Avatar foto Door Moderator Petra
België 15 apr 37 reacties

Terug- en vooruitblik: wat draagt Mathilde tijdens staatsbezoek?

Het is bijna zover! Morgen start het driedaagse staatsbezoek van Luxemburg aan België. Wij blikken vandaag even terug op het staatsbezoek van België aan Luxemburg in 2019.

Wow, wat een schitterende japon droeg koningin Mathilde tijdens het staatsbanket. Ik ben heel benieuwd welke japonnen koningin Mathilde en groothertogin Maria Teresa woensdagavond dragen. En, niet minder belangrijk, welke tiara’s we gaan zien!

Foto Monarchie, ©Sophie Margue

Er staat in de agenda op de website van de Belgische koninklijke familie niet bij, dat prinses Elisabeth woensdagavond bij het staatbanket aanwezig zal zijn. Maar, er worden geen personen genoemd, dus stiekem hoop ik…

Terug naar 2019. Koning Filip en koningin Mathilde reisden per trein naar Luxemburg. Op de eerste dag van het staatsbezoek droeg koningin Mathilde een groene gebloemde jurk van Natan. Haar groene hoofdtooi “Maëlle”, afkomstig van Fabienne Delvigne, is gemaakt van hetzelfde materiaal als de mantel van Mathilde.

Foto Monarchie, ©Sophie Margue

Het staatsbanket is altijd iets om naar uit te kijken. Een wereld vol glitter en glamour. Koningin Mathilde droeg haar schitterende paarse japon van Armani Privé.

Foto Monarchie, ©Sophie Margue

Tijdens de tweede dag van het staatsbezoek droeg koningin Mathilde een oranje/okerkleurige tulband. Op de tulband is het bloemendesign van de jurk van Mathilde verwerkt. De Fiona handtas, net als de tulband afkomstig van Delvigne, is eveneens in oranje/okerkleur.

Foto Monarchie, ©Sophie Margue

De contraprestatie is over het algemeen ook echt iets om naar uit te kijken, qua kleding. Koningin Mathilde droeg een galajapon van Natan, terwijl erfgroothertogin Stephanie een roze japon met borduursel droeg van Oscar de la Renta.

Foto Monarchie, ©Sophie Margue

Op de derde en laatste dag van het staatsbezoek aan Luxemburg droeg de koningin een okergele rok met buiten een geruite cape. Ook droeg ze de “Tino”-hoed van Maison Fabienne Delvigne. Dit is een versie van een kleine baret, versierd met een strikje en gemaakt van turquoise fluwelen vilt.

Foto Monarchie, ©Sophie Margue

Vooruitblik

Welke japon hopen jullie dat koningin Mathilde gaat dragen tijdens het staatsbanket? De paarse japon zal ze vast niet opnieuw dragen. Deze japonnen vind ik ook zeker het herdragen voor een staatsbezoek waard:

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Oke, ik hoop stiekem gewoon op een nieuwe japon ;).

En, stel dat prinses Elisabeth er bij is, hopen jullie op een nieuwe japon, of mag ze een gebruikte uit de kast halen? En welke tiara?

Foto ©Royal Hashemite Court Jordan
Foto ©Royal Hashemite Court Jordan
Foto ©PPE/Nieboer
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
37 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Mathilde is altijd zo stijlvol gekleed. Zelden of nooit een misser, hooguit soms een beetje behoudend, maar altijd passend bij de gelegenheid en haar persoonlijkheid \
Ik verheug me op beide staatsbezoeken!
Inderdaad waar blijven de Oranjes???, met name van de prinsessen zie we wel erg weinig. En soms lijkt de agenda van WA en Maxima druk, maar als je de uurtjes van de externe bezoekjes per week bij elkaar optelt zijn dat er echt niet veel. Buiten de staatsbezoeken om, maar dat zijn natuurlijk wel hele leuke verplichtingen met veelal bevriende koningshuizen, heerlijke staatsbanketten, mooie excursies enz. Ok ze zullen ook wel wat “kantoorwerk” verrichten.

Dat wordt een fijne week met twee staatsbezoeken. Ik kijk uit naar alle mooie outfits maar die donker blauwe pallieter jurk mag Mathilde zeker herdragen! En ze heeft ook no* een paar Taminiau s die zeker niet zouden misstaan.

Dit doen ze goed: gewoon een leuke foto van de jarigen, die elk een kaarsje uitblazen op een taartje.

Idd Nadeshda ‘gewoon’ goed 👍🏼 En natuurlijk geposeerd maar ook ‘natuurlijk’ overkomend, gewoon net als jij en ik 🙌🏼 in verbinding met het gewone leven, een moment van vieren van 2️⃣ verjaardagen 🎂

Zo simpel kan het zijn, maar zo simpel blijkt het toch niet voor ons koningshuis, kom op Oranjes waar blijven jullie? 👈🏼

Inderdaad, waar blijven de Oranjes! Vorige week was prinses Ariane jarig en we hebben geen foto gezien of ik heb het gemist. Wel kwam er wederom een nieuwe foto vrij van de 16 jarige Eleonore, zo leuk en super simpel.
https://www.hln.be/royalty/prinses-eleonore-viert-16de-verjaardag-paleis-deelt-nieuwe-foto-s-van-jongste-kind-filip-en-mathilde-br~a8f27e92/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

Er was idd geen nieuwe foto, alleen oude van fotosessie, zo’n gemiste kans, jammer.

De paarse Armani Privé steekt met kop en schouders boven de andere getoonde exemplaren uit, wat een geweldige galajapon 🤩 één van haar mooiste 💜

Eens, een hele “rijke” japon (veel stof en prachtig bovenstuk) in een prachtige diepe kleur. Ja hij is echt heel erg mooi!

Ja, PK020, die vind ik ook subliem !!! Hij is ook zeer lang en valt zo ontzettend mooi !!

Ja echt prachtig Trixedo, dit is koninginnen waardig 👌🏼. Die harmonica plooien – of hoe ze ook heten 😊 – in het rokgedeelte vind ik zo mooi! Er is heerlijk veel stof gebruikt en het bovenstuk is rijkelijk doch ingehouden versierd.

M.T. en Stephanie komen op de foto naast Mathilde op mij over als de gezelschapsdames van de koningin, wij weten beter maar toch. 😉

Ik heb eigenlijk niets met Armani Privé maar dit is een waar koninginnen-kunststukje 💜

Leuk, die terugblik van het staatsbezoek!
Prachtige japonnen….maar het lijkt mij logisch dat die nu niet gedragen zullen worden bij het tegenbezoek!
De koffers zullen gepakt staan, dus nog even geduld en dan zullen we het zien.
Ik laat mij graag verrassen hoor.🤗

Tijdens het staatsbezoek was Maria Theresia niet zo goed. Daarom was ze er vaak niet of ook wat underdressed voor haar doen.

Bij het vertrek uit België was Mathilde anders gekleed. Ze vertrok in een mooie roze mantel, vermoedelijk van Armani.

De eerste jurk uit ‘vooruitblik’ heeft Mathilde al eens herdragen tijdens een staatsbezoek. Canada, dacht ik.

En de gasten worden nooit aangekondigd op de BE website. Zo ook niet prinses Astrid vb. Hopelijk zijn ze in grote getale aanwezig, zoals tijdens het laatste staatsbezoek van LUX aan België. Toen droeg prinses Astrid een prachtig gele jurk die voor ophef zorgde door zijn prijskaartje van maar liefst 25.000 EUR.

Vermoedelijk draagt M-T straks de Belgische juwelen, die nu in de Luxemburgse kluis zitten. Vb de Scroll tiara

Ondanks underdressed staat het witte overhemd + donkerblauwe pantalon M.T. geweldig 👍🏼

Iedereen herinnert zich iets anders 🙂 Maria Teresa was net aan de knie geopereerd, en kon er daardoor alleen bij zijn voor het staatsbanket.
https://queenmathilde.blogspot.com/2019/10/state-visit-10-luxembourg.html

En ja hoor, de Luxemburgers zijn al in België 😃

Dat kan wel, ja. Ik meen me zelfs te herinneren dat ze er enkel bij was voor de foto bij het diner. Ze kon zelfs niet aanschuiven van de pijn. Ik le ik me goed herinner 😉

De aanwezigheid van de jonge generatie royals zou top zijn, zeker gezien het familie is! Wellicht zijn ze vandaag al aanwezig, voor de verjaardag van koning Filip.

Vandaag trouwens net gehoord dat de LUx groothertog zou aftreden.

Hoi frankvc,
Dat groothertog Henri gaat aftreden kan ik niets van vinden. Heb jij misschien een link waar dat bericht staat?

Volgend jaar zit hij alweer 25 jaar op de troon & wordt hij er 70. Ideaal moment wellicht

Ongelooflijk dat de groothertog alweer 70 wordt. Hij ziet eruit als een vijftiger.

70?! Dat had ik echt niet gedacht.

Schitterend die paarse avondjapon!! Die zal Mathilde ongetwijfeld niet gaan dragen tijdens dit staatsbezoek, ik hoop echt op een nieuw ontwerp, al dat herdragen is vast erg verantwoord en duurzaam maar af en toe uitpakken met iets nieuws is toch veel leuker!!! Wij gewone ‘stervelingen’ moeten toch iets hebben om naar uit te kijken🤪.

Wat heeft Mathilde ook prachtige avondjaponnen, gisteren zag dat ook al bij Letizia, beiden hebben een hele chique stijl. Zou inderdaad leuk zijn als Elisabeth er ook bij was. Is dit niet bekend gemaakt door het Belgische hof? Nederland was er heel snel bij vorige week om mede te delen dat Amalia bij het Staatsdiner zou aanschuiven.

Dankjewel Petra. Ik hoop dat ze erbij is!

Ben vooral erg benieuwd of elisabeth aanwezig zal zijn op dit familiebezoek…. filip en henri zijn neven…. zou mi een mooie gelegenheid zijn als intro ….

In 2019 vond ik Mathilde steeds het best gekleed. Vooral op de foto met z’n vieren vind ik MT veel te casual met pantalon en wit overhemd. De opties voor Mathilde vind ik ook heel mooi, de eerste vooral. Voor Elisabeth vind ik de felroze prachtig.

Wat mij betreft voor Elisabeth een nieuwe want de bovenstaande exemplaren zijn mooi, maar passen net niet goed.
Die blauwe met de ruitjes is net een turnpakje aan de bovenkant.
De roze met de cape lijkt het bij de taille net of haar panty aan de bovenkant van de band opkrult en daar een rolletje vormt waardoor het bloezende effect mist.
En de laatste lijkt het door de opneming aan de zijkant net of ze 1 heel brede heup heeft.
Dus, nee, liever iets nieuws.

Een heerlijke koninklijke week! Wat zag Mathilde er beeldschoon uit tijdens het staatsbanket in 2019. Ik hoop op wat nieuws, maar zie de rode jurk ook graag terug. María Teresa kijk ik ook naar uit, niet altijd mijn smaak wat ze draagt, maar zie haar graag. Het zou me niet verbazen als Elisabeth er ook bij is op de avond van het staatsbanket en dan heel graag in een nieuwe jurk.