De afgelopen dagen kreeg ik regelmatig de vraag of ik ook het merk wist van de omslagdoek die Máxima droeg tijdens het Koningsdagconcert. Helaas moest ik de vragenstellers teleurstellen, maar dankzij een tip kan ik jullie nu wel het merk van Máxima's opvallende outfit vermelden: Azzaro. Het van oorsprong Franse modehuis werd in 1965 opgericht door Loris Azarro en staat bekend om de feestelijke avondjaponnen en de bijzondere cocktailjurken. Koningin Máxima droeg haar asymetrische japon met kristalknopen voor het eerst tijdens een bezoek aan Parijs en maakte zo een mooie verwijzing naar gastland Frankrijk. Doordat ze de eerste maal de creatie combineerde met opvallende juwelen en peeptoes van Louboutin was ik in eerste instantie niet zo overtuigd van de schoonheid van het jurkje, maar bij het zien van de beelden van het Koningsdagconcert was ik gelijk een stuk positiever. Toch denk ik dat de japon pas helemaal goed tot zijn recht komt in combinatie met een opgestoken kapsel, zodat ook de knopen op de schouders goed in beeld komen. Máxima's keuze voor een donkere panty is verstandig en zou ik zeker aanraden bij een eventuele herkansing. Overigens schrok ik wel van de prijs van de jurk: €2400,-. Ik denk dat er zat ontwerpers zijn in Nederland die voor dit bedrag aan de slag gaan voor de koningin! 

Máxima in Parijs:

Tijdens het Koningsdagconcert: 

De japon is van Azzaro en is gemaakt van wol. 

Foto's met dank aan: 

www.dutchphotopress.com
www.royalpress.nl via www.ppe-agency.com   

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Imke

Imke

dinsdag 22 apr 2014 - 21:24

Onder die omslagdoek was een andere LBD ook goed geweest... dat vond ik een chique totaalbeeld. Maar het jurkje op zich doet me niets. Misschien dat het bij Carla Bruni goed zou staan, die is zo ingetogen en elegant dun dat zij wel wat studs kan hebben als frivool detail. Maar verder: nee, zonde van die 2400,-.
Ik herken het gevoel van Nelleke dat het soms wat wringt dat Máxima zeer veel geld uitgeeft aan kleding en accessoires terwijl ze anderszijds bezig is met microkredieten voor de allerarmsten en met financiële opvoeding. Maar anderzijds, ze heeft nu eenmaal deze functie en - zoals ook aan dit blog te zien is - er is heel veel interesse in hoe zij zich kleedt. We leven in zo'n mediacultuur dat het direct wordt opgemerkt als ze een jurk voor de tweede of derde keer draagt, dat legt ook druk op haar om steeds weer mooi en verrassend voor de dag te komen. De verwachtingen zijn hoog. Ook zal er een element van concurrentie meespelen: ze wil bijv. in haar galakleding natuurlijk niet onderdoen voor andere royals of hoge gasten. Wij betalen voor het koningshuis en genieten er van mee, en als je dan veel plezier in mode hebt zoals Máxima kan ik me voorstellen dat je het spel voluit meespeelt en niet vrijwillig zuinig aan gaat doen. Overigens denk ik dat als haar budget minder groot zou zijn ze toch nog steeds representatief zou kunnen zijn. Je geeft makkelijker een paar duizend euro aan een jurk uit als je een hoge bestedingslimiet hebt, heb je minder te besteden dan moet je meer afwegen en word je vanzelf selectiever. Dus wat minder kan ook wel, maar als je het geld nu eenmaal hebt, dan begrijp ik wel dat je een uitbundig uitgavenpatroon kunt ontwikkelen.

afbeelding van Nelleke

Nelleke

dinsdag 22 apr 2014 - 16:58

Het jurkje vind ik met de omslagdoek en de Louboutins erg mooi, maar E2.400,- voor een jurkje... Ja, ze heeft (dankzij ons allemaal) het geld ervoor maar toch blijf ik het vreemd vinden. Zeker gelet op de functie van speciaal pleitbezorger microkrediet voor de VN. Op de een of andere manier kan ik dat persoonlijk niet helemaal met elkaar rijmen.

afbeelding van Emmy

Emmy

dinsdag 22 apr 2014 - 10:41

Ik geloof dat ik deze jurk niet mooi vind. Wel vind ik de uitstraling mooi die de jurk met shawl en schoenen, etc. erg mooi.
Een LBD met deze doek lijkt me dus helemaal mooi bij Maxima.
Maar die knoopjes aan de zijkant... :-(
En die prijs... ja dat is waanzinnig veel geld. Maar we weten toch langzaam wel dat dit soort kleding van deze merken zoveel kost?! Daarom vind ik het zo leuk dat ze dure en minder dure dingen door elkaar draagt en met elkaar combineert. En ik heb het al eens geschreven: als er een markt is voor dit soort dure kleding, dan vind ik dat met name prinsessen dit maar moeten kopen. Zo geniet een hele bevolkingsgroep (lezers van dit forum en anderen) elke keer weer mee. Ik kan (en wil) het in ieder geval niet betalen, maar ik vind het wel leuk om naar deze kleding te kijken. Go, Maxima, go!

afbeelding van AnneR

AnneR

dinsdag 22 apr 2014 - 11:10

Emmy, het is een pak van mijn hart wat je schrijft ! Dank je wel.

afbeelding van AnneR

AnneR

dinsdag 22 apr 2014 - 09:49

Zoals zo vaak vertekenen foto's, dat is me nu al een paar keer opgevallen als ik bewegende beelden zie van Maxima. En grappig hoe verschillend over m.n. de look van de bovenste foto wordt gedacht en wat het oproept bij een ieder. Ben blij met de gedetailleerde foto van de stof en de kristallen (lijken me haast meer bijzondere parelmoeren knopen)… de stof alleen al zal niet goedkoop zijn en de manier waarop het gemaakt is ook niet. Kleding uit die categorie heeft nu eenmaal een prijskaartje (waar je mond van openzakt als modale burger). Als je weet dat het postzakjasje van J.T. al minstens 1.000 euro kost...

afbeelding van Myrte

Myrte

dinsdag 22 apr 2014 - 10:36

Het postzakjasje lijkt me ook een prachtig item om te veilen. Levert door haar toegevoegde waarde zo het driedubbele van de kostprijs op. Net als die leren jurk. En het spijkerjasje. 'Gedenkwaardige' kledingstukken die ze, denk ik, toch niet meer aandoet als koningin. Genoeg goede doelen te bedenken...

afbeelding van Nova

Nova

dinsdag 22 apr 2014 - 08:32

Ik hou niet van draperie en niet van bling in kleding, vind het cheap. Grappige uitdrukking nu ik meer achtergrondinformatie heb over de prijs! Hoe meer van deze kleding, hoe meer ik eenvoud, gecombineerd met weinig maar echte juwelen, waardeer. Gelukkig kiest Maxima daar ook wel eens voor. Maar steeds minder begrijp ik hoe je voor beide kunt gaan......

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 22 apr 2014 - 10:00

Leuke speling van het woord, Nova ;)

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 22 apr 2014 - 08:12

Omslagdoek moet ze zeker blijven dragen, maar het jurkje wegdoen!!!
Ook ik vind het onbegrijpelijk dat ze zoveel geld uitgeeft voor een zeer twijfelachtig jurkje!!!

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 22 apr 2014 - 08:12

Omslagdoek moet ze zeker blijven dragen, maar het jurkje wegdoen!!!
Ook ik vind het onbegrijpelijk dat ze zoveel geld uitgeeft voor een zeer twijfelachtig jurkje!!!

afbeelding van Myrte

Myrte

maandag 21 apr 2014 - 23:19

Knap staaltje speurwerk zeg! De belijning van de kristallen zit niet goed. Hierdoor kleedt de jurk niet mooi af. Hoogblond, kristallen op je jurk en rode zolen vind ik geen smaakvolle en verre van koninklijke combi. De prijs van de jurk verontwaardigt me. Het zou onze beautyqueen sieren eens een aantal jurken te veilen voor een goed doel. Deed prinses Diana dat niet ook eens?

afbeelding van Sjanine

Sjanine

maandag 21 apr 2014 - 22:16

Ordinair niet echt... De jurk... Het ligt eraan hoe je het combineert wat kapsel en accessoires betreft..
Maar ik kan er kort over zijn: De jurk met de omslagdoek doet me helemaal niets... Oké de omslagdoek heeft wel een afgewerkte rand, maar ik denk dat het mooier staat op een afwijkende kleur jurk o.i.d.

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

maandag 21 apr 2014 - 20:49

De jurk is comme ci, comme ca, niks mis mee maar ook niet verbluffend. Ik ben met @carmen eens dat de omslagdoek wel een topper blijft.

afbeelding van Henny

Henny

maandag 21 apr 2014 - 21:27

De omslagdoek vind ik ook geweldig, alleen al door de mooi afgewerkte rand. Jammer dat Josine (nog) niet heeft kunnen achterhalen van welk merk die is. Misschien komt ze er nog bij toeval achter ;)

afbeelding van Carmen

Carmen

maandag 21 apr 2014 - 19:59

Van het jurkje was en ben ik niet zo gecharmeerd. De omslagdoek vind ik daarentegen nog steeds prachtig.

afbeelding van jeannine

jeannine

maandag 21 apr 2014 - 19:46

ik weet niet wat ik van de jurk moet denken als ik de prijs hoor duizel ik al helemaal
zou ze die soms niet cadeau krijgen ik kan me niet inbeelden dat zo'n prijsbewuste vrouw daar zoveel voor betaald
als ze die cadeau krijgt is het goede reklame
ze krijgen toch ook vakantieverblijven en vakantie gelegenheden als geschenk aangeboden van vrienden
zo is nu prins george die krijgt ook allerlei in australie er zijn toch wel mensen die ze er echt mee zouden helpen en deze hebben al zoveel

afbeelding van Kate

Kate

maandag 21 apr 2014 - 18:44

Het is een mooi jurkje ,meer ook niet.
En voor die prijs zou ze idd Nederlandse ontwerpers een goede kans kunnen geven.
Dat vind ik nog steeds jammer dat ze daar niet wat meer op let.

afbeelding van Annelie

Annelie

maandag 21 apr 2014 - 18:43

Ik vind dit een heel leuk jurkje. Ze mag hem wel vaker dragen, vooral vanwege de prijs. Zo´n jurk kan een Nederlandse ontewerper idd. vast wel voor een leukere prijs maken. Ze zou hem in de toekomst met een opgestoken kapsel, een donkere panty (wel eentje van 15 denier) en mooie pumps moeten dragen (geen peeptoes, maar een afwijkende kleur is misschien ook wel leuk). Mooie diamanten juwelen zullen er vast ook wel mooi bij staan!

afbeelding van Jadita

Jadita

maandag 21 apr 2014 - 18:39

Ik vind het geen mooi jurkje. Jammer van het enorme bedrag dat het gekost heeft. ik houd zelden van knopen aan de zijkant. Het trekt de aandacht naar de zijkant van het lichaam en maakt breed.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 21 apr 2014 - 18:22

Mooi jurkje, zoveel little black dresses heeft ze niet.
Het zou nog mooier zijn geweest als het jurkje een paar korte mouwtjes had.
Ik denk dat het heel mooi is met opgestoken haar, dus ik zou het nog wel eens een herkansing willen geven, maar mijn favoriet wordt het niet.

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

maandag 21 apr 2014 - 17:47

Zie niet in waarom een eenvoudig zwart jurkje als dit ordinair zou zijn.

Mooi jurkje, zwart kan eigenlijk altijd. Zeker weten dat opgestoken haar het jurkje veel mooier maakt!

afbeelding van Iris

Iris

maandag 21 apr 2014 - 17:52

Ik moet toegeven dat ik vaak de eerste ben die zegt dat iets ordinair is maar dit jurkje vind ik ook niet ordinair. Ik vind het een vlot jurkje.

afbeelding van Henny

Henny

maandag 21 apr 2014 - 17:17

Sorry, niet mijn smaak; vind de plooivorming bij de knopen te druk/rommelig en het jurkje een tikkeltje ordi aandoen.
Met omslagdoek vind ik het prima.

afbeelding van Mary

Mary

maandag 21 apr 2014 - 17:43

.

afbeelding van Mary

Mary

maandag 21 apr 2014 - 17:12

Máxima heeft dit jurkje bij mijn weten voor Frankrijk ook al aan gehad. Volgens mij in New York / VS.

afbeelding van Esther6

Esther6

maandag 21 apr 2014 - 16:50

Goed gevonden! Ik vind het een mooie jurk. Door de fotos kan ik niet goed zien of ik het ook mooi vind passen/zitten bij Maxima. Ik vind het zeker haar stijl. Sassy en zo zie haar als het past bij de gelegenheid graag.

afbeelding van Carine

Carine

maandag 21 apr 2014 - 16:48

Sorry, maar ik blijf het een beetje een ordinaire jurk vinden en dan voor die prijs? Maar ja haar budget is dan ook ongelimiteerd. Misschien heb je gelijk en staat opgestoken haar hier beter bij.

afbeelding van Henny

Henny

maandag 21 apr 2014 - 20:26

Helemaal mee eens, Carine. Daarbij maakt het haar ook breed door de plooivorming. En kan er niets anders van maken ;)

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 22 apr 2014 - 07:07

Carine en Henny, helemaal met jullie eens!
Omslag doek vind ik wel heel mooi!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?