Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 12 mei 0 reacties

De spraakmakende outfits van Máxima – deel 1

In aanloop naar Máxima's 50e verjaardag heb ik voor het Algemeen Dagblad vijftig spraakmakende outfits uit Máxima's kledingkast op een rij gezet. De komende dagen licht ik ze hier toe, op de website van het AD kun je tot zondag stemmen. 

Outfit 1: de verlovingsjurk
Bij de officiële kennismaking met Nederland durft Máxima nog niet echt uit te pakken. Haar wijnrode kantoorjurk komt van de New Yorkse kleermaker Joseph Ting, haar vintage broche van Ciner.

Onder de loep: een keurige verlovingsjurk | ModekoninginMaxima.nl

Outfit 2: blauw mantelpakje
Kort na de verloving is het tijd voor een bezoek aan Keukenhof. Máxima’s donkerblauwe mantelpakje is een ontwerp van de Argentijnse Graciela Naum, maar lijkt zo uit de kast van koningin Beatrix te komen. 

Outfit 3: Valentinorood pakje
Na een rustige start, durft Máxima in de zomer van 2001 al wat meer uit te pakken. Dit felrode pakje van Valentino valt zó goed in de smaak, dat ze het door blijft dragen tot 2011 (foto)

Outfit 4: de trouwjurk
Bij Valentino slaagt Máxima ook voor haar roomwitte trouwjurk. Haar keuze valt op een ontwerp met benitier hals, handgemaakt kant, en een sleep van maar liefst vijf meter.

Máxima, trouwjurk, Valentino

Outfit 5: gouden broekpak Valentino
In 2003 worden er nog maar weinig damesbroeken gedragen aan het hof, maar dat houdt Máxima niet tegen om tijdens het staatsbezoek aan Brazilië dit gouden pak van Valentino te dragen. Wauw!

Outfit 6: het spijkerjasje
Op Koninginnedag 2004 verlegt Máxima opnieuw de grenzen van koninklijke mode. Dit keer met een gerafeld spijkerjasje van modehuis Natan.

Outfit 7: ga voor goud
Het Holland Festival in Amsterdam is een cultureel hoogstandje, waar Máxima qua mode net wat meer durft uit te pakken. Deze gouden look van Claes Iversen is daar een mooi bewijs van.

Outfit 8: Zilveren mantel en hoed
Bij de doop van prinses Alexia heeft Máxima een waar feestje op haar hoofd. De handgemaakte roos van zijde en tule komt uit het atelier van Fabienne Delvigne, de mantel komt van Natan.

Outfit 9: Argentijnse amazone
Voor een rondrit door de natuur van Mongolië haalt Máxima in 2007 een Argentijns paardrijtenue tevoorschijn. De geweven gordel met zilveren sluiting wordt veel gedragen op de pampa’s van Argentinië.

Outfit 10: postzakjasje
Na wat rustige modejaren weet de prinses in 2009 alle ogen naar zich toe te trekken met een jasje van versleten postzakken. Het ontwerp van Jan Taminiau groeit uit tot een van haar meest iconische looks.

Klik hier om te stemmen. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments