Avatar foto Door Josine Droogendijk
Koninginnenmode 06 feb 0 reacties

Koningin Mathilde in Dior tijdens kennismakingsbezoek aan Frankrijk

Vandaag brachten Koning Filip en Koningin Mathilde een kennismakingsbezoek aan Frankrijk. Na Nederland en Luxemburg was het volgende buurland, Frankrijk, aan de beurt. Enkele dagen geleden suggereerde ik reeds op twitter dat Christian Dior de perfecte designer zou zijn voor dit bezoek, aangezien het een Frans merk is waar een Belg, Raf Simons, als artistiek hoofd verantwoordelijk is voor de collectie. Je kan je dan ook voorstellen dat ik enorm blij was toen ik deze middag tot de vaststelling kwam dat Mathilde vandaag wel degelijk voor een outfit van Christian Dior heeft gekozen.

Koningin Mathilde zag er sprookjesachtig mooi uit in een zachtroze wijd uiteenlopende manteljurk. De mantel heeft een speciaal accent ter hoogte van de halslijn waar een sjaal in hetzelfde materiaal in de vorm van een strik werd geknoopt. Het geheel heeft een erg leuke fifties uitstraling.

Koningin Mathilde combineerde de look met een pillbox in dezelfde kleur roze. Zoals je op de derde foto mooi kan zien had Mathilde haar kapsel daaronder ook erg kunstig opgestoken. Onder haar jurk had ze een zilvergrijs paar pumps aan. Ze droeg ook een nieuwe handtas, de Dior Evening Pouch in opnieuw dezelfde kleur roze. Hieronder zie je de tas in een andere kleur. Een paar handschoenen maakten ten slotte de look volledig af.

 

Koningin Mathilde droeg een jas uit de Fall/Winter collectie van de ready to wear lijn van Christian Dior. Hieronder zie je een gelijkaardig exemplaar in een andere kleur, en het sjaaltje werd ook niet geknoopt tot strik:

Ten slotte geef ik jullie nog graag mee dat Mathilde de diamanten en parel oorbellen droeg die ze tijdens haar huwelijksdag droeg.

Wat vinden jullie van deze look voor Koningin Mathilde?

Ik begin alvast na te denken over een nieuwe suggestie voor het kennismakingsbezoek aan Duitsland dat op 17 februari plaatsvindt!

Foto's met dank aan Wim Dehandschutter en Dior

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments