Avatar foto Door Josine Droogendijk
Koninginnenmode 02 jan 0 reacties

Nieuwjaarsreceptie in Denemarken – dag 2

Nieuwjaarsreceptie in Denemarken – dag twee

Na alle pracht en praal van het nieuwjaarsbanket op nieuwjaarsdag, ging het galajaponnenfeest vandaag weer verder! In Denemarken is er jaarlijks één nieuwjaarsbanket, op 1 januari, en in de loop van de dagen erna nog ongeveer 6 (!) nieuwjaarsrecepties, verdeeld over twee dagen én twee paleizen voor verschillende instanties.

Allereerst was er op Amalienborg een receptie voor de hoogste rechters, de koninklijke wacht en de officieren van het huzarengarderegiment. Op Slot Christiansborg vond vervolgens een nieuwjaarsreceptie plaats voor het corps diplomatique. De dresscode voor deze recepties was iets anders dan voor die van nieuwjaarsavond: er werden wél lange japonnen en uniformen gedragen, het was nog steeds white tie, maar vanwege het tijdstip bleven de tiara's in de kluizen.

De koningin doet de twee nieuwjaarsrecepties met een kleinere afvaardiging van de koninklijke familie, namelijk alleen kroonprins Frederik en kroonprinses Mary. Omdat het kroonprinselijk paar volgende week voor 12 weken naar Zwitserland vertrekt, samen met hun vier kinderen, zijn de nieuwjaarsrecepties dit jaar iets naar voren geschoven. 

We bekijken vandaag de kleding van koningin Margrethe en kroonprinses Mary. Daar zijn we trouwens wel heel snel klaar mee, want koningin Margrethe draagt al minimaal 15 jaar ALTIJD dezelfde japon op de tweede en derde dag met nieuwjaarsrecepties: het is een donkerblauwe damasten japon van Jørgen Bender, die aan de mouwen en halslijn is afgezet met donkerbruin bont. Daarbij draagt ze een bijpassende bontmantel. Ik hoop dat deze japon snel eens met pensioen mag, maar ik vrees van niet.  En ach, alles went na een tijdje 😉

Foto: PPE Agency

Kroonprinses Mary verscheen vandaag in een oude, witte japon. De japon is, net als de japon van gisteren, een ontwerp van Birgit Hallstein. Mary droeg de japon voor het eerst tijdens het nieuwjaarsbanket van 2015, daarna een keer voor een nieuwjaarsreceptie (met exact dezelfde zachtroze riem als dit jaar) en tijdens het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Bij haar witte japon droeg Mary het lint van de orde van de Olifant en de familieorde van koningin Margrethe. In haar oren prijkten diamanten oorstekers met een parelpendant en ze droeg een collier met grote parels.

Foto: PPE Agency

Wat vinden jullie van de outfits van Mary en Margrethe? Ik benieuwd en lees het graag in de reacties! Vinden jullie dat Margrethe eens een andere japon mag kiezen of vinden jullie dit een goede keuze voor de Deense koningin, die in april 80 jaar wordt?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments