Vandaag worden in Stockholm de Nobelprijzen uitgereikt! Omdat dit natuurlijk een groot evenement is voor de Zweedse Koninklijke familie, openen we hierbij alvast een log. De bedoeling is dat we deze in de loop van de dag/avond en morgen aanvullen met info. 

Een livestream is hier te vinden (Noorwegen)! De livestream voor Zweden is hier te vinden, vanaf 16:25 uur! De prijsuitreiking vindt aan het einde van de middag plaats. Vanavond is er het banket.

Noorwegen: Nobelprijs voor de Vrede

In Noorwegen heeft de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede al plaatsgevonden. Koningin Sonja ging gekleed in een petrolkleurig pakje met bijpassend dopje. Kroonprinses Mette-Marit ging in het wit gekleed, met daarbij haar bekende haarband, die ze in meerdere kleuren kan dragen. Vandaag koos ze voor een zwart. Ook haar accessoires zijn zwart.

Kroonprinses Mette-Marits outfit is van Alexander McQueen. Ze droeg deze eerder bij de festiviteiten ter gelegenheid van de 75e verjaardag van Koningin Margrethe, in april 2015.

Mette Marit draagt een bekende haardecoratie. Het gaat om een gouden band/inzetstukjes waar ze steeds een ander haarlint door kan rijgen. Bij het huwelijk van Erfgroothertog Guillaume met Stephanie droeg ze een donkerblauw lint. Bij de verjaardag van Koningin Margrethe een rood lint. Vandaag draagt ze er een zwart lint door. 

Foto ©Josee Zwaga

De ontwerper van Sonja's ensemble is onbekend, maar het pakje zagen we al wel eerder tijdens een bezoek aan het Munch Museum. 


Foto ©Munch Museum

Zweden: overige Nobelprijzen

 

Vooraf werd gespeculeerd dat Kroonprinses Victoria een jurk zal dragen, die is ontworpen door Fadi el Khoury. Deze Zweedse ontwerper heeft al eerder schitterende jurken voor haar ontworpen. Denk bijvoorbeeld aan haar jurk bij het huwelijk van Prinses Madeleine en Chris O'Neill.

Koningin Silvia draagt een rode galarok met een iets lichter rood, bewerkt, kort jasje er overheen. Qua juwelen draagt ze onder andere de Negentand tiara. 

Koningin Silvia tijdens het Nobel Banket.

Kroonprinses Victoria draagt een aubergine kleurige japon, gemaakt van zijde en chiffon. De jurk een ontwerp is van By Malina, en is ontworpen door Malina Andren (Malina Andren is een/de zus van Vicky Magnuson-Andren, schoondochter van Prinses Christina, en daarmee een aangetrouwde nicht van Kroonprinses Victoria)! De japon heeft brede schouderbanden een nogal diep uitgesneden decolleté. Dat wordt echter bedekt door een dunne, doorzichtige cape in dezelfde kleur. De ontwerper meldt dit op haar instagram account!

 

Vergelijkbare jurken van By Malina.

Victoria komt aan bij het Nobel Banket.

Qua juwelen draagt ze de Connaught tiara met diverse juwelen uit de amethistenparure.

In haar kapsel draagt ze een amethisten broche (die meen ik niet bij de amethisten parure hoort).

Haar lichtroze clutch is van Bottega Veneta.

Kroonprinses Victoria tijdens het Nobel Banket.

En nee, ze nipt niet! ;-) Overigens lijkt Victoria's kleding qua model wel op de koorkleding van het koor wat zojuist heeft gezongen.

Prinses Sofia gaat gekleed in een zwarte japon. Ze draagt haar eigen huwelijkstiara, die ze kado heeft gekregen van Koning Carl Gustaf en Koningin Silvia bij haar huwelijk met Prins Carl Philip.

Update: Sofia's japon is van Oscar de la Renta (dank aan Kungliga Modebloggen!). Op de website staat de japon in het rood. De japon kost maar liefst meer dan € 12.000!

Sofia tijdens het Nobel Banket!

Prinses Madeleine draagt een lichtgrijze japon, met een rij knoopjes bij de buste. De japon heeft lange, kanten mouwen. Prinses Madeleine draagt de Aquamarijnen Kokoshnik Tiara.

Prinses Madeleine tijdens het Nobel Banket. Update: Prinses Madeleine draagt een lichtgrijze japon die is ontworpen door Fadi el Khoury!

Knoopjes in de collectie van Fadi el Khoury.

Prinses Christina draagt een zwarte galajurk, met een doorzichtige top met geborduurde bloemen er over heen. 

Qua juwelen draagt ze de 6-knoppentiara, wat goed is tijdens het Nobel Banket.

 

Kijktip: morgen wordt er door SVT een talkshow met Prinses Madeleine en Chris als gast uitgezonden. Dit is terug te kijken. De link hoop ik later hier te plaatsen.

Afbeeldingen: screenshots livestream(s) ©SVT, screenshots archief, ©Alexander McQueen

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Janna

Janna

dinsdag 15 dec 2015 - 18:29

En het haar glanst zo mooi. Gelukkig bleekt ze het niet!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 12 dec 2015 - 14:37

Wat een modefeestje in Zweden! Sofia en Madeleine zien er geweldig uit. De jurk van Victoria vind ik mooi, maar ik vind dit soort modellen wat zwaar aan de bovenkant, dus goed dat ze er zo'n mooie cape bijdraagt, dat maakt een veel meer van nu.
Mette Marit ziet er vandaag goed uit. Het witte pakje en de Valentino jurk staan haar mooi.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 11 dec 2015 - 14:07

Dank je! Ik ga kijken.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 11 dec 2015 - 15:17

Siobhan@ Helaas krijg ik de foto's niet te zien, ik mag wel het artikel lezen en als ik dan op foto gallerij klik, lukt het ook niet, ik heb het al een paar keer geprobeerd, jammer, in ieder geval bedankt!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 11 dec 2015 - 16:38

Rechtstreeks via de site van Hello ?
Hello Magazine volgt na de eigen royals ook de Europese royals op de voet.
Meestal moet jè dan op een foto klikken in het bericht om dan weer bij meerdere foto's terecht te komen. Die had ik doorgezet maar dat blijkt dan niet goed over te zetten naar onze blog...

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 11 dec 2015 - 19:15

Siobhan@ Heel vreemd, ik krijg de foto's wel te zien via Firefox en niet via Internet Explorer wat ik altijd gebruik. Ach ja, de grilligheid van Internet zullen we maar zeggen...LOL.......

afbeelding van Kate

Kate

vrijdag 11 dec 2015 - 16:13

Wat heeft Victoria toch een lieve lach !
En de jurk is schitterend ,en haar kapsel zo mooi opgestoken ,ze kunnen het daar wel zeg ,wow!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 11 dec 2015 - 13:02

Heel mooi zo n event. Ik vind Madeleine t mooist gekleed en volgens mij ook flink afgeslankt!
Haha die oude prijswinnaars tussen die mooie prinsessen! Dat is voor hen een dubbele feestdag!

afbeelding van Kate

Kate

vrijdag 11 dec 2015 - 12:49

Mette - Marit vind ik maar zelden mooi ,maar op de link van Eftichia van NMR heeft ze een heel mooie jurk aan ,staat haar geweldig .
Een vernieuwend model ,eenvoudig ,jong en chique .
De rode jurk van Silvia is ook schitterend ,kan ze prima hebben met haar slanke postuur .
Minpuntje vind ik bij haar de wijde hals ,valt het zo op dat ze de wangen heeft van een 30 jarige en de hals van een oudere dame .

afbeelding van Kate

Kate

vrijdag 11 dec 2015 - 16:08

Dankje ,jij altijd attente Eftichia!
Zelden vind ik MM schitterend ,maar dit staat haar echt zo mooi,tikkeltje gerafineerd zelfs .
Niet zo zedig en stijf als ze er weleens uit kan zien .

afbeelding van Eftichia

Eftichia

maandag 14 dec 2015 - 21:34

Kate@ Sorry maar dit berichtje zie ik nu pas, ik wil je toch nog even bedanken voor jouw lieve opmerking!

afbeelding van Oranjefan99

Oranjefan99

vrijdag 11 dec 2015 - 12:33

Ik zie dat Victoria nagellak draagt. Het viel me op dat Máxima eigenlijk (bijna) nooit nagellak draagt! Of draagt ze een blanke lak?

