Avatar foto Door Moderator Petra
België 17 apr 25 reacties

Staatsbezoek Luxemburg aan België – dag 2

Veel fotografen zijn naar Nederland getrokken voor het staatsbezoek van Spanje aan Nederland. Maar, eindelijk verscheen er dan toch beeld.

Vanavond hopen we de blog verder te kunnen aanvullen met meer beeld. Voor nu kunnen we de beelden van Wim DeHandschutter alvast laten zien.

Update: Inmiddels hebben we beelden binnen. Wat een heerlijke kleuren dragen de dames! En, op dezelfde dag draagt koningin Máxima als gastvrouw rood en koningin Letizia als gast groen. Zouden ze het afgesproken hebben 😉 ?

Foto Monarchie, ©Sophie Margue
Foto Monarchie, ©Sophie Margue

Mode Mathilde

Koningin Mathilde draagt een bekende rode jurk met plooien van Natan, gecombineerd met een nieuwe rode soort haarband. De haarband, die is gemaakt van een natuurlijke plissé vezel, is gemaakt door Fabienne Delvigne. Wat een mooie sprekende kleur draagt Mathilde vandaag!

Foto Monarchie, ©Sophie Margue
Foto Monarchie, ©Sophie Margue

Rode clutch van Fabienne Delvigne:

Mode Maria Teresa

Ook groothertogin Maria Teresa draagt een mooie sprekende kleur. Zij koos voor een groene broek en een bijpassende groene blouse. Daar over heen draagt ze een groene mantel met veren aan de mouwen. Modehuis Natan werkt momenteel met deze kleur groen en heeft dit seizoen als 1 van de kenmerken veertjes bij de mouwen. We kunnen er dus wel van uitgaan dat deze outfit bij Modehuis Natan vandaan komt.

Foto Monarchie, ©Sophie Margue
Foto Monarchie, ©Sophie Margue
Foto Monarchie, ©Sophie Margue
Foto Monarchie, ©Sophie Margue
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
25 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Vandaag is Rood! Leuk dat zowel Mathilde als Máxima voor een rode outfit kiezen. Staat geweldig. Ook de outfit van Maria Theresa is erg mooi.

Mooie looks van de dames! Mathilde’s hoofdband samen met het kapsel vind ik heel goed gedaan. MT ook hele mooie kleur en model pak, leuk met de veertjes, oorbellen en tasje zijn geweldig. Voor de pumps had ik dan groene gekozen of grijze, want die kleur zit ook in het tasje.

Oranjefan, helemaal mee eens. Denk trouwens dat de veertjes aan de binnenkant met een bandje vast zitten en er dus makkelijk weer afgehaald kunnen worden. Altijd handig om kleding met een simpel trucje op te leuken.

Mathilde straalt in haar rode jurk. Prachtig en veel beter dan de roze jurk van gisteren. Terwijl philippe “europa” toesprak gidste mathilde haar gasten door gent om het mooie en gerestaureerde lam gods van van eyck te bewonderen. . Een bezoek merr dan waard , zoveel schoonheid .. . ook maria teresa ziet er goed uit in haar olijfgroene outfit.
Een geslaagd plaatje .

Niets aan toe te voegen, mee eens 👍🏼

Wat een dáme is Mathilde toch. Haar bewegingen, zo gracieus. Klasse!
Ze ziet er vandaag heel mooi uit.
MT , een frisse kleur groen. Model jas staat absoluut niet fraai.

Lekker kleurrijk, ik vind het groen van MT erg leuk.

Mathilde heeft voor mij vandaag met vlag en wimpel gewonnen in deze outfit!
Een sprekende kleur, en een model wat haar prima afkleedt.
Haar houding toont ook zelfverzekerder dan gisteren.
Maria Teresa heeft wat mij betreft geen goede keuze gemaakt met dit pak.
Dit model komt haar figuur niet ten goede.
Gisteren zoveel mooier en beter.

Edouard Vermeulen zal in zijn nopjes zijn met de keuzes voor zijn creaties. Allebei de dames weer tot in de puntjes verzorgd. De jurk van Mathilde is netjes maar ik mis een wow factor. De keuze van Maria Teresa juich ik meer toe, staat fantastisch en heeft net dat beetje meer door de verrassende accenten.

Prachtig beide dames in een felkleurige outfit. Staat ze erg goed. Bij Maria Teresa zou ik de ceintuur weglaten. Het maakt haar nu zo propperig. Het tasje van MT is schitterend.

Gelukkig Mathilde heeft voor kleur gekozen, staat haar zoveel beter. Ik vind het een prachtig geheel.
Het pak van MT vind ik echt niet mooi. het past totaal niet bij haar postuur. De kleur flatteert ook niet.

Beiden ook in het rood en groen. Toevallig.
Mathilde leuk, prima om dit jurkje weer te dragen, klassiek en stijlvol, en met een mooie haardecoratie.
MT. twijfel ik een beetje over, kleur staat haar heel goed, maar het model jas is niet zo geschikt voor haar.
Grappig die veertjes bij de mouwen.

Beide dames zien er netjes uit. Leuk dat ze voor kleur kiezen.
MT gaat buiten de gebaande paden met dit pak. Dat staat haar goed. En dan die knoepert van een ring! Ik vind het leuk.

Rood en groen, waar hebben we dat meer gezien vandaag? Zo grappig.
Rood bij Mathilde staat zo mooi, net als Maxima vandaag in monochroom, goed gedaan majesteit👏 Dit model jurk staat ook erg goed. Haarband is leuk en staat net wat minder “plechtig” dan een hoed.
MT in heerlijk sprekend groen, jammer dat we weinig zicht hebben op wat ze onder de jas draagt, maar de veertjes zijn grappig en speels. Ook bijna monochroom, de schoenen in een nude kleur. Verder een dot van een tasje 😍 en een knots van een zwarte ring.
Ik hoop nog op beelden van de kleding zonder de jas.

Die lekker knalgroene kleur van de kleding van Maria Teresa komt totaal niet over op de foto en het filmpje bovenaan het artikel, terwijl daar het rood van Mathilde’s kleding juist heel fel is. Zijn er ook foto’s waar beide dames op staan waarbij dat knalgroene ook te zien is?

En wat is dat voor aparte Belgische sjerp die door mannen om hun middel gedragen wordt? Ik zag dat gisteren ook op foto’s voorbijkomen. Het ziet er een beetje ehm…typisch uit.

Er zijn nu wat foto’s weg en andere erbij geplaatst, het lijkt erop dat het groen van Maria Teresa toch niet zo knal is?

Ja, dat kan flink schelen, smartphones of professionele camera’s! Bedankt voor je reactie!

De sjerp wordt gedragen door de burgemeesters en staat uiteraard voor de belgische kleuren …

Aha, dank je! Zoals we in Nederland de ambtsketting hebben voor burgemeesters dus. Ik moet zeggen dat ik zo’n ambtsketting wel een stuk beter vind staan.

Mee eens , de ambtsketting oogt beter, minder rommelig …