Het is vandaag Prinsjesdag en dat laten we op deze website natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Want wat draagt koningin Máxima? Heeft de koning zijn baard nog laten staan? En wie heeft de hoed mogen ontwerpen? Rond de klok van één uur lees je hier meer over in dit blog. Tips zijn uiteraard altijd welkom, ook via het reactieformulier.  

Klik hier voor de log over de kleding van Prinses Laurentien!

14.10 Máxima's hoed is een ontwerp van Philip Treacy. 

13.25 uur: meer beeld. 

13.11 uur: Wat een stoere en moderne jurk! 

13.09 uur: Informatie over de kleding van prinses Laurentien: Roze japon met van achter een sleepje door Hardies Mode Den Haag. De japon bestaat uit verschillende lagen. De bovenste laag van kant met speciaal voor haar aangepast capeje van hetzelfde materiaal. De tweede laag is van metallic voile met glitter pailletten. De fascinator is ontworpen door Evelien Gentis-Smit van Eudia.

13.07 uur: Nieuwe informatie over Máxima's look. De Koningin draagt een robijnrode kolom japon van wollen crêpe met daarbij een cape.
Ontwerper: Jan Taminiau. De hoed is een velour pillbox.

13.05 uur: Koningin Máxima draagt een nieuwe japon van Jan Taminiau. Meer info volgt. 

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~ einde advertentie~~~~~~

12.55 uur: Prinses Laurentien: 

09.00 uur Aangezien koningin Máxima ook weleens heeft gekozen voor een gerecyclede jurk, zou ze ook zomaar één van haar 105 galajurken tevoorschijn kunnen halen. Ik droomde vannacht over de donkerbruine Valentino, maar als dat zo is, ga ik heel hard huilen ;) Liever zie ik deze rode plissé-jurk van Mattijs van Bergen dan terug: 

08.55 uur: Op dit moment kunnen we alleen nog maar raden hoe onze koningin er straks uit gaat zien. Voor zover ik weet, draagt de koningin geen nieuwe japon van Natan, en daarmee stijgen de kansen voor Jan Taminiau en Claes Iversen. Indien Máxima voor Taminiau kiest, hoop ik op een stoere overhemdjurk van suède, want daar staat zijn huidige collectie bol van. Kiest de koningin toch liever voor borduurwerk, dan hoop ik dat zij zich heeft laten inspireren door de smaragdgroene avondjurk die op de expositie in Utrecht te zien was. 

Valt Máxima's keuze op Claes Iversen, dan hoop ik sterk op deze japon: 

De jurken van voorgaande jaren op een rij:

Prinsjesdag staat ook wel bekend als Hoedjesdag. Daarom heb ik gisteren het complete hoedenoverzicht van koningin Máxima online gezet. Leuk als je een kijkje neemt! 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Marja

Marja

woensdag 18 sep 2019 - 11:19

De japon vind ik prachtig, mooi warm van kleur, met toch wat verrassends. De hoed daarentegen moet ze maar snel aan Megan schenken want die past echt niet bij haar. Het is alsof ze een voetbal met een strik op de zijkant van haar hoofd heeft zitten. Megan heeft ook zo'n model daar past deze goed bij.
Haar gezicht wordt afgesloten. Dat ze wat anders als een releve wil snap ik ook, maar er zijn mooiere hoeden dan dit model.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 18 sep 2019 - 10:42

Ik ving gisteren een gesprek tussen 2 oudere dames die het over maximas jurk hadden. De ene mevrouw zei meteen, veel te bloot en niet staten generaal waardig..meer geschikt voor een gala. Deze mevrouw is schat ik dik in de 70. Opmerkelijk dat dus ook de oudere generatie het te bloot vindt net als ik vond. Daarnaast zei ze dat het haar van Maxima meer voor een filmster was dan een koningin. Ze vond haar ook te wulps in de jurk..Dat vind ik wel meevallen maar zo zie je maar dat meningen echt verschillen

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 18 sep 2019 - 08:24

Wat mij betreft leuk juist, de verhalen achter de namen.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 18 sep 2019 - 08:36

Ik vind het ook leuk om te lezen. Zo leer je elkaar toch wat beter kennen. Ik ben trouwens wel benieuwd of Maxima vandaag de look van gisteren gaat overtreffen.

afbeelding van Anouk

Anouk

woensdag 18 sep 2019 - 10:00

In welk opzicht Josine? Aangezien gisteren een andere dresscode had dan vandaag :) ik verwacht of een herdragen outfit van Natan of ze zet de lijn van gisteren door met een nieuwe outfit. Ik heb geen idee wat de temperaturen zijn, maar momenteel is het in Maastricht 7 graden dat ik mijn enkellaarsjes uit de kast heb gehaald ;)

afbeelding van gerardine

gerardine

woensdag 18 sep 2019 - 10:39

Er staan foto's op ANP van de outfit van vandaag!

