De koninklijke verhuizing van Villa Eikenhorst naar Paleis Huis ten Bosch is in volle gang en daarom hoop ik stiekem dat we dit jaar heel veel oude kleding en accessoires terug gaan zien. In de blog van gisteren liet ik al drie hoedensuggesties zien en ook vandaag duiken we Máxima's hoedenkast weer in. 

Optie 4: rode cocktailhoed van Fabienne Delvigne 
Op 19 juni 2006 onthulde prinses Máxima in Scheveningen een marmeren borstbeeld van zichzelf en bij een feestelijke gelegenheid hoort natuurlijk een feestelijke hoed. Voor de onthulling liet Maxima daarom een rode cocktailhoed maken met een ovale basis en speels gedrapeerde lagen stro. Na het moment supreme verdween het hoofddeksel uit beeld. Gelukkig mogen we bij Máxima nooit het woord 'voorgoed' gebruiken, dus wie weet in 2019....? 


Foto: PPE/Stringer

Optie 5: cocktailhoed met fazantenveer. Ontwerper: Fabienne Delvigne 
Er zijn van die hoeden die gewoon in je geheugen gegrift staan, en deze cocktailhoed met fazantenveer is daar absoluut één van. In eerste instantie moest ik eigenlijk best wel even slikken toen ik het 'gevaarte' zag, maar zoals wel vaker ben ik er door de jaren heen aan gaan wennen, met een hopeloze verliefdheid tot gevolg. Helaas is het geen hoed voor een heel formele bijeenkomst of een kerkdienst, maar wie weet is ze dit jaar wel weer aanwezig bij de uitreiking van de Prix de Rome? Zo ja, dan zie ik deze hoed héél graag terug. 


Foto: PPE/Thorton

Optie 6: donkerblauwe pillbox, ontwerper onbekend 
En voor jullie gaan denken dat ik alleen maar blij word van hele hysterische hoeden, heb ik ook maar even een bescheiden exemplaar opgezocht. Dat viel niet mee, want de meeste dophoedjes en fascinators heeft Máxima inmiddels wel meerdere keren gedragen. Gelukkig hebben we het donkerblauwe snoepje van het Belgische kennismakingsbezoek nog. Waarom deze hoed sinds 2013 niet meer in beeld is gekomen, is mij een raadsel. Maar ja, dat geldt eigenlijk ook voor de jurk. Never a dull moment met onze Máxima ;) 


Foto: PPE/Vd Werf

Via reacties op deze website en het contactformulier kreeg ik ook nog enkele suggesties binnen van lezeressen van ModekoninginMáxima. Voor zover mogelik (qua fotorechten) heb ik ze hