Afgelopen zaterdag was de Royal Wedding van het jaar 2018! Het huwelijk van de Hertog en Hertogin van Sussex, oftewel Prins Harry en Meghan Markle! Tijd om in deze log terug te blikken naar de outfits van de gasten! Maar eerst willen we jullie laten genieten van 3 officiele foto's, die een uur geleden werden vrij gegeven!

©Kensington Palace, fotograaf Alexi Lubomirski

Koningin Elizabeth droeg een licht uitlopende jurk in limoen, citroen, paars en grijs bedrukte zijde. Daarover droeg ze een limoen zijde tweed mantel. Stuart Parvin is de ontwerper van haar outfit, terwijl de hoed van Queen Elizabeth een ontwerp is van Angela Kelly. Daarvoor werd dezelfde limoen zijde tweed gebruikt. Qua juwelen droeg de Queen de Richmond diamanten broche met pareldruppel.

Foto

Foto

De hertogin van Cornwall ging gekleed in een ijsroze asymmetrische robe manteau van Marokkanse zijde, die is ontworpen door ontwerpster Anna Valentine. Philip Treacy ontwierp haar bijpassende hoed met veren.

Foto

Foto

De hertogin van Cambridge koos voor een bekende outfit: een sleutelbloem gele zijde wollen getailleerde mantel van Alexander McQueen. Catherine droeg de mantel o.a. eerder bij de doop van Prinses Charlotte. Haar hoed is een ontwerp van Philip Treacy en Catherines pumps zijn van Jimmy Choo.

Foto

Foto

De Gravin van Wessex draagt een outfit die is ontworpen door Suzannah, met een hoed van Jane Taylor. De tweedelige outfit bestaat uit een satijnen grijze rok met een geborduurde grijze top. 

Foto

Prinses Beatrice van York draagt een op maat gemaakte japon van Roksanda Viola, in handgeverfde zijde organza. Haar hoed is een ontwerp van Stephen Jones, terwijl haar pumps van Gianvito Rossi komen.

Foto

Prinses Eugenie van York draagt een voor haar ontworpen japon van Gainsbourg. Haar hoed is ontworpen door Fiona Graham en haar pumps komen van Valentino. 

Foto

Foto

Foto

The Princess Royal (Prinses Anne) koos voor een donkerblauw met wijnrode robe manteau.

Foto

Lady Louise koos voor een donkerblauw met witte outfit.

Foto

Autumn Philips koos voor blauw/groen en Zara Philips koos voor donkergroen. 

Foto

Foto

Meghans moeder, Doria Ragland, ging gekleed in een op maat gemaakte jurk en een mantel, ontworpen door creatieve regisseurs van Oscar de la Renta, Fernando Garcia en Laura Kim. Haar schoenen zijn van Edgardo Osorio van Aquazurra, en haar hoed is exclusief voor haar ontworpen door de Britse milliner Stephen Jones, met wie Meghan Markle nauw samenwerkt sinds ze naar het Verenigd Koninkrijk is verhuisd. 

Foto

Foto

POLL:

Wie van jullie sprong er uit? Maak je keuze bekend d.m.v. de poll en laat ook gerust een reactie achter!

 

 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Maaike

Maaike

dinsdag 22 mei 2018 - 22:35

Een gedeelde eerste plaats voor Doria en de gravin van Wessex, allebei prachtig. Gestemd voor de gravin. Ik vond Beatrice en Eugenie er ontzettend tuttig uitzien, zowel qua jurken als hoeden. Na de extravagante hoofddeksels bij het huwelijk van William en Kate was dit wel weer het andere uiterste....

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

dinsdag 22 mei 2018 - 22:05

Prachtig ! Zo mooi, iedereen ziet er schitterend uit! Heb vandaag weer de bruiloft zitten kijken, zo mooi allemaal, sfeervol!

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 22 mei 2018 - 14:22

WOW! wat een prachtige foto's zijn er vrijgegeven!

Ik vind het moeilijk kiezen, maar doe toch een poging; de moeder van Meghan en de gravin van Wessex krijgen van mij een gedeelde eerste plaats.

Ik denk nog met plezier aan het huwelijk terug.

Ik denk dat er voorlopig geen royal weddings in de pijplijn zitten.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 22 mei 2018 - 15:09

Ja hoor huwelijk van jongste dochter van hertogin van york in oktober.
Zal niet zo groot worden als dit huwelijk.
Maar wel een koninklijk gebeuren

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 22 mei 2018 - 19:26

Dat zal vermoed ik geen overdreven groots gebeuren worden en denk ik ook niet live uitgezonden.

afbeelding van Snijders

Snijders

dinsdag 22 mei 2018 - 21:00

Dat denk ik ook. Harry is nu eenmaal de zoon van de toekomstige koning Charles. En wordt volop ingeschakeld voor The Firm (het Britse koningshuis). Nu samen met zijn vrouw. Vandaag al hun eerste optreden als hertog en hertogin van Sussex. Eugenie die in het najaar trouwt is de dochter van prins Andrew. Staat verder weg van de troon en wordt niet volop ingezet voor koninklijke taken.

afbeelding van Arianne

Arianne

dinsdag 22 mei 2018 - 14:07

Wat een heerlijke dag was dit! Ik heb enorm genoten van de hele bruiloft! Meghan was zooo mooi. Top, top, top! Moeder van Meghan heb ik gekozen.

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 22 mei 2018 - 11:56

Ik vond Kate de mooiste en daarna de moeder van de bruid. Ann droeg een soort kamerjas en Sophie vond ik er tuttig uitzien. Camilla kon er ook mee door, al nam haar hoed naar mijn smaak te veel plaats in. Ook ergerde ik me aan haar gegiechel tijdens de preek van de zwarte priester.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 22 mei 2018 - 12:12

Ja, dat gegiechel van Camilla ergerde mij ook mateloos en heeft mijn respect voor haar verminderd moet ik eerlijk zeggen. Sophie vond ik ook tuttig en haar dochter ook, zij droeg een outfit die eerder door haar moeder is gedragen. De moeder van de bruid had van mij haar neuspiercing even mogen verwijderen voor die dag....

afbeelding van marinde

marinde

dinsdag 22 mei 2018 - 20:17

Ik vind het juist mooi dat ze de piercing niet heeft verwijderd.
Meghans moeder maakte op mij een authentieke indruk.

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 22 mei 2018 - 13:03

Die neuspiercing...ben ik ook geen fan van. Had ze van mij ook uit mogen doen die dag.

afbeelding van Els

Els

dinsdag 22 mei 2018 - 12:41

Mijn gedachten exact verwoord door Iris. Vind neuspiercing nooit passend en zeker niet bij oudere dames.

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 22 mei 2018 - 17:53

Evenals dreadlocks.
En toch vind ik haar er prachtig uitzien.

afbeelding van Michel87

Michel87

dinsdag 22 mei 2018 - 11:07

Prachtige foto's van het bruidspaar. Paar dingen die mij opvielen. De royals verbleekte bij de Hollywood fashion. De Queen in een vrolijke kleur, maar ze liet niet blijken dat ze genoot. Prinses Ann please!!!! wijnrood en blauw in Mei naar een trouwerij! Niet meer doen! Eugenie volgens mij was het kleding voorschrift dat je jurk iets langer had moeten zijn. Kate is een twijfel geval maar naast wit zag je wel dat haar kleding van het witte af was. Maar op het randje! Doria wat genoot je en liet je dat blijken. Een lach of traan je toonde ze! Wat straalde je ook in die outfit! Je bent mijn winnaar.

afbeelding van Snijders

Snijders

dinsdag 22 mei 2018 - 10:40

De kleding van Doria, Catherine, Camilla en Sophie vond ik het mooist. Met name de zachte tinten. Alleen was de hoed van Camilla wel erg groot. Was de outfit van Kate nu wel of niet nieuw?In ieder geval zie ik geen verschil in mantel tijdens doop Charlotte en tijdens huwelijk Harry en Meghan

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 22 mei 2018 - 11:50

Volgens de Engelse media droeg Kate de outfit al een paar keer eerder. Dat zou ze doen om de aandacht niet op zichzelf te vestigen. De outfit kwam zaterdag lichtgeel op me over en bij eerdere keren crèmig, dus ik twijfel hierover. Wie weet heeft ze dezelfde jas in meerdere pastelkleuren?

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 22 mei 2018 - 12:08

Zie de interessante link die Shioban hierover postte een paar reacties naar boven.

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 22 mei 2018 - 10:12

Prachtige foto's . Héérlijk ontspannen ziet het er uit.
Ik heb gestemd op de moeder van de bruid. Wat zag ze er mooi uit.
Andere dames ook hoor, maar Doria sprong er gewoon uit.
Catherine vond ik heel mooi in het zacht geel en mooie hoed. Stond haar mooi. Camilla mooi in het zacht roze, alleen de hoed is niet míjn smaak. Te pompeus.
Koningin Elizabeth prachtig , zoals altijd.
En Sophie ook heel mooi in ijsblauw.

afbeelding van 29novmode

29novmode

dinsdag 22 mei 2018 - 08:26

Ik zag dat Catherine de hoed ook al eerder heeft gedragen. De jas lijkt veel op degene die ze bij Trooping the Colour in 2016 heeft gedragen.Ik twijfel of het dezelfde is. De bruidskinderen zagen er schattig en mooi uit. Het bruidsboeket van Meghan viel mij tegen.Het was net zo groot als die van de bruidsmeisje, heel jammer met wat pioenrozen erbij was het veel mooier geweest.

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 22 mei 2018 - 07:27

Nummer 1 voor mij de gravin van Wessex: wat een prachtig geheel die satijnen rok met die losvallende top erop. Alles klopte. Nummer 2 Camilla. Ik vind dat ze zich altijd goed weet te kleden. Ze kiest vaak voor een getailleerde robe manteau, effen en met een mooie hoed erboven. Geen fascinator-dingen gelukkig. Ik kan maar moeilijk aan die hoedjes wennen.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 22 mei 2018 - 00:46

Ik kan echt niet van harte stemmen want geen van de dames uit de pol vind ik eruit springen en vind ik echt mooi, dus ik stem niet.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 21 mei 2018 - 23:00

Oh, ja het gaat ook over de gasten, nou ik heb ook op Meghans moeder gestemd maar niet vanwege de gunfactor, ze ziet er gewoon prachtig en als beste uit, punt. Mr Duck schreef er al iets over, zo’n gun factor heeft voor mij iets van nou ze is alleen, ze is zwart en onbekend in het milieu etc. Ik wil gewoon kunnen zeggen dat ik Serena overdag er slecht vond uitzien (maakte haar heel dik) en in de avondkleding heel leuk.

afbeelding van Frederike

Frederike

maandag 21 mei 2018 - 22:56

Een waardige moeder van de bruid, die als enige van de familie van Megan aanwezig was. Respect voor deze vrouw, die temidden van al dit ‘royalty and famous’ geweld straalde in een mooi ontworpen outfit in een kleur die haar geweldig staat. Vast een dag met een lach, maar ook met een traan voor haar vanwege de familiebesoignes.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 21 mei 2018 - 22:50

Leuke ongedwongen foto’s op 1 ervan lijkt de fotograaf ‚cheese’ te hebben gezegd, iets wat alle kinderen kennen waardoor er een soort secundaire spontaniteit is ontstaan. 1 van de bruidskinderen is haar boeketje onderweg kwijtgeraakt, ze lost het op 1 foto nog een beetje op maar ach ja. Charlotte heeft er ws zo mee gefrutseld dat ze nog maar de helft overheeft. Overigens blijf ik al die boeketjes echt niks vinden. Bloemen in het haar (wel leuk) waren genoeg en het boeket van Meghan had echt veel beter gekund.

afbeelding van Dorie

Dorie

dinsdag 22 mei 2018 - 12:44

Het bewuste bruidsmeisje (Florence) heeft geen boeket gehad. Bij binnenkomst al niet: ze had de mooie taak om Meghans boeket aan te pakken voor in de kerk :).

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 22 mei 2018 - 07:59

Wat een prachtige foto's zijn vrijgegeven!

Mooiste outfit? Moeder van de bruid. Gunfactor? Ja! En...zij ziet er prachtig uit!

afbeelding van Maribrune

Maribrune

maandag 21 mei 2018 - 22:04

Vind de foto 's erg mooi !!!! Heb veel bewondering voor moeder meghan.... wat een uitstraling... en zo een bescheiden voorkomen.. buitengewoon, prachtig..
meghan lijkt trouwens fysiek erg op haar moeder. Heb toch erg genoten van de televisiereportages.

afbeelding van 29novmode

29novmode

maandag 21 mei 2018 - 22:01

De officiele foto's zien er prachtig uit. Allemaal een beetje losjes geposeerd, niet zo stijf. De zwart/wit foto ook heel mooi. Het haar van Meghan zit leuk. Haar bruidskapsel met de sluier was er slordig en piekerig , ik vindt dat echt niet kunnen.

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 22 mei 2018 - 11:52

Kom, kom. Had je een Mathilde-kapsel gewild? Toen mathilde trouwde miste ik het verschrikkelijk dat er niets piekte!

afbeelding van 29novmode

29novmode

maandag 21 mei 2018 - 21:50

Het valt mij tegen dat Kate geen nieuwe outfit draagt bij zo'n belangrijke gebeurtenis. Bovendien draagt ze de jas nu al voor de tweede keer bij een belangrijke gebeurtenis (eerder al bij de doop van Charlotte). De hoed en het kapse erbij vindt ik mooi. De moeder van Meghan zag er lief uit in die zachtgroene kleur. De hoed lijkt precies op degene die Meghan onlangs heeft gedragen. Verder vindt ik de rest van tegenvallen. De hoed van Camilla is wel mooi.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 22 mei 2018 - 00:42

Derde keer al ( ook bij trooping the colour).

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 21 mei 2018 - 21:16

Ff iets heel anders, deze hele week viert Kroonprins Frederik zijn 50e verjaardag. Zaterdag wordt hij echt 50, en dan is er een galadiner, ook voor koninklijke gasten. Zo benieuwd of ons Koningspaar ook komt! Vast wel!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 21 mei 2018 - 20:56

Wat een prachtige moeder heeft Meghan! Zij springt er qua kleding echt uit.
Ik ben niet heel enthousiast over de outfits van de koninklijke gasten. Veel donkere kleuren en British stiffness.
Kate mooi, maar weinig verrassend. Op de beelden die ik heb gezien, ziet ze er ook wat stuurs uit. De jurken van Beatrice en Eugenie zijn prima..
Voor mij springen de gravin van Spencer, haar dochter en Amal Clooney er echt uit qua kleding. Ook Pippa droeg een mooie jurk.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 22 mei 2018 - 17:00

Gravin van spencer wie bedoel je. Anneke?

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 22 mei 2018 - 17:00

Gravin van spencer wie bedoel je. Anneke?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 21 mei 2018 - 20:48

Wow, na 354 stemmen heeft Meghans moeder maar liefst 50% van de stemmen. Geweldig voor haar hoor! Ik hoop dat ze op een of andere manier dit meekrijgt! Dat gun ik haar!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 22 mei 2018 - 14:50

Ik vond het wat saai en had iets uitbundigers verwacht maar misschien wilde ze zelf wat bescheidener zijn.
Op de officieele trouwfoto had megans moeder een opvallende plaats.... welnte begrijpen maar toch hoorde harry daar...!

afbeelding van Helena

Helena

maandag 21 mei 2018 - 20:16

Ik vind de kleding van de moeder vam meghan de mooiste. echt de moeder van de bruid.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

maandag 21 mei 2018 - 20:14

Harry en Meghan vind ik een erg mooi koppel net zo als William en Kate. Op deze foto’s vind ik er bijna iedereen er mooi uit zien. Koningin Elizabeth en Prins Philip zien er trouwens goed uit voor hun leeftijd. En hij net na een operatie. Fijn voor Harry dat zijn grootouders erbij zijn. Hij moet helaas zijn moeder missen tijdens deze gelegenheid.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 22 mei 2018 - 14:45

Daarom is het een prima idee geweest om de zus van zijn moeder een stukje te laten voorlezen ook prinses Diana s oude jeugdvriendin en flatgenootje Carolyn Bartholomew zat op de eerste rij.
Was ze er toch nog een beetje bij!!!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 21 mei 2018 - 19:59

@ Linda, wow die Gina was echt prachtig gekleed Ja!. In Suits trouwens ook;-)
Moeder van Meghan is de winnaar. Wat een prachtig plaatje en een lieve uitstraling. Hoge gunfactor!

afbeelding van Jane

Jane

maandag 21 mei 2018 - 19:28

De moeder van de bruid zag er fantastisch uit.
Ik vond het juist heel goed van Catherine dat ze een bekende jurk droeg. Hij is heel erg mooi maar zo ging alle aandacht wel meer van haar weg, naar de bruid en de gasten, precies zoals ze had gewild denk ik. Vraag me ook af of ze veel tijd heeft gehad om erover na te denken na de geboorte van die kleine, en dat ze nu al weer zo in shape is, goed hoor.

afbeelding van Chiqui65

Chiqui65

maandag 21 mei 2018 - 21:21

Nou, zo veel werk is dat niet , nadenken over een jurk. Zeker als je niet je huishouden hoeft te doen en niet hoeft te koken en zo. Ik vind haar kleding een grote misser. Zoveel kleding in je kast en dan kiezen voor deze kleur. Het is dat ze zeggen dat het geel is.... "not done"

afbeelding van Marjan

Marjan

maandag 21 mei 2018 - 19:07

De jas van Kate is niet wit, maar lichtgeel.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 21 mei 2018 - 19:04

Moeder van Meghan is nr 1. Zo verrassend in kleding moeder-van-de-bruid.
Maar een tweede plaats is Camilla in t roze. Heel goed en bijzondere hoed. Ik had uitgekeken naar Kate maar hoewel een mooie jasjurk, deze bleek eerder te zijn gedragen en erg licht. Waarom niet iets blauws uit voorraad, die heeft ze genoeg? Haar dochtertje was super in vrij moderne outfit voor een Brits royal bruidsmeisje.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 22 mei 2018 - 10:21

Vreemd dat ze twee bijna identieke kledingstukken koopt.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 22 mei 2018 - 11:49

doet ze wel vaker, zie de link.

afbeelding van Chiqui65

Chiqui65

maandag 21 mei 2018 - 21:27

Ik vind de "niet-royals" over het algemeen veel stijlvoller gekleed dan de "royals". Verder vind ik die schuin op het voorhoofd afgezakte hoedjes vreselijk. Maar dat is mijn persoonlijke mening.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?