Avatar foto Door Moderator Petra
België 16 apr 56 reacties

Schitteren tijdens staatsbanket Luxemburg – België

Het allermooiste aan een staatsbezoek is voor fans en kijkers natuurlijk de glitter en glamour tijdens het staatsbanket, waar de eerste dag van het staatsbezoek altijd mee eindigt.

Na een eerste dag met de officiële ontvangst, de welkomstceremonie en een bezoek aan het Stadhuis van Brussel (klik hier voor de link naar de blog van vandaag), is er niets beters dan af te sluiten met een galadiner. Het staatsbanket, zoals dat tijdens een staatsbezoek zo mooi heet, wordt gehouden in het Kasteel van Laken.

Foto Monarchie, ©Sophie Margue
Foto ©PPE/Nieboer

Als we Wim DeHandschutter toch niet hadden ;). Hoe fijn dat hij altijd zo snel beeld heeft, en inmiddels ook bewegend beeld. Dank je wel, Wim!

Mode Mathilde

Koningin Mathilde gaat vanavond gekleed in een heel zachtblauw/grijze galajapon met lange mouwen. De japon, die ontwerp is van Armani Privé, is bezet met kleine glinsterende kraaltjes.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto Monarchie, ©Sophie Margue

Qua juwelen draagt zij het Diadeem der Negen Provinciën en haar eigen diamanten halsketting van juwelier Graff.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Een kunstig bewerkt kapsel:

Foto ©PPE/Nieboer

Mode Maria Teresa

Groothertogin Maria Teresa draagt een zwarte strapless japon, waarbij plooien rond de taille naar de zijkant weglopen. Het geheel wordt opgevrolijkt een roze stola, die reikt tot op haar enkels.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Qua juwelen draagt zij – heel toepasselijk – de Belgische scrolltiara. Haar ketting is het aquamarijnen collier, de oorhangers en twee armbanden uit de aquamarijnen parure.

Foto ©PPE/Nieboer

Nog even over de Belgische scrolltiara: hoe komt deze in vredesnaam in Luxemburg terecht? De moeder van groothertog Henri (groothertogin Joséphine-Charlotte), was de zus van wijlen koning Boudewijn en van koning Albert. Zij trouwde met groothertog Jean. De tiara is gemaakt door juwelier Coosemans in opdracht van de Sociëté Générale, als huwelijksgeschenk voor groothertogin Joséphine-Charlotte. Zij droeg de tiara op de officiële huwelijksfoto’s (tijdens de huwelijksceremonie droeg ze het Kongo-collier als tiara. Gezien de familiebanden tussen de beide monarchieën is het een goede zet dat Maria Teresa deze tiara draagt.

Foto ©PPE/Nieboer

Even dacht ik dat Maria Teresa deze japon droeg. Ik kon me vaag deze outfit herinneren. Maar nee, het is toch anders. In ieder geval een andere halslijn bij de jurk en dit is meer een langer vestje dan een stola. Maar, qua kleurstelling niet gek dat ik even dacht deze outfit te herkennen ;).

Archieffoto ©PPE/Nieboer

Wat vinden jullie van de galajaponnen van de dames? En van de juwelen die ze gekozen hebben?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
56 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Hoo, wat is Mathilde schit-te-rend : haar avondtoilet, haar diadeem, haar prachtige oorbellen !!
Ja, dezer dagen waren de Lage Landen (NL, België, Luxemburg) op hun opperbest !

Bij Mathilde moet ik aan prinses Elza uit Frozen denken.

Ik vind de jurk van Mathilde mooi. De stola van Maria-Theresia mag aan de kapstok

Vind de outfits van beide dames mwah….. Jurk van Mathilde lijkt inderdaad van soort folie te zijn en kleur vind ik voor haar te flets. MT zou ik een andere stola geadviseerd hebben.

Mathilde oogt inderdaad vermoeid en beweegt wat stijfjes. De jurk is niet mijn smaak, te hoog sprookjesgehalte en net te lang. Maria Therese mag haar stola thuislaten. De jurk is niet goed zichtbaar daardoor maar zal ongetwijfeld smaakvol zijn. De kapsels zijn prachtig en de schitterende tiara’s zijn er zo goed in verwerkt, chapeau!
De overige sieraden van Mathilde zijn prachtig. De keuze van Maria Therese voor aquamarijnen snap ik niet zo goed. Past totaal niet bij haar roze stola. Dus, zoals al gezegd, die had ze beter thuis kunnen laten 😉

Mathilde de jurk is mooi maar niet voor Mathilde. Te flets en tekent bij haar buik. De kleur rood die ze vandaag draagt staat haar zoveel mooier. Maria Therese is mooi . Haar kapsel staat haar goed . Zwart kleed af en dan met roze .

Prachtig …..mathilde haar jurk is fantastisch…..en mara teresa stijlvol

Wat jammer dat koningin Mathilde opnieuw voor een zachtblauwe japin heeft gekozen. Ook bij het bezoek van het Nederlands vorstenpaar had ze een zachtblauwe jurk aan. Persoonlijk vind ik Mathilde niet mooi in pastel en vind ik iets meer sprekende kleuren beter bij haar staan. Verder lijkt ze inderdaad niet op haar gemak of heeft ze rugpijn of zo. Ik vind haar niet fris gezond uitzien op het ogenblik.

Japon van Mathilde is prachtig, mooie ijsblauwe kleur en goed model.
Wel valt me ineens op bij de close-up foto dat ook hier de 💉 is gehanteerd. Niet overdreven, maar toch.
Ook op bewegend beeld valt mij op, iemand schreef daar al eerder over, dat ze wat stijf beweegt. Kan door de tiara komen, maar rugklachten sluit ik ook niet uit. Hoop het niet voor haar, ze is natuurlijk best lang en dan liggen rugklachten op de loer.
MT is iets te uitbundig geweest met de stola, goede kleur, maar wel erg lang. Door de stijve stof en de lengte “drukt” dat haar wat neer, terwijl ze al niet zo groot is. Mooi om het verschil te zien met de oudere foto waarop een vergelijkbare outfit; de stola is soepeler, korter en ongelijk van vorm en dat geeft meer lengte.
De kleur van de nieuwere stola is wel weer mooier, een lekkere knalkleur.

Wow, koningin Mathilde maakt voor mij met deze outfit de dag weer goed! Wat een gave jurk. Mooie halsbelijning en wat een gaaf kapsel. De juwelen mooi afgestemd bij de jurk. Douze point. Maria Theresa draagtbook een mooiecjapon helaas komt ie niet tot zn recht exvusez moi mots door due afschuwelijke roze satijnzijden sjaal. Het doet zo’n afbreuk aan t totaal plaatje. Zo jammer.

Wat een mooie sprookjesachtige jurk draagt Mathilde. Toch ben ik niet enthousiast Het maakt haar flets en accentueert op de verkeerde punten met dit licht, echt jammer Maria Theresa doet het veel beter Donkere jurk die mooi afkleedt en geen glim stof De stola had van mij iets korter gemogen. Prachtige tiara, maar de aquamarijnen zijn wat mij betreft niet de beste keuze qua juwelen.

De motoriek van Mathilde vind ik wat stijfjes, alsof zij niet op haar gemak is. Waarschijnlijk ook weer mega hoge hakken onder de (te) lange rok van de japon. De kleur van de japon vind ik wel mooi, een soort ijsblauw. Alleen met al die glinsterdingetjes erop lijkt hij vanuit de verte wel van plastic gemaakt. Het lijfje zit ook heel strak, niet echt mooi, en de stof tekent ongenadig af. Het valt mij op dat Mathilde vaak ontwerpen draagt met een hoge taille, wellicht vindt ze dit zelf mooi, maar zulke modellen kleden m.i. juist niet echt af. (De opmerkingen over ‘zoveel maanden zwanger’ vind ik respectloos.) De juwelen zijn goed gekozen, op de oorbellen na, erg groot en detoneren bij de rest in mijn beleving, andere stijl.
De juwelen van MT zijn merkwaardig gekozen inderdaad, op zichzelf mooi hoor, maar de broche en tiara passen totaal niet bij de aquamarijnen set. Haar kleding kan mij wel bekoren, ik heb geen problemen met de wijd uitstaande roze stola. Geeft haar statuur en een koninklijke uitstraling. De gekozen kleuren passen goed bij haar teint. Ze lijkt ontspannen en vrolijk.

Zo wat wordt er uitgepakt! Wat een juwelen! Schitterend.
Ik denk dat je Mathildes jurk in t echt moet zien. MT heel mooi.

Wauww, wat ziet Mathilde er schitterend uit! Op foto’s komt de jurk niet echt goed over, pas bij bewegend beeld zie je het glinsterende effect van de steentjes goed en dan is deze jurk alles behalve flets. Echt een koninginnejurk, staat haar prachtig.

Mathilde’s kapsel zit prachtig, goed te zien op de foto van de achterkant. Mooie japon maar ik blijft het geheel wat flets vinden. Voor mij had er wat meer stof zichtbaar mogen zijn en wat minder glimmertjes.
Eens met de andere meningen dat een stola van soepeler stof mooier zou hebben gestaan bij Maria Teresa.

Prachtig deze jurk van Mathilde, beeldschoon. Ze straalt in de jurk met klasse.
Maria Teresa niet bijzonder met die enorme sjaal, ook de sieraden passen niet qua kleur. De outfit op de foto eronder daarentegen, wel erg mooi, zo’n doorzichtige sjaal en een prachtige zwarte jurk.

Mathilde ziet er schitterend uit in deze japon, helemaal niet te flets maar juist heel sprankelend, deze nieuwe foto’s laten dit veel beter zien!

👉🏼 Ik sluit me bij je aan Petra, de kleur van de japon is prachtig bij het zien van de nieuwe foto’s. 👌🏼

Voor mij detoneert de ketting van juwelier Graff voor de tweede maal, wederom niet mooi in lijn met de japon.
Er is m.i. ‘iets’ met de verhoudingen van het ontwerp van de ketting wat ik niet goed kan duiden maar “mijn” ketting is het niet 😉

Verder 1️⃣ ik lees ergens in de reacties iets over:
– Wie weet mogelijke rugproblemen, dat mag ik niet hopen
– Dr 💉, vermoed het ook

Verder 2️⃣
– De japon is best mooi alleen iets teveel parelmoer folie-achtig overkomend
– Mathilde draagt een échte ❄️ Frozen-jurk, toch Elsa? ☺️

De jurk van Mathilde vind ik mooi en passend bij haar haar zachte uitstraling. Ik heb de indrukt dat de jurk meer kleur heeft en door het flitslicht flets lijkt.
Maria Teresa is niet lang en slank, en dat hoeft ook niet. Maar dan is deze stola niet handig, dat maakt haar fors. Ze ziet er verder stralend uit. Eens dat het collier niet echt past.

De jurk van Mathilde vind ik echt beeldschoon. Maar voor haar eigenlijk te flets van kleur. En het model doet haar figuur geen goed. De juwelen vind ik prachtig, en ook goed gecombineerd.
Wat ik van de outfit van Maria Theresia vind, weet ik niet zo goed. De jurk kan ik niet zien, en lijkt vrij basic. Die mega roze glimmende lap vind ik niet mooi. De combinatie van tiara en collier snap ik echt helemaal niet.

Eens met u zeker wat betreft de combi tiara + collier van M.T.

Het lijkt wel of Mathilde “er niet helemaal bij is”. Maar goed, we weten dat natuurlijk niet. Mooie jurken.

Deze indruk krijg ik ook, meende dit tevens eerder te hebben waargenomen. In combi met de wat houterig aandoende motoriek en de “niet uitgeslapen blik” …. 🤔

Afijn, heur Armani Privé geeft me hier geen duidelijke indruk buiten het feit dattie idd flets lijkt te tonen inclusief mooi subtiele glinsteringen ✨

💎 Verder geeft de omschrijving ‘draagt haar diamanten halsketting’ mij het idee dat Mathilde slechts 1 exemplaar in bezit heeft.

Ik gun Mathilde vandaag een stralende /mode/ dag 🌞

Djw Petra, er is idd sprake van privé bezit als wel de ‘koninklijke kluis’; deze is helaas door het vele privé bezit en vererving niet echt gevuld te noemen.

💎 Lang leve koningin Juliana voor haar sterk historische besef en zorgvuldigheid aangaande de kluis van de Oranjes 👏🏼

Wat een prachtige glinsterende (pseudo-)strapless jurk draagt Mathilde ! Een koningin waardig !

Mooie tiara’s en mooie avondjaponnen, Ik vind alleen die oranje stola, een grote glimmende lap, niet mooi. jammer. Verder zien de dames er mooi uit.

Beide dames hebben een mooie tiara op het hoofd, die goed is verwerkt in een wat opbollend kapsel. Top!
Halssieraad van Maria Teresa staat haar prima.
De japon is eenvoudig, en de stola moet het opleuken.
Op zich toont MT hier prima mee, omdat het haar optisch wat langer en slank doet lijken.
Maar wanneer de stola van soepelere stof gemaakt zou zijn, was het effect sierlijker geweest.
Mathilde oogt wat kwetsbaar in houding en kleding.
Deze japon is heel fijntjes van stof, maar toch vind ik hem niet zo geslaagd voor onze Belgische koningin. De kleur is bleekjes en dat wordt nog versterkt door de blote halslijn en het collier, wat ook al zo weinig ophaalt.
De heren zien er netjes uit, maar de pantalon van Henri kleedt beter af dan die van Filip…..slobbert een beetje om zijn benen.

Vind de armani jurk mooi maar voor mathilde is de kleur te flets .
Mt staat met deze strapless jurk. De stola vind ik erg geslaagd.

De jurk Mathilde vind ik te flets en teveel tekenen bij de buik. Wel vind ik het kapsel en de tiara schitterend.
Maria Teresa erg netjes in deze donkere japon, maar zoals PK020 zegt, met het jasje vele malen mooier. De stola is een te stijve stof, die nu domineert. Ook kapsel en tiara erg mooi

MT ziet er stralend en prachtig uit, de stola had voor mij iets kleiner mogen zijn, het is nu wel heel veel stola, maar het is wel helemaal haar stijl.
Mathilde heb ik wel eens mooier gezien, het maakt haar flets, wat zwaar en de halslijn is niet mijn smaak, te laag , en meer schouderlijn was mooier geweest, denk ik , nu is het veel bloot en opeens heb je een lange mouw, beetje vreemd.

Helemaal mee eens Elisah. Ik voeg alleen nog toe dat ik de juwelen schitterend vind.

Ik vind zulke commentaren over zwanger lijken eigenlijk niet kunnen, maar goed dat is mijn mening.

Helemaal mee eens! Niet erg sympathiek en onnodig. En sommige vrouwen hebben nu eenmaal een meer zichtbare buik, zeker boven de 45 / 50, ook al is gewicht en postuur verder prima. Nou èn?

Hoi Agnes Anna,
Helemaal met je eens.
Plus heeft ze ook nog eens 4 kindjes gekregen, dat is ook niet niks.
Wel zou ik willen dat ze wat beter geadviseerd zou worden in haar kledingkeuze, zo’n verandering in je lijf vraagt om andere keuzes.

Agnes Anna, Ik ben het helemaal met je eens.

Geen modetoppers voor Mathilde vandaag. Lichte kleuren kleden niet af en maken haar onnodig bleek. Ook het model van de jurken spreekt mij niet aan. MT ziet er vanavond goed uit, hoewel niet heel erg chique.

Op deze foto ziet Mathilde er wel zeven maanden zwanger uit!! Op persfoto’s en vooral bewegend beeld is het minder erg, maar deze jurk staat heel ver af van het catwalk-model (ik bedoel jurk met ‘model’, niet een mannequin:)) dat echt dromerig en etherisch overkomt.

Persoonlijk vind ik dit niet zo aardig om te zeggen over iemand.

Dan verontschuldig ik me. Kwetsend zijn is niet de bedoeling.

Jammer dat MT zo’n lange, brede stola draagt, helemaal niet nodig om je te “verstoppen”, de kleur staat er wel fris bij. Mathilde ziet er wel uit als een statige koningin, ik vind het niet zo mooi zo’n volledig glimmende japon. De juwelen zijn heel mooi gekozen.

Oeffff, de archieffoto van M.T. = WoW 🤩

Ja he PK020, met het jasje zoveel mooier

Jazeker maar wat staat deze combi /zwierig japonjasje ipv mega maxi stola/ zoveel mooier Petra, dat bedoelen wij 😊

De door jou toegevoegde archieffoto, prachtig, WoW 🤩

Wat dacht jij Petra?

Last edited 1 maand geleden by PK020

Mathilde is niet echt haar stralende zelf op het moment, beide bleke kleding vandaag maken haar zo vaag.
EN het lijkt wel of ze paar maanden zwanger is in deze jurk.

Ja! Mathilde ziet er zoveel beter uit dan vanmiddag! Mooi en eenvoudig ontwerp waarbij deze tiara bijzonder goed past en wat een geweldig kapsel: helemaal top! Maria Teresa blijft een pittige dame en zo kleedt ze zich ook, eenvoudige japon die dan weer afgemaakt wordt met deze uitbundige stola, ik mag dat wel!