Avatar foto Door Moderator Petra
België 16 apr 55 reacties

Staatsbezoek Luxemburg – België, dag 1

Hoera, wat een heerlijke week staat ons te wachten, volgens de koninklijke agenda. Vandaag start het staatsbezoek van Luxemburg aan België. Net als het bezoek vijf jaar geleden, is het ook nu regenachtig. Met name de dames vechten dan ook tegen de wind, met hun kapsels en kleding. Maar, dat mag de pret niet drukken.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Allereerst ook Hoera voor de Belgische koning Filip, die gisteren zijn 64e verjaardag vierde. Hoera voor prinses Eleonore, die vandaag haar 16e verjaardag viert (onderaan de blog lees je meer over haar outfit). En ook Hoera voor de Luxemburgse groothertog Henri, neef van de koning, die vandaag zijn 69e verjaardag viert en voor zijn jongste zoon prins Sebastièn, die vandaag 32 is geworden.

Henri en Maria Teresa waren gisteren al in België, en de twee neven aten gezellig samen een taartje en bliezen allebei een kaarsje uit. Leuk dat er foto’s van werden vrij gegeven. Alvast een leuk opwarmertje voor het staatsbezoek.

Foto Koninklijk Paleis, ©Bas Bogaerts
Foto Koninklijk Paleis, ©Bas Bogaerts

Gisteren hadden we hier op modekoninginmaxima ook al een opwarmertje. We blikten terug op het staatsbezoek van België aan Luxemburg in 2019, en bespraken welke japonnen koningin Mathilde (en prinses Elisabeth?) zouden kunnen dragen.

Koning Filip en koningin Mathilde wachten groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa op.

Mode Mathilde

Koningin Mathilde gaat gekleed in een nieuwe lichtroze outfit met patroon. Het nieuwe lichtroze hoedje en de handtas zijn gemaakt van dezelfde stof. Mathildes robe manteau, hoedje en handtas zijn ontworpen door modehuis Christian Dior.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Het 7-rijige parelcollier dat Mathilde draagt, gaat al geruime tijd mee. Aan het begin van haar koninklijke leven droeg ze hem regelmatig, tot hij in 2010 buiten beeld verdween. Tijdens een eucharistieviering in februari 2022 dook het juweel weer op en vandaag is hij opnieuw present.

Foto ©PPE

Mode Maria Teresa

Groothertogin Maria Teresa kiest voor een donkerblauwe midi jurk met v-hals en een geknoopt detail aan de voorzijde. Buiten draagt ze een mantel met patroon, een ontwerp van Indalia.

Foto ©PPE/Nieboer

Donkerblauwe japon van Kallmeyer:

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Update

Nog een paar gezellige plaatjes van later op de dag.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Mode prinses Eléonore

Prinses Eléonore? Was zij er bij? Nee, voor zover we gezien hebben niet. Maar ze is vandaag wel jarig, en voor de Belgen is dat reden voor een nieuwe foto. We voegen ze als extraatje toe aan deze blog. Ze draagt op de nieuw vrij gegeven foto’s een witte top van Claudie Pierlot op een kobaltblauwe broek van Zara.

Foto Koninklijk Paleis, ©Bas Bogaerts
Foto Koninklijk Paleis, ©Bas Bogaerts
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
55 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Deze kleur roze past mooi bij de lieve uitstraling van Mathilde. Ik vind de jas van Maria Teresa fantastisch! Wat een mooie stof/ patroon! De kleur staat haar ook goed.

Ik weet niet waarom Koningin Mathilde blijft kopen bij Dior en Armani . Het is telkens niet geslaagd. Kijk maar naar de roze jurk bij de kroning van koning Charles. Die paste ook niet goed. Ook dit is weer echt niet goed. Het parelcollier is te veel bij de jas. Had gegaan als de halsopening een reverkraag was geweest. Ook het kleine hoedje en de bijpassende roze tas, handschoenen en schoenen is gewoon te veel van dezelfde kleur. Maak de halsopening iets wijder en ga voor afstekende accesoires en maak de jas 5 cm korter en je zou een heel ander effect krijgen. Mathilde doet dat tegenwoordig vaak zo een outfit all in one colour. Ik herinner me nog het volledig rode spektakel van’Polen’? Vond ikook niet geslaagd. Ik zou zeggen, majesteit blijf bij Natan ook voor de bijzondere gelegenheden want 95 % van de tijd is het bij hem echt goed. En dan bedek ik dat verschrikkelijke rode broekpak met gele blouse maar even met de mantel der liefe . En please, blijf weg van pastels want U bent veel mooier in frisse sprekende kleuren!

