Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 13 mei 0 reacties

De spraakmakende outfits van Máxima – deel 2

In aanloop naar Máxima's 50e verjaardag heb ik voor het Algemeen Dagblad vijftig spraakmakende outfits uit Máxima's kledingkast op een rij gezet. De komende dagen licht ik ze hier toe, op de website van het AD kun je tot zondag stemmen. 

Outfit 1 tot en met 10 kun je hier vinden. 

Outfit 11: leren jurk van Natan. 
Máxima’s leren jurk van Natan staat in het nationale geheugen gegrift. Door de gewaagde styling wordt de prinses overladen met complimenten én kritiek. Zelf snapt ze dat laatste niet zo goed. Als ze in 2011 samen met haar schoonmoeder de jurk bekijkt, zegt ze bijna verontwaardigd: “Kijk, hij is maar gedeeltelijk van leer!”

Outfit 12: ruitenjurk van Taminiau
Op de vooravond van het koninklijke huwelijk in Luxemburg zien de aanwezige dames er zó goed uit, dat de bruid qua aandacht helemaal ondersneeuwt. Máxima’s aandeel daarin? Een robijnen diadeem van Mellerio, een strapless japon van Taminiau, en een sexy decolleté van zichzelf.

Outfit 13: pluim 
Bij het kerkelijk huwelijk van erfgroothertog Guillaume en Stéphanie de Lannoy geeft Máxima zichzelf een flinke pluim. Haar fazantenhoed, met veren van een halve meter, voorziet haar tweekleurige outfit van Natan van een extra feestelijke touch.

Outfit 14: inhuldigingsjurk
Op de dag van de inhuldiging draagt Máxima de jurk der jurken. Het delicate borduurwerk, de krachtige kleur, de rechte schouderlijn: deze blauwe robe van Jan Taminiau klopt van kraag tot zoom. Extra mooi: samen met de rood-witte mantel van de koning, weerspiegelt de jurk de nationale driekleur.

Outfit 15: volantjurk Lanvin
In 2014 mag Máxima op Paleis het Loo een vorkje prikken met prins Albert van Monaco. Haar groene volantjurk van Lanvin onderstreept haar aanstekelijke modemotto: of goed, of niet. De zilveren clutch die ook in beeld komt, is een cadeautje van president Hollande.

Outfit 16: vintage jurk Beatrix
Koninklijke kleding krijgt bijna de kans niet om te slijten, en daarom kan Máxima ook altijd nog kiezen voor een vintage look. Zowel bij de Nationale Dodenherdenking als het bevrijdingsconcert (zie foto) van 2014 zien we haar met kleding van prinses Beatrix.

Outfit 17: Valentinorood
Couture kost veel geld en veel tijd. Als het even kan, wijkt Máxima dan ook uit naar het web. Deze rode jurk van Valentino, gedragen op Prinsjesdag 2014, koopt ze via de website Net-a-porter. 

Outfit 18: oranje plooi-jurk
Tijdens het staatsbezoek aan Japan weet de koningin te verrassen met een oranje japon van de Nederlandse ontwerper Mattijs van Bergen. In de rok met riante plooien zit maar liefst 3,5 meter stof verwerkt. Let ook even op de kunstige geplooide top. Dit is een sterk staaltje ambacht.

Outfit 19: verenjurk Valentino
In 2015 schotelt Máxima heel wat indrukwekkende avondjurken voor. Bij de verjaardag van de Deense koningin draagt ze bijvoorbeeld een zwarte Valentino-jurk, die opvalt door de sexy doorkijkjes en veren tot hoog op het bovenbeen.

Outfit 20: fuchsia franjejurk
Van veren door naar franjes. Tijdens het staatsbezoek aan Canada (2015) draagt de koningin een fuchsia jurk van de Argentijnse ontwerper Benito Fernandez. Bij elke stap danst het kledingstuk om haar heen.

Klik hier om te stemmen. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments