Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 30 mrt 115 reacties

Poll: moet het haar van een koningin altijd keurig verzorgd zijn?

In de serie Máxima’s hoofdzaken kijken we doorgaans naar de prachtige knotten van onze koningin. Deze keer doen we het anders. Máxima’s naturelle coupe levert de laatste tijd zoveel gespreksstof op, dat het tijd is voor een poll.

Het zit zo: op formele momenten zoals een staatsbezoek, Koningsdag of Prinsjesdag laat de koningin trouw haar kappers opdraven voor een heuse metamorfose. Bussen haarlak, haarstukjes, schuifjes, diamanten: alles wordt voor de dag gehaald om haar als Hare Majesteit Koningin Máxima voor de dag te komen.

Bij informele werkbezoeken en buitenlandse VN-reizen wordt er juist gekozen voor een naturelle aanpak. Omdat de koningin niet gezegend is met een volle bos haar, levert dat meer dan eens een rommelig totaalplaatje op. De een kan daar prima langsheen kijken, de ander stoort zich er mateloos aan. Dat is inmiddels wel gebleken uit de vele reacties op sociale media, websites en ook op ModekoninginMáxima.

(c) PPE

Aniek schreef gisteren bijvoorbeeld: “Ik denk echt wel dat er een kapster elk uur van de dag beschikbaar kan zijn, als ze dat zou willen. Evenals een kleedster, schoonheidsspecialiste en ga zo maar door. En echt hoor, ze kan baden in luxe en heeft een onbeperkt budget, is het niet van de staat, dan is het wel privé. Dus dat is geen excuus voor haar slordige kapsels en soms veel te krappe/gekreukte kleding. Of ze er altijd zin in heeft, dat is meer de vraag. Maar ja, je bent niet voor niets koningin. En het zijn twee of drie uurtjes, en dan hooguit een paar dagen per week (de staatsbezoeken niet meegerekend) En dan ook nog die vele vakanties of de weken dat we haar niet zien. En de resterende tijd kan ze lekker haar haren losgooien. Al met al maak ik veel meer uren/dagen en moet ik er ook representatief uitzien. Dat hoort nu eenmaal bij mijn beroep. En zo vervelend kan het toch niet zijn om dan je kapsel door een goede kapster te laten verzorgen? Ik zou niets liever willen, hup onder de douche en vervolgens jezelf lekker laten optutten. En als het toch een kwestie van budget is dan stel ik voor om wat minder bij Natan te shoppen voor de zoveelste outfit die nagenoeg gelijk is aan wat er al in de kast hangt.”

(c) PPE

De grote vraag is nu: hoe representatief is deze reactie? Verwacht jij van een koningin dat ze keurig gekapt voor de dag komt of waardeer je Máxima’s keuze voor naturel?

Stelling: het haar van een koningin moet altijd keurig verzorgd zijn

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
115 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Heb op oneens gestemd. Maar wat is ‘keurig verzorgd’? Het mag van mij voor werkbezoeken lang blijven, geverfd zijn zoals dat door kappers nu gedaan wordt – niet helemaal opzetten, de uitgroei en strepen trekken- en los om haar heen waaien. Tijdens de meer formele momenten draagt de koningin haar haar altijd opgestoken en met een hoed, haarband of iets anders en verschijnt ze ‘keurig verzorgd’. De te strakke pasvorm van haar kleding en lingerie vind ik eigenlijk storender. Als er een advies gegeven zou worden, zou het wat mij betreft daarover mogen gaan.

aangezien maxima buiten koningin ook nog mens is met haar eigen smaak vind ik dat ze ondanks onze commentaren er altijd goed uit ziet. t kapsel van beatrix en bv margrethe is niet mijn smaak maar daar hoor je niemand over en zo kan ik nog wel meer mensen opnoemen. als ik smorgens in de spiegel kijk is t ook niet altijd feest

Maar jij hoeft dan ook niet op dat moment je land te vertegenwoordigen 😁

Maar het gaat er niet om hoe Máxima er uitziet als ze net haar bed uitkomt maar bij officiële functies/bezoeken

Je ziet op de rode loper van de Oscars ook veel actrices in een prachtige jurk en dan totaal messy haar. Gwyneth Paltrow ook met heel sliertig haar. Een beetje een coole vibe zeg maar, een soort van rommelig chique? Geen idee maar ik zie het hier in Amsterdam ook veel. Grachtengordel en oud-zuid. Hyperdun, dure kleding zonder merk tot in de puntjes casual uitgedacht en dan bijpassend haar alsof ze echt net wakker zijn. Wendy van Dijk achtig met blote voeten slippertjes of afgetrapte sneakers aan beetje slenteren.

Overigens lees ik weinig reacties van degenen die het niet eens zijn met deze stelling. Terwijl toch 32% dit aangeeft. Ik ben wel benieuwd naar de meningen van deze groep.

Ik reageerde niet omdat ik de discussies tandenknarsend heb gevolgd. Het haar van onze koningin lijkt voor sommigen wel een obsessie te worden. Waar gaat het over. Màximas haar is zo langzamerhand publiekelijk bezit. Ik word niet goed van dat heen weer gekissebis. En dan al die aannames die mensen bedenken waarom dit waarom dat. Speculaties, beter niet doen. Laat de koningin aub lekker zelf beslissen hoe ze haar haar draagt.

ik vind het goed en nodig dat deze poll is gehouden. En als het zo is dat het Koningshuis meeleest, dan hoop ik dat er eindelijk iets mee gedaan wordt, Het getuigt van disrespect als je met een onverzorgd kapsel ergens verschijnt. En dat echt altijd alleen maar in Nederland.
Daarnaast als, u toch meeleest Maxima, mag ik u dan ook vragen om veel meer Nederlands design te gaan dragen. En nooit meer bij Natan te shoppen? Behalve enkele mooie uitschieters is deze kleding te rommelig, te kreukelig, slecht van pasvorm, slecht van kwaliteit en ga zo maar door.
U zou er de hele Nederlandse modewereld, en modeliefhebbers, een groot plezier mee doen.
(Ik heb mijn reactie aangepast, want zag pas later dan mijn eerdere reactie al als voorbeeld is gebruikt. Excuses!

Last edited 1 jaar geleden by Anniek

Ik wil je dan even laten weten wat Edouard Vermeulen een keer in een interview heeft laten weten, namelijk dat Máxima het persé allemaal zo strak wil terwijl hij dat zelf ook niet mooi vind.

