Zee van plissé

Zee van plissé

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (49 stemmen, gemiddeld: 3,39 van de 5)

De magie van Máxima gaat uiteraard verder dan alleen haar kleding. Dat blijkt ook wel op vrijdagavond 21 maart 2014. In Baden-Baden neemt koningin Máxima de Duitse Mediaprijs in ontvangst vanwege haar inspanningen voor inclusieve financiering. Volgens de jury heeft de koningin een wereldthema op de agenda gezet. Daniela Schadt, partner van bondspresident Joachim Gauck van Duitsland, mag de prijs aan Máxima overhandigen.

Bij de feestelijke gelegenheid hoort natuurlijk feestelijke kleding. Koningin Máxima stelt niet teleur en kiest een japon uit van de Nederlandse ontwerper Mattijs van Bergen. Een grote verrassing, want het is de eerste keer dat we Máxima zien met kleding van zijn hand. Het resultaat is een japon met een wollen lijfje waarin een structuur is geweven. De dikke stof contrasteert met de beweeglijke plissérok van katoenmix. Over de stofcombinatie is goed nagedacht, zo blijkt. De japon komt namelijk uit de collectie Complementair, die is gebaseerd op het werk van Vincent van Gogh. Het contrast tussen de twee stoffen verwijst naar de dikte van de verschillende verflagen die op de schilderijen van Van Gogh zichtbaar zijn.
Het verhaal achter deze japon van Mattijs van Bergen spreekt in vergelijking met de andere ontwerpen uit de collectie het minst voor Van Gogh, maar dat maakt de creatie niet minder bijzonder. De plissérok is namelijk hét handelsmerk van de ontwerper. Bij de totstandkoming van de geplisseerde ontwerpen maakt Van Bergen gebruik van kartonnen mallen die met de hand worden gevouwen. Nadat de stof tussen het karton is gelegd, wordt er met behulp van stoom en hitte een vorm in de stof geperst. Bij het proces wordt een grote hoeveelheid stof gebruikt, waardoor er bij het bewegen een vertraging in de beweging van de stof ontstaat.

Gebruikte tags
Modekoningin Máxima
Modekoningin Máxima
Altijd de laatste trends
Leukste fashion items
Leukste fashion items
In Máxima's style
Kijkje in de kledingkast
Kijkje in de kledingkast
Van Máxima
Vertrouwde partners
Vertrouwde partners
Zorgvuldig geselecteerd

Wat vinden jullie?

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (49 stemmen, gemiddeld: 3,39 van de 5)
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
1 Commentaar
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Dit is een van haar mooiste jurken, vind ik tenminste.
Er zullen er zeker zijn die er anders over denken, maar kleur , materiaal, pasvorm en de elegante stijl , zooooo mooi!!