Oh nee, sorry, dit model jurk vind ik Koningin Mathilde niet mooi staan. Mathilde staat altijd lichtelijk iets met haar buik naar voren . De brede plooien maken haar breder en voller op de buik. Verder houd ik niet van ronde halzen. Een v hals of iets met een kraagje staat mooier. Maar dat is persoonlijk. De roze kleur, poederroze? staat haar op zich wel. Hmmm ik had er denk ik een breed gerande hoed bij gedragen ivm.silhouette.

Last edited 1 maand geleden by Tantie

Deze outfit doet het niet voor mathilde. De stof is wellicht ook te “licht” en ook te koud voor deze gure dag. . Wat een verschil met de roze mantel die mathilde een aantal jaren terug in parijs droeg…. was ook nog van de vorige belgische creatief directeur van dior raf simons. De huidige creatief directeur is de italiaanse maria grazia chuiri .
mantel van maria teresa is mooi, wellicht ook warm maar valt zwaar achteraan. Mogelijks ook omdat Mt hem open draagt.

Dank Maribrune, now were talking 👌🏼

Ai… Het is best een mooie outfit van Mathilde maar dan zonder hoeddopje, handschoenen en tasje. Iets lagere schoenen zou ook niet verkeerd zijn. Maar dit maakt zo lijzig, nee niet een mooie combi. Marie Thérèse ziet er heel vlot en goed uit. Prachtige oorbellen heeft ze in.

Nou dan ben ik de uitzondering: ik vind Mathilde er prachtig uitzien. Nee, ze heeft geen wespentaille, moet dat dan? De stijl van haar outfit, de kleur die haar zachte uitstraling benadrukt, ik vind het mooi. Maria Teresa ook erg stijlvol en haar mooie kapsel weerstaat het slechte weer.

Oei, een misser van Mathilde. Nou ja, kan gebeuren. MT tiptop 😃

🫣 Oh oh ohhhh Mathilde wat schrik ik van uw outfit, ‘niet best’ is een understatement.
Vele al eerder gedeelde reacties onderschrijf ik maar is dit werkelijk waar Dior? 🫢

🧽 Verder, bij het zien van uw handschoenen krijg ik associaties met een sjieke schoonmaakmevrouw 🪣 en wat betreft totale outfit zou u zo maar een 🚽 toiletmevrouw 🪠 kunnen zijn in een hippe nachtclub die zich ludiek gekleed heeft naar het feestelijke thema van de dansavond/nacht namelijk Royals 👑

Verder, 👝 tasjes in eenzelfde stof als jurk, jas of wat dies meer zij, brrrr 😬 ik vind dat zo echt niet mooi staan, scusi 🤷🏼‍♂️

M.T. shines, wat is zij toch een stralende en mooie vrouw. 🤩 Bij heur geen coupe windhoos of verwoede pogingen om lokken op hun plaats te houden maar het zit gewoon 👍🏼 👍🏼
De close up foto’s van M.T. zijn prachtig, charmante verschijning en wat een leuk stel zo samen met de groothertog.

Onsympathieke vergelijking met chique toiletjuffrouw, bah. Humor ten koste van een ander.

Ik ben het helemaal met u eens Agnes Anna!

Avondjurk van Mathilde is wat teleurstellend. Zowel qua model als kleur. Jammer :/

Vanaf morgen een echte modefeestje in NL/ ES

Sorry, misschien heb ik wat gemist maar wat heeft Prinses Eleonore te maken met dit staatsbezoek? Of gaat het er alleen om dat er nwe foto’s zijn vrijgegeven. Dan zou ik die bij “overige royals” zetten.

Superleuke foto’s, dank u wel Petra!

De oorbellen van MT zijn heel gaaf! En haar jurk vind ik ook heel mooi met dat detail aan de voorkant en ook de kleur staat haar goed.

Maria Teresa ziet er prachtig uit. Wat een mooie mantel, zou deze graag willen hebben. Mathilde haar outfit kan mij niet bekoren. Model niet en kleur helemaal niet. Het parelsnoer lijkt wel een halsband. Eleonora helemaal goed, lekker vlot passend bij haar leeftijd.