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 17 sep 2019 - 23:15

Mooie kleur voor het najaar die haar goed staat. Of ik de pasvorm zo geslaagd vind, weet ik niet. Het zit wat te zwaar/strak rond de heupen en bobbelt op de buik. Het decolleté vind ik op zich niet te bloot, maar ook niet zo passend voor een officiële staatsgelegenheid als deze en voor midden op de dag. Deze japon kan ze beter dragen op een staatsbanket met juwelen en haar haar opgestoken ipv zo barbie-achtig los met een Meghan-hoedje. Laurentien is Laurentien en deze jurk zit mooi, staat haar goed.

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

dinsdag 17 sep 2019 - 19:29

Mooi plaatje!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 17 sep 2019 - 19:49

Wat een bijzondere jurk in een fantastische kleur. Trendy en eigentijds! Heel fijn dat ze weer voor Taminiau kiest. Deze jurk op een gala of staatsbanket en ze steelt de show. Dus ik hoop dat we deze jurk daar snel gaan zien.
Voor deze gelegenheid had ik het nog mooier gevonden als ze voor lange handschoenen tot op / over de elleboog had gekozen. Wel doet het geheel me sterk aan Meghan denken, niet alleen door de hoed.
En ook ik zie voor Prinsjesdag het haar liever opgestoken, maar het lossen kapsel past wel in het plaatje.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 17 sep 2019 - 18:52

Prachtig. Van top top teen. Wat is JT toch een kunstenaar: zoiets moois ontwerpen en uitvoeren. En ik kan jullie vertellen: ze straalde, lachte en zwaaide écht naar ons toen de koets voorbij reed. Hele mooie zonnige dag beleefd.

afbeelding van Mary

Mary

dinsdag 17 sep 2019 - 21:26

Ja, leuk hé, ze kijken je echt aan!

afbeelding van zara

zara

dinsdag 17 sep 2019 - 18:51

Prachtige verschijning, en decolleté misschien wel opvallend maar niet storend. Wat een geweldige kleur, en wat een mooi op elkaar afgestemde details. Het schoudercape-je vind ik erg leuk staan, van de zijkant lijkt het een wijd kort mouwtje. Enige minpuntje vind ik het kapsel: iets te veel 'big hair' is naar mijn smaak, want zo vind ik haar gezicht niet zo mooi uitkomen. Extra bonuspunten gaan daarentegen naar het 'buikje', zoiets vind ik prachtig staan. Heel vrouwelijk!

afbeelding van zara

zara

dinsdag 17 sep 2019 - 18:50

sorry, dubbel!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 17 sep 2019 - 18:45

Ik ben er helemaal weg van! Een prachtige jurk die Maxima laat stralen.
Alles was even mooi. Een krachtige uitstraling.
En stiekem hoop ik de suède overhemdjurk snel bij Maxima te zien, die zou ik ook wel in m’n kast willen hebben hangen.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 17 sep 2019 - 18:24

De kleúr vind ik Maxima fantastisch staan. Maar jurk vind ik niet geschrikt voor Prinsjesdag maar meer voor een feest. De jurk op zich vind ik mooi maar dat rare gebeuren om de schouder daar houd ik niet van. Tasjes en handschoenen prachtig. Maar hoofddeksel vreselijk lelijk.

afbeelding van Philip

Philip

dinsdag 17 sep 2019 - 18:25

Ik vind de koningin absoluut geen karikatuur, eerder Beatrix met haar dezelfde stijl door jaren heen. Máxima laat zien dat zij met de tijd meegaat en is supermoderne koningin ik hou ervan. Ze kan het hebben en ze draagt mijn favoriete kleur prachtig! Trouwens mensen met name dames, kijk eens naar vroegere tijden met name Napoleonische periode met name keizerinnen Josephine, Marie-Louise en Eugenie en dan heb je de Bourbons ook nog, zo dragen koninklijke vrouwen veel meer blotere creaties met diepe decolleté en opzichtige juwelen wat Máxima heeft is een perfecte verhouding van bloot en stof.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 17 sep 2019 - 17:45

Ach Carmelita wat een leuk louterend commentaar! Ik herken dat wel. Ooit viel ik zonder veel moeite opeens af op mijn 48e wat een zegen na een leven lang aan de lijn doen. Ik kocht een duur spijkerpak bij de Bijenkorf en ging er mee naar een congres waar ik moest spreken. Ook verscheen ik op televisie in een grijs broekpak van een hip merk met een capuchon en touwtjes die op het voorpand hingen. De leuke regisseur heeft mij uit de droom geholpen en zei ‘ach als u bij de volgende opname uw blauwwitte jasje aan wilt doen, is wat makkelijker knippen en plakken qua beelden’.

afbeelding van Tess

Tess

dinsdag 17 sep 2019 - 23:37

Margot, uw verhaal over uw eigen leven past niet op de website Modekoningin Maxima sorry.

