieboer

4: Rood is altijd goed, zeker als de kleur verwerkt is in een japon met aangeknipte en geborduurde mouw. Ontwerper: Jan Taminiau. Klik hier voor meer informatie.

PPE

5: Okergele volantjurk van Claes Iversen. Misschien niet de meest spannende keuze, maar gezien de kleur en het model wel geschikt voor een wat frisser diner. Klik hier voor meer informatie.

PPE

6: Nog maar één keer gedragen en zó mooi: Máxima’s asymmetrische avondjurk van Ralph Lauren. Maar is zwart een geschikte kleur voor een staatsbanket? Ik twijfel. Klik hier voor meer informatie.

7: Beslist niet mijn favoriet, maar gezien de prijs (vier nullen) verdient deze couturejurk van Valentino zeker een tweede kans. Klik hier voor meer informatie.

PPE

8: Gezien de print misschien wat te heftig voor een staatsbanket, maar wie weet gaat Máxima ons verrassen? Klik hier voor meer informatie over Máxima’s puzzeljurk van Tom Ford.

PPE

9: Slechts één keer gedragen en zo chic: Máxima’s plisséjurk van Mattijs van Bergen. Bijna tien jaar na het debuut is het wat mij betreft de hoogste tijd voor een herkansing. Klik hier voor meer informatie.

10. Slechts één keer gedragen en dan ook nog eens privé en met carnavaleske accessoires. De hoogste tijd dat deze blokkenjurk van Jan Taminiau wat meer tot z’n recht komt. Klik hier voor meer informatie.

11. Zigzagjurk van Jan Taminiau. Twee keer gedragen, maar dan in het buitenland. Tijd voor een Nederlandse outing. Klik hier voor meer informatie.

12. Slechts één keer in deze combinatie gedragen en gezien de kleur ook geschikt voor flagdressing. Jaja, deze set van Natan mag van mij ook wel dienstdoen vanavond. Klik hier voor meer informatie.

PPE

13. Meermaals gedragen en een echt oudje, maar hij blijft bij mij favoriet, deze roodpaarse japon van Natan. Met split, met sleep, kortom: perfect. Klik hier voor meer informatie.

PPE

14. Zo fonkelend als een kerstbal, maar áls Máxima deze jurk draagt, hoop ik op andere onderkleding. Klik hier voor meer informatie.

PPE

15. De allermooiste avondjurk die Máxima ooit heeft gedragen, als je het mij vraagt. Mag ze altijd dragen, zowel in de zomer als de winter. Klik hier voor meer informatie.

PPE/Nieboer

16. Voor het eerst gedragen in 2007. Wat dat betreft zou deze Valentino perfect passen bij Máxima’s recyclefeest. Hij is ook pas één keer publiekelijk gedragen. Klik hier voor meer informatie over de jurk.

PPE

17. Zeg je decemberkleding, dan zeg je ook pailletten. Wat dat betreft kan Máxima deze jurk van Taminiau ook prima dragen vanavond. Klik hier voor meer informatie.

PPE

18: Máxima is slanker dan ooit en daarom denk ik dat deze zeemeerminjurk van Jan Taminiau, slechts een keer gedragen in 2010, een goede keuze zou zijn voor vanavond. Klik hier voor meer informatie.

PPE

19. Slechts een keer gedragen in 2009, dus deze jurk van Benito Fernandez staat ook te trappelen voor een tweede kans.

PPE

20. En dit is de jurk waar ik het meest op hoop: Máxima’s delftsblauwe avondjurk van Carolina Herrera. Perfect passend bij de Zuid-Koreaanse vlag, slechts één keer publiekelijk gedragen en heel majestueus. Klik hier voor meer informatie.

PPE/Nieboer

Stemmen maar!

Ik ga voor....

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
22 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De keuze is reuze😉, ik heb niet gestemd. Er zit zoveel moois tussen. En wat jammer dat ze nog maar zo weinig gedragen zijn. Herdragen zou ik zeggen😊

Nummer 19 vind ik echt prachtig.

Nr. 2 vind ik voor deze gelegenheid de meest geschikte japon, maar nr. 9 is ook prachtig!

