Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Ram Nath Kovind een staatsbezoek aan de Republiek India. Het bezoek vindt plaats van 14 tot en met 18 oktober. Het Koninklijk Paar bezoekt de steden New Delhi, Mumbai en de staat Kerala.

Het staatsbezoek is een bevestiging van de goede betrekkingen tussen beide landen. De samenwerking tussen India en Nederland en de Europese Unie is van strategisch belang, ook vanwege de opkomst van India als Aziatische grootmacht en India’s rol in de regio. Tijdens het staatsbezoek is er onder meer aandacht voor watertechnologie en maritieme ontwikkelingen, gezondheid, duurzame landbouw, sociale initiatieven en cultureel erfgoed. De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Blok van Buitenlandse Zaken.

Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Bruins voor Medische Zorg en Sport en staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat leiden gelijktijdig een brede handelsmissie naar India om het potentieel voor economische samenwerking te benutten.

 

Donderdag 17 oktober – de staat Kerala
Na een ontmoeting met de gouverneur van Maharashtra in de ochtend in Mumbai, vervolgen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima het staatsbezoek in de staat Kerala. Zij bezoeken daar in de middag Mattancherry Palace, ook wel het Dutch Palace genoemd, in de stad Kochi. Tijdens het bezoek wordt de relatie tussen Kerala en Nederland in het verleden, heden en de toekomst belicht door erfgoedspecialisten uit India en Nederland. Aansluitend krijgt het Koninklijk Paar een rondleiding door het museum en wonen zij de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst bij tussen het Nationaal Archief Nederland en dat van Kerala.

Na het bezoek aan het Mattancherry Palace wordt een bezoek gebracht aan het bedrijf Nedspice dat gericht is op duurzame landbouw. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima wonen hier een rondetafelgesprek bij van Nederlandse en Indiase bedrijven, kennisinstellingen en overheid over het bereiken van de SDG’s van de Verenigde Naties, zoals ‘Zero Hunger’, ‘Good Health & Well-being’ en ‘Clean Water & Sanitation’.

De dag wordt afgesloten met een diner met de autoriteiten van de staat Kerala.

Outfit avondprogramma 
Outfit: Groene sari, herkomst nog onbekend. 

Máxima's kittige schoenen komen van Aquazzura: 

Outfit dagprogramma 
Outfit: Japon met horizontaal lijnenspel uit de RTW-collectie van Jan Taminiau 
Materiaal: Zijde twill 
Eerder gedragen: Zomerfotosessie 2019 

Outfit van Taminiau: 

Met de outfit tijdens de zomerfotosessie, juli 2019: 

De kleding oogt als een ode aan de vlag. 

De oranje hoed komt uit het atelier van Fabienne Delvigne en kwam voor het eerst in beeld op Prinsjesdag 2005. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van 29novmode

29novmode

vrijdag 18 okt 2019 - 18:14

We krijgen deze week wel heel veel te zien. De koningshuizen van Nederland, België en Groot-Brittannië.. Wat is Catherine prachtig in die "Pakistaanse " kleding.

afbeelding van Leana

Leana

vrijdag 18 okt 2019 - 14:49

Wat een jeugdige verschijning. Zo mooi! De kleur en de Sari staat haar geweldig. De schoenen vind ik er ook mooi bij staan. Geeft het een moderne touch. Ik vind haar kapsel ook super erbij. De juwelen maken het af!

afbeelding van Anniek

Anniek

vrijdag 18 okt 2019 - 14:45

ik ben helemaal enthousiast, wat een prachtige creatie weer voor de avond.
Ik vind de schoenen er ook prachtig bij. En los haar kan zeker, nu het zo mooi geföhnd is. En wat ziet ze er jong uit. Hier kan zelfs Kate niet aan tippen wat mij betreft.

afbeelding van Anniek

Anniek

vrijdag 18 okt 2019 - 14:44

ik ben helemaal enthousiast, wat een prachtige creatie weer voor de avond.
Ik vind de schoenen er ook prachtig bij. En los haar kan zeker, nu het zo mooi geföhnd is. En wat ziet ze er jong uit. Hier kan zelfs Kate niet aan tippen wat mij betreft.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 18 okt 2019 - 12:07

Mooi hoor die groene sari vsn Maxima, maar die schoenen hè...... Ik zal het ord... woord maar maar niet gebruiken! En wat heeft ze met haar wenkbrauwen gedaan ? Ze zijn iets té aanwezig m.i. Maar de jurk is mooi, prachtige kleur, de juwelen tja.. gewoonweg, en met recht schitterend en de clutch, beeldschoon! Vlgs. mij had ze van de week dezelfde clutch in het roze bij de roze sari. Die ik persoonlijk in al die jaren haar aller-allermooiste avondtoilet vind!

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 18 okt 2019 - 15:19

William en Kate zijn een leuk stel, ook de interactie tussen hen . Ze zien er altijd verzorgd en smaakvol uit en ik ben een fan van de stijl van Kate, en toch ben ik blij dat Maxima zich niet elke dag heeft gekleed in de stijl van het gastland.
Wat Kate dus wel deze week heeft gedaan, ik heb daar gemengde gevoelens bij, het is een eerbetoon, absoluut, maar zoals Maxima dat een paar heeft gedaan is volgens mij voldoende. Maar ieder zal daar een eigen mening over hebben .

afbeelding van Anniek

Anniek

vrijdag 18 okt 2019 - 14:59

prachtig! dankjewel Henny.
Leuk om te zien dat Kate soms ook platte schoenen draagt.
En wat heeft ze haar garderobe mooi afgestemd op het land.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 18 okt 2019 - 11:59

Ja!! prachtig classy stijlvol Engels koppel en supermooie kleding! Dankjewel Henny :-))

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 18 okt 2019 - 15:11

Graag gedaan, hoor.
Ik vind William ook prachtig in de groene sherwani. Wat een mooie kleur groen. Dergelijke pakken zouden hier ook in de mode moeten komen voor mannen.

afbeelding van car

car

vrijdag 18 okt 2019 - 10:35

https://youtu.be/MHegpXnGIBY beetje een akward interviewer die justine...maaar wat een baan heeft ze , jealous!! ♡ verder inderdaad een nieuwe look in rood/oranje

afbeelding van Anouk

Anouk

vrijdag 18 okt 2019 - 10:25

Een droom van een staatsbezoek! Mooie stoffen, juwelen en kapsels. Ik denk dat ze doorvliegen naarJapan niet? Zou het stiekem wel leuk vinden als Amalia als kroonprinses zijnde, ook aanwezig is bij de inhuldiging. (Maar ik vermoed van niet.) Maxima draagt nu een oranje jurk, ik geloof een herdrager en geen nieuw.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 18 okt 2019 - 09:40

WOW! Dat groen, wat mooi! Prachtige juwelen erbij. Wat een luxe. Ook weer een kleur die ze heel goed kan hebben. Mooier nog dan blauw.
Warme kleuren staan haar het best. Ik kan niet zo goed zien of het om een warme groene gaat.
Ze heeft het geweldig gedaan, zowel op het gebied van kleding als op het gebied van haar functie.
Het haar zit ook mooi verzorgd, alleen gaat mijn voorkeur uit naar een zijscheiding. Het haar piekt ook niet, dus het kan wel.

Vanavond een docu op TV over dit staatsbezoek op NPO 1 om 19.00 uur. Kijken dus!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

vrijdag 18 okt 2019 - 09:33

Geweldig! Ik ben er helemaal weg van. De schoenen zijn niet mijn smaak, maar op een of andere manier vind ik ze hierbij wel passen. Juwelen en clutch zijn top. Ook het kapsel is mooi verzorgd, dus chapeau Máxima!

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 18 okt 2019 - 09:22

Wat een práchtige jurk, echt geweldig, alleen verknald ze het weer met die *piep* schoenen.

Ohw, Hahaha en ik zie dat Willem-Alexander hier nu de oranje das draagt die hij overdag had kunnen dragen ;) Wat een toeval.

En inderdaad, valt mij ook op, wat een glad huidje, hoe doet ze dat toch? ;)

afbeelding van 29novmode

29novmode

vrijdag 18 okt 2019 - 08:42

Het valt mij ook op (Babs74) dat Maxima hier jonger lijkt. Ik vermoed dat het door haar kapsel komt. Prachtige jurk, alleen jammer dat ze deze schoenen erbij draagt. Ik vindt ze niet mooi.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

vrijdag 18 okt 2019 - 07:22

Wauw,wat worden we verwend zeg! Wederom ziet ze er prachtig uit.