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 18 sep 2019 - 09:54

Het is juist leuk als anderen ook iets vertellen over hun eigen belevingen en ervaringen. Maakt de blogs nog meer interessant.

afbeelding van Anouk

Anouk

woensdag 18 sep 2019 - 08:00

Wat een onzin. Er wordt hier wel vaker geschreven over eigen ervaringen. Sterker nog, soms gaat het daar meer over dan over Maxima.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 18 sep 2019 - 09:43

Vind ik ook, onzin, meerdere schrijven soms over hen zelf, ik ook, en dat is vaak (van mij wel) om iets te verduidelijken van wat je bedoelt in verband met de kleding van Maxima.

afbeelding van Anouk

Anouk

dinsdag 17 sep 2019 - 17:42

Wie kan zich nog de rode/zilveren wybertjesjurk van JT herinneren aan de vooravond van het huwelijk van Guillaume en Stephanie? (En staatsbezoek België meen ik.) Kijk dát was een decolleté die echt iets te diep was. Leg die jurk maar naast deze en dan is dit een beschaafd decolleté ;-) Overigens haar make-up was prachtig aangebracht!

(Iemand schreef iets over vertrutting, Gerard Ekdom heeft niet voor niets de Bond tegen Vertrutting in het leven geroepen ;-) )

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 17 sep 2019 - 23:52

LOL

afbeelding van Carlaz

Carlaz

dinsdag 17 sep 2019 - 23:45

Die jurk was inderdaad behoorlijk onthullend.
Daar was heel wat meer te zien, dan bij de jurk van vandaag.

Waar kan ik lid worden van die bond ? ;)

afbeelding van Anouk

Anouk

woensdag 18 sep 2019 - 08:05

Ik zou zeggen Google even :p dan sluit ik mij met je daarbij aan ;)

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 17 sep 2019 - 17:37

Helemaal met Carlaz eens. Als je alles onder een vergrootglas legt vind je altijd wel iets.
De koningin heeft een heel mooi figuur. Tja, wat is perfectie en bestaat perfectie? Een buikje en teveel borst? Pffff, daar heb ik toch een ander beeld bij.
Het is een prachtig totaalplaatje. De kleur staat haar zooooo mooi. Niets mis met het decolleté.

De koning ziet er geweldig uit. Het valt op dat zijn kapsel passend is gemaakt aan het baardje. Wat een statige man.

Laurentien ook mooi. Ik vind haar kapsel juist leuk en speels.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 17 sep 2019 - 17:30

Ik vind het een prachtige hoed, een prachtige kleur en stof van de jurk maar alles bij elkaar mhaw. Ik weet ook niet precies waaraan het ligt. De losse haren; de handschoenen bij de blote armen; de wollen stof i.c.m. een kiekeboe gaatje en blote armen; de hoed die iets te scheef staat; de pailletten in combinatie met die warme wollen stof.
Laurentien ziet er mooi uit maar haar hoedje vind ik wat gedateerd.

afbeelding van Carmelita

Carmelita

dinsdag 17 sep 2019 - 17:18

Ach, dat decolleté...dat valt wel mee.
Dat hoort bij de leeftijd. Zie je dan vaker.

Vond het zeker een koninklijke robe. Mooi!

afbeelding van Marjet

Marjet

dinsdag 17 sep 2019 - 17:12

Prachtige kleur, staat haar erg mooi en is krachtig! De jurk vind ik modern en erg mooi met de glitters op de cape. Ben helemaal blij met haar verschijning. Helemaal in lijn met het zwart pak wat ze van de week droeg: Fempower! ;) Een mooie koningin!

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 17 sep 2019 - 16:23

...het commentaar van Mevrouw Anne-Wil en van Mevrouw Marly slaan de spijker op de kop. Japon en loshangend kapsel (met hoed) van de Koningin zijn ronduit ordinaur en niet aangepast aan de gelegenheid. Zo maakt de Koningin een karikatuur van haar positie en vergeet blijkbaar haar leeftijd.. Ook Prinses Laurentien moet dringend eens een ander kapsel. Men herinnert zich aan haar huwelijk met uit het gezicht gekamt haar, waardoor het diadeem beter tot uiting kwam. Hetzelfde geldt voor hoeden. Jammer.