Ik heb gestemd op 11, veel te weinig gezien en zo mooi🤩
Maar ik ben ook heel tevreden met 20, 15 of 14😉
Afwachten maar.

Alhoewel ik nr 2 niet een écht mooie jurk vind er toch voor gekozen. Past het best bij het bezoekende land, de tijd van het jaar en het huidige weer. De blote arm/schouder jurken zijn voor deze tijd van het jaar m.i. niet geschikt. En eens met opmerking PK020 over de zeemeerminnen jurk. Uitlenen aan een modetentoonstelling. Gebeurt er toch nog iets goeds mee.

Ik ga voor nr 14, heerlijk knallend rood, feestelijk een een beetje shine

Wat wil ik nummer 11 toch graag weer eens zien!

Wat heeft ze toch veel mooie jurken in haar garderobe. Ik hoop dat ze voor ene rode kleur kiest, lekker kerstdag, maar weet niet of Rood een speciale betekenis heeft in Korea. Nummer 15 blijft een topper maar ik hoop op de jurk van Mathijs van Bergen (9) of die van Zeus en Dionne. En wat is die puzzelstuk toch leuk, maar die is geschikter voor de contraprestatie van morgen.

Zeus en Dione moet Costarellos zijn. En wat leuk dat ze daarvoor gekozen heeft!

Oeps, je werd vast aangestoken door mijn reactie. Op 1 of andere manier had ik in mijn reactie ook Zeus + Dione geschreven.

De diepblauwe avondrok met top van nr 12 vind ik voor vanavond zeer geschikt en is nog niet vaak gedragen. Wel veel blauw dan voor vandaag, maar ik ben weg van de simpele chic van deze jurk. Ik kan me geen drukke print of te gewaagde jurk voorstellen, maar Máxima is goed in verrassen, dus wie weet.

17 gestemd, 2 is ook mooi. Voor een avond binnen zitten hoeft de jurk niet te pompeus, zoals 3. Ik heb het opgezocht: in Korea kleden mensen zich conservatief en formeel, dus teveel huid kan beter vermeden worden denk ik, zoals bij 14, 16 en 19.

Ik verwacht iets roods of blauws. Nr 11 gekozen. Nr 9 is ook fijn!

Ik wil die schitterende rode Taminiau met borduurwerk graag weer zien, vind ik zo mooi!

Nr.9, die wil ik zoooooo graag nog eens zien.
Een prachtige warme rode kleur, geen toeters en bellen, dus hier passen echt prachtige juwelen bij, zodat ze kan shinen .
Maar er staan meer prachtige jurken bij.
Ik ben echt heeeeel erg benieuwd .

Helemaal met je eens Elisah, de rode Mattijs van Bergen is prachtig en verdient het zeker om ein-de-lijk herdragen te worden. Ik krijg de indruk dat Mattijs geen collecties meer ontwerpt voor de catwalk maar meer actief is voor theater en bedrijfsleven, jammer voor ons.
🧜🏼‍♀️ Die zeemeerminnenjurk blijft maar terugkomen in je overzichten Josine 😉, ik blijf zeggen weg ermee! 🚮

Oei nee, ik hoop niet die van Tom Ford of de zwarte van Valentino. Al is het inderdaad jammer om de laatste maar 1 keer te dragen, ik vind ‘m niet mooi. De donkerblauwe van Natan hoeft van mij ook niet. Als ze gaat voor Flag Dressing, zou ze voor rood, blauw of zwart kunnen kiezen. Dan vind ik persoonlijk de twee rode Taminiau’s of de Carolina Herrera japon met print mooi. De japon van Costarellos vind ik perfect bij het sombere weer van vandaag passen. Lekker iets warmer.

Last edited 6 maanden geleden by Moderator Petra

4, 9, 12, 17 en 18, ik zou nietkunnen kiezen, zulke mooie creaties!

Mijn favorieten: 2, 12 en 17.

Als ik zou mogen kiezen zou het 9 of 11 Ijn. Sommige jurken vind ik echt te zomers.

Ik vind jurk nr 9 het mooist voor vanavond, maar weet niet of een rode jurk past bij een staatsbezoek van een Aziatisch land. Blauw misschien beter, dan hoop ik op 12 of 20.