In aanloop naar Máxima's 50e verjaardag heb ik voor het Algemeen Dagblad vijftig spraakmakende outfits uit Máxima's kledingkast op een rij gezet. De komende dagen licht ik ze hier toe, op de website van het AD kun je tot zondag stemmen. 

Outfit 1 tot en met 10 kun je hier vinden. 

Outfit 11 tot en met 20 kun je hier vinden.
 

Outfit 21: robijnrode bloemenzee
Maar liefst 80 verschillende mensen hebben in drie maanden tijd aan dit ontwerp van Taminiau gewerkt. Het is dan ook meer een kunstwerk dan een kledingstuk. Máxima draagt hem op de avond van de inhuldiging én bij het huwelijk van de Zweedse prins Carl-Philip.

Outfit 22: Japanse jurk
In de Japanse zaal van Paleis Huis ten Bosch raak je niet snel uitgekeken. De hoge wanden zijn stuk voor stuk versierd met exquise houtsnijwerk en zijden 3D-behang vol vogels en bloemen. Helaas kom je er als gewone sterveling niet zomaar binnen, maar deze jurk van Taminiau brengt al het moois wel heel dichtbij. Het borduurwerk en de handschilderingen zijn namelijk geïnspireerd op het behang van die Japanse zaal.

 

Outfit 23: à la Jackie 
In 2015 staat er in Máxima’s agenda een bezoek aan het Witte Huis. Bij Natan wordt er een jurk met hoge taille gekocht, bij Fabienne Delvigne een klein hoedje voor achter op het hoofd. De knipoog naar Jackie Kennedy zal vast niemand ontgaan.  

Outfit 24: duifgrijze mantel Claes Iversen
Heel iconisch, maar minder geslaagd: Máxima’s duifgrijze mantel van Claes Iversen. De applicaties van ijzerwaren zijn bedoeld als een ode aan de ambacht, maar de Duitsers zien er iets heel anders in: een hakenkruis. Dat de mantel wordt gedragen tijdens een economische missie naar Duitsland, maakt de situatie extra vervelend.

Outfit 25: jumpsuit Etro
Dat een koningin echt geen ‘nee’ hoeft te zeggen tegen een moderne jumpsuit, bewijst Máxima in 2016. Haar nieuwe aanwinst van Etro, gedragen tijdens een filmfestival, zit als gegoten en benadrukt dat de koningin qua mode echt onvoorstelbaar onvoorspelbaar is.   

Outfit 26: Vakantiejurk
Vlak voor de zomervakantie van 2016 aanbreekt, ontvangen Willem-Alexander en Máxima op Paleis Noordeinde de president van Griekenland. Máxima’s jurk met Hawaï-print komt uit de prêt-à-porter collectie van Valentino, en wordt op verzoek een stukje ingekort.

Outfit 27: oudroze robe manteau
Aan het hof zijn ze dol op robe manteaus, oftewel jasjurken. Máxima draagt tijdens het staatsbezoek aan Frankrijk (2016) dit ontwerp van Claes Iversen. Het lijnenspel van satijn, kant en wol geeft de outfit een extra chique touch.  

Outfit 28: de P-jurk
De een ziet er puzzelstukjes in, de ander penissen. Maar wat de associatie ook zijn mag: gewaagd is Máxima’s jurk van Tom Ford in ieder geval wel. Ze draagt hem dan ook in de hoofdstad van de mode: Parijs.

Outfit 29: Japanse jurk 2
Voor de vijftigste verjaardag van de koning (2017) laat Máxima opnieuw een jurk maken die is geïnspireerd op het behang van de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. Het 3D-borduurwerk in de vorm van bamboe blijkt heel toepasselijk te zijn. Bamboe staat in de Japanse beeldtaal namelijk voor levenskracht en levenswijsheid.

Outfit 30: visnetten
Horizontale stops zijn slechts zelden een goed idee. Van dit ontwerp van Valentino knapt de koningin dan ook niet op, Maar spraakmakend, ja dat is deze jurk zeker. Niet in de minste plaats door de “visnetten” bij de hals en rok.


 

Outfit 1 tot en met 10 kun je hier vinden. 
Outfit 11 tot en met 20 kun je hier vinden.

Klik hier om te stemmen. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 16 mei 2021 - 15:47

Wat een toppers zitten er bij deze 10. Mijn lievelings: de geborduurde inhuldigingsjurk (21) De prachtige Taminiau jurken geïnspireerd op de Japanse zaal, de rozerode manteau van Claes Iversen en de Tom Ford jurk. Toppers. Onbegrijpelijk dat ze die laatste twee nooit meer herdragen heeft.
En wat is die jumpsuit toch geweldig.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zaterdag 15 mei 2021 - 13:40

Stuk voor stuk prachtig! De Tom Ford jurk , dit gehele plaatje steekt er wel met kop en schouder bovenuit. Heel glamorous look, het haar van Máxima is daar geweldig! Ik denk toch ook dat het plaatje en jurken beter tot zijn recht komen als het haar opgestoken is. Als ik kijk naar de look met de Japanse jurk, komt het niet echt chique over, te veel bling bling (haarclips, enorme oorbellen en dan het losse haar eromheen) dit leidt de aandacht van de jurk af, die opzich al bestaat uit een stof wat al een juweel opzich is..Wat ik ook jammer vind bij deze Japanse jurk is dat ik hem aan de onderkant niet mooi vind vallen, het lijkt wel of hij te lang is, ondanks het kleine sleepje. Ik schrijf het er maar voor de zekerheid bij: dit is uiteraard mijn persoonlijke mening.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 15 mei 2021 - 16:48

De paarse Japanse jurk vind ik op bepaalde vlakken ook een raadsel. Zo lopen er ook heel veel naden over het bovenlijfje. Maar het totaalplaatje vind ik heel indrukwekkend, en ik hoop dan ook dat we hem nog eens met een laag kapsel zoals Japanse jurk 1 te zien krijgen.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

zaterdag 15 mei 2021 - 17:48

....de Koningin heeft zich voor de fotograaf gedraaid, daardoor is de sleep naar voren gevallen en geeft een verkeerde indruk van de japon, die, van de zijkant gezien, prachtig valt.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zaterdag 15 mei 2021 - 18:42

Ja deze behoort echt tot de topstukken van JanT.. als je al die borduursels ziet die er met de hand opgenaaid zijn op tule of organza, mensen dat is bijna niet te doen, de fijne stof gaat aan alle kanten dan trekken en dat zie ik hier dus niet. Dit is met recht een staaltje hoogwaardig vakwerk.
Idd. Josine, dat zou een heel mooi verfijnd plaatje opleveren :-)

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

zaterdag 15 mei 2021 - 13:15

...de vier eerste foto's zijn geweldig qua modellen en kleurenkeuze, gemaakt voor een Koningin.
De 'visnet'jurk mag de voddenzak in, hoogstens nog geschikt voor de dochters te dragen op een tienerfeestje.
De robe-manteau , gedragen in Parijs, heeft overbodige 'zakken' die de heuppartij onnodig benadrukken en enigszins
breed maken. Goed voorbeeld de avondjapon in Parijs, die zeer gedurft is, maar door de juwelen en prachtig kapsel
voor de Koningin heel goed draagbaar is. De associaties zijn complete onzin.
Vele foto's maken duidelijk hoezeer een creatie afhangt van de passende juwelen/accessoires en vooral een goed
zittend kapsel.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zaterdag 15 mei 2021 - 13:41

Nou precies, in uw laatste zin kan ik mij geheel vinden.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zaterdag 15 mei 2021 - 13:14

bijna alles kan onze koningin wel weer herdragen behalve de rethro mantel
De p jurk en de visnettenjurk
21 en ,27 zijn echt toppers!!

afbeelding van Margreet

Margreet

zaterdag 15 mei 2021 - 13:09

Even een berichtje voor de lezers van deze site, die in het Noorden wonen: in het Dagblad staat een artikel over Máxima, waarin Josine geïnterviewd wordt. Leuk!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 15 mei 2021 - 16:49

Wat leuk dat je het gezien hebt! :-)

afbeelding van Tony

Tony

zaterdag 15 mei 2021 - 12:27

Afgezien van de ‘visnetten’ jurk zijn het schitterende creaties! Mijn voorkeur gaat toch uit naar de ontwerpen van Taminiau en Iversen, die zijn werkelijk schitterend!!!!

afbeelding van car

car

zaterdag 15 mei 2021 - 00:41

Ik zou nummer 22 graag willen zien met een ander kleur bovenlijfje, wedden dat het nog beter staat! Ik vind btw nummer 30 met visnet juist leuk en eigentijds en in beweging heel vlot en jong!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

vrijdag 14 mei 2021 - 23:49

Ik vind de jumpsuit van Etro geweldig, wanneer zou die weer eens tevoorschijn komen? Ook japon 21, 22 en 29: graag nog eens dragen! 28 en 30 mag ze van mij in de kast laten.
De andere jurkjes zijn leuk om nog eens terug te zien bij een werkbezoek. En de grijze mantel, tsja daar kleeft nu toch een smet op, helaas.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?