Effen stoffen hebben een streepje voor bij koningin Máxima. Door de rust te bewaren qua kleding, kan ze namelijk onbeperkt uitpakken met hoeden, sieraden en andere accessoires. Maar..... Máxima zou Máxima niet zijn als ze niet af en toe een uitstapje zou maken naar ruiten, strepen, hanenpoten en dies meer. Daarom nu online: een serie over Máxima's dessins. Met vandaag in de hoofdrol:kleurverloop! 

Als ik een drukke dag vol deadlines en andere afspraken heb gehad, kom ik 's avonds graag tot rust door op Youtube modefilmpjes te kijken. Niets rustgevender dan een naald door kralen en mooie zijde te zien gaan, en tegenwoordig heb ik ook nog een andere zoekterm die favoriet is: ombre. Ik vind het werkelijk waar magie hoe een paar druppeltjes verf een jurk, jas of rok compleet kunnen transformeren. Kijk maar. 

Waarom ik juist deze video deel in deze blog, zul je vast wel begrijpen. In Máxima's kast hangen ook een paar prachtige kunstwerken waar een kleurverloop in is verwerkt. Zo droeg Máxima in Australië (2006) en Turkije (2007) deze avondjurk van Natan, waarbij het blauw subtiel overvloeit in een warme tint groen. 

Ik weet nog dat ik tijdens mijn zwangerschappen weleens verlangend heb zitten kijken naar deze jurk. In Nederland hangen de winkels met positiekleding vol met spijkerbroeken en fleurige bloemetjesjurken, maar dit is toch wel zwangerschapsmode van een heel ander niveau. Door het subtiele kleurverloop en de soepele stof is het ontwerp geen tent, maar een ode aan de zwangere vrouw. 

Door naar jurk twee met een kleurverloop. Tijdens het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk droeg de koningin een blauwe japon met een dubbel kleurverloop. Zowel bij de halslijn als het rokgedeelte zie je een lichte tint blauw, bij de taille is de keuze gevallen op een donkerblauwe tint. Een passende keuze, want de ster van de avond is dit keer de blauwgroene Stuart-diamant die boven op het diamanten collier prijkt. 

Ik hoop dat we de creatie van Taminiau in de toekomst nog veel vaker gaan zien. Bijvoorbeeld zónder cape, mét aquamarijnen tiara en een lage knot met een minder prominente lok. Het is echt een jurk met veel mogelijkheden. 

Ik denk dat kleurverloop gewoon mijn ding is, want jurk nummer drie vind ik ook een juweeltje. De kleurencombinatie oudroze en donkerblauw pakt mooi uit, en doordat er bij het (geweven?) kleurverloop ook een lichte kleur paars is toegevoegd, oogt het dessin extra feestelijk. Even de peeptoes omwisselen voor goede pumps van Gianvito Rossi en Máxima is ready to go. 

Last but not least is er dan ook nog Máxima's capejurk met diagonaal kleurverloop. De overgang van rood naar beige is gerealiseerd met de ombre-techniek, bij het zwart is er sprake van een naad. Dit is dus niet geverfd, hier is een diagonale strook tussen gezet. 

In deze serie:
Máxima en de streep
Máxima en pied de poule 
Máxima en de dierenprint
Máxima en de paisleyprint 
Máxima en de polkadot 
Máxima en kleurverloop
Máxima en de ruit 
Máxima en bloemdessins 
 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 11 mei 2021 - 20:07

Leuk onderwerp weer! En hoewel ik niet zo’n fan ben van kleurverloop zijn dit stuk voor stuk mooie voorbeelden. De avondjurk gedragen in Engeland hoop ik nog een keer te zien. Zoooo mooi......

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 10 mei 2021 - 18:46

De groene Natan en de blauwe Taminiau zijn prachtige avondjurken!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

maandag 10 mei 2021 - 17:53

Persoonlijk heb ik niks met kleding met kleurverloop, maar de capejurk en zwangerschapsjurk kan ik wel waarderen!

afbeelding van Tony

Tony

maandag 10 mei 2021 - 15:43

Oh wat mooi deze jurken! Ik vind ze alle vier schitterend en ze mogen wat mij betreft snel weer gedragen worden maar de topper is voor mij die geweldige jurk die ze tijdens het staatsbezoek aan Engeland droeg, zo mooi compleet passend bij de Stuart diamant!

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 10 mei 2021 - 14:29

Het avondtoilette destijds in Engeland is een waar sprookje, met al die “sterretjes” op de jurk in een prachtige kleur. Wat ik mij eigenlijk afvraag is of er armsgaten in de cape zitten,want het lijkt me niet lekker dineren (staatsbanket) , de cape “belemmert” dan een beetje als het ware en staat niet echt mooi als je een hapje nuttigt en hij hangt over de armen heen. Het is weliswaar ultra lichte stof maar weet iemand misschien meer over deze cape of er armsgaten inzitten?

afbeelding van Luna

Luna

maandag 10 mei 2021 - 12:16

Die roze jurk is echt leuk! Die zou ik ook zo dragen. De andere jurken zijn ook mooi, maar dat trek je, althans ik, niet zo gauw in het dagelijkse leven aan. Even daar gelaten dat het niet te betalen is. Ik bedoel vooral vergelijkbare dingen in de winkel zie je ook niet echt zo snel hangen/zou ik niet zo snel pakken. Of dragen jullie wel vaak van zulke hele lange jurken? (zou het wel tof vinden als dat normaler zou zijn)
Wat is trouwens niet zo mooi aan peeptoes? Dat heb ik even gemist denk ik.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 10 mei 2021 - 11:59

Super leuk deze outfits! Verbaast me dat ze er niet meer in de collectie heeft. Beide Taminiau jurken vragen erom herdragen te worden.
Van mij mag ze vaker voor dit soort kleding kiezen.

afbeelding van Patricia Gerssen

Patricia Gerssen

maandag 10 mei 2021 - 11:45

Wat een mooi overzicht Josine. Ik zou ook heel graag de blauwe jurk van het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk terug willen zien met andere accenten. Echte een schitterende jurk!

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?