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 11 dec 2015 - 11:55

ik roep graag Prinses Sofia uit tot aller aller aller allermooist prinses van Europa! ze is ook nu weer een plaatje! En met haar dashing Prince een schitterend sprookje!
(maar ja dat is mijn mening hoor...)

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 11 dec 2015 - 11:25

ik vond echt iedereen mooi gekleed deze keer geen tegenvallers en een aangename dag om mee van te genieten dan betalen we ons belastingsgeld niet voor niets dan is dotatie goed besteed ik heb zelfs mee aan het banket gezeten en ook de uitreiking van de prijzen niet gemist echt tof deze site

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 11 dec 2015 - 13:01

jeannine@ Ja, goed hè? Een geweldige belevenis!

afbeelding van Imke

Imke

vrijdag 11 dec 2015 - 11:22

Mooie beelden van de Zweedse koninklijke familie in vol ornaat. Silvia draagt een stijlvolle klassieker, de 'Sneeuwwitje' japon (breedte in de schouders, smalle taille, superwijde rok). Perfect voor de gelegenheid en een geweldige kleur. Echt de koningin van het bal. Victoria heeft ook allure. De tiara en sieraden draagt ze met veel stijl. De jurk is prachtig van kleur en een goed model gezien de zwangerschap, hij verhult zonder al te volumineus te worden. De zichtbare v-hals onder de voile mag van mij wel om een beetje raffinement toe te voegen. Madeleines jurk vind ik om bij weg te zwijmelen. Superromantisch! De kleur is ingetogen en vind ik heel chic. Ik ben minder enthousiast over Sofia. Hoe duur en mooi de jurk ook is, ik vind hem met de opengewerkte bovenkant én korte mouwtjes wel wat erg luchtig voor deze gelegenheid. In eerste instantie dacht ik trouwens dat ze een panterprintje droeg onder haar versierselen... Deze jurk kan ze beter bewaren voor het bal.

afbeelding van Jet

Jet

vrijdag 11 dec 2015 - 10:29

Haarband van Mette-Marit kostte bijna 3500 euro, vandaar dat ze 'em vaker draagt ;)

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

vrijdag 11 dec 2015 - 10:15

De Zweedse dames zien er mooi uit. Vind de jurk van Madeleine wat flets van kleur.
De jurk/jas van Mette Marit is heel mooi maar ik vind wit geen kleur voor haar. De haarband vind ik armoedig.overkomen. Haar witte avondtoilet is best mooi maar wit maakt haar flets. Van de Europese royals vind ik haar en Stephanie van Luxemburg vaak onflatteus gekleed.

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 11 dec 2015 - 10:06

Sofia ziet er uit als een sprookje en alles ziet er perfect uit. Koningin Silvia had een wat minder volumineuze jurk aan kunnen doen, je ziet haar slanke figuur helemaal niet. Maar de kleur van haar jurk is erg mooi. Madeleine heeft een hooggesloten, strakke jurk aan, of hij zit strak dat kan ook. De jurk vind ik heel mooi (fijntjes en ook qua kleur) maar hij zit wat streng. Victoria is helemaal perfect in de auberginekleurige avondjurk. Jurk van Mette-Marit beeldschoon alleen ik had er veel lichtere panty's onder aan gedaan. Nu haalt dat het roomkleurige naar beneden. Maar dat ze een effen kleur draagt vind ik al geweldig.
Tja... zo vier je een feestje, daarvoor moeten we dus bij de Zweden en de Noren zijn. Wat een pracht en praal; wat een belevenis om daar bij te mogen zijn. Top!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 11 dec 2015 - 13:21

Paula@ Ik zou het al geweldig vinden als wij rechtstreeks mee mochten genieten via een live stream of t.v. van prijs uitreikingen zoals bijvoorbeeld Prins Bernhard Cultuurfonds, Prins Claus Fonds, Erasmus etc. etc. en Nieuwjaarsrecepties, alles gebeurt nu zo achter de schermen, ik pleit voor meer betrokkenheid van het Nederlandse volk in deze zaken en niet alleen door foto's.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

vrijdag 11 dec 2015 - 08:56

Inderdaad, alles is een en al pracht en praal ! Wat een buitengewoon schitterende avondtoiletten, wat een prachtige juwelen, wat een kapsels ook, bij alle dames ! Bijzonder elegant en verfijnd vind ik de mooie Prinses Madeleine : met wat een charme en gratie draagt ze haar hele outfit ! Deze Nobelfeesten, in een uitermate luxe kader (vooral dan in Zweden), zijn toch tegelijk een van de absolute hoogtepunten van het 'royale' jaar, echt iets om héél intens van te genieten !

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 11 dec 2015 - 08:53

Dit zijn voor mij de toppers in dit wintersprookje:
- juwelen: de amethisten van Victoria
- kleuren: de paarse jurk van Victoria, de rode van Silvia en het teal (ik heb het even opgezocht: wintertaling, geweldig toch: wintertaling blauw, wow) pakje van Sonja
- de koningin uit het sprookje: Silvia. De jurk is pompeus (ja), die tiara is gigantisch (ja), maar wow, dat is toch echt een koningin uit een sprookjesboek met ruisende rokken en een kroon.
- de ijsprinses: nee, niet Mette Marit dit keer, maar Madeleine, prinses Aquamarijn. Beeldschoon.
- en natuurlijk de kikkers die een prins werden: CP en Haakon.

Paar kleine dissonanten:
- de originele ijsprinses die kleding draagt die niet bij een sprookje hoort maar bij een SF film. Mette Marit vind ik het mooist in soort nonchalante vrouwelijke dromerige chic (nee, niet huis-op-de-priarie-chic). McQueen vind ik te 'hard' voor haar.
- de tiara hoog op het hoofd bij Sofia: het lijkt net geknipt uit karton op deze manier. Dat wil je niet.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 11 dec 2015 - 08:17

WOW WOW! Prachtig allemaal!
Mette Marit vind ik het minst mooie. Op de een of andere manier flatteert het model haar niet, terwijl het een prachtige japon is. De jurk die het model draagt valt veel mooier. Ik hou niet zo van haar haardecoratie.

Prinses Victoria is een plaatje en wat is ze mooi zwanger. Wat een goed idee van de ontwerper om een transparante cape erbij te ontwerpen.
Prinses Sofia in een jurk van Oscar de la Renta, een van mijn favoriete ontwerpers. Ik ben verliefd op die japon. De rode uitvoering had haar ook niet misstaan. Haar tiara is zo mooi en het totaalplaatje is zo fijntjes. Beeldig!
Verder ziet iedereen er prachtig uit. En wat een juwelen, zeg. Ze hebben daar heel goede kappers.
Er wordt bij dergelijke gelegenheden echt alles uit de kast getrokken. Het is een en al pracht en praal.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 11 dec 2015 - 11:09

Dank je wel! Ik had niet in de gaten dat daar ook een banket was. In Noorwegen is het allemaal duidelijk minder pracht en praal.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

donderdag 10 dec 2015 - 22:05

Wat een pracht en praal, werkelijk schitterend. Ik geniet vooral van de juwelen, de tiara's zijn zó fantastisch mooi! Niet dat de japonnen dat niet zijn hoor, maar die tiara's ... grandioos.

afbeelding van Lisanne

Lisanne

donderdag 10 dec 2015 - 21:49

Prinses Sofia heeft haar stijl aardig gevonden, geloof ik. Ik vind de jurk mooi, al vind het gaas wel tot wat laag lopen. En 12,000 voor een jurk... Wat een geld. Let's donate...
Vicotia's jurk doet me denken aan de jurk van prinses Mary van Denemarken op de bruiloft van Madeleine en de jurk van Mette Marit op de zelfde bruiloft. Vind het dat 'dekje' mooi, maar de V-hals eronder minder.
En om het maar even zonder omhaal van woorden te zeggen: Verschrikkelijk de outfit van Silvia. Wijd, op wijd...
De outfit van Madeleine vind ik wat streng overkomen, terwijl dat waarschijnlijk helemaal niet de bedoeling is.
Sonja's outfit vind ik mooi staan. En Mette Marits outfit apart. Het witte vind ik niet mooi bij haar staan, terwijl ik het model van de jas wel goed vind staan bij het model.
Dankjewel TWOR voor je werk!

