Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Sergio Mattarella van de Republiek Italië van 20 juni tot en met 23 juni een staatsbezoek aan Italië. Naast Rome zullen ook Palermo in het zuiden en Milaan in het noorden worden bezocht. De Koning en Koningin worden vergezeld door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Het Koninklijk Paar brengt eveneens een staatsbezoek aan de Heilige Stoel in Vaticaanstad op donderdag 22 juni.

Programma 20 juni
Het staatsbezoek vangt aan in Rome, waar president Sergio Mattarella het Koninklijk Paar ontvangt met een welkomstceremonie in het Palazzo del Quirinale. Aansluitend hebben de Koning en Koningin een onderhoud met de voorzitter van de Senaat, Pietro Grasso, en een lunchgesprek met minister-president Paolo Gentiloni. Bij het Altare della Patria, het Graf van de Onbekende Soldaat, leggen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een krans. Het Koninklijk Paar heeft een ontmoeting met de voorzitter van de Kamer van Afgevaardigden, Laura Boldrini. Vervolgens spreken zij met de Romeinse burgemeester Virginia Raggi. 's Avonds biedt president Mattarella een staatsbanket aan in het Palazzo del Quirinale, waarbij beide staatshoofden een toespraak houden.

Outfit koning Willem-Alexander: 

Outfit koningin Máxima: koningin Máxima draagt een nieuwe japon van modehuis Natan en een hoed met opgeslagen rand van Fabienne Delvigne. 

Outfit van Natan:

Modetweeling Mathilde en Máxima: 

Juwelen: 

Moderator Edwin: "Koningin Máxima draagt vandaag in Italië bijzondere juwelen van Willem-Alexanders grootmoeder, Koningin Juliana. Kort na de huwelijksdag van toen nog Prinses Juliana en Prins Bernhard werd er in juli 1937 door de hofjuwelier „Van Kempen, Begeer en Vos“ een prijsopgaaf gestuurd naar Paleis Soestdijk. Het betrof hier een opgave voor een prachtig collier gemaakt van rozekwarts. Uiteindelijk is het collier voor Koningin Juliana, dat zelfde jaar kort voor de Kerst afgeleverd. Passend bij het collier zijn er later druppelvormige oorhangers en een gouden broche toegevoegd, ook bestaande uit deze roze-kleurige edelstenen. 
De prachtige roze rozekwarts heeft vaak een wat wolkig uiterlijk. De steen wordt meestal gevonden in grote brokken, die doorzichtig tot doorschijnend zijn. Uit Zuid-Amerika echter komt prachtige transparante rozekwarts, waarvan je de kristalstructuur met het blote oog kunt zien. Rozekwarts is nog steeds een van de meest geliefkoosde edelstenen voor het maken van sieraden. De edelsteen staat voor liefde, zachtheid en geborgenheid. De vooral cabochon geslepen rozekwarts, zien we vandaag ook terug zien bij Juliana’s juwelen. Rozekwarts dankt zijn naam natuurlijk aan de roze kleur. De steen wordt vaak ten onrechte rozenkwarts genoemd, maar hij heeft niets te maken met de roos. De naam wordt gebruikt sinds circa 1800. Voor die tijd werd de steen melkkwarts of algemene kwarts genoemd. Juliana heeft het geschenk gedurende haar leven veelvuldig gedragen en het lijkt er op dat haar kleinzoon, Willem-Alexander deze bijzondere juwelenset heeft mogen erven. Zoals we Máxima inmiddels kennen, weet zij de juwelen op een uiterst creatieve manier te dragen."

Máxima's oudroze hoed lijkt sterk op de hoed van het streekbezoek aan Zeeuws-Vlaanderen en dat is niet zo gek. De hoed is namelijk gemaakt van hetzelfde materiaal en kreeg daarom de naam 'New Agatha'. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Gerdieneke de Jong

Gerdieneke de Jong

zaterdag 24 jun 2017 - 13:26

Juwelen, hoed en schoenen zijn heel mooi! De jurk is ook geslaagd, maar niet origineel.

afbeelding van Agnes

Agnes

woensdag 21 jun 2017 - 20:14

Prachtig, helemaal goed voor dag 1. Netjes gekleed en niet te bloot. Beter een topper van Natan, dan een lelijke outfit van NL bodem (zoals op dag 1 in NL, met dat chinese hoedje erbij) En die schoenen en juwelen, wow die wil iedereen toch hebben :-)

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 20 jun 2017 - 22:49

Mijn eerste reactie is dat ik dit heel mooi vind staan. Minpuntje vind ik de lange mouwen bij ruim 30 graden. Als ik daar de kanten Valentino jurk van het huwelijk van Kate en William naast houd, had ze toch van mij die mogen aandoen. Het toont ook koninklijk maar net wat luchtiger met de kanten mouwen.

afbeelding van Mary

Mary

dinsdag 20 jun 2017 - 22:30

Mooie stof!!!! In prachtige kleur!

afbeelding van Mary

Mary

dinsdag 20 jun 2017 - 22:30

Mooie stof!!!! In prachtige kleur!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 20 jun 2017 - 21:50

Volgens mij heeft WA zich halverwege de dag omgekleed....
De das van 's morgens vind ik beter bij de jurk van Maxima staan dan die van s middags..

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

dinsdag 20 jun 2017 - 21:15

Het is een prachtig plaatje, maar wel erg voorspelbaar. Ik had 'm liever in een wat vrolijker kleurtje gezien.

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 20 jun 2017 - 19:46

Ik vind het een prachtig plaatje. Eigenlijk vind ik alles mooi, de jurk, de lengte, de kleuren, de hoed, de oorbellen.
Normaliter voegt zo'n riempje niets toe, aan een jurk. Hier is dat wel het geval, volgens mij. De hoed heeft ook een rand die lijkt op de vorm van de riem. Te ver gezocht, misschien?
Nou ja, ik ben er blij mee.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

dinsdag 20 jun 2017 - 19:43

Prachtig jurkje draagt Maxima. Inderdaad wel jammer dat ze voor exact dezelfde stof kozen, maar Maxima's jurk spreekt me meer aan dan die van Mathilde. Daarbij is de lengte dit keer ook goed, als je kijkt naar de opmerkingen die ik hier wel eens lees, over de te korte roklengtes. Hoed staat er prachtig bij. Ik ben tevreden voor de kleding van het dagprogramma. Erg benieuwd naar het staatsbanket!

afbeelding van Joanna.Gram

Joanna.Gram

dinsdag 20 jun 2017 - 19:01

Prachtig! Hélémaal goed! Verder geen toevoeging

afbeelding van ammy

ammy

dinsdag 20 jun 2017 - 18:50

Wat een mooie outfit! Mooie lengte, en het jurkje ziet er luchtig uit! En ja, dat Máxima vaak voor Natan kiest, moeten we maar mee doen:). En zou Máxima echt weten dat ook Mathilde dit heeft gekocht? Dat vraag ik me heel erg af.. Daarbij vind ik de variant van Máxima wel mooier. Ik vind deze net wat koninklijker staan.

afbeelding van Liz

Liz

dinsdag 20 jun 2017 - 19:09

Ik denk niet dat Maxima dat weet, maar ik vind wel dat de mensen van Natan haar dat bij de aankoop hadden moeten vertellen.
Plus ik denk dat het geen varianten, maar dezelfde jurken zijn waar de belichting tijdens de foto net anders was.
Binnenshuis lijkt Maxima's jurk ook lichter.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 20 jun 2017 - 18:50

WAUW wat een plaatje!! Prachtige keuze en wat staat deze kleur haar mooi. Leuk dat ze deze mooie sieraden weer in de spotlights zet. Ik ben benieuwd waar ze ons nog meer mee verrast.
Ik weet dat ze het zelf geen punt vinden, maar ik vind het leuker als Máxima en Mathilde niet een modetweeling zijn en unieke ontwerpen dragen.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 20 jun 2017 - 18:51

...

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 20 jun 2017 - 18:46

Misschien geknoeid met de wijn? ;)

afbeelding van M

M

dinsdag 20 jun 2017 - 18:44

Vreemde keuze inderdaad. Maxima heeft een oud roze kanten set, die op deze lijkt, welke ze droeg op het huwelijk van Kate en William, die set ( een top en een rok) is van Valentino! Die had ze aan kunnen doen en was zeker zeer gepast geweest.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 20 jun 2017 - 18:24

Koninginne-elegantie, maar ook heel voorspelbaar en spanningsloos. De juwelen zijn prachtig. Maar ik hoop dat het nog wat origineler wordt, en 'Nederlandser'.

afbeelding van Liz

Liz

dinsdag 20 jun 2017 - 18:09

Ze ziet er keurig uit, alleen doordat het een Natan is vind ik de jurk geen wauw factor hebben.
Ik vind het een blunder dat Mathilde deze jurk ook heeft. Had dan iig een andere kleur gekozen!

Ze had mijns inziens zo de jurk kunnen uitwisselen voor het Valentino pakje met dezelfde accesoires en dan was het perfect geweest.
Ik ben namelijk wel helemaal weg van de hoed, de beeldschone sierraden en de schoenen....
oh en ik vind het genieten als haar haar zo mooi wordt opgestoken!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 20 jun 2017 - 17:42

Ik zag bij RU (foto 160 en 164) dat Maxima ook nog een smal, dun armbandje droeg.
Heeft dit armbandje ook een geschiedenis?

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 20 jun 2017 - 18:48

Ik denk dat dit het "boze oog" armbandje is. Draagt ze de laatste weken vaak tegelijk met nog een stuk of 5 andere armbanden die verwijzen naar haar gezin.

afbeelding van Lizanne

Lizanne

dinsdag 20 jun 2017 - 17:39

Ik vind het een mooie outfit, maar vind het toch wel jammer dat ze niet voor Valentino heeft gekozen. Ik had graag het kanten pakje van het huwelijk van William en Catherine terug gezien. Ben benieuwd wat ze vanavond tijdens het staatsbanket draagt!

afbeelding van Stijl

Stijl

dinsdag 20 jun 2017 - 17:37

Keurig jurkje: hier kan ze zo mee naar de Paus.
Zo'n ceintuurtje er op begrijp ik niet, laat staan de broche dààr weer op.
(Mijn afkeer van te grote hoeden is nog niet veranderd)

afbeelding van zara

zara

dinsdag 20 jun 2017 - 17:29

Heel anders dan ik verwachtte, maar ik vind het een heel stijlvolle outfit (doet inderdaad wel wat aan Addy vdK denken).Die zachte poedertinten staan prachtig, en die rozekwarts sieraden zijn om te kwijlen zo mooi!

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 20 jun 2017 - 17:07

Een vraag over de juwelen. Ik dacht dat al de koninklijke juwelen ondergebracht zijn in een stichting. Juliana heeft die stichting in het leven geroepen, zodat alle juwelen bij elkaar blijven en niet vererven aan kinderen en kleinkinderen . Dus ook de juwelen die Maxima vandaag draagt komen volgens mij uit die kluis. En zijn geen persoonlijk eigendom van Willem-Alexander. Of heb ik het mis?

afbeelding van Edwin

Edwin

dinsdag 20 jun 2017 - 17:41

@Magda: Niet alle juwelen die gedragen worden door de leden van het Koninklijk Huis zijn ondergebracht in de stichting. We kunnen er van uit gaan dat de historische (!) juwelen er ondergebracht zijn. We moeten een onderscheid maken tussen deze en de privé-juwelen. Koningin Juliana had veel (privé) juwelen, waarover zij vrij kon bepalen. Dit betekent dat zij haar privé juwelen naar goeddunken kon verdelen onder haar dochters en/of kleinkinderen. Er zijn vele voorbeelden van Juliana's juwelen waarvan we met grote zekerheid kunnen zeggen dat ze zijn geërfd door haar dochters... Bijvoorbeeld: de eitjes armband, die nu door haar naamgenote, kleindochter Juliana wordt gedragen. Hetzelfde geldt voor de zilveren/saffieren hoefijzer broche die prinses Irene en Margerita tegenwoordig nog dragen. Zowel Prinses Beatrix en Koningin Maxima bezitten kostbare juwelen, die privé bezit zijn. Zij kunnen hierover vrijelijk bepalen en behoeven niet persé ondergebracht te worden in de stichting.

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 20 jun 2017 - 19:40

Edwin, Dank voor je toelichting

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 20 jun 2017 - 16:28

Een beetje een saai jurkje. Het ziet er allemaal verzorgd uit, dat zeker maar verder erg gewoon. Ik vind het wel hilarisch hoe Maxima de hoed op heeft, de rand staat veel te hoog. Ik krijg echt de neiging om de hoed goed te zetten. Dit is niet de eerste keer dat ze zulke hoeden zo draagt, echt heel raar. Als je wilt dat de mensen je gezicht/ogen zien moet je een andere hoed op zetten of geen hoed dragen maar hem niet op deze manier dragen.

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 20 jun 2017 - 15:58

Mooi hoor het gehele plaatje. Ze ziet er fris en mooi uit. En de koning ook!
Wat me nu wel weer opvalt: bij de jurken van Natan is de taille meestal nét te kort en de rok nét iets té kort. Dat geeft het geheel soms toch een wat kinderlijke uitstraling, zowel voor Maxima als Mathilde. Of hij de dames als 'meisjes' wil houden. Dat hoeft toch niet zou ik zeggen. Dat vind ik jammer want hij maakt op zich toch heel mooie kleding.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 20 jun 2017 - 18:38

Maar ze trekken het zelf aan dus dan vinden ze dat zelf blijkbaar mooi. Ik vind dat ook niet echt een goede pasvorm

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 20 jun 2017 - 15:19

Nog eens de foto's bekeken. Die schoenen wil ik ook. Prachtig. En die prachtige armbanden ........
Het materiaal van de jurk ziet er luchtig uit. Ik vind het plaatje steeds mooier worden. Heel koninklijk.
Dat de jurk van dezelfde stof is als die van Mathilde, daar prik ik doorheen.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 20 jun 2017 - 15:18

Ik vind het jurkje wat stijfjes eigenlijk en de lengte niet mooi. Het valt precies óp de knie en dan is het net of je er uitgegroeid bent. Net boven de knie of net onder de knie zou eleganter staan.

afbeelding van Jannie

Jannie

dinsdag 20 jun 2017 - 14:38

"Zonder te kijken naar merk, Mathilde en hitte vind ik het een mooi geheel". Daar kan ik me bij aansluiten!
Overigens zie je dat de andere dames nou niet echt hun best hebben gedaan, het komt over alsof de Italianen niet echt warm lopen voor een Nederlands staatsbezoek ;-).

afbeelding van Helena

Helena

dinsdag 20 jun 2017 - 14:27

In mijn ogen is dit helemaal goed. Lengte is prima, mooie jurk die als gegoten zit en die hoed
kleurt er prima bij. En schoenen! Leuk, niets op aan te merken. Keurige koningin.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

dinsdag 20 jun 2017 - 14:07

Ik vind Maxima koninklijk en chique. De dame naast haar; dat is een ander paar mouwen ...

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 20 jun 2017 - 13:58

Maxima is een plaatje :-)
Maar ze heeft totaal niet (op verschillende punten) naar de omstandigheden gekeken.
Dus het blijkt wel: Maxima draagt waar ze zich goed in voelt.
Waar ligt de grens: Hoe pas jij je aan qua kleding en in welke kleding voel je je prettig.
Weet je zeker Josine dat dit dezelfde hoed is. Het lijkt wel of de hoed van vandaag meer omhoog loopt.

afbeelding van Mijtje

Mijtje

dinsdag 20 jun 2017 - 14:15

Wat bedoel je met 'totaal niet naar de omstandigheden gekeken'?

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 20 jun 2017 - 14:27

Weersomstandigheden, ontwerper Italiaans/ Nederlands en daardoor ook copy van Mathildes jurk. Met Nederlandse ontwerper is dat te voorkomen.

afbeelding van Mijtje

Mijtje

dinsdag 20 jun 2017 - 15:06

Ik vind de jurk eigenlijk wel prima kunnen met dit weer. Het is een hele mooie, dunne stof die volgens mij niet heel warm is. Het komt op mij iig vrij luchtig maar wel gekleed over.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 20 jun 2017 - 14:05

Wat betreft de hoed zou je wel eens gelijk kunnen hebben...

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 20 jun 2017 - 13:46

Ik vind het mooi. En de poederkleur vind ik juist prachtig. Een goeie kleur lippenstift ééntje die opvalt. Wat een schitterende armband ook, ik ben erg enthousiast.
Ongelofelijk dat mensen zich nog steeds druk maken over dat ze Natan draagt laat haar lekker.

afbeelding van Mijtje

Mijtje

dinsdag 20 jun 2017 - 13:35

@Royal Ellen: Foutje van de organisator? Het lijkt net of er geen rekening mee is gehouden dat Maxima ook mee kwam.... Iedereen loopt twee aan twee over de rode loper waardoor er voor Maxima geen plek meer is. Nu maakt zij daar zelf geen enkel punt van, wat ik wel weer sympathiek vind.

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 20 jun 2017 - 13:31

Teleurstellend dat ze weer Natan draagt en wat origineel zeg, bijna dezelfde japon als Mathilde...... Het had haar gesierd op z 'n minst een Nederlands ontwerp te dragen of een Italiaanse creatie, als geste naar het gastland.
Ik vind de hoed niet mooi op het hoofd staan, de rand staat téveel omhoog. ( zie foto's royalsbyrobin).

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 20 jun 2017 - 13:10

Ben benieuwd wat ze vanavond bij het staatsbanket draagt.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 20 jun 2017 - 13:20

Ik heb ook eerst de foto's bij RU bekeken en ben het met jou eens Henny!
Het ziet er prachtig uit! Ik ben zeer tevreden! Schitterende jurk, mooie lengte, prachtige hoed. Haren omhoog. En die pumps, prachtig zijn deze!!
Ben ook benieuwd naar vanavond.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 20 jun 2017 - 13:08

Zojuist de foto's op de website van RU bekeken. Ik vind het een plaatje. En de jurk is niet kort, hoor. Hij hangt vlot op de knie. De jurk van mw. Mattella is wel te kort. Ik vind pastel kleuren erg mooi, maar weinig vrouwen flatteren deze kleuren. Bij Maxima vind ik de kleur ook net op het randje. Ik zie haar toch liever in sprekende kleuren, zoals oranje, rood, fuchsia. Maar ja, je wilt toch ook weleens wat anders.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 20 jun 2017 - 13:56

Ik vind het op de foto's van Robin Utrecht ook erg mooi!

http://robinutrecht.photoshelter.com/gallery-image/STAATSBEZOEK-ITALIE-D...

http://robinutrecht.photoshelter.com/gallery-image/STAATSBEZOEK-ITALIE-D...

Jurkje inderdaad niet te kort. :) En prachtige hoed, schoenen, en juwelen (mooie armband!!).

Erg koninklijk plaatje. Opvallend dat ze deze kleur in Parijs inderdaad ook droeg. (ik blijf wel bij mijn opmerkingen dat het jammer is dat Mathilde een soortgelijke jurk ook pas gedragen heeft, en dat ze ook de Valentino had kunnen dragen in deze kleur...)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 20 jun 2017 - 13:14

Het blijkt zn dochter te zijn. Inderdaad veel te kort. Had in de basis een goede outfit kunnen zijn.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 20 jun 2017 - 15:14

Inderdaad, de dochter van de president. Ik lees het net ;-)

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 20 jun 2017 - 12:49

Ze ziet er mooi uit. De kleur staat haar goed, de hoed is mooi en het haar opgestoken. In verhouding weinig sieraden. Een goede lengte van de rok, beter dan mevrouw Mattarella . Zie de foto's bij Robin Utrecht.
Hoewel ik het ook jammer vind dat het een Natan is, en de mouwen ietwat lang zijn en naar mijn mening wat te strak, toch mag ik haar zo graag zien.
En de koning, zoals altijd, om door een ringetje te halen met zijn mooie oranje das.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?