De achterkant van Mathilde’s rok is wel mooi vallend en de plooien en spilt van MT’s jas maken hem speelser zonder zou het dikker maken denk ik.
De blouse van Eleonore heeft een prachtige voorkant

Wat leuk al die jarigen!
Ondanks dat Mathilde voor Dior kiest kan ik deze outfit niet mooie vinden. Geen idee waar het mis gaat, want alle ingrediënten voor een top outfit zijn aanwezig: Dior, jaren 40 stijl, mooie stof, prachtige parels… maar het doet niets voor haar. Maria Theresa ziet er fantastisch uit. Leuke eigentijdse keuze en vlot kapsel.
Heel benieuwd wat voor mooie outfits het staatsbanket gaat brengen!

Petra van wie is de mantel van MT? En wat een gave oorbellen heeft ze in. Een witte parel en een grijze. Super leuk! Aan Mathilde maak ik maar geen woorden vuil.

Wat ziet Maria Teresa er leuk uit. Dit staat haar goed! Bij Mathilde dacht ik dat het weer een onhandig Nathannetje was. Niet dus. Vanavond in de herkansing

MT erg smaakvol. Vind haar er een stuk frisser en hipper uitzien dan Mathilde. Die vind ik een nogal stijve outfit aan hebben in een kleur die haar bleek maakt. Wel jammer dat MT geen hoed draagt!

Wat ziet Maria Teresa er mooi uit. Echt prachtig. Helaas vind ik de outfit van Mathilde niet mooi. Te stijve stof en het lijkt of de verhoudingen niet kloppen, waardoor er een “ buikje” ontstaat. Eléonore leuke outfit, dat kobalt met et frisse wit.

Heb MT onterecht tot gastvrouw gebombardeerd. Maar een goed geklede gast is ook nooit weg😉

Maria Teresa is een mooi geklede gastvrouw, ik vind het outfit van Mathilde geen goede keuze. Zowel de kleur als het model vind ik minder geschikt voor haar. Eleonore ziet er erg leuk uit. Leuke kleur van de broek.

Wat ziet Maria Teresa er geweldig uit zeg!! Staat haar goed en ze oogt zo jong en dynamisch, heerlijk om te zien. Mathilde ziet er in deze outfit niet op haar best uit, dit is niet haar kleur en het model maakt haar dik en ondanks dat de parels schitterend zijn, passen ze niet bij deze kleding, ziet er te ‘opgepropt’ uit. Ik wacht op beter! Vanavond?!

Het vest van MT wil ik ook, zonder plooien/ruimte aan de achterkant.
Zit ook iets rozigs in dat past bij Mathilde.
Mathilde had haar jas ook beter open kunnen dragen?

Last edited 1 maand geleden by siobhan

Het Diorpak van Nathilde maakt haar veel gevulder dan ze is. Jammer. De blauwe jas is echt geweldig van MT. Mooie vrouw is het. En dan Eleonora, wat ziet zij er fantastisch uit.

Last edited 1 maand geleden by Suyari

De mantel van MP, beeldschoon. Totdat ik de eerste foto, genomen van de achterkant zag. Wat erg, wat maakt hij haar ” zwaar” Nooit en te nimmer dat ik die aan zou trekken.
Mathilde, idem, een prachtig ensemble, maar het maakt haar zo massief, de handschoenen, ook zo stijfjes.
Zoveel parelsnoeren heb ik nog nooit mooi gevonden.
Maar……ik til er nooit zo zwaar aan hoor. Ze hebben hun best gedaan, zien er mooi uit, en hebben het leuk met elkaar.
Waarom ik dan toch ” kritiek” heb, is, omdat ik niet begrijp, dat ze niet beter geadviseerd worden.

Wat een geweldige pump draagt Groothertogin Maria Teresa.

Wat een leuke foto van de jarige neven, en een lekker, gezond taartje hoor!
Mathilde oogt wat massief in deze outfit. Ik vind de stof prachtig, maar het model van de robe manteau flatteert haar niet echt.
Hoedje is leuk, tasje ook, maar ik vind Mathilde wat krampachtig in haar houding en bewegingen.
Ze loopt als op eieren, en die stijve halsband maakt het er ook niet soepeler op……
Maria Teresa draagt een mooie combi, die haar wat langer doet lijken en elegant overkomt.