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 11 dec 2015 - 09:22

Is de prijs van de jurk in Zweedse kronen of in euro's. Wanneer het Zweedse kronen zijn, is de jurk slechts 1289.56 euro ( volgens de omrekenkoers). Dat valt dan nog wel mee.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 11 dec 2015 - 11:08

Nee, het was 12.000 euro, maar ik heb verkeerd gerekend. Dollar en pond door elkaar gehaald. € 8.000 dus. Nog een hoop geld! Maar wel een prachtige jurk. Gelukkig draagt Sofia ook geregeld goedkopere kleding (midden segment). Maar dit is natuurlijk ook wel een evenement waar ze altijd alles voor uit de kast halen. Ik denk dat herdragen voor dit evenement voor de koninklijke dames Not done is. Goed ook dat Victoria en Madeleine allebei Zweeds ontwerp dragen.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 11 dec 2015 - 11:06

Oei, ik heb dollars en ponden verwisseld denk ik! Dan is het inderdaad niet ruim € 12.000 maar € 8.000. Overigens nog een heel flink bedrag. Al vraag ik me af of de jurk van Madeleine minder kost.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 11 dec 2015 - 06:06

LG@ Bedankt voor de links, de foto's in de Daily Mail zijn werkelijk schitterend, de tiara's en juwelen zijn hier ook zo goed te zien, wat een luisterrijke avond was dit!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 10 dec 2015 - 20:59

Hehe, de log is eindelijk klaar ;-)

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 10 dec 2015 - 21:05

Dank je wel voor al je vele werk.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 11 dec 2015 - 11:05

Graag gedaan!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 10 dec 2015 - 20:54

Svensk Damtidning meldt dat de jurk van Victoria een ontwerp is van By Malina, en is ontworpen door Malina Andren (Malina Andren is een/de zus van Vicky Magnuson-Andren, schoondochter van Prinses Christina, en daarmee een aangetrouwde nicht van Kroonprinses Victoria)!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 10 dec 2015 - 20:35

Ik las net dat er meestal zo'n 1300 personen aanzitten aan het banket, wat een voorbereiding!
Prachtig te zien dat eerst de koning geserveerd wordt en dan de andere aanwezigen.
Fijn om te zien dat het er genoeglijk aan toe gaat met al die camera's. Ook leuk dat men laat zien wat de gasten voorgeschoteld krijgen , hmmmmm.... smullen, lijkt me zo!

afbeelding van Janna

Janna

vrijdag 11 dec 2015 - 18:22

@Paula / Ook oudere dames kunnen interessante gesprekspartners zijn!

afbeelding van Lisanne

Lisanne

vrijdag 11 dec 2015 - 07:16

Ik vind z'n haar wel erg kort gekapt... Staat zo saai. En zou het niet koud zijn? Naar ik op Zweedse foto's zie, vriest het daar wel wat...

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 10 dec 2015 - 20:16

En de bewuste Fadi el Khoury jurk is dus de grijze van Madeleine!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 10 dec 2015 - 19:57

Nog maar een stelletje beelden van het Nobel banket toegevoegd. Ik ga mn eigen sites bijwerken, en tussendoor nog even verder genieten. Iemand die de ontwerpers van de jurken van Victoria en Madeleine weet?

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 10 dec 2015 - 19:39

Ik vind iedereen van de koninklijke familie bijzonder mooi gekleed,stijlvol en zeer verzorgd.
Maar mijn voorkeur gaat uit naar de jurk van Sofia, al zie ik zoveel geld er niet vanaf,het is wel een plaatje .En dan met die prachtige tiara, zo fijntjes.
Victoria in een prachtig model jurk, maar omdat ik persoonlijk niet van deze kleur houdt waardeer ik hem iets minder.
Ketting heel mooi van kleur bij de jurk, maar ik vind hem erg kort. Deze tiara zie altijd graag, licht en verfijnd,.
Madeleine heel mooie jurk ,maar haar moeder kan dit ook nog dragen.
Fantastische kappers hebben ze in Zweden, ik zit altijd vol bewondering te kijken naar de kapsels , het zijn bijna kunstwerken.
En gelukkig zit het bij Victoria ook wat losser .

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 10 dec 2015 - 19:35

Prinses Christina draag de zes knoppen tiara.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?