Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima geven vrijdagochtend 21 april op basisschool De Vijfmaster in Veghel, gemeente Meierijstad, het startsein voor de landelijke opening van de Koningsspelen. Tijdens deze vijfde editie staat het thema 'Feest' centraal. De dag begint met een ontbijt, daarna wordt er door de leerlingen gezongen, gedanst en gesport.

Outfit: Koningin draagt een witte blouse van Natan, een grijze pantalon met wijde broekspijpen en een gestreept vest van de Zara.

-Advertentie- 

- Einde advertentie-

Vest van de Zara:

De stropdas van de koning komt van Salvatore Ferragamo en is voorzien van een dessin met eendjes. Hier zien we de blauwe versie:

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Channa

Channa

zondag 23 apr 2017 - 11:51

Het initiatief vind ik prima. Beetje late reactie weliswaar van mijn kant.
Het vest is leuk, maar ik vind de kledingkeuze van koning en koningin niet in overeenstemming met de gebeurtenis. Ze zijn niet op weg naar 'hun werk', dit is werk, sportief werk.
Kijk eens naar hoe de Scandinaviërs dat doen, en ook Charlene weet precies wat ze kan dragen bij iets sportiefs dat ze bezoekt, evennals Wills en Kate trouwens.

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 22 apr 2017 - 22:20

Eens hoor, vest is van Zara.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

zaterdag 22 apr 2017 - 10:27

Inderdaad zonde. In mijn Limburgse dorpje was het gisteren een groot succes. Het grappige was dat er juist naar verhouding veel vaders hielpen, terwijl bij andere hulpmomenten het vooral moeders zijn. Wel is de vroegere Sportdag vervangen door de Koningsspelen en gebruiken we de ontbijtspullen voor een gezamenlijke lunch. Maar dat vindt de koning vast niet erg.

afbeelding van Marja

Marja

zaterdag 22 apr 2017 - 11:26

Ik denk idd dat de Ju.mbo en Unil.ever het niet erg vinden dat dit ongezonde reclame momentje verschoven is van de ochtend naar de middag. De koningsspelen zijn prima maar de commercie er om heen vind ik niet fijn.

afbeelding van orchidee

orchidee

zaterdag 22 apr 2017 - 12:39

Het is inderdaad commercieel, maar wees daar ook maar blij om. Anders was dit echt niet mogelijk geweest. Overal werd de afgelopen jaren op bezuinigd, op personeel, op lesmateriaal enz. En omdat veel ouders bijna fulltime werken, hebben ze geen mogelijkheid om wat bij te springen.
Zie het als een extraatje voor de kinderen.

afbeelding van Marja

Marja

zaterdag 22 apr 2017 - 23:00

Nou de handjes leveren ze er niet bij, die moet de school zelf regelen. Zoals altijd bij sportdagen het geval is geweest. Je mag de pakketten bij een specifieke supermarkt komen ophalen verder gaat de inzet van de bedrijven niet. Je kunt ook een sportdag zonder commercieel belang organiseren.

afbeelding van orchidee

orchidee

zondag 23 apr 2017 - 12:45

onderwijzeres?? ;)

afbeelding van Marja

Marja

zondag 23 apr 2017 - 19:58

Nee, geen onderwijzeres, lijkt me niet goed voor de kinderen en mijzelf. Wel veel docenten in de vriendenkring die met behulp van de ouders gewoon de sportdag mogen organiseren en een toevoeging van dit ontbijt.
Het nadeel van alle scholen op dezelfde dag laten sporten bij ons in de stad is bv dat er onvoldoende sportvelden en gelegenheden zijn terwijl toen alle scholen zelf een datum bepaalden dit geen enkel probleem was.
Maar het idee om kinderen meer te laten bewegen dat is briljant natuurlijk.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

vrijdag 21 apr 2017 - 22:16

Leuke outfit, lekker een warm vest met een sjaal. Helemaal prima.
Grappig, op de foto van het model van de Zara vind ik het vest niet bijzonder, maar bij Maxima staat het leuk. Lekker casual.

afbeelding van Agnes

Agnes

vrijdag 21 apr 2017 - 21:32

Gaaf vest, lekker hip en leuke sjaal erbij. Door de wijde broek en blouse en het nette tasje vind ik het wel koninklijk blijven, met een skinny zou het zo gewoon zijn. Mooie laarzen ook, iets meer grijstint had gemogen. Meest geslaagde outfit tijdens Koningsspelen zover ik me het goed kan herinneren. Erg passend.

afbeelding van sandy

sandy

vrijdag 21 apr 2017 - 20:58

Ja, Margriet, ze heeft nog wel een vrij sterk accent dus je moet goed concentreren om haar te verstaan.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 21 apr 2017 - 20:21

Ps leuk interview van het jeugdjournaal maar ik blijf de spraak van maxima erg moeilijk te verstaan vinden en jullie?