Tja het is zijn inkomen maar misschien dat ik toch had gezegd, sorry Máxima, dan koop je maar ergens anders want je bezorgd mij een slechte naam hiermee.
Zoals jij al bewijst Anniek, aangezien jij dus duidelijk denkt dat het Natan is die alles te klein maakt

Je hebt gelijk Ina, en dat heb ik ook vaker gelezen. Lastig maar inderdaad zou ik dan ook liever niet mijn naam op het spel zetten. En hele rare wens van Maxima. Maar ik vind de kleding niet alleen te strak zitten, maar ook vaak slordig afgewerkt bij de zoom etc. En onnodig kreuken.

Het kreuken heeft natuurlijk met de stof te maken, als andere ontwerpers dat gebruiken zal het even hard kreuken.
Je kunt natuurlijk alleen zeggen, gebruik dan eens een anders stof die niet zo erg kreukt 😉

Slordig afgewerkt is me niet zo vaak opgevallen. Wat ik wel lelijk vind is dat soms als er een print op de jurk zit en die niet naadloos overloopt naar de andere panden.
Daar denk ik dan wel van, lijkt me dat die kleding duur genoeg is om dat wel op die manier te doen.

Ik blijf dit een lastige discussie vinden. Ik kan me inleven in beide kanten van de stelling. Maar als we heel sec kijken ontvangt de koningin gewoon geld voor het uitvoeren van haar rol. Hoewel nergens staat dat hier specifieke kosten voor representatie in zitten denk ik dat de 6,4 miljoen van de koning plus de 1,1 miljoen van de koningin toch wel een kapper (en een coupeuse) on stand-bye zouden moeten kunnen dekken, of desnoods een borstel in elke handtas die ze kan grijpen voordat ze de auto uit stapt. Ze ontvangen 7,5 miljoen per jaar waarvan 1,4 miljoen salaris (bovenop hun reeds bestaand kapitaal) en de inloopkast (of is het onderhand een hele vleugel) blijft maar groeien, soms zelfs met bijna identieke kleding. Waarom dit gigantische bedrag dan niet kan worden gebruikt om elke gelegenheid (ja altijd dus) representatief voor de dag te komen ontgaat mij. Ik vermoed dat ze haar huid heel erg goed verzorgt, ze draagt ook nette uitgebreide make-up, trekt in mijn ogen altijd iets aan waarover is nagedacht qua styling (ook al zit het soms wat ‘opgesloten’). Het is dus alleen het haar waaraan ondanks alle mogelijkheden (tijd geld gelegenheid) geen aandacht lijkt worden gegeven. Ik denk daarom dat haar haar echt bewust zo zit en dat het geen ongeïnteresseerdheid is ofzo. Het is denk ik meer onmacht dan onwil en hoewel ik mij soms eraan stoor vind ik het vooral verdrietig dat zo’n sterke slimme enthousiaste en verder goed verzorgde vrouw er blijkbaar zo bij moet lopen. Ik kan me echt niet voorstellen dat ze dat zelf prettig vindt.

Last edited 1 jaar geleden by Moon75

Ik zou graag willen geloven dat het onmacht is, maar bij mij komt het eerder over als een vorm van “ongenaakbaarheid” zo van, ik doe precies wat ik zelf wil wat anderen er ook over denken , gekoppeld aan een vorm van “competitiviteit met de nog jonge kroonprinses met de mooie haardos”. Zo is het mij vorig jaar opgevallen dat de fameuze parachutesprong van maxima er gekomen is in de periode waarin amalia -als toekomstige koningin met bevoegdheden – haar militaire “stage”liep . Maxima was toen 9 jaar koningin en voor zover ik mij kan herinneren was er nooit eerder sprake voor dit soort activiteit. De “stage ” van amalia werd pas maanden later vermeld. Maar …. dat is uiteraard mijn zeer persoonlijke mening en perceptie. Dus alle begrip voor de “andersdenkenden”.

Ik vind deze poll een beetje pijnlijk, maar het haar is dusdanig erg dat het de koningin inderdaad maar beter gezegd kan worden. Het haar hoeft van mij niet altijd piekfijn te zitten, maar inderdaad wel keurig verzorgd te zijn. Het leidt nu af. Ik lees graag Engelse kranten en tegenwoordig staat er altijd in de comments wel iets als: ‘Her hair looks awful. Otherwise a lovely, fun and down to earth lady’, ‘With this filthy hair every expensive dress looks cheap!’, ‘I’m a Max fan but she has the nastiest hair I’ve ever seen on a woman who can afford shampoo and/or stylists.’. Dit kan niet de bedoeling zijn bij een koningin. Normaal vind ik dat je over iets persoonlijks als haar niets moet zeggen als je iemand niet kent, je weet immers niet of iemand ziek is of stress oid heeft. Maar Maxima is koningin en moet -of ze het nu leuk vindt of niet- ons land representeren en er dus representatief uitzien en dat doet ze zo dus niet… Dus lieve koningin, ook al voelt u zich fijn bij geblondeerd, lang haar. Dit houdt een keer op en dat moment is nu wel aangebroken. Dus: óf de schaar erin óf stoppen met blonderen óf op zoek naar een permanent haarstuk óf (als u dit allemaal niet wilt) uw haar altijd in – minimaal – een verzorgde staart als u het paleis uitgaat. U zult ons dankbaar zijn als u later terugkijkt naar de foto’s 🙂

Last edited 1 jaar geleden by LindaVanDeventer

Ik sluit me hierbij aan. Persoonlijke voorkeur speelt tot op zekere hoogte geen rol als je koning of koningin bent. Ze kan ook niet in een joggingbroek op een afspraak verschijnen. Voor het haar geldt hetzelfde.

Altijd is misschien wat overdreven, bijvoorbeeld bij het bezoek aan defensie was het niet nodig. Maar verder wel.

Máxima’s haar is vrij dun en daardoor oogt het snel rommelig en onverzorgd. Bij het ouder worden kan je haar ook dunner worden, Ze kan haar haar beter opgestoken of in een staartje dragen., maar zo rommelig als op de foto’s dat is geen gezicht.

Josine of Petra, kan 1 van jullie mijn eerdere bericht toevoegen? Dat staat er nu al een uurtje met “waiting for approval”

Ik merk dat ik me meer stoor aan alle aannames, oordelen en opinies rondom Maxima’s haren dan aan haar kapsel zelf. Je hebt natuurlijk royals die er altijd onberispelijk uitzien zelfs als ze 2 uur daarvoor een kind hebben gebaard. Geef mij dan maar onze goedlachse Maxima die op momenten zichzelf durft te zijn, uit het keurslijf stapt en in een Amsterdamse gracht te springen om voor ALS aandacht te vragen, zich inzet voor inclusie, psychische gezondheid en ga zo maar door. De momenten dat ze moet shinen ziet ze er spectaculair prachtig uit. Op andere momenten is dat minder relevant. Ik hoop van harte dat ze authentiek durft te blijven en zich niet laat kooien door hoe anderen vinden dat ‘het hoort’. Dan ben je geen koningin maar een marionet en kijk maar naar Engeland hoe psychisch belastend en beschadigend dat is. Wij doen dat met al onze meningen. Om die redenen gun ik ze ook hun privacy.

👍👍👍

Als je het over Engeland hebt, Kate en William zetten zich allang in voor psychische problemen, vooral bij kinderen.
Eerst deed Harry ook mee.
https://www.royalty-online.nl/monarchie/verenigd-koninkrijk/prijs-kinderprogramma-voor-william-en-kate/

https://www.ggznieuws.nl/kate-middleton-komt-op-voor-psychische-gezondheid-van-kinderen/

William brengt regelmatig het probleem van daklozen onder de aandacht
https://www.telegraaf.nl/entertainment/1984456561/prins-william-gaat-undercover-de-straat-op-als-verkoper-in-londen

En zo zijn er absoluut nog meer dingen die ze doen die belangrijk zijn waar ik even niet op kan komen.

Vergeet ook prinses Anne niet, Sophie Duchess of Edinburgh, en koning Charles en Camilla, doen allemaal ook belangrijke dingen.
Dus andere koningshuizen afkraken slaat ook nergens op.

Ik dacht dat het over haar ging. You’re missing the point

Ja het ging over haar en jij haalde andere dingen er bij, zoals het in de gracht springen van Máxima en welke werkzaamheden ze doet en dat je dat liever hebt dan altijd mooi haar.
Dan ben jij toch echt degene die er andere dingen bijhaalt 😵‍💫

Last edited 1 jaar geleden by Ina.h

Ja, maar waaróm doen ze dat?
Juist! Doordat ze zelf psychische problemen hadden, o.m nadat ze eigenlijk gedwongen werden achter de kist van hun moeder te lopen.
Je grenzen bewaken is dus noodzakelijk.

Lees even de reactie van Ella, en dan de mijne.
Er is niets laag bij de gronds aan. Ik vind het fantastisch dat ze daar aandacht aan besteden. Maar het is niet uit de lucht komen vallen dat ze zich hiervoor inzetten. Ze werden eigenlijk geofferd. Omdat het zo zou horen. Dat kan een mens dus stukmaken. Ook als je koninklijk bent.
En verder stop ik met deze discussie, want het gaat werkelijk nergens meer over.

Nou Kate werd daar niet toe gedwongen en zij is juist degene die er het meeste mee bezig is zoals ik weet omdat ik haar wel een beetje volg.
Ik schreef het vooral omdat in mijn ogen er nogal denigrerend naar, vooral, Kate werd gedaan, zo van
“ja die heeft altijd mooie haren, zelfs een paar uur na de bevalling, máár, Máxima springt tenminste de gracht in”
Alsof Kate, rest van dat koningshuis en andere koningshuizen niks zouden doen ómdat ze mooie haren hebben.
Ik vind het allemaal zó raar gesteld dat ik niet eens meer weet, na mijn eerste berichtje, hoe hier verder op te reageren

Mee eens. Maxima doet niet meer en niet minder dan andere koningshuizen. En zoals bij “gewone” mensen kunnen doorleefde trauma’s aan de basis liggen van het engagement. Alleen brengen die andere koningshuizen dit op een “verzorgde”manier wat mi respectvoller is tov van diegenen die toezien.

helemaal eens met Ina en Maribrune

Je hebt het prima verwoord Ina, zo is het.

Dank Maribrune en Hanneke 🙂

Amen!

Ok dan. Deze site is mijn “guilty pleasure” omdat ik dol ben op mooie kleren. Verder heb ik strakke bewondering voor vrouwen die voor iets “gaan” zoals Maxima in haar werk. Ik erger me al weken aan dat haargezeur en haar zgn leuker in buitenland zijn. Kijk eens naar de nieuwste blog en de blog van het psychiater congres. Altijd stralend en betrokken.
En ja ze heeft piekhaar……so what……en als het droomplaatje van de koningin in beeld komt zit het altijd prachtig gekapt. Dus hou er over op.

👍😊

Ik denk er ongeveer hetzelfde over. Vaak genoeg hoor en lees ik dat mensen het fijn vinden dat de koningin ‘op bezoek’ is geweest, en dat ze zo geïnteresseerd en betrokken was. En volgens mij is dat het allerbelangrijkste ; dat ze iemand op hun gemak kan stellen, de juiste vragen stelt en betrokken is (of tenminste zo overkomt).
Lijkt mij dat haar haar echt niet belangrijk is, op zo’n moment.

Daarbij, die kritiek is er al een poosje. Ik ben er flauw van, en Maxima lijkt het zich ook niet aan te trekken. Dus al zeuren we er nóg 20 jaar over, het gaat heus niet veranderen.

Ik denk dat juist die kapsels met haarstukjes, haarlak e.d kwetsbaar haar geen goed doet. Het heeft waarschijnlijk rust nodig.
Verder vind ik dat sommige reacties wel erg persoonlijk worden. En overdreven. Minder oranjefan omdat het haar van een koningin niet bevalt..
Alsof alles om uiterlijk draait!

Ik ben niet minder Oranjefan 😉 hoor! Maxima doet reuze goed werk in binnen- en buitenland. 👍

Eerst en vooral dankjewel voor al je tijd en energie die je steekt in deze website! Mijn allereerste reactie hier: ik ben het oneens met de stelling dat het haar van de koningin altijd keurig moet zijn. De koningin is nog altijd een mens van vlees en bloed; een vrouw hoeft niet ten allen tijde in de pas te lopen, haar haren hoeven niet altijd ‘getemd’…een beetje ongehoorzaam zijn is ook een voorbeeld stellen…

Hier oneens. Ik kijk naar wat ze doet. Niet naar haar haar. Objectief gezien is zij de laatste maanden een van de meest verschijnende, werkende royals. Voor sommigen is het nooit genoeg. Haar haarsprietjes vat ik niet persoonlijk op. Ik ben blij dat ze doet wat ze wil. Vrouwen zijn al veel te lang en te vaak onderdrukt. Vind ik het mooi? Nee, een knotje of staart vind ik ook leuker. Maar bovenal vind ik het leuk dat ze doet wat ze ZELF wil. Een heel goed voorbeeld voor alle meiden en vrouwen!!!!

