Gisteravond zond de NTR de documentaire 'Maxima, de pleitbezorger' uit. Als je het mij vraagt een absolute must-see. 

Op deze website kijken we dagelijks naar de kledingstijl van Máxima, maar het leven van onze koningin omvat gelukkig meer dan alleen maar een mooi uiterlijk. Met veel passie en energie zet zij zich in voor het Oranje Fonds, muziekonderwijs en inclusieve financiering. Bewust plaats ik vóór het modenieuws altijd het persbericht over de inhoud van Máxima's werkzaamheden, maar voor een écht inkijkje in haar carrièreleven moet je eigenlijk wel de documentaire 'Máxima, de pleitbezorger' kijken. In veertig minuten tijd krijgen we een heel andere kant van de koningin te zien. Zo zien we haar met leesbril aan het werk op Paleis Huis ten Bosch, bellend met een van haar dochters, vergaderend met ministers en ook de opname van een videoboodschap werd gefilmd. We zien haar lachen om haar eigen gestuntel, een te prominente foto van zichzelf afkeuren, een selfie maken voor haar moeder, en balen omdat een bepaalde vergadering voor niets bleek te zijn. En met het leukste citaat sluit ik de korte aanbeveling af: "

Klik hier voor de documentaire. 

In de documentaire kregen we ook enkele nieuwe outfits te zien. 

Outfit 1: zijden top met pailletten van Natan 

Outfit 2: Gestreepte trui, ontwerper nog onbekend. 

En dan nog wat overig beeldmateriaal. Máxima moet een teleurstellende boodschap verwerken: 

Máxima met leesbril: 

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~ einde advertentie~~~~~~

Máxima over haar zwarte hoed van Philip Treacy: 

 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 14 okt 2019 - 15:38

Wat een super leuke documentaire! Wat zet ze zich met passie in voor dit onderwerp. Oprechte enthousiasme en teleurstelling, dit is echt Máxima in haar element. Ik was al groot fan van haar, maar nu nog meer. Hilarisch het stukje waar ze 1 van de dochters aan de telefoon heeft.. Telemama, het gaat ook overal hetzelfde.
Die bruine bril staat haar echt super, mag ze veel vaker dragen.

afbeelding van Leana

Leana

donderdag 03 okt 2019 - 22:16

Wat fijn om zo een wat meer realistische beeld van haar te krijgen. Hierdoor ben ik wel wat positiever naar haar gaan kijken. Opvallend de te strakke rode jurk, verder zag ze er beeldig uit. De bril mag ze zeker blijven dragen . Haar haren in sommige shots ziet er rommelig en onverzorgd uit. Lijkt me een stressvolle baan. Heb het idee dat ze er vaak ook gestrest uitzag. Ik doe het haar niet na. Zag ook opmerkingen dat alles thuis goed is geregeld. Dat geld voor alle high profile mensen. Anders kan je niet op dit niveau functioneren. Het is overbodig dat te noemen in mijn beleving. Alsof het uitmaakt voor hoe ze functioneer. Dat zeggen wij toch ook niet over Willem Alexander of Rutte? Waarom altijd die opmerking bij vrouwen maken? Het komt op mij over als een vrouw het niet gunnen dat ze succesvol is. Natuurlijk heeft ze een bevoorrechte positie, maar ze maak er ook echt gebruik van om goed te doen en daar kan ik haar om waarderen. Ze had het niet hoeven te doen.

afbeelding van Mary

Mary

donderdag 03 okt 2019 - 20:16

Mooie documentaire! Gedreven om mensen uit de armoede te krijgen en te houden. Fijn dat ze dit kan doen en wellicht meer dan dat ze als 14 jarige had durven dromen.

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 03 okt 2019 - 20:12

Ik denk ook dat Maxima een geweldig team om zich heen heeft staan, dat de staat de kosten vergoed die dit alles met zich meebrengt , en niet te vergeten dat thuis alles op een goede manier doorgaat .
Dit alles zal toch zeker meespelen om deze functie zo goed uit te voeren .

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

donderdag 03 okt 2019 - 19:59

Ik vond het een geweldige uitzending en waardeer haar enorm voor al het werk dat ze doet voor de VN.
Het gevoel bekruipt me dat ze in deze rol zo ontzettend goed is, het past haar als een jas. Ik vind haar een klasse apart.
Ze kan dit werk alleen maar doen omdat het thuis allemaal zo goed geregeld wordt, dat is heel erg fijn!
En doordat zij koningin van Nederland is gaan er natuurlijk heel veel deuren gemakkelijk open voor haar.
En daar kan ze in dit werk heel goed gebruik van maken.
Chapeau voor onze koningin, heb enorm veel waardering voor haar!

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 03 okt 2019 - 18:14

Ik vind haar zooooo leuk met bril ,mag ze wat mij betreft altijd dragen ..

Maxima gaf aan dat ze het hoedje niet leuk vond, zou ze ook kleding dragen die ze zelf niet leuk vind ? Dat hoop ik niet voor haar , afschuwelijk lijkt me dat .

afbeelding van Anouk

Anouk

donderdag 03 okt 2019 - 20:33

Persoonlijk vond ik de zwarte.bril iets te hard, maar die andere vond ik mooi! Ik zou haar graag wel vaker met bril zien. Ik heb ook wel eens iets gekocht en achteraf dacht ik "waar zat ik met mijn hoofd?!"

afbeelding van Marjet

Marjet

donderdag 03 okt 2019 - 15:59

Na de tip heb ik hem ook gekeken en wow wat een werk verricht zij zeg! Erg mooi om te zien hoe zij zich inzet tijdens haar werk en het geeft een kijkje in de keuken waar zij zich mee bezig houdt in haar vakgebied. Ook grappig dat ze ergens terloops noemt, 'ik heb ook nog een andere baan'.

afbeelding van Daan01

Daan01

donderdag 03 okt 2019 - 15:42

Oe ik ga kijken

afbeelding van Marly

Marly

donderdag 03 okt 2019 - 14:16

Het is een prachtige documentaire, goed om te zien wat haar werk inhoudt en ook goed om eens te zien hoe hard ze werkt, zoals zoveel vrouwen, er wordt over haar wel eens gezegd, dat ze nergens aan hoeft te denken en alles voor haar gedaan wordt, dat is ook zo maar dit is toch wel heel hectisch allemaal en ze is intelligent en gebruikt haar kwaliteiten heel goed, ook heel warm naar mensen toe, en natuurlijk heeft zij ook hoofdpijn, pubers aan de telefoon die van alles willen en zo leuk om te zien hoe ze het doorschuift naar papa, hoe herkenbaar. De balans tussen werk en prive is overal hetzelfde. Ik ben onder de indruk van haar warme persoonlijkheid. Flauw om nog een minpuntje te noemen, toch maar weer over haar kapsel, jammer dat het zo slordig zit maar ik denk dat het haar niet uitmaakt, ik zou schrikken als ik mezelf zo zou zien op film maar zij is met hele andere dingen bezig en dat is toch ook weer heel sterk! Kortom: ik vind haar een lief en warm mens, lekker drammen kan ze, als ze echt iets wil, zei ze, wat een leuke uitspraak!

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 03 okt 2019 - 13:37

Bijzonder leuke documentaire. Gezien alle negatieve publiciteit en opmerkingen en Kamervragen was een charme-offensief natuurlijk ook wel nodig. Dat doen ze slim.

afbeelding van Marjet

Marjet

donderdag 03 okt 2019 - 16:00

Dit is denk ik geen gepland 'charme-offensief' uit zichzelf.

afbeelding van Marianna

Marianna

donderdag 03 okt 2019 - 18:02

Nou, dat denk ik eigenlijk wel, de kosten en onkosten van het koningshuis zijn toch vaak een onderwerp van gesprek.

afbeelding van Anouk

Anouk

donderdag 03 okt 2019 - 20:30

Ik denk het ook niet eerlijk gezegd. Een paar maanden geleden kwam al naar buiten dat n.a.v. 10 jaar UNSGA ook de publieke omroep met een docu zou komen.

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 04 okt 2019 - 09:53

Een paar maanden geleden waren er ook al Kamervragen en was er kritiek op het bestedingspatroon etc. etc..

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 04 okt 2019 - 10:21

is elk jaar zo, met name rond Prinsjesdag. Wat mij betreft niets nieuws dus.

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 04 okt 2019 - 14:53

Dat is zo, maar het jetsetterige gedrag begon wat breder op te vallen en werd ook breder besproken.

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 04 okt 2019 - 14:55

Het is duidelijk zo Carolina. Dank.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

donderdag 03 okt 2019 - 13:05

Ga ik ook zeker kijken! Bedankt voor de tip. En die foto met bril op, weer eens wat anders;) Ik vind het haar goed staan!

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

donderdag 03 okt 2019 - 11:32

Ik heb ook gekeken en behalve de reeds bekende spontaniteit die ook uit de bovenvermelde citaten blijkt, vond ik haar nu echt een Noord-Amerikaanse (VS) zaken en banken vrouw. Het gaat haar om feiten en cijfers en ze is heel rechtstreeks naar regeringen die mooie praatjes houden. Ze wil garanties, ambitie en denken in mogelijkheden. Klasse hoor. Ook leuk haar particulier secretaris en eenstaflid (de man met de overzichtelijke jaarboekjes per land) aan het werk te zien.

afbeelding van car

car

donderdag 03 okt 2019 - 11:12

Super leuk zeg...ook die persoonlijke dingen erin ..foto maken voor mammie....een kind dat loopt te "zeuren" aan de telefoon!
Ze heeft hoofdpijn etc hahahaha heeel menselijk en wat eeen werk verzet ze zeg, Niet Normaal! Heb diep respect voor haar! Echt een aanrader om te kijken

afbeelding van car

car

donderdag 03 okt 2019 - 11:13

Ohja en over dat hoedje hahaha

afbeelding van Anouk

Anouk

donderdag 03 okt 2019 - 11:35

En hem dan toch nog een keer opzetten xD

afbeelding van car

car

donderdag 03 okt 2019 - 12:54

Hahaha ja hilarisch toch! Hahaha

afbeelding van Tineke

Tineke

donderdag 03 okt 2019 - 11:11

Ik heb gekeken....wat een tot w.. vrouw

afbeelding van Sjanine

Sjanine

donderdag 03 okt 2019 - 10:45

Ik ben benieuwd en ga hem zeker kijken :-)

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?