Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 09 sep 7 reacties

Wil je zien: nieuwe familiefoto van de Zweedse Royals

Reden om groot feest te vieren in Zweden: koning Carl Gustaf zit volgende week maar liefst 50 jaar op de troon! Dat moet gevierd worden, zullen ze daar denken. En dat doen ze onder andere door een prachtige familiefoto vrij te geven.

Foto: Clément Morin/Kungl. Hovstaterna

Drie generaties en geschiedenis

Naast de familiefoto werd er ook een foto van koning Carl Gustav vrij gegeven, en een nieuwe drie generatie foto vrij gegeven. Het is uberhaupt bijzonder dat dat mogelijk is. Koning Carl Gustav heeft deze nooit met zijn vader kunnen maken. De huidige Zweedse koning werd geboren in 1946. Zijn vader – prins Gustav Adolf – verongelukte in 1947 tijdens een vliegtuigcrash, en liet daarbij zijn vrouw Sybilla en zijn 4 dochters en kleine zoontje achter. Carl Gustav werd 2e in lijn van troonopvolging, na zijn grootvader. Zijn overgrootvader overleed in 1950 en op dat moment werd Carl Gustav de kroonprins. In 1973 overleed zijn grootvader, waarmee Carl Gustav koning werd (sinds 15 september 1973). Hij was toen slechts 27 jaar en nog ongetrouwd. Carl Gustav kende Silvia toen al wel, zij ontmoetten elkaar in 1972 bij de Olympische Spelen in München, waar Silvia Sommerlath op dat moment hostess was. Het paar trouwde op 19 juni 1976 en kreeg 3 kinderen en 8 kleinkinderen.

Foto: Clément Morin/Kungl. Hovstaterna
Foto: Clément Morin/Kungl. Hovstaterna

Mode

Koningin Silvia

Terug naar de nieuwe familiefoto. Koningin Silvia draagt een turquoise jurk, ontworpen door Georg et Arend. De broche is een ontwerp van Ernst Paltscho.

(deel van de familiefoto) Foto: Clément Morin/Kungl. Hovstaterna

Kroonprinses Victoria

De Zweedse kroonprinses draagt een felroze jurk van Roland Mouret op de familiefoto.

(deel van de familiefoto) Foto: Clément Morin/Kungl. Hovstaterna

Op de 3 generatie foto zien we haar in een crèmekleurige jurk, van onbekende ontwerper.

Prinses Estelle

Estelle draagt op de familiefoto een gebloemde jurk in de kleur pistache, van het Zweedse label By Malina.

(deel van de familiefoto) Foto: Clément Morin/Kungl. Hovstaterna

Op de 3 generatie foto zien we haar in een roze geruite jurkje van Self Portrait.

(deel van de familiefoto) Foto: Clément Morin/Kungl. Hovstaterna

Prinses Sofia

Sofia draagt een zachtroze jurk van Roland Mouret. Een grappig detail: de kleine prins Julian, de jongste zoon van Carl Philip en Sofia, draagt een outfit van prins Carl Philip zelf, die hij gedragen heeft in 1982.

(deel van de familiefoto) Foto: Clément Morin/Kungl. Hovstaterna

Prinses Madeleine

Madeleine zien we in een op maat gemaakte midi japon (het lijkt meer een rok met een jasje) van Self Portrait.

(deel van de familiefoto) Foto: Clément Morin/Kungl. Hovstaterna

Prinses Leonore en prinses Adrienne

Leonore en Adrienne dragen zachtblauwe jurkjes van Self Portrait. Wat een mooie jurkjes dragen zij!

(deel van de familiefoto) Foto: Clément Morin/Kungl. Hovstaterna

Note: in deze blog wordt ook geschreven over outfits van jonge kinderen. Graag vragen we u op in uw reacties rekening te houden met de leeftijd van de kinderen.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
7 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Prachtige foto, mooie symmetrie, zowel in de achtergrond als de plaats van de personen. De mannen/jongens allemaal keurig in pak (Julian in een pakje wat van zijn vader is geweest, zo schattig). De dames ook heel netjes, de meisjes ook in erg leuke jurkjes.

Een prachtige familiefoto en leuk, Petra, dat je in dit blog naast de mode informatie ook een stukje geschiedenis hebt verwerkt.
Dat zijn interessante weetjes.
De mannen en jongens zien er allemaal heel piekfijn en stijlvol uit, en dat geeft een plechtig tintje aan deze opname.
De dames hebben prachtige japonnen/pakjes aan die ik heel charmant vind. Qua stijl ook goed op elkaar afgestemd.
De broche van koningin Silvia….zó mooi, en haar schoenen doen mij aan onze prinses Margriet denken, die ook dergelijk soort exemplaren in de kast heeft staan.
Schattig, de jurkjes van de meisjes!
Het nieuwe portret van de koning en de 3 generatie-foto geven een update weer, waarop ieder keurig geportretteerd staat.
Opvallend hoe minitieus de achtergrond (ramen/gordijnen/lampen, bloemen) in balans is, zowel links als rechts van de opgestelde groep.
Dat kan wat stijf overkomen, maar bij deze hoeveelheid personen geeft het juist rust voor het totaalplaatje.

Victoria ziet er weer prachtig uit, ik vind haar een heel mooie vrouw met een heel serene uitstraling. Niet gekunsteld of gemaakt. Er staat ook een sterke vrouw.
De foto’s zijn leuk, zeker omdat koning Gustav dat nooit heeft gehad met zijn vader.
De turquoise kleur bij koningin Sylvia staat haar heel goed. Turquoise is een kleur die veel mannen en vrouwen goed staat, zeker als je wat ouder bent.
Ik ga niet alle kleding bespreken, ik vind dat ze er stuk voor goed uitzien. Kan je smaak zijn of niet.
Wat mij opvalt is de foto van Victoria (in het roze) waarop ze lacht en haar tanden te zien zijn, meestal glimlacht ze op de foto. Vind het een mooie foto.

Ik ben geen “fan” van koningin Silvia en dat hoeft gelukkig ook niet maar helemaal met je eens Roos, ze ziet er in deze outfit heel goed uit. Dat viel me ook op bij het laatste staatsbezoek aan Zweden, Silvia droeg toen ook prachtige outfits in heldere sprankelende kleuren.
Ik wist niet dat turquoise goed staat bij oudere dames en heren, leuk om te weten ik ga er eens op letten.

Leuk zo’n familiefoto, wellicht ook een idee voor de Oranjes? Ze zien er allemaal op hun paasbest uit, ook de kinderen. Al is het niet mijn smaak, toch mooi dat de jongens hun eigen kapsel mogen kiezen, ik kan mij dat bijvoorbeeld bij de Windsors niet voorstellen. Victoria springt er in mijn ogen wat betreft gekozen outfits echt uit, beide japonnen van een uitermate bescheiden elegantie.