Ik mis hier toch vaak écht de “like” knop zoals op Twitter 😄
Josine, kunnen de websitebouwers dat nog maken? 😉

Nee Máxima is zeker niet 1 van ons, dat liet laatst ook iemand weten die voor het Koninklijk huis heeft gewerkt, dat er een hele grote afstand is tussen hen en anderen.
Maar ook, in het algemeen, nee, een koningin mag niet altijd en met alles doen wat ze zelf wil, die heeft nou eenmaal verplichtingen, dat weet je als je als burger in een koninklijke familie “stapt” en heb je de keuze dat wel of niet te doen.

Dat ze dun haar heeft hoeft niet te betekenen dat ze er als een sloddervos bij moet lopen. Vaak erger ik me aan het feit dat de gastvrouwen er qua haar beter bij lopen dan de koningin zelf. En uren bij een kapper zitten hoeft al helemaal niet. https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.libelle.nl%2Froyal%2Fzo-maak-je-zelf-de-chique-paardenstaart-van-maxima~b6112b62%2F&psig=AOvVaw0_obIjyHpBztyal8Apo7zC&ust=1680328043629000&source=images&cd=vfe&ved=2ahUKEwiR0rjyu4X-AhVmhv0HHZVTD2wQjRx6BAgAEAo Dit is een prachtig voorbeeld hoe makkelijk het kan zijn. Wat mij betreft wordt dat de nieuwe look!

In die staart zit duidelijk een haarstukje, ook in de staart van Máxima in het filmpje

Eerlijk gezegd erger ik me al jaren aan het piekerig kapsel van Maxima. Het is volgens mij echt niet iets van de laatste tijd. Op foto’s van 15 jaar geleden (of nog langer) kun je zien dat het toen ook al een rommeltje was. Ik denk dat Maxima het een leuk kapsel vindt, met laagjes en ongedwongen. Maar het zit compleet ruk.

Als ik Maxima was dan zou ik extensions in mijn haar laten zetten. Niet om het langer te maken, maar zodat het weer een mooie volle bos is. Als het haar opgestoken wordt worden er denk ik ook haarstukken toegevoegd. Want zulke mooie opgestoken kapsels dat lukt echt niet met alleen haar eigen haar. Als je een koningin bent dan kun je dat wel betalen lijkt me… ik koop shampoo van Plantur voor mijn haar en slik vitaminen, misschien kan Maxima dat ook proberen.

Ik herinner me dat Maxima in haar begin jaren als prinses prachtig lang haar heeft gehad. Door de jaren heen is haar haar dunner en piekeriger geworden. Net als velen van ons. Zelf heb ik ook geen volle haardos meer, mijn haar is dunner en piekeriger geworden. En dan kies ik altijd voor een paardenstaart. Staat veel verzorgder. Maxima kan de mooiste paardenstaarten en knotten laten doen. Daar zou ze vaker moeten kiezen. Ik ben het dan ook eens met de stelling.

Precies dat! Dat haar haar dunner is, dat geeft niets. Daar kun je niets of echt niet alles aan doen. Maar in haar geval is een staart, zoals ze af en toe doet, gewoon veel mooier. Of een knotje. Hoeft niet eens altijd een kapster bij te komen. En dan gewoon thuis lekker los laten hangen. Geen probleem.

Zoals hier eerder is geschreven: ik denk dat ze er niet zoveel zin meer in heeft koningin van Nederland te zijn.Je ziet haar opbloeien als ze ergens op staatsbezoek is in het buitenland. Ze let dan ook meer op kleding, en haardracht.Misschien een mid-life crisis? Kan. Weinig oog voor je eigen verzorging.dan. Misschien gemis van twee dochters? Andere leeftijdsfase? Wellicht heeft ze enorme behoefte aan aandacht en krijgt ze dat in het buitenland meer, en is Nederland te simpel voor haar.Soms kan ik er haast een beetje verdrietig om zijn.hoe ze er tegenwoordig bijloopt.Als ik foto’s zie van haar eerste jaren in Nederland, gewoon leuk verzorgd. ga me steeds meer vervreemd voelen van dit koningshuis, terwijl ik van oorsprong een echte Oranje fan was. Is helemaal over.Wellicht is ze in Nederland wat over het paars getild, en ja, dan ben je niet meer benaderbaar voor kritiek en goede adviezen.
Tja!

We zullen wellicht nooit weten wat er speelt. We moeten het eigenlijk niet weten. Maar ik heb het -bovenop de uiterlijke ergernissen van kapsel, te krappe kledij enz -al jaren moeilijk met wat ik de “ongerijmdheden” noem ttz : bv als het water tot aan de knieen staat verschijnt maxima in een couture broekpak, gaat ze op stap voor vn verschijnt ze overdag met kilo’s historische juwelen, de bezoeken aan nederlandse instellingen worden er -naar mijn gevoel – de laatste tijd doorgejaagd tot wel 3 op een dag. Dit moet dan doorgaan voor het “harde werk” voor het land, bij mij komt dit over als de introductie van “de kortere werkweek” enz enz
Ik begrijp dat u verdrietig bent en ook ik ben opgegroeid met respect voor de monarchie maar helaas; ook ik stel mij vragen bij het instituut in nederland en ben meer en meer geneigd te vergelijken met het buitenland ….

Als ik die foto’s zie die hierboven geplaatst zijn , krijg ik echt de kriebels. Hoeveel moeite is het om even je haar te kammen, staart of knotje te doen.
Vaak lijkt het of ze zo uit bed is gestapt.
Ze loopt toch ook niet in vodden? Ze is wel “koningin” , dus een fatsoenlijke haardracht is niets mis mee. Dat ze geen dik of mooi haar heeft is geen excuus. Dat hebben veel vrouwen.
Dus de schaar erin en een goed model. Even aandacht besteden aan je haar en klaar. Ze heeft ook tijd om die zware oog make up op te smeren. 😂

Je haar heb je niet voor het uitkiezen, dus geen negatief woord van mij over dat het dun is of een inwave nodig is. Wat ik wel op prijs zou stellen is een verzorgd kapsel. En dat hoeft helemaal niet overdreven of met de mooiste creaties. Een simpele staart of knot of het haar lichtjes geföhnd al dan niet met de bekende air methode. Savonds wat droogshampoo voor het slapen en je ziet er dagen verzorgd uit.

Droogshampoo? Waarom?

Wordt het niet vet, houdt het volume en is het een beetje stug zodat het mooier valt. Werkt ook perfect bij mijn pieken 😉

Nou ik denk niet dat Máxima het zo lang niet wast dat het de kans krijgt om vet te worden.
Ik heb het vroeger ook een paar keer gebruikt als ik te laat was om het nog te wassen voordat ik de deur uitging maar ik vond het smerig, bleef een wittige waas over mijn haar hangen zelf na goed borstelen en de glans was weg.
Aangezien ik het niet nodig heb voor de stevigheid toen voortaan toch maar even wat eerder opgestaan 😁

Droogshampoo is al lang niet meer om vet haar tegen te gaan. Het wordt tegenwoordig als styling product gebruikt. Mijn kapper gebruikt het zelfs na de behandeling voor mijn haar. Moet je wel een goed merk gebruiken natuurlijk.

Even wat over opgezocht, ik lees het ja. Raar.

Maar, ik lees ook dat het toch niet goed is voor je haar:
“Droogshampoo is niet goed voor je , en het zal nadelige gevolgen hebben voor je haar als je het vaak gebruikt’, vertelt Tristan. ‘Droogshampoo heeft namelijk invloed op je haarstructuur, het wordt droger en brosser. Hierdoor breekt het sneller af, waardoor het weer dunner wordt.”

https://www.womenshealthmag.com/nl/beauty/a40284363/kale-plekken-droogshampoo/

Het is niet raar, het is superhandig! Mits een goed merk. 1 x föhnen na het wassen, dan ‘s avonds een beetje bij de haaraanzet erin (de witte waas verdwijnt in de nacht) en serieus, ik kan vier dagen door terwijl ik anders om de dag mijn haar moet wassen. Ook de styling blijft overeind als je slaapt met een hoge losse knot. Scheelt dus veel föhnen, en dat is weer fijn voor mijn haar. De laatste tijd heb ik geëxperimenteerd met talkpoeder, stuk goedkoper en baby zacht, werkt net zo goed!

Als Máxima als koningin op pad is vind ik dat ze dat hoort uit te stralen, en een verzorgt kapsel hoort daar zeker bij. Er zijn tegenwoordig genoeg mogelijkheden om dun haar te behandelen zodat het voller lijkt. En dan heb ik niet over haarstukjes, of krullen. Mijn vriendin heeft heel dun fluizend haar, maar heeft nu sinds een jaar een in-wave waardoor het een stuk voller oogt en het hoeft ook niet wekelijks bijgewerkt te worden. Het hoeft heus niet dagelijks opgestoken te worden, maar een Krul, de paardenstaart of met èèn kam weggestoken geeft al een heel ander gezicht. Wat ze privé doet is niet aan de orde, dat is privé, maar als koningin kan er wel wat verbeterd worden aan het kapsel.

Aan de poll doe ik niet mee, dat is me te rigoreus: ‘altijd keurig verzorgd’. Maar een goede coupe laten knippen dat zou ik wel geschikt achten voor Maxima, die dunne slierten die ze nu regelmatig laat wapperen voegen toch ook weinig of niets toe aan de officiële dagen dat er wél een kapster aan te pas komt. Ik denk dat ze te lang te veel met dat haar heeft moeten stoeien om diademen, hoeden, en wat je verder maar bedenken kan aan versierselen houvast te bieden. Daarnaast is er altijd maar geverfd, en dan zegt je haar als je de jaren van de overgang nadert: ik heb er geen zin meer in. Futloos wordt het dan en je krijgt uitval. Niets menselijks is Maxima vreemd. Gewoon de schaar erin lijkt me de beste oplossing. Wat is dat toch van tegenwoordig, dat zoveel meisjes ook lang haar hebben? Ik kijk graag (klasse)foto’s van vroeger, toen waren er veel meer meisjes met een kort koppie of kinlang haar met een strik. Dat lange haar is echt iets van tegenwoordig, kijk maar naar de prinsessen en andere koninklijke lieden ook in buitenlanden. Amalia heeft ook vaak een slierterige haardracht, hoewel veel meer volume dan haar moeder. Laten groeien en laat maar waaien: ik vind het persoonlijk 3 x niks. Beatrix heeft het anders aangepakt 🙂 , maar ja: een andere generatie. Laurentien heeft ook leuk haar, leuke coupe trouwens. Misschien kan Maxima eens overleggen met haar schoonzus?

Ik vind dat het dragen van lang haar niet leeftijdsgebonden is. Dit jaar word ik 60 en ben zeer gesteld op m’n lange haar. Ook m’n 36-jarige kapster vindt het nog mooi. Ik hoop niet dat Máxima er binnenkort de schaar in laat zetten.

Het is meer gebonden aan de staat van je haar en/of je gezichtsvorm.
Mijn haar is nog redelijk dik maar omdat ik een smallere kaaklijn heb staat langer haar me niet meer nu ik wat ouder ben, dan wordt je gezicht armoedig smal en ik vind het niks om het steeds in een staart te hebben of met speldjes weggestoken, dat gaat dan zeer doen.

Vrouwen met een bredere kaaklijn, breder gezicht, kunnen het meestal nog wel hebben.

ik vind lang haar ongeacht leeftijd ook heel mooi, bij Maxima ziet t er, als ik zo in kan schatten, vooral aan de voorkant/in haar gezicht soms niet zo netjes uit, bij deze foto https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLQyGZccm7ZG8k9GnNZX0FtHj_fyYKM3XO_kKQmsVkFk7Id6EuyqPrSX67bLp8vFdc4WsUU88komPzm7-W69Ma-wsVAnLU4tA5gyNsXWZKCQt295tJYBU5dXoKRBIyeiOeTCb8hy2T8RwSP70uifDWFW0vwxs_F1h7-mINwN6gjFbUvP1-CPkv7aKU/s640/queen-maxima-1.jpg van opzij ziet t er dan toch beter uit

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

Alstublieft Marie, laat ze dat níet doen.
Ik schrik van je voorstel 🙈

Oh neeee niet please niet overleggen met Laurentien

Als je het over kinlang haar met een strik hebt dan heb ik toch het vermoeden dat je het over de jaren 30/40 hebt.
Het is al vanaf de jaren 60 zo’n beetje dat kinderen/tieners en ook nog wel wat ouder heel lang haar hebben.
Laatste 20 🤔 jaar ook veel oudere dames die het lang(er) houden. Als het nog bij je gezichtsvormen past en het nog vol genoeg is, niks mis mee.
Ik denk dat ik toch wel voor een aardig aantal kan spreken als ik zeg, nee, het is niet laten groeien en laat maar waaien, dat wordt echt wel verzorgd, eens in de zoveel tijd eventueel dooie puntjes er af en weer recht knippen.
Amalia slierterig? Dat is absoluut niet mijn mening, die heeft vol haar wat ze zonder problemen los kan laten hangen en dan ziet het er nog netjes uit.