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 17 sep 2019 - 16:51

Ik vind de hoed bij het model echt heel erg mooi. Ik denk dat hij bij Meghan en Maxima minder mooi staat omdat ze hun haren er flink onderuit laten komen. Dat past niet bij het model, het is geen baret tenslotte.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 17 sep 2019 - 18:32

Ik denk inderdaad dat ik het daarom een beetje gekke hoed vind, doordat ik een associatie heb met een baret en dat niet passend vind op Prinsesdag bij een lange jurk.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 17 sep 2019 - 18:54

Dat is wat ik eerder ook al schreef, het is een soort van baret en dat vind ik niet passen bij een lange jurk, daar is het te sportief voor. Ik vind de hoed zowiezo niet mooi.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

dinsdag 17 sep 2019 - 19:12

Dat gaf ik ook al aan , die hoed hoort bij een mooie winterjas en niet bij deze avondjurk. Het matched niet

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 17 sep 2019 - 19:22

Dan zijn de dames waarmee de naam.met een L begint op dit forum het met elkaar eens:)

afbeelding van Francine

Francine

dinsdag 17 sep 2019 - 16:00

Fantastisch! Wat een klasse, eigenheid, glamour en kracht in één outfit gegoten. Als je dan toch moet komen opdraven bij de poppenkast die een prinsjesdag is, dan het liefst zo! Het bewijs dat Máxima zich niets laat wijsmaken door de preutse decolleté politie, of de blijkbaar zelf perfect afgetrainde 'buik politie'. En dat inspireert mij dan weer om dat ook niet te doen. Toffe koningin!

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 17 sep 2019 - 16:06

Mooie reactie Francine!!! Helemaal mee eens. Hahahahaha

afbeelding van Celeste

Celeste

dinsdag 17 sep 2019 - 15:30

Wie speelt hier Wat?

Koningin Maxima , als actrice, óf de actrice Maxima als Koningin?

Het decolleté is niet eens zo diep. Wél geraffineerd.
Welke Koningin wil er nu geraffineerd bijlopen?

afbeelding van Anouk

Anouk

dinsdag 17 sep 2019 - 16:27

Mooie toelichting Josine!

afbeelding van Carlaz

Carlaz

dinsdag 17 sep 2019 - 15:41

Eens met Josine.

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 17 sep 2019 - 15:16

O echt... waarom dit decolleté zo zichtbaar? Zucht.... Niet mooi voor Prinsjesdag.
Cape is van Meghan afgekeken, dus weinig origineel. Hoofddeksel lijkt ook meer van de Engelsen afgekeken.
Wat wil ze hier nu mee uitstralen vraag ik me af.
Kleur van de jurk wel erg mooi.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

dinsdag 17 sep 2019 - 14:49

Mooie kleur van deze jurk, eerder een jurk die ze naar een feestje kan dragen, maar niet geschikt voor dit evenement. Teveel glamour? Ik weet het niet, maar bij Prinsjesdag vind ik het gewoon niet passen.
Prachtig hoedje, maar niet bij deze glamourjurk. Hier hoort een tiara bij.
Hoedje zou prachtig staan bij een mooie jas, misschien eerder iemand van het Engelse koningshuis?
Kortom, de verhoudingen van hoedje versus jurk passen niet

afbeelding van 29novmode

29novmode

dinsdag 17 sep 2019 - 14:38

Ik bedoel hiermee Philip Treacy.

afbeelding van jeannine

jeannine

dinsdag 17 sep 2019 - 14:37

Ik vind de jurk van Maxima zeer mooi , zowel kleur als model . Het décolte had iets minder diep gemogen maar het was nog te doen ,bij Laurentien viel mijn oog direct op de heupen en voorkant van de bovenbenen niet in de goede zin maar storend waar de jurk niet mooi viel te smal zodat het de vorm te sterk benadrukte.
ik heb genoten van de mooie rijtoer en de hele ceremonie daar kan Belgie toch niet aan tippen .

afbeelding van 29novmode

29novmode

dinsdag 17 sep 2019 - 14:34

De hoed is inderdaad prachtig Josine! Volgens mij droeg prinses Diana ook al hoeden van hem.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 17 sep 2019 - 16:31

Ja hoor inderdaad,prinses Diana droeg.
Zijn ontwerpen ook! 29novmode.
Al in 1988

afbeelding van Luisje61

Luisje61

dinsdag 17 sep 2019 - 16:53

Ja klopt maar niet zo vaak. De laatste jaren vooral gedragen door de jongere garde van het Engelse Koninklijkhuis.
Bij het huwelijk van Prins William en Kate waren er enorm veel gasten met een Treacy hoed/ fascinator.
Ik vind ze persoonlijk niet mooi staan bij Maxima, maar wel bij DOC. Misschien toch té Engels?

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?