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 18 okt 2019 - 07:11

Wat mij vooral opvalt is dat ze hier zo jong lijkt. Komt denk ik door haar kapsel.

Prachtige outfit weer!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 18 okt 2019 - 06:30

Tjonge, wat worden we verwent tijdens dit staatsbezoek. Deze groene sari en ook deze geweldige juwelen vind ik echt schitterend. Clutch in een prachtige bijpassende kleur. En ook de schoentjes vind ik mooi. Dit losse kapsel is wat minder, maar verder, een hele dikke duim!

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 17 okt 2019 - 23:57

...een aardige geste van de Koningin een soort sari te dragen, veranderd in een avondjurk. Prachtige stof en schitterende kleur.
Maar een sari wordt nu eenmaal anders gedragen. Het is een kleine kunst de 7 plooien te vouwen , de buik moet 'bloot' en de borst wordt bedekt door een keurslijfje. Wellicht niet zo gechikt voor een europese vrouw. Ook het eenvoudige kapsel en de lelijke schoenen willen niet werkelijk goed passen bij het geheel. De kostbare juwelen echter zijn subliem.

afbeelding van Marly

Marly

donderdag 17 okt 2019 - 23:25

Herstel! Het donkere pak met lichtblauwe stropdas is al stukken beter, ik had het niet goed gezien, het gaat mij om het blauwe pak met gele stropdas, dat zit niet mooi. De koning straalt wel echt, fier zoals iemand het opmerkte en dat is niet zo gek naast Maxima, hij kan trots zijn, ook hoe ze er samen staan, het is genieten dit staatsbezoek en ik denk dat ze de meiden in de armen kunnen sluiten, ze plannen vaak een staatsbezoek vlak voor de herfstvakantie dus ik vermoed dat de drie dames in het vliegtuig stappen om samen nog wat quality time te hebben.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

vrijdag 18 okt 2019 - 00:03

Volgende week is ons Koningspaar in Japan, voor inhuldiging (even kwijt hoe het heet in Japan) nieuwe Keizer. Misschien gaan ze gelijk door.

afbeelding van Altoproibita

Altoproibita

donderdag 17 okt 2019 - 22:48

Heavens just landed. Wat ziet onze koningin Máxima er wederom stralend uit in het smaragd groen, met échte smaragden.
Die andere invloeden van tstaatsbezoek geven zéér mooie verschijningen deze afgelopen dagen.
En koning Willem Alexander, knappe man naast zijn vrouw. Dat baardje is helemaal 2019.
Laat het een blijvertje zijn!
Xoxo.

afbeelding van Marly

Marly

donderdag 17 okt 2019 - 22:40

Er moet me nog van het hart dat de pakken van WA echt te groot zijn, pijpen kunnen veel smaller en jasje maakt te volumineus, ik hoop hem eens te zien met wat meer getailleerde kleding, zo stevig is hij nu ook weer niet maar lijkt hierdoor helaas dikker dan hij in werkelijkheid is.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

vrijdag 18 okt 2019 - 10:56

...het is te bedenken, dat het heete, vochtige klimaat (90% luchtvochtigheid) er toe bijdragen, dat
officiele kleding niet werkelijk goed de vorm houdt. Vandaar dat de lokale mensen de voorkeur geven
aan dunne katoenen/zijden gewaden. Mannen dragen het liefst de nationale wijde broeken en lange hemden.

afbeelding van Marly

Marly

donderdag 17 okt 2019 - 22:35

De sari is prachtig van kleur, de sieraden zijn er erg mooi bij. Ik vind het wel een beetje een vreemde draperie aan de onderkant, maar een sari zal wel zo horen. Het haar zit wel mooi, los haar is prima als het verzorgd is en de schoenen zijn leuk, het is me wel een raadsel hoe ze er op kan lopen.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 17 okt 2019 - 22:27

De perfect gedrapeerde groene sari is weer een schitterende voltreffer, het collier met de smaragd past er uitstekend bij ! En asymmetrisch staat Máxima altijd goed !! En ditkeer vind ik de (zilveren) schoenen er wél goed bij passen !

afbeelding van Philip

Philip

donderdag 17 okt 2019 - 22:24

Prachtige groene sari! En middenscheiding staat Maxima ook mooi heel klassiek met moderne twist.