Maxima verouderd snel in haar gezicht.
De zwaartekracht begint ook bij haar duidelijk zijn negatieve kanten te vertonen.
Ongekamde, slecht geknipt haren, doen je er dan niet op zijn best uitzien.
Doe je daar niets aan, dan lijk je op Mien, van drie hoog achter.

Zeker Ja! Als je als koningin je ambt uitoefent zeker weten van ja. Ze vertegenwoordigt namelijk bijna 18 (!) miljoen Nederlanders, een heel volk. Daarnaast wordt ze financiel heel flink beloond voor deze baan, dan ben je het eigenlijk gewoon verplicht om als koningin tiptop voor de dag te komen. Ik vind het uiterst verbazingwekkend dat ze dit zelf niet doorheeft, hoe kan dit? Want zoals Máxima er de laatste tijd bijloopt als “koningin” met dit haar vind ik eigenlijk ronduit beschamend. Mocht ze iets aan haar haren mankeren, of heeft ze gewoon constant geen zin in gefrut aan het haar zet dan gewoon een pruik op, ben je zo klaar. Maar dit kan echt niet!

Ik heb gestemd op Eens.
Met de kanttekening: altijd keurig verzorgd wanneer Maxima in functie is en/of in het openbaar verschijnt, waar en hoe dan ook.
In privé situaties, thuis of op vakantie uiteraard alle vrijheid.
Maar die momenten dat ze zichtbaar is voor publiek en in haar werk mag verwacht worden dat ze representatief voor de dag komt en in kleding en kapsel een nette, verzorgde uitstraling toont.
De haardracht is haar zwakke punt en dat vind ik heel jammer, want juist dát heeft een belangrijke invloed op de uitstraling.
Uiteraard kan zij de kwaliteit van haar haren niet veranderen en ik snap dat het niet altijd leuk zal zijn om hiermee aan de slag te moeten.
Ik heb zelf, gezien de kwaliteit van mijn haren, helaas een haarstukje nodig en ben elke dag best wat tijd kwijt om dat in mijn eigen haar te verwerken, en nee, dat draagt ook niet altijd even prettig!
Maar ik heb het er voor over omdat ik er netjes en verzorgd uit wil zien en mij daardoor ook minder onzeker voel.
Ben dus best wel eens jaloers op Maxima, die een kapper ter beschikking heeft hoor, maar denk dan ook: maak er gebruik van buiten de privé situaties om!
Het hoeft écht niet altijd spectaculair te zijn….een paardenstaart of knotje of half opgestoken volstaat prima. En dan af en toe even een haarstukje voor wat meer volume geeft dan voor haarzelf én de toeschouwers een hoop voldoening in mijn beleving.
De bijdragen van Aniek en Edwin onderschrijf ik graag, maar ik wil met dit stukje van mij alleen nog wat ondersteunen vanuit eigen ervaring.

Eens met de stelling. En nee, het hoeft niet altijd op en top te zijn met haarstukjes en ingewikkelde kapsels. Van mij hoeft de kapster echt niet elke ochtend op het paleis langs te komen. Kwestie van regelmatig het haar goed laten knippen, wanneer nodig verven, wassen en verzorgen, dan volstaat bij een werkbezoek ’s morgens even de föhn en borstel door het haar te halen.

Deze website heet modekoningin Máxima dus je weet dan dat het over uiterlijk gaat.
Herstel: dat het over kleding gaat en uiterlijkheden die te veránderen zijn, zoals haar dus. Niet of iemand een kromme neus zou hebben, dat is een uiterlijkheid waar iemand niets aan kan doen en daar mag je niks over zeggen, dát zou schofterig zijn.
Maar buiten dat wordt er vaak genoeg wat over haar werkzaamheden gezegd, dat Máxima complimenten krijgt, soms wel dagelijks.
Ja er worden ook wel negatieve dingen over haar werkzaamheden gezegd, dat men vind dat ze iets “niet goed” doet, dus in feite komt alles aan de orde.

Last edited 1 jaar geleden by Ina.h

Mijn reactie was een reactie op iemand maar die reactie is nu blijkbaar weg 😉

Ja had ik gelezen, en begreep dat de reactie daarom weg was (wist alleen niet dat dat zo snel zou gaan) dus mijn opmerking was eigenlijk voor degene die dat niet wisten ☺️

Inderdaad een onderwerp dat heel erg leeft hier. Ik ben niet zo van hoe het heurt.
Máxima heeft geen volle bos haar die altijd prachtig valt. Herken dit, want heb het zelf ook. Hoeveel föhnen, gel en haarlak ook, het zit dan gewoon niet. Zelf zou ik voor een paardenstaart kiezen als ik lang haar had, maar blijkbaar kiest Máxima anders en dat is wat mij betreft helemaal prima. Je haar altijd opsteken of in een staart kan ook voor hoofdpijn zorgen.
Laten we vooral niet te kritisch zijn en op haar uiterlijk beoordelen maar haar als mens zien!

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Precies, ze doet voor de UN prima werk, werkbezoeken, uit vliegtuig springen, meegaan met een leger helikopter enz enz, allemaal dingen waar t uiterlijk niet op de voorgrond staat, maar als t moet dan staat ze er en hoe! Ben trots op hasr!

Uiteraard, maar je vergeet één ding; er verzorgd uitzien ( en dan niet alleen de kleding en juwelen maar juist ook het kapsel) hóórt bij haar functie als koningin. Net zoals het bij de Paus (functie) hoort dat hij altijd in het wit gaat. en vergeet niet, het haar is de lijst van het schilderij. Geldt trouwens voor iedereen, maar helemaal voor een koningin in functie.

Catharine, Ohw?, Ze lijken dus zo benaderbaar maar zijn dat in werkelijkheid helemaal niet?

Benaderbaar? Tijdens publieke optredens, maar zeker niet ” binnenshuis”.

Iedereen heeft wel eens een bad hairday, maak een staart dan valt het minder op. Dat is ook representatief.

Eens.
Met deze kanttekening: voor mij zit er nog een middenweg tussen de prachtige kapsels als bij staatsbezoeken en het losse piekerige haar bij informele bezoeken. Het hoeft echt niet altijd een van deze 2 uitersten te zijn.
Bijvoorbeeld: een verzorgde staart, of het haar half opgestoken. Of bij los haar, eventjes met de krulborstel föhnen en een goede luchtige hairspray, dan ziet ook haar dunne haardos er stukken beter uit (nee, geen Barbiekapsel, gewoon even föhnen om volume te creëren).
(En ik spreek uit ervaring, want ik heb net zulk dun fijn haar als Maxima).

Ik vind het Humor vol deze blog. Doet er niet toe wat er met de uitkomst gebeurt net als bij de andere blogs is het gewoon “vermaak”.
Ik vind dat losse haar vaak best leuk staan a maar dat weten jullie al- mits het schoongewassen en gekamd/geborsteld is natuurlijk.
Mij stoort het zoveel meer dat de kleding zo strak zit vaak, onbegrijpelijk.
Het bericht van Edwin over de koning: ja ze zijn soms wel erg doorgeslagen naar “het beroep koning” een 9-5 job

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Als één van de moderatoren/schrijvers van deze blog, houd ik mij normaliter buiten elke discussie. Maar vandaag maak ik een uitzondering, omdat ik mij al een langere tijd gigantisch stoor aan de uiterlijke verzorging en de daarmee in verband staande representatie van onze koningin. Ik gooi de knuppel eerst maar in het hoenderhok: Koningin Maxima behoort, naar mijn mening, op dit moment tot de slechtst verzorgde/geklede royals in Europa.. Zo… die komt aan. Zelfs bij mij. Het is niet fijn dit op te schrijven, maar ik kan het helaas niet anders zien. 
Deze week kwam het boek uit van AD journalist Jan Hoedeman “de achilleshiel van koning Willem Alexander”. Dit gaat o.a. over hoe de majesteit omgaat met zijn vrijheid als monarch en de ruimte die hij hiervoor neemt. Kort door de bocht: Als onze koning ’s avonds om 18:00 uur thuiskomt en de deur achter zich dicht trekt, denkt hij dat hij koning af is en duldt geen bemoeienis met zijn privéleven. Ik moest meteen aan onze koningin Maxima denken. Blijkbaar geldt dit ook voor de uiterlijke verschijning; uiterlijkheden worden gezien als privé. Een grote inschattingsfout, naar mijn mening.
De monarchie staat o.a. voor representatie, verbinding en tradities. Deze staan momenteel alle onder druk, dat is geen nieuws. Het wordt hoogste tijd dat er zaken gaan veranderen. Een monarchie dicht bij het volk betekent niet dat je als koningin in je “dagelijkse kloffie” met “douche haar” de afstand verkleint tussen majesteit en volk. Ergo: ik vind het juist van wenig respect getuigen. Ik verwacht van een Koningin (ook van een niet regerende) een bepaalde uiterlijke verschijning die bij haar statuur past. Dit is vandaag de dag vaak niet het geval. Afgezien van het rommelige en vet oogende “piekjes” haar en de slechte visagie, zijn slecht gemaakte en zittende kleding (o.a.: NATAN) geen uitzondering meer. Er wordt blijkbaar niet over nagedacht, er is geen plan en het oogt deels amateuristisch… In de tijd van haar schoonmoeder, de voormalige vorstin Beatrix, was dit wel anders. De professionaliteit spatte er van af! 
Laat ik heel duidelijk zijn: ik bekritiseer de inhoudelijke rol van onze koningin geenszins. Sterker: ik vind haar een aanwinst voor onze monarchie. Maar ze gaat te makkelijk om met bepaalde zaken. Bij mijn dagelijkse uitoefening van mijn beroep, moet ik er ook representatief uitzien. Dat betekent voor mij dat ik veel aandacht aan mijn uiterlijke verschijning moet besteden: mijn pakken hebben de juiste maat, zijn schoon en kreukvrij. Ik zorg voor een verzorgd kapsel, ga regelmatig naar de kapper, scheer mij dagelijks en mijn schoenen zijn gepoetst en passen bij mijn kleding. Dat hoort bij mijn functie en is voor mij een vanzelfsprekendheid. Dat zou het voor onze Majesteit ook moeten zijn. Vandaag de dag zijn overal camera’s die de royals volgen. Koningin Maxima hoeft nog geen stap uit een vliegtuig te zetten, of het staat al op de socials. Ik kan mij goed voorstellen dat dit geen fijn gegeven is, maar ben je wel bewust van het bestaan en dat het uiterlijk vertoon een bepaald beeld kan oproepen. Zelfs internationaal op blogs en social media wordt negatief geschreven over haar uiterlijke verschijning. De gala’s en staatsbezoeken worden over het algemeen nog wel positief gezien, maar als het over haar dagelijkse verschijning gaat, zijn de commentaren niet mals. 
Ik begrijp het dan ook niet helemaal. De Oranjes hebben de middelen om het beeld te veranderen. Stel een vaste styliste aan, die open en eerlijk haar mening mag ventileren en geen ja-knikker is. Die kritisch durft te kijken. Durf keuzes te maken. Zorg voor designers die de vrouwelijke vormen begrijpen en omzetten in haar of zijn ontwerpen. Zorg er voor dat er altijd een kapster/ visagist aanwezig is wanneer er publiekelijke afspraken zijn. Waar ook ter wereld. Vanzelfsprekend geldt dit ook voor onze koning….die, naar mijn menig, ook wel eens vaker in de spiegel mag kijken. (slechtzittende pakken).
Er zullen lezers zijn die mijn woorden kritisch zullen beoordelen. Dat begrijp ik. Maar ik schrijf dit commentaar niet om het koningspaar te bashen, absoluut niet. Ik ben een monarchist die kritisch durft te zijn. Ik hoop werkelijk dat deze discussie op de één of ander manier Paleis ten Bosch bereikt en dat er nagedacht gaat worden hoe hier in de toekomst mee kan worden omgegaan. Want dát er iets veranderen moet, lijkt mij wel duidelijk.

Edwin Fellner

Last edited 1 jaar geleden by Edwin

Helemaal mee eens, mooi verwoord Edwin

Wow, heel goed verwoord, respectvol en eerlijk!
En het niet-verzorgde kapsel van Máxima heeft ook niet te maken met haar burgerlijke afkomst: check haar burger-collega’s- prinsessen.
Zal Máxima hierin geen advies krijgen van haar stylistes of hoe die heten?

Helemaal mee eens, Edwin. !

Je haalt de woorden uit mijn hart!! Niets meer aan toe te voegen…

Hier ben ik het helemaal mee eens. Ik las laatst iets opmerkelijks in een buitenlandse krant! onder een foto van Maxima van een buitenlandse Royal journalist die openlijk schertste “of koningin Maxima het eigenlijk nog wel leuk vind om koningin te zijn?”.

Dat laatste vraag ik me ook wel eens af

Ik had het niet beter kunnen verwoorden.

Echt helemaal mee eens!

Ik kan hier helemaal mee instemmen!

Dank je wel Edwin voor dit fantastische pleidooi, ben het er helemaal mee eens. Voor mij hoeft ze haar persoonlijkheid niet te verloochenen, maar ook ik (en velen om mij heen die zeer koningsgezind zijn, van jong tot oud!) vinden haar verschijning op zijn zachts gezegd niet passend bij haar positie als ‘koningin der Nederlanden’.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Heel eerlijk gezegd ben ik het behoorlijk met je eens.

Wow Edwin, heel goed geschreven, waterdicht! Ik zou zeggen, discussie sluiten, dit is voldoende.

vraag me af of dat “keurig verzorgde” haar niet een beetje de oorzaak is van dat we ook geregeld een vorstin zien met een sluik kapsel ? Ook al heb je alle dagen een kapster tot je beschikking en de beste haarproducten je haar en hoofdhuid moeten er wel tegen kunnen. Voor de rest reageer ik hier zelden of nooit omdat ik me bij bepaalde reacties afvraag of mensen dat hun naaste of beste vriendin zo ook recht in het gezicht zouden zeggen. Laten we gewoon trots zijn op wie ze is en wat ze doet ipv zo’n commentaar leveren.

Dat ben ik niet met je eens. Met de juiste verzorging en (financiële) middelen is er heel veel mogelijk qua kapsel. Het is in mijn ogen echt een kwestie van “niet willen en niet van “niet kunnen”. En ik denk ook dat de meesten van ons het wel tegen een vriendin zouden durven te zeggen, althans ik wel (dat kan ook op een lieve manier). Ik zou zeggen, juist daar ben je toch vrienden voor.

Helemaal eens! Klaar met deze discussie

Volledig eens
En laten we deze discussie stoppen. Het levert niets op. Toch Josine, of ga je de uitslag aan haar melden als je haar weer ziet?
De meningen op deze blog zijn de afgelopen weken al genoeg geventileerd.
Laten we blij zijn met deze enthousiaste, empatische, energieke en mooie koningin. Die er als een plaatje uitziet als representatie telt.

dat is juist het probleem, het “plaatje”is te vaak helemaal niet representatief.

Hopelijk neemt zij het ter harte

haha Josine, heb je dat echt zo gezegd ? Persoonlijk zou ik haar eerst een goede deodorant cadeau doen en zeggen, deze helpt bij mij zo goed, vroeger had ik het idee dat ik weleens “stonk” maar met deze deo heb ik dat niet. Overigens vind ik het zelf ook altijd lastig om te zeggen. Maar ik doe het wel, liefst op bovenstaand manier. En als dat niet helpt inderdaad dat maar recht op de man af.

Dat onverzorgde staat zo vies. Jammer van Máxima. Je haren verzorgen hoort er gewoon bij. Máxima heeft alle hulp daarbij dus wat is er nou zo moeilijk om het even te doen

Helemaal mee eens!!! Het hoeft niet altijd een kunstig opgemaakt galakapsel te zijn maar een simpele doch verzorgde knot of staart zou zoveel beter staan dan die losse piekharen, als je niet al te veel haar hebt van jezelf zijn er in een representatieve functie zoals die van de koningin altijd eenvoudige middelen die je kunt inzetten om goed voor de dag te komen!

Een “tiara” hoeft niet altijd. Maar die losse pieken zijn niet erg flatteus. Er is vast wel een middenweg te vinden.

Een “tiara”hoofd hoeft niet altijd. Maar die losse pieken zijn niet erg flatteus. Er is vast wel een gulden middenweg.

Los haar is helemaal geen probleem, maar het is zo ontzettend slecht geknipt. En ook de uitgroei is te vaak in zicht.

Dat heb ik al veel vaker gelezen, de uitgroei te vaak in zicht.
Maar is het je niet opgevallen dat het de laatste jaren mode is om de haarwortels een andere kleur te geven, in principe donkerder, dan de rest van het haar?
Dat is om meer diepte in het haar te brengen.

Buiten dat, Máxima is 51, die zal geen zwart haar meer hebben maar ook al best aardig grijs zijn, of in ieder geval, sommige stukken grijs, en je ziet geen grijs maar zwart als “uitgroei”

Waarom zou Maxima al grijs zijn op haar 51ste? Ik ben 74 jaar oud en ik heb nog steeds geen grijs haar. Mijn kapster verbaast zich daar ook over. Maar 51 vind ik wel heel jong om dan al grijs te zijn, maar dat komt voor.

Dat kan maar een ding betekenen, en dat is: u hebt blonde haren.

Dat je kapster zich daarover verbaast laat zien dat het niet normaal is om op jouw leeftijd geen grijs haar te hebben.
Jij kan dat wel jong vinden 😉 51 maar over het algemeen heb je dan best al wat grijze haren, en ik schreef dan ook, in ieder geval al wat grijze plukjes (ik schreef niet, helemaal)
Of, her en der grijze haren door je gebruikelijke kleur haar.

Ik heb net even wat daarover opgezocht het schijnt zo vanaf je 35ste al normaal te zijn dat dat begint.

Eens!

Keurig verzorgd hoeft van mij niet altijd, alleen ziet t er soms wel erg rommelig uit, er zit wel een verschil tussen tiptop verzorgd of effe n kam erdoor

Precies dat! Het hoeft niet altijd sjiek opgestoken te zijn. Maar verzorgd is wel fijn, ook voor de personen waar je naar toe gaat. Het is voor mij ook wel onderdeel van je interesse tonen. Zo van: jij bent ook belangrijk voor mij, dus ik verzorg met netjes.

Eens.
Het hoeft niet altijd strak in de lak of opgestoken maar in ieder geval netter dan de losse piekharen.

Ook een koningin is maar een mens. Ik heb weinig problemen met de losse haren. Staartje of klein knotje zou wel wat vaker kunnen.

Ik ben het er mee eens. Ze zou er al zo veel mooier uitzien door haar haar in een staart bij elkaar te binden oid. Nu fladdert het vaak zo piekerig om haar heen en dat komt haar niet ten goede.