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 21 apr 2017 - 20:18

Ik heb niets tegen wijde broeken, maar dan wel anno 2017 en niet een model uit de jaren 80, zoals Maxima ze vaak draagt. :-)
Bij een mooi slank figuur en op de juiste manier afgestyled staat skinny prachtig en is het casual chique, maar als je het figuur er niet en je weet het niet te op de juiste manier te combineren ..... tja.
Er is nog zoiets als een (gulden) middenweg. Er zijn genoeg trendy slim fit broeken, zonder skinny te zijn. :-).

afbeelding van Maxi

Maxi

zaterdag 22 apr 2017 - 13:59

Ha, ik hou ook niet van skinny's. Nog afgezien van het feit dat wijdere broeken in de mode zijn. De wijdte van de broek vond ik oké, maar creepers met een extra dikke zool hadden er leuker bijgestaan, zonder haar aan lengte in te doen boeten.,

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 21 apr 2017 - 19:29

Ha ha nou creepers hoeven voor mij dan weer niet want die vind ik echt afgrijselijk. ;-))))

afbeelding van CarolinaMaria

CarolinaMaria

vrijdag 21 apr 2017 - 18:57

Ik vind het onbegrijpelijk dat vele van jullie 'tegen' wijde broeken zijn, en dan ook nog met een omslag, ha ha ha. Het zou toch van den zotte zijn om een skinny broek aan te trekken, een dergelijke broek staat vrijwel niemand, geeft een afgrijselijk silhouet bij zo'n beetje elke vrouw en het is ook net alsof je in je blote kont loopt. Dus! Bravo Maxima!

afbeelding van elise1

elise1

zaterdag 22 apr 2017 - 14:23

Ik pleit gewoon voor een strakkere broek, niet meteen voor een skinny. Er zit namelijk ook nog iets tussen deze tentbroek met omslag en een skinny. Ze heeft wel eens een superleuke witte broek gedragen met daarop zo'n bruine top tijdens een van de zomerfoto-sessies. Zo'n model broek zou onder dit gave vest niet misstaan.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 21 apr 2017 - 19:10

Ik ben het helemaal lmet je eens Carolina!

afbeelding van Marga

Marga

vrijdag 21 apr 2017 - 17:57

Heel geslaagd. Leuk vest en wat doet ze toch even lekker mee.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 21 apr 2017 - 17:28

Max to the Max vandaag! Heel leuk!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 21 apr 2017 - 17:03

Gaaf vest! Zoals eerder gezegd, strakke broek en sneakers zou de look compleet maken en geschikt voor de gelegenheid. Hoge hakken bij dit evenement?? Vreemde keuze.

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 21 apr 2017 - 17:03

Leuk vest, lekker sportief en door de parels en het Chanel tasje toch een iets luxere uitstraling.

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 21 apr 2017 - 16:54

Prima outfit! De blouse 'hangt' wel heel los en wijd op de broek, voor mij is dat het enige minpuntje. Verder helemaal leuk.

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 21 apr 2017 - 16:52

Ik ben de eerste die wegrent bij een broek met wijde pijpen met een omslag maar deze keer vind ik het zowaar staan. Gewoon een hele sportieve outfit, enig dat vest en die sjaal, tas staat er enig bij en de parelketting maakt het af. Ik ben best enthousiast.

afbeelding van Elles

Elles

vrijdag 21 apr 2017 - 16:02

Mooie outfit,strakke jeans en sneakers zou het te" gewoon "maken,de laarzen zijn vast donkergrijs, op de fotoos niet goed te zien.

afbeelding van Emma

Emma

vrijdag 21 apr 2017 - 15:39

Ik ben er bij geweest vandaag :) zie bovenstaande foto, Josine zal later vandaag nog wat meer foto's van me plaatsen. De outfit van Maxima was echt geschikt voor de gelegenheid en het was heel leuk om ze met alle kinderen te zien. Ze had het wel erg koud leek wel, en ze leek een beetje verkouden (zakdoekje nodig). De kleuren waren allemaal heel mooi bij elkaar maar het hoogtepunt vond ik de prachtige parels. Schoenen waren een minpuntje, ze leken wel bruin in plaats van grijs (zoals de rest van de outfit, prima matchend gekozen allemaal). Helaas was het erg druk en heb ik niet veel goede foto's kunnen maken. Het was wel een erg leuke ervaring.

afbeelding van zara

zara

vrijdag 21 apr 2017 - 14:40

Qua kleur is het vandaag onze koning W-A die eruit springt met zijn vrolijke blauwe pak en oranje stropdas! En zo hoort het natuurlijk ook op zijn eigen Spelen! Máxima's outfit vind ik zeker oké voor deze gelegenheid; gezellig vest met mooie wollen sjaal, en andere leuke spulletjes, zoals het kekke parelsnoer! De "crematorium-blouse" van Merel neem ik er maar bij op de koop toe ;-))

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 21 apr 2017 - 13:20

Een lang vest vind ik super leuk, en mooie keuze ipv jas in dit jaargetijde (als het niet vriest, brrrr wat is het koud!). Dit exemplaar vind ik wat minder geslaagd vanwege de non-kleuren en de dekenstreep, maar soit. De broek en blouse vind ik meer iets voor een dame die koffie schenkt in een crematorium (sorry). Een camel/beige laarsje was mooier geweest bij al dat grijs.

Maar ik vind haar echt zoveel mooier in kleur (een rood effen vest op een camel blouse en strakke broek bv, met een shawl in print; sowieso vind ik een lang vest mooier op broek-blouse in dezelfde kleur).

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 21 apr 2017 - 13:20

Super leuk vest. Ik hoop echt dat we dit vest nog eens terugzien met de jurk van het model. Maar een leuke skinny jeans en sneakers zou ook tof zijn.

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

vrijdag 21 apr 2017 - 13:01

Wat superleuk wat ze hier draagt! Ik vind wel dat dit de meest geslaagde outfit is van alle Koningsspelen tot nu toe. Lekker casual voor de gelegenheid, ook wel wat sportief ogend! En die sjaal is echt een must have!!!
Er is hier vaak kritiek op haar haar, wat soms ook wel terecht is, maar ze slaagt er toch maar mooi weer in om elke keer passende outfits te dragen voor elke afzonderlijke gelegenheid.

afbeelding van Suus

Suus

zaterdag 22 apr 2017 - 22:37

Ik ben het helemaal met je eens! Ze ziet er super uit voor de gelegenheid, en het vest wil ik ook wel hebben! (bij Zara NL zie ik het niet op de site). Goede keuze voor deze gelegenheid (dus ik neem mijn woorden van gisteren terug :-))

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

maandag 24 apr 2017 - 20:56

Ja ze ziet er superleuk uit!!! Ik wil dat vest ook, haha! Maar zal wel peperduur zijn. Het ziet eruit als erg sjiek materiaal. Ik heb je woorden van gisteren niet gezien, dus ben wel lichtelijk nieuwsgierig wat je dan gezegd hebt :P ;) Ik vind gewoon het totaalplaatje mooi: Koningsspelen, informeel, speels, haar los en met parels in, een mooi lang vest met een super kwaliteit van een sjaal en een stralende lach! Als ze platte schoenen had aangetrokken had ze eruit gezien alsof ze op bezoek ging bij de plaatselijke scouting club. Wat ze ook weleens gedaan heeft, volgens mij :P.

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

maandag 24 apr 2017 - 20:57

Oh, en misschien is hij al uitverkocht bij de Zara? Misschien kun je de internationale website proberen.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 21 apr 2017 - 12:48

Leuk trendy vest, maar jammer weer van de broek met een omslag. Een aansluitend broek met leuke sneackers of loafers, veel hipper icm het vest.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 21 apr 2017 - 12:44

Erg leuk vest!!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 21 apr 2017 - 12:39

Ik vind dit leuker dan vorige jaren
Geschikter. En die high heels passen goed onder zo n wijde broek.
Verstandig van de dikke sjaal.
Royals zie je zelden met sjaals.

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 21 apr 2017 - 13:09

Dat klopt, want KP Frederik van Denemarken heeft er patent op :)

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 21 apr 2017 - 12:29

Erg suffe broek en ook die hakken vind ik eerlijk gezegd hilarisch bij zo'n gelegenheid. Strakkere broek en een paar sneakers (zie Laurentien) was geschikter geweest. Maar niet zeuren: erg leuk vest, leuke sjaal. Ziet er al met al goed uit.

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 21 apr 2017 - 15:31

Sneakers a la Laurentien, alsjeblieft niet zeg....

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 21 apr 2017 - 12:15

Leuk, een mantel van Zara!

afbeelding van Maxi

Maxi

vrijdag 21 apr 2017 - 11:48

Kreun, waarom hoge hakken op deze dag?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 21 apr 2017 - 11:54

Ik heb soortgelijke hakken aan vandaag en ga zo naar de dierentuin :P

afbeelding van Maxi

Maxi

vrijdag 21 apr 2017 - 19:12

Josine! Heb je nu rugpijn?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 22 apr 2017 - 09:43

Rugpijn krijg ik nooit van hakken omdat ik er rechtop van ga lopen. Zere voeten wel. Maar ik voel me fijner en mooier met hakken, dus dat heb ik er graag voor over.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 22 apr 2017 - 12:37

Josine@ Hoe was het gezegde ook alweer? Wie mooi wil gaan moet pijn uitstaan!

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

vrijdag 21 apr 2017 - 13:07

Haha sterkte!

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

vrijdag 21 apr 2017 - 10:49

Kijk, dit vind ik leuk. Ze ziet er uit of ze een moeder is die net haar kinderen heeft gebracht en nu de opening bekijkt (zoals ik vanochtend ook heb gedaan, alleen niet in Veghel). Prima voor de gelegenheid. Alleen jammer dat de koning ook niet iets casualer gekleed gaat, door ipv zijn blauwe pak een leuke combinatie van een pantalon met blazer te dragen. Dat had beter op elkaar afgestemd kunnen worden.

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

vrijdag 21 apr 2017 - 13:03

Mee eens, ze heeft zich goed aangepast aan de kinderen. We zouden weleens kleding kunnen bekijken (online) om een analyse te geven haha, wat is sportief en passend bij zoiets als dit? Voor de volgende Koningsspelen ;-)

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?