Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 13 sep 14 reacties

Zweedse Royals vieren ‘Prinsjesdag’

Regelmatig valt de Zweedse ‘Prinsjesdag’ samen met die van Nederland. Dit jaar echter niet. In Zweden hadden ze gisteren al de opening van het parlementaire jaar.

Waar je bij ons de koninklijke dames in galajaponnen ziet, gaan de Zweedse dames gekleed in zwart met wit. Dat zorgt voor een eenvoudig, maar keurig plaatje.

Foto ©BSR (Fredrik Wennerlund/Stella Pictures/ABACAPRESS.COM)

Koningin Silvia draagt een wit mantelpakje met een top met goudkleurige stippen, van Georg et Arend.

screenshot ©SVT Play

Het druppelvormige dopje komt van Kerstin Carlefalk.

Kroonprinses Victoria draagt een lange zwarte plissérok van House of Dagmar, gecombineerd met een offwhite bouclé jasje van Maruschka de Margo.

screenshot ©SVT Play

Blouse van Stenström

Prinses Sofia draagt een jasje van Andiata.

screenshot ©SVT Play

’s Avonds was er een concert.

Koningin Silvia koos hierbij op nieuw voor een outfit van Georg et Arend.

screenshot ©SVT Play

Kroonprinses Victoria droeg haar gebloemde jurk van Dolce & Gabbana.

Foto ©BSR (Patrik C Osterberg/Stella Pictures/ABACAPRESS.COM)

Prinses Sofia droeg een offwhite jumpsuit van Lilli Jahilo.

Foto ©(Patrik C Osterberg/Stella Pictures/ABACAPRESS.COM)

Deze week zullen er meerdere blogs verschijnen over Zweedse activiteiten, want deze week zit koning Carl Gustav 50 jaar op de troon. We schreven al een blog over een aantal nieuwe foto’s van de Zweedse koninklijke familie. Deze kun je hier terug vinden.

Prins Daniel 50 jaar

Daarnaast wordt, eveneens op 15 september, prins Daniel 50 jaar. De schoonzoon van de Zweedse koning is dus geboren op de dag dat hij (toen zelf nog ongetrouwd) koning werd. Hoe grappig wil je het hebben! Ter ere van de verjaardag van prins Daniel zijn ook een aantal foto’s vrij gegeven. Deze laten we jullie graag hieronder zien.

Foto: Clément Morin/Kungl. Hovstaterna
Foto: Clément Morin/Kungl. Hovstaterna
Foto: Clément Morin/Kungl. Hovstaterna
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
14 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

🌞 Overdag: De twee jongere dames ogen als een stel truttig geklede prinsessen en de oudere garde knalt in een mooi wit mantelpak inclusief gouden stippen, super Silvia!

🌜Avond:
Yes Sophia, top outfit, wat een mooie vrouw ook inclusief ook zeker aantrekkelijke echtgenoot. 😉

Victoria goed en eindelijk ( naar mijn mening ) weer eens wat ‘jonger’ gekleed, staat haar heel erg goed, sprankelend!

Ik kan niet zien wat deze kleur met Silvia doet, maar de outfit op het model is zeker prachtig.

Ach en Daniël ervaar ik altijd als vlees nog vis, tsja 🤷🏼‍♂️

De dagkleding valt bij mij ook in de categorie ’tuttig’, Chanel-stijl of niet. Maar goed, wel netjes allemaal.
De avondkleding laat wat meer individuele expressie zien: deze jurk zit Victoria als gegoten, echt stunning! Ik vind de applicaties (of knopen of wat het ook zijn) juist leuk; zonder deze accenten was de jurk gewoon een simpele bloemetjesjurk.
Jumpsuit van Sofia erg leuk, vlot. De heren zien er ook onberispelijk uit.

Dat zal dus ieder jaar weer een nieuwe uitdaging zijn voor de dames om in zwart-wit wat nieuws te vinden.
Wat mij betreft zijn ze er allemaal goed in geslaagd, maar Victoria en Sofia spannen de kroon.
Door de wat strakke stijl van jasje en strikblouse vind ik de plissé rok van Victoria heel zwierig gekozen, maar samen met het prachtige jasje (en wat een mooie pumps) van Sofia vormen de 2 dames een voortreffelijk duo.
Het witte pakje van koningin Silvia is eenvoudig maar heel stijlvol en staat haar, evenals het lila jasje met de mooie bloemapplicaties keurig netjes. Ook een heel leuk wit/zwart dopje op het hoofd; staat fraai.
De gebloemde jurk van Victoria heeft prachtige kleuren, maar de witte knopen vind ik teveel van het goede.
Ze heeft een knappe man aan prins Daniel. Altijd keurig gekleed; een echte heer, en er zit geen haartje verkeerd aan zijn kapsel.

