Avatar foto Door Moderator Petra
België 18 apr 37 reacties

Wauw: Mathilde en Maria Teresa bij contraprestatie

Koningin Mathilde treedt uit haar comfortzone! Wat een totaal andere japon voor haar. Ook Maria Teresa draagt een bijzondere japon, ter gelegenheid van de contraprestatie.

Niet alleen in Nederland is momenteel een staatsbezoek gaande. Ook in ons buurland België zijn de ogen gericht op de Royals. Niet in het minst omdat de zoon van de uit België afkomstige groothertogin Josephine-Charlotte op bezoek is. Groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg brengen een 3-daags staatsbezoek aan het land, waar deels de wortels van Henri liggen. De groothertog is een neef van de Belgische koning Filip. Het is dan ook haast een familie uitje.

Eerder schreven we deze blogs:

Terugblik en vooruitblik staatsbezoek Luxemburg aan België

Staatsbezoek Luxemburg aan België, dag 1

Fotoverslag staatsbezoek dag 1

Staatsbanket Luxemburg aan België

Staatsbezoek Luxemburg aan België, dag 2

Terug naar gisteravond. De tweede dag van het staatsbezoek werd afgesloten met de contraprestatie. Deze bestond uit een concert met een receptie, die werd aangeboden door groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa in het cultureel centrum Flagey. Bij het evenement waren koning Filip, koningin Mathilde en prins Laurent aanwezig.

Foto Monarchie, ©Sophie Margue

De “Lëtzbuerger Philharmoniker” verzorgde het concert van de avond. Hierin kwamen werken aan bod van de Luxemburgse componist Ivan Boumans en en van George Gershwin, met Wayne Marshall als dirigent en pianospeler.

Foto Monarchie, ©Sophie Margue
Foto Monarchie, ©Sophie Margue

Mode Mathilde

Koningin Mathilde draagt een nieuwe witte galajurk met een aantal met gouddraad geborduurde zonnen. De japon is een ontwerp van Dries van Noten. Ik zeg: wauw! Wat vinden jullie?

Foto Monarchie, ©Sophie Margue
Foto Monarchie, ©Sophie Margue

Mode Maria Teresa

Ook groothertogin Maria Teresa schafte een nieuwe japon aan. Zij koos een gebloemde japon met halternek van Oscar de la Renta voor deze gelegenheid. Ik zie twee stralende dames!

Foto Monarchie, ©Sophie Margue
Foto Monarchie, ©Sophie Margue
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
37 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Mathilde en Maria-Theresa zien er beide heel mooi uit. Ze komen ook allemaal zo ontspannen over. Wat zien de de Groothertog en de Groothertogin er nog goed uit voor hun leeftijd!

Schitterende japon voor Mathilde en van Maria Teresa gewaagd en mooi.

Vind beide dames er schitterend uitzien!!

Wat een super elegante en upper-chique verschijning is Mathilde in deze japon. Echt een prachtige avond japon van Dries van Noten, ja dan kan hij wel. MT ook mooie japon, wat flamboyanter inderdaad wat iemand hier al schreef, passend bij hun persoonlijkheid.

WauW. Wat een geweldige jurk daar ga Mathilde. Dries van Noten is echt een topper. Ook de jurk van Maria Theresa is mooi en past echt bij haar. Had haar wel wat warmer weer gegund bij het dragen van zo’n zomerse jurk.

Wat een prachtige jurk heeft Maria Teresa. Ik had denk ik wel voor een klein mouwtje gekozen. De stof en de applicatie op de jurk van Matilde vind ik wel mooi, maar het model van de jurk niet. Misschien iets meer getailleerd, voor wat meer “model”

Dit rechte en tikkie los vallend model staat Mathilde heel elegant en modieus. De vrolijke jurk van Maria Teresa onderstreept haar Cubaanse afkomst en staat haar lekker vlot. Kortom twee verschillende maar goed geklede eigentijdse vrouwen!

Helemaal mee eens!

Inderdaad, beide dames zien er geweldig uit passend bij hun persoonlijkheid. Mathilde stijlvol chique en Maria Teresa uitbundiger met een koninklijke sleep.

Het jasje van Filip staat wel een beetje onder spanning. Of is zijn houding zo slecht? Mathilde is prachtig. Vind de haltertop van MT minder mooi, wel hele mooie bloemen print

Wow!!!

Maria Theresa ziet er beeldig uit. Fantastische jurk.
Mathilda de jurk kan mooi staan maar ik denk dat ze afgevallen is, jammer

Valt me op dat het haar van Mathilde eigenlijk altijd perfect zit en zo goed matcht met wat ze aanheeft/opheeft. Echt prachtig.

Oh ja, deze is prachtig voor Mathilde! Ik hoop dat de opvolger bij Dries Van Noten niet teleurstelt, een hele opdracht om in die voetstappen te treden.

Ja zo jammer dat hij stopt. Dat zagen we niet aankomen. Maar heel verstandig. Het merk is gelukkig gewaarborgd. Maar wat een uitdaging voor zijn opvolger inderdaad!

Geweldig mooi zijn allebei de jurken. Maar die van mathilde is schitterend

🤍

Hoe bijzonder: de prachtige boeketten aan weerszijden matchen perfect met het bloemmotief op de japon van Maria Teresa!
Omdat ik niet van halterjurken hou zou ik een gewone halslijn prefereren, maar de japon is verder heel mooi en staat MT prima!
Aan haar stralende lach te zien heeft ze het goed naar haar zin!
Verrassend, de outfit van Mathilde.
Kleedt haar heel goed af en maakt haar tot een elegante verschijning.
De dames zijn ook mooi afgestemd op elkaar qua kleur: effen en gebloemd. Zo komen beiden goed tot hun recht!

Beide dames zien er fantastisch uit! De jurk van MT zou ik heeeeeeeel graag willen lenen. Ik weet nog niet voor welke gelegenheid, misschien gewoon om een avond aan te mogen hebben😁

Prachtige jurken die de verschillende persoonlijkheden benadrukken: de zachte, rustige uitstraling van Mathilde en de uitbundige Latina Maria Teresa.

Zo dan dames: “save the best for last”🤩
Mathilde mag deze japon ook in een andere sprekender kleur aanschaffen, met een iets “opener” hals. Want dit staat haar bijzonder goed en er zijn nog genoeg gelegenheden om die ook te kunnen dragen.
MT staat prachtig in deze Oscar de la Renta. Mooie zwarte soepele stola erbij. Ik zeg: “Niets meer aan doen, toppie”.

Goed idee. Echt fantastisch wat deze jurk doet voor haar. Hopelijk krijgt ze zoveel complimenten dat ze zelf ook op het idee komt!

Hoop het ook Anniek👍

Wat een prachtige japon van Mathilde, schitterend. MT mooie jurk maar weer met zo’n lange stola.

De jurk van Matilde is geweldig! Staat echt mooi! Alleen de bloemenjurk vind ik niet zo geweldig. Er klopt iets niet. Als het topje effen zwart was en meer bedekt zonder sjaal, dan was het vast mooier geweest. De print doet mij denken aan de gordijnen die mijn moeder vroeger thuis had hangen….

Mathilde is prachtig in deze jurk. MT ook helemaal geweldig. Genieten !

Genieten met een hoofdletter G!

MT stralend in deze jurk, ook heel mooi, en het past bij haar, maar zelf zou ik voor de jurk van Mathilde kiezen

Ohhhh, wat is Mathilde mooi.

Wat een plaatje, dit is zoooo chique.

Twee heel verschillende jurken, allebei heel mooi en perfect passend bij de draagster.
Prachtig!!

Waanzinnige jurk van Mathilde. Zit als gegoten met precies de goede lengte. Fantastisch, maar dat is de ontwerper natuurlijk ook!

Heel verschillende jurken, maar allebei heel mooi!

Prachtige jurken van deze dames. Echt wow.

Ik sluit me graag bij u aan, WoW 2️⃣.0️⃣ 🤩🤩
De tip wb topje M.T. van Jansje vind ik een erg goede! 🖤