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

donderdag 17 okt 2019 - 22:22

Weer zo’n geweldige verrassing, ben er weg van.
Maar helaas niet van het kapsel, de scheiding in het midden vind ik persoonlijk niet chique.
En wel heel erg simpel bij zo’n geweldige avondjapon.....
Maar dit is slechts mijn mening......

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 17 okt 2019 - 22:39

De sari van vanavond en de juwelen zijn schitterend, maar de schoenen vind ik vreselijk lomp staan bij de fijne stof van de kleding. Persoonlijk zou ik voor een opgestoken kapsel hebben gekozen en dan zonder een scheiding in het midden. Leuk dat Máxima weer een nieuwe clutch draagt.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 17 okt 2019 - 21:30

Wow wat een mooie afsluiting van de dag in deze groene sari.
Heel leuk zo gevarieerd dit staatsbezoek!
Trots op ons koningspaar

afbeelding van Birchwood

Birchwood

donderdag 17 okt 2019 - 21:28

Mooi! Zeker zoals het nu gestyled is. Wat worden we verwend deze dagen.
En wat mij betreft hoeft W-A niet altijd een bijpassende das te dragen.

afbeelding van 29novmode

29novmode

donderdag 17 okt 2019 - 21:09

Mooi gekozen de oranje achtige kleur hoed bij deze kleurige jurk en de schoenen staan er ook goed bij.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 23 okt 2019 - 19:13

Een mooi geheel weer voor vandaag, de link met de vlag is heel goed gekozen.
Ik vind de koning zo fier op de foto's staan.
De groene sari voor 's avonds vind ik ook heel mooi. De schoenen, het tasje en het haar: een prachtig geheel. Perfect voor India.

afbeelding van car

car

donderdag 17 okt 2019 - 19:37

Ik mis de mooie wijnrode ceintuur....de vorige keer vond ik het ook al jammer dst ze niet voor het origineel is gegaan!
Gaaf dat ze zolang haar kleding en etc bewaaard! Het kleurt goed met de jurk de hoed

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 17 okt 2019 - 22:19

Op Instagram stories van Vosten en op PPE agency is te zien dat het een prachtige groene sari is. Máxima draagt het smaragden collier en oorbellen erbij. Wat doet ze het goed qua kleding dit staatsbezoek!
Ik kan alleen niet enthousiast zijn over de plateau schoenen die ze, net als bij het staatsbanket, draagt. Ze doen me een beetje aan klompen denken...Dat is dan wel weer toepasselijk ;-)))) en blijkbaar heeft Máxima een zwak voor schoenen met plateaus.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 17 okt 2019 - 20:40

Misschien die caroline herrera?
O ik zie het nee iets sari-achtigs inderdaad met mooi glad haar

afbeelding van Anouk

Anouk

donderdag 17 okt 2019 - 20:16

Zo te zien wederom gebaseerd op een sari! Wachten op andere beelden, maar ik vind het mooi!

afbeelding van Molly

Molly

donderdag 17 okt 2019 - 20:35

Zou de koningin misschien de schoenen van staatsbanket weer aanhebben. Die waren ook zilver. Op het filmpje leken deze schoenen ook zilver.

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 17 okt 2019 - 21:35

Het zijn inderdaad dezelfde schoenen.

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 17 okt 2019 - 22:09

Mijn complimenten AnnekeM dat je de schoenen gevonden hebt.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 17 okt 2019 - 22:01

Ja, die zijn het! Ik ben net terug van sporten en ga de website nu bijwerken. Zwangerschapskilo's gaan voor ;)

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 17 okt 2019 - 17:35

Mooie japon in prachtige kleuren. Top weer!

afbeelding van Leana

Leana

donderdag 17 okt 2019 - 17:32

Mooie jurk. Vond het bij de fotosessie vlotter staan. Zonder hoed en zonder panty. Niet haar best gecombineerde look. Begrijp dat ze nu de koninginnen look moet uitstralen. Vraag me soms wel af van wie dat moet?

afbeelding van Daan01

Daan01

donderdag 17 okt 2019 - 16:54

Mooi de connectie met de vlag ! Is er vanavond nog een avond programma ?

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 17 okt 2019 - 17:41

De dag wordt afgesloten met een diner met de autoriteiten van de staat Kerala.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?