Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 31 dec 14 reacties

Charlènes favoriete modeadresjes

In de serie Royal van de maand kijken we dit keer naar de ontwerpers en labels waar Charlène graag shopt.

Voor de meesten van jullie zal het geen verrassing zijn dat modehuis Akris op nummer 1 staat. Ongeveer driekwart van haar outfits komt hier vandaan. Het modehuis is gevestigd in Zwitserland en staat bekend om de minimalistische ontwerpen.

Prinses Charlène in Akris tijdens de Nationale Feestdag 2011. Foto ©PPE/Nieboer

Galajurken

Qua galajurken kiest Charlène ook het liefst voor Akris.

Prinses Charlène in een bruin fluwelen galajapon van Akris tijdens het gala evenement op de Nationale Feestdag van 2011. Foto ©PPE/Nieboer

Bij Charlène op nummer twee: Armani.

Bij Christian Dior kan ze eveneens goed slagen.

Daarnaast zien we haar regelmatig in galajaponnen van Ralph Lauren.

Tenslotte weet ze een enkele keer ook Atelier Versace te vinden en Louis Vuitton, evenals Carolina Herrera en Spero Vilioti.

Dagkleding

Het zal geen verrassing zijn dat qua dagkleding ook Akris bovenaan staat. Het is enorm hoeveel outfits ze van deze ontwerper heeft. En, ik vraag me af, heeft 1 van jullie prinses Charlène ooit wel eens twee keer in dezelfde outfit gezien? Ze heeft vast minder evenementen op de officiële agenda staan dan koningin Maxima, maar toch…

Prinses Charlene tijdens de Nationale Feestdag van 2013. Foto ©PPE/ddp/Charly Gallo/Monaco Press Centre Editorial use, manditory credit

Dior heeft ook veel voor prinses Charlène ontworpen. De japon die ze droeg tijdens de doop van de tweeling is daar een mooi voorbeeld van. Let ook even op de gehaakte handschoenen, want die verwijzen natuurlijk naar Charlènes schoonmoeder in ruste: prinses Gracia. Overigens werden de doopjurken voor de tweeling ook ontworpen door (Baby) Dior.

Prinses Charlène na de doopdienst van de tweeling. Foto ©PPE/Nieboer

Charlène laat ook wel eens iets ontwerpen in het atelier van het Paleis. Zo bezocht ze onlangs met prins Albert de Paus in Vaticaanstad. Als een van de weinigen mag ze wit dragen, maar toch koos ze er voor om dit keer een zwarte japon te laten maken door de medewerkers van het atelier.

Louis Vuitton is voor dagkleding ook een ontwerper die we zo af en toe zien.

Verder kiest ze nogal eens voor Ralph Lauren en Roland Mouret. Een super stoere overall van Ralph Lauren tijdens de Monaco Grand Prix. Op de tweede foto een witte jurk van Roland Mouret.

Onlangs maakte Charlène een uitstapje naar Longchamp. Een opvallende jurk, die op social media werd beschreven als een jurk met een slabbetje.

Tot slot: Wat vinden jullie van de ontwerpers waar prinses Charlène regelmatig voor kiest?

Charlène in een zwarte mantel van Carolina Herrera tijdens de Nationale Feestdag in 2016. De prachtige hoed van Rachel Trevor Morgan mag niet ontbreken.

Onze volgende Royal van de Maand is koningin Rania van Jordanië. Voor wie het leuk vindt, dien gerust toppers en missers in in de reacties onder deze blog.

Allemaal een goede jaarwisseling gewenst en veel liefde, voorspoed, alle goeds en Gods zegen voor het nieuwe jaar! Groetjes Petra

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
14 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Charlène volg ik bijzonder graag : ze draagt steeds heel verfijnde, bijzonder chique kleding; in dit overzicht wordt enkel het tipje van de sluier opgelicht. Maar ik reken erop dat we Ze hier nog wel vaker en meer te zien en te bewonderen zullen krijgen !

de jurken van Ralph Lauren vind ik heel mooi.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Misser shttps://pin.it/1QuqJjk
https://pin.it/1VzvWTI
Heel bijzondere outfit. Mooi vind ik t niet maar ja smaken verschillen
https://pin.it/4n0PTIA
Twijfelgeval https://pin.it/6ltVWXV

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Deze combinatie vind ik dus niet mooi. https://pin.it/om8pOfC
Maar de bril is des te leuker, zou ze vaker moeten dragen.

Toppers uit dit overzicht vind ik het eerste pakje van Akris en de blauwe jurk van Armani. Ze is inderdaad iemand die durft te experimenteren, ik vind het niet altijd mooi, maar ik waardeer het als iemand een eigen stijl wil uitstralen.

Een prachtig overzicht over een Prinses naar mijn hart ! Verfijnd, chic, charmant zijn haar keuzes, soms ook gedurfd, maar altijd héél erg lief !
Aan allen de allerbeste wensen voor een gelukkig, gezond en gezegend nieuw jaar, ook aan onze zo gewaardeerde gastvrouwen Josine en Petra natuurlijk !

Last edited 1 jaar geleden by Trixedo

Wat heeft Charlene een mooie stijl.Akris is mijn favoriet, maar ook de andere labels zijn mooi. Ook weet Charlene het altijd mooi te stylen. De laatste tijd is ze een andere weg ingeslagen, iets minder, maar wel altijd verrassend. Al met al weer een mooi overzicht.

Altijd mooi!
Akris is goed gekozen door haar. Niet alles van dat merk is top (soms ook gewoon saai) maar Charlene weet altijd daar goede stuks uit te halen.
Andere merken, zoals hierboven getoond, staan haar ook super!
Dank Petra voor t overzicht!

Heel interessant om de mode keuzes van Charlene te zien. Ik vond Charlene in haar Armani fase veel eleganter en mooier dan nu. De fase die zij nu door maakt is een beetje punk. Als ik dan prinses Caroline zie met haar chique Chanel outfits, dat vind ik mooier:)
Oh Rania, ik kan niet wachten op het mode overzicht van Rania. Rania is een echte fashion queen. Hoe zij de verbindende factor is tussen oost en west vind ik bewonderingswaardig. En zij houdt van fashion. Ik kan niet wachten. Dank je wel, Josine! Ik herinner me zelfs een roze/zwarte trainings outfit van Rania hihi:)

Wow, de jurk van Ralph Lauren in bordeauxrood is echt voor Charlene gemaakt. Mooie halslijn, mooi kapsel..
Mwa donkerbruin is niet haar kleur, maar de fluwelen jurk van Dior is prachtig.
De pastelkleurige Armani jurk is een heel mooi model maar deze kleur is niet spannend genoeg voor haar.