Met een brede riem en een wijde petticoat zou de japon van Mathilde een stuk mooier staan denk ik. Dan creëer je een taille waar die niet is. Door de dunne ceintuur komt de nadruk juist op de ontbrekende taille te staan.
Het strakke snoer parels lijkt nu wel een te krappe halsband.
Maar ik vind de kleur wel heel mooi.
De mantel van Maria Theresia vind ik echt een plaatje, die mag zo bij mij de kast in. Weten we al wie de ontwerper is?

De outfit van Mathilde flaneert haar niet, jammer, zal een kostbare set zijn. Maria Theresa uit de verte best goed gekleed, maar van dichtbij vind ik de stof van de jas op een sprei lijken.

De robe manteau van Mathilde is gemaakt van een prachtige stof, maar heeft een onflatteuze taille. De ketting lijkt hierbij wel een halsband, meteen afdoen. Ik denk dat ze gehoopt had op een zonnetje om deze lente-achtige outfit wat meer te laten stralen. Het kapsel legt het zo te zien af tegen de wind, maar ja wat wil je.
De mantel van MT vind ik erg mooi, ik houd van dit soort opvallende mantels.

Inderdaad Petra. Dior focust op t ontwerp en minder wat de draagster flatteert. Dat was ook bij een rode robe manteau.

Ze zien er netjes uit, alleen die plooien achterin de mantel van MT, ik denk niet dat ik dat mooi vind staan. Eleonore, leuke foto,’s, vlotte outfit.

Gefeliciteerd voor de jarigen!!

Mathilde mooi. Alleen de ketting vind ik een misser.
M-T verzorgd. Mijns inziens lijkt t alsof ze haar jas binnenstebuiten draagt, het patroontje lijkt op een voering.

Beide hebben goed het plamuurmes gebruikt, ik vind dat echt niet mooi.

Wat leuk de twee neven naast elkaar op het onderste filmpje, nu zie je ook goed dat ze best wat op elkaar lijken (zelfde monden), was me nooit eerder opgevallen.
En wat een verjaardagen allemaal (ik bevind me in goed gezelschap 😉).
Prinses Eléonore ziet er netjes uit, niet super speciaal, maar door de felle kleur van de broek, valt de outfit op een positieve manier toch op. Bescheiden Belgisch, noem ik dat altijd. Bij een kledingbedrijf als Xandres zie je daar veel voorbeelden van.
Mathilde’s kleding vind ik niet geweldig, die zachte kleur doet niets voor haar, sterke kleuren staan haar veel beter. En Isabelle hieronder maakt een heel terechte opmerking: vakmanschap en Dior gaan niet meer hand in hand. De oude meester zou dit nooit goedkeuren.
Maria Teresa ziet er daarentegen weer stralend uit. Die vrouw is aan haar 2e jeugd bezig👏
De twee jarige Joppen aan hun taartje: superleuke foto’s👍

Dank je wel👍

Beide dames, én heren zeer verzorgd en koninklijk gekleed.
Ieder in eigen stijl, wat het juist leuk maakt.
Het één kan meer je smaak zijn dan het ander, maar er is heel goed over nagedacht en zorg aan besteed .

Dior is niet meer wat het ooit was, vrees ik. Iedere keer dat Mathilde een Dior droeg de afgelopen jaren zag ze eruit alsof ze net een lang kerstdiner achter de rug had. Terwijl het vroeger het toppunt van chic en tot in de details geperfectioneerde couture was.
Mag ik een technische vraag stellen? Die stof van Mathilde’s jas, het zeg maar gevlamde effect ervan, is daar een term voor?

Hoi Isabelle,
Dat wordt moiré genoemd. Meestal in zijde uitgevoerd maar andere stoffen kan ook.
Je kunt verschillende “vlammingen” in de stof tegenkomen: cirkelvormig, langgerekt enz.

De stof van Mathilde,s jas is Moire, zijde.

Sorry Elisah, heb ook geantwoord, jouw antwoord stond bij mij toen nog niet op de pagina.

Dank je, Roos en Elisah!

Jammer van het weer. Heel speciaal dat MT geen hoed draagt. Ze ziet er wel goedgemutst uit. Je wordt er zo vrolijk van 😊

Ik vind de look van Mathilde niet zo geslaagd. Ze is mooier met felle kleuren & de lijn van de jurk/ mantel maakt haar wat zwaar. Ook niet de mooiste collier. Maakt het allemaal wat ‘tuttig’