De dames zien er keurig uit. Heel netjes maar wel een beetje tuttig.
De jumpsuit van Sofia vind ik heel mooi. De bloemenjurk van Victoria is ook heel mooi. Die witte dingen zijn dat knopen?

Mooie verschijningen !! Heerlijk verzorgd voor deze gelegenheid !!!

Ze zien er allemaal keurig uit, daar kan niets van gezegd worden, maar ik vind het allemaal wel erg braaf. Bijna “tuttig” het jumpsuit van Sofia vind ik fantastisch gaaf. Jammer dat Victoria haar haar altijd zo strak opgestoken draagt.

Geweldig dat op elkaar afgestemde zwart/wit. Wat een mooie traditie. Ik kan de Chanelstijl nooit tuttig vinden. Wat mij betreft de mooiste stijl ever. Mijn meest favoriete kledingstukken zijn ook in die stijl. Gecombineerd met een spijkerbroek bijvoorbeeld zie je er altijd chic maar sportief uit. De avondkleding vind ik ook prachtig. Zeker de jurk van Victoria, wat een pasvorm, daar kan Natan heel veel van leren 😉

Prachtig wit jasje van Victoria, van Sophie ook leuk met de zakjes, echter kan het zwarte biesje mij niet bekoren.Beetje ouwelijk. De koningin heeft ook mooie pakjes aan, zo in de verte met het zwarte dopje op het hoofd lijkt ze een beetje op Jacky Kennedy met dat donkere halflange haar. Ben weg van de off-white jumpsuite van Sophie. Staat haar heel goed en mooi dat ze gekozen heeft voor een mouw👌. Vind ik persoonlijk altijd gekleder staan.

De dagkleding van de dames kan mij echt niet bekoren, zo tuttig met die Chanel achtige jasjes. De plissée rok van Victoria vind ik wel mooi en de blouse lijkt me prachtig op een zwarte wijde broek.
De witte jumpsuit van Sofia is schitterend in zijn eenvoud en zonder de wit met zwarte applicaties had ik de jurk van Victoria ook heel mooi gevonden.

Valt niet mee om elk jaar een nieuwe zwart/witte outfit te verzinnen, maar toch is het weer gelukt.
Ik vind de langere plooirok van Victoria meer van deze tijd, maar de zwarte accenten op het witte jasje van Sofia daarentegen weer echt Channel stijl.
De jumpsuit van Sofia voor ’s avonds vind ik heel goed gekozen. Hier zie je dat een iets wijder bovenstuk, minder de nadruk op de heupen legt. Mooi in zijn eenvoud.
Jurkje van Dolce&Cabbana van Victoria zit werkelijk onberispelijk en staat haar erg goed. Wat een mooi figuurtje heeft ze toch en dat na 2 kindjes én overwinning van anorexia. Chapeau! Samen met Daniël een mooi koppel, net als haar broer en Sofia.
Koningin Silvia draagt keurige pakjes, maar niet spectaculair, al vind ik de gouden stipjes van het witte pakje overdag wel weer heel leuk.

Silvia staat echt in de schaduw van haar dochter en schoondochter. Ik houd niet van haar witte mantelpak en ook ‘s avonds zien Victoria en Sofia er zo leuk uit!
Daniël lijkt mij een hele aardige, rustige man. Mooie foto’s.

Ik vind het jasje van Sofia wat leuker door de zwarte accenten. De jumpsuit staat haar heel goed.

Wat ziet Victoria er prachtig uit in de gebloemde jurk van Dolce & Gabbana. Sofia ziet er ook schitterend uit in haar jumpsuit. Prins Daniel doet mij altijd aan de jonge prins Claus denken qua uitstraling, beetje type man wat je niet meer veel ziet vandaag de dag.

Sofia springt er wat mij betreft bovenuit.
Ook al dragen Victoria en Sofia allebei Chanel stijl, Sofia draagt het net met iets meer pit, staat wat vlotter, maar komt misschien door de blouse met striksjaal bij Victoria,dat kan heel elegant en stijlvol zijn, maar soms ook wat stijfjes.
Silvia in keurig pakje, maar meer ook niet.
En de koning blijft dezelfde lachebek. Dus niet .
Sofia heel mooi in jumpsuit, ik ben geen broekenmens, maar wat staat het haar geweldig .
Ik kijk uit naar de komende tijd, hopelijk veel genieten, want uitpakken wat juwelen betreft , dat kunnen de Zweden .