Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 31 okt 15 reacties

Prinses Leonor viert achttiende verjaardag

Met een eedaflegging, toespraak en het in ontvangst nemen van de hoogste Spaanse burgerorde heeft prinses Leonor van Spanje haar achttiende verjaardag groots en formeel gevierd.

In haar toespraak beloofde de prinses dat ze haar leven zal wijden aan alle Spanjaarden. Met respect en loyaliteit. Ook vroeg ze om vertrouwen, in haarzelf en in de toekomst.

Voor wie Spaans verstaat:

Een ontroerend moment vond ik de eedaflegging, met de hand op de Spaanse grondwet.

Screenshot rtve

Koningin Letizia hield ondertussen het plaatje scherp in de gaten.

Mode
Letizia koos -net als Mathilde en Mary dat ook deden voor de achttiende verjaardag van hun oudste- voor de kleur blauw. De jurk met drie losse broches op de schouder herken je misschien wel van onze serie Fashion Favorite.

Prinses Leonor, om wie de dag draaide, koos op haar beurt voor een wit broekpak.

(c) Casa Real

Misschien een knipoog naar moeder Letizia, die op de dag van haar verloving ook een wit broekpak droeg?

Screenshot Casa Real

De capejurk van Sofia is ontworpen door Erdem en de koning draagt op zijn beurt een zwarte jacquet en grijs gestreepte pantalon. Ben je benieuwd welk kledingvoorschrift hier bijhoort? Klik dan hier.

Casa Real
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
15 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Krijgt Letizia nu een standje op dat filmpje ?
Wat mooi van haar dat ze een vrij bescheiden jurk kiest en haar dochter zo niet overschaduwd. Overigens wel een prachtig jurkje, zeker op de bewegende beelden.
Over de outfit van Sofia kan ik niets positiefs zeggen, jammer.

Prachtig broekpak, staat haar geweldig. Sofia oogt kinderlijk. Vind dat haar haar ook niet staat. In ieder geval niet op de manier waarop ze het doorgaans draagt. Blauwe jurk lijkt wel een vintage uit de jaren 40 of 50. Niet mijn smaak.

Mooie kroonprinses. De kledingkeuze van haar zus is niet mijn smaak.

Mijn voorkeur gaat niet uit naar broekpakken, maar prinses Leonor gaat in dit witte pak onberispelijk gekleed.
Het geeft haar een zakelijke uitstraling, en wanneer dit juist haar bedoeling was, is ze hierin goed geslaagd.
Haar houding en optreden tonen vriendelijk, maar stralen ook wilskracht en zelfbewustzijn uit.
Wat zullen haar ouders trots op haar zijn, en terecht!
Moeder Letizia ziet er keurig uit in deze mooie blauwe japon, en vader…., voor mij altijd weer een indrukwekkende verschijning…..; daar staat écht een koning!!
De capejurk vind ik voor Sofia een minder geschikt model en ook veel te kort.
Leuk om deze gebeurtenis in dit blog van MKM op te nemen, Josine.
Dank.

Wat een mijlpaal, weer een Europese prinses 18. Mooi dat dit met zoveel ceremonieel gebeurt. Leonor vind ik heel mooi in het witte broekpak. Rustig maar wel stijlvol. Letizia nette jurk en sieraden, maar wel op de achtergrond. Vond destijds bij Amalia dat Maxima teveel de aandacht vroeg met haar kleding. Sofia vind ik een leuke jurk aan hebben maar niet passend bij haar leeftijd.

Prachtig, wat een uitstraling, ik ben niet van de broekpakken, maar het staat haar heel goed, eenvoudig en krachtig.
Wat een mooi gezin is het toch , en volgens mij heel hecht met elkaar

Leonore is een prachtige jonge vrouw geworden. Het broekpak staat haar goed, maar de witte kleur vindt ik meer voor de zomer. De jurk van haar zusje Sofia vindt ik leuk, behalve de ballerina’s daardoor oogt ze wat kinderlijk. Koningin Letizia ziet er prachtig uit in de blauwe jurk.

Als je hier kijkt dan zie je dat het geen ballerina’s zijn maar schoentjes met open hiel

https://blauwbloed-eo.cdn.eo.nl/w_1920/70wqzto4xj38-anp-482633732.jpg

Het jurkje wat ze draagt verbaasde me want dat lijkt toch meer op een kinderjurkje en ze is 16.

Hey Hanneke, dat ze een wit broekpak draagt zal wel te maken hebben met het feit dat er momenteel in Spanje nog zomerse temperaturen heersen geheel anders dan in Nederland of België, ik kan het weten want ik vertoef er momenteel. Overigens het broekpak vind ik heel erg mooi alsook het prachtige kleedje van haar mama, prachtige dames zijn het allemaal.

Mooie foto’s !!! Las ergens dat er nog een feest gepland staat.

Net zoiets als in Denemarken pas met Christian? Zou mooi zijn. Het lijkt me goed dat die jongelui elkaar vaker zien ook om met elkaar ervaringen uit te wisselen over hoe het is om in een koninklijk gezin op te groeien. Ze hebben ongetwijfeld ook vrienden/vriendinnen die burgers zijn, daar kunnen ze dat lastiger mee bespreken, omdat zij dat minder goed begrijpen.

Wat zagen Leonor en Letizia er prachtig uit !!

Mooie ceremonie, ook het begin van een nieuwe fase in haar leven. Broekpak staat haar goed, mooie pumps. Sofia is 16 maar ik vind haar hier erg kinderlijk gekleed, alsof ze 12 is. Félipe en Letizia prima gekleed.

Mooie blog, Josine. Wat een knap en liefdevol gezin is het toch. Leonor zag er prachtig uit in haar witte broekpak. Wat is zij al goed voorbereid op haar taak als toekomstig koningin, echt bewonderenswaardig hoe Leonor in haar rol groeit. Letizia, onberispelijk als altijd, in een fantastische jurk in het blauw, de kleur die staat voor rust, vrede en loyaliteit. Ook Sofía in een mooie jurk, die ik nog mooier had gevonden als hij een paar centimeter langer was geweest.
Geen gala, best wel jammer voor mij als mode en juwelen liefhebber, maar ik heb er wel bewondering voor hoe het Spaanse koningspaar de monarchie gemoderniseerd heeft en afziet van te veel pronk.

Heel leuk deze nieuwe generatie.
Ik vind haar zusje ook heel leuk.

En de oorbellen van Leonore erg mooi bij dit vrij basic wit broekpak.