Avatar foto Door Moderator Petra
Luxemburg 24 jan 10 reacties

Zien: Luxemburgse royals stralen tijdens nieuwjaarsreceptie

Ook in Luxemburg openen ze het nieuwe jaar met een receptie. Een hele chique receptie zelfs, met uniformen, galajurken en diademen. Gisteren was het weer zover.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie, die werd gehouden in het Groothertogelijk Paleis, zagen we groothertogin Maria Teresa stralen in een paarse jurk met capemouwen van Talbot Runhof. Op haar hoofd draagt ze de Belgische scroll-tiara, een juweel met 854 (!) diamanten.

Foto ©Maison du Grand-Duc / Sophie Margue
Foto ©Talbot Runhof

Erfgroothertogin Stéphanie, de echtgenote van erfgroothertog Guillaume, is inmiddels hoogzwanger. In het voorjaar verwachten zij hun tweede kindje. Stéphanie gaat gekleed in een saliegroene jurk van kant en zijde chiffon. Merk: Seraphine. Ook Catherine, de prinses van Wales en de Zweedse kroonprinses Victoria, evenals haar zus prinses Madeleine droegen positiekleding van dit merk. Qua juwelen draagt Stéphanie de aquamarijnen bandeau-parure, bestaande uit een bandeau, collier, armband en oorhangers.

Foto ©Maison du Grand-Duc / Sophie Margue
Foto ©Seraphine Maternity

Last… but not least! Alexandra, de stralende en pas verloofde prinses, droeg een prachtige, groene capejurk van Oscar de la Renta. Wat staat deze japon haar mooi! Qua juwelen draagt Alexandra een smaragden diadeem van Chaumet, een smaragden armband en dito oorbellen.

Foto ©Maison du Grand-Duc / Sophie Margue
Foto ©Maison du Grand-Duc / Sophie Margue
Foto ©Oscar de la Renta

Wat vinden jullie van de galajaponnen van de Luxemburgse dames?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
10 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Prachtige, prachtige ‘Maité’ !!! Haar avondtoilet is ongelooflijk rijk, chic en ‘warm’-koninklijk, dank zij de paarse kleur en de statige en elegante capemouwen ! Zo zie ik een royal graag, héél graag !!

Last edited 1 jaar geleden by Trixedo

Jammer dat Stephanie een beetje wegvalt bij haar schoonmoeder en schoonzus. Ze draagt over het algemeen wat minder “pittige” kleuren, waarvan ik denk dat dat haar erg leuk zal staan. Overigens zijn Maria Theresa en Alexandra prachtig.

Wat een mooie vrouw is Maria Theresa toch. Geweldige outfit, net als Alexandra. Stephanie had voor een wat sprekender kleur mogen kiezen. Het model is echt heel ook, maar het maakt haar zo flets en het is zo’n mooie vrouw.

I know that Stephanie’s dress color and style look summery, but I think she was more concerned about matching her dress to the aquamarine parure. She did this well and I wish we had some other pictures of her and the jewelry. I think Maria-Teresa looks marvelous in purple and the Belgium Scroll Tiara.

Ik ben het eens met commentaren over de japon van Stephanie: te zomers, te fletse kleur. Alexandra en Maria Teresa: mooie japonnen in sprekende kleuren.

Mooi totaalplaatje!
Zowel de groene als de paarse galajapon vind ik prachtig en stijlvol , maar de positiejapon van Stéphanie vind ik wat te zomers ogen in deze tijd van het jaar door de korte kanten mouw, de dunne stof en de fletse kleur.
Ze draagt wel een imposant halssieraad, maar dat oogt wat zwaar t.o.v. de jurk.
De dames hebben, voor zover zichtbaar, mooie diademen verwerkt in hun verzorgde kapsels.

Groothertogin Maria Theresa pakt goed uit zeg, wat een beauty van een dress!

Prachtig de paarse japon van de Groothertoginh én die groene van Oscar de la Renta. Helaas kan ik de japon van Stéphanie niet mooi vinden. Ik vind hem erg op een nachtjapon lijken qua stof met dat brocante kant de vlindermouwjes en vooral de kleur.

Last edited 1 jaar geleden by Jacqueline

Alledrie staat t ze prachtig. De kleur van de jurk van Maria Theresa is ook erg mooi. Ik vind alleen die smaragden diadeem niet mooi staan. Te massief of misschien staat ie niet goed op d’r hoofd?