Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 27 jul 0 reacties

Chic een hittegolf door. Dit kunnen we leren van Máxima.

De mussen vallen bijna van het dak en het gras in mijn achtertuin wordt met de dag bruiner. Een ding is zeker: het is zomer in Nederland. Op ModekoninginMáxima gaan we het natuurlijk niet hebben over de weersverwachtingen voor komende week. Nee, wij gaan het hebben over Máxima's zomerkleding. Want hoe kun je chic en verzorgd voor de dag komen bij tropische temperaturen? 

1. Less is more?
De stijlregel 'less is more' gaat in veel gevallen op, maar als we het hebben over zomerkleding niet. Ik heb zelf vaak de neiging om op warmere dagen kortere rokken en mouwloze tops te dragen, maar Máxima heeft mij er inmiddels van overtuigd dat een beetje meer stof juist heerlijk verkoelend kan zijn. Stoffen beschermen namelijk de huid tegen direct zonlicht en bij beweging zorgt kleding met een luchtige (lees:ruime) pasvorm ook al snel voor een verkoelend briesje. 


Foto: PPE Agency 

2. Kies de juiste stof 
Bij een zomerse look speelt de stoffenkeuze ook een grote rol. Linnen is bijvoorbeeld erg licht en koel om te dragen, maar kreukt wel bij elk wissewasje. Polyesters kreuken daarentegen niet, maar zweten weer. Volgens maatkleermaakster Joke Rozenbeek kan zijde ook helpen bij een hittegolf. Joke Rozenbeek: “Zijde is warmte-isolerend, waardoor het materiaal warm aanvoelt bij koude temperaturen en koel bij warme temperaturen. Voor een koningin is dat natuurlijk ideaal. Als ik kleding moet maken voor de moeder van een zomerbruid, kies ik soms zelfs voor zware zijde. Deze stof hoef ik namelijk niet per se te voeren, en dat scheelt een hoop warmte. Wel moet ik bij ongevoerde kleding goed letten op de afwerking aan de binnenzijde. Mooi afgewerkte biezen geven een luxe uitstraling en die zie ik ook wel terug bij koningin Máxima en prinses Beatrix.” 


Tip 1 en 2 zien we terug bij deze zomerse look van Máxima.
Deze linnen midi-jurk is door de  stofkeuze, lengte en luchtige pasvorm erg geschikt voor een tropische dag. Foto: PPE

3. Koop een mooie hoed 
Een mooie hoed is altijd fijn om te hebben, bij tropische temperaturen al helemaal. Een brede rand beschermt het gezicht tegen direct zonlicht en ook de bol van de hoed heeft een zonwerende functie. De juiste materiaalkeuze is wel bepalend voor het succes. Kies voor stro en vermijdt vilt.  


Foto: PPE

4. Kies voor laagjes 
Steeds meer bedrijven kiezen voor airco. Hartstikke fijn natuurlijk, maar op een tropische dag kun je het met een luchtige zomerjurk zomaar heel koud krijgen op kantoor. Máxima weet daar inmiddels alles van. De oplossing voor dit probleem is gelukkig niet zo ingewikkeld: kies voor laagjes. Máxima kiest bijvoorbeeld vaak voor vestjes, die ze los over haar schouders draagt. Ideaal, want zo kan ze zich in een handomdraai aanpassen aan de temperatuur. 


Foto: PPE

5. Koop een mooie waaier
Wie zichzelf wat tijd gunt om te surfen, komt op internet de mooiste waaiers tegen. Koningin Máxima is er dol op en tovert ze op warme dagen regelmatig tevoorschijn om even te wapperen. En zeg nou zelf: eigenlijk staat het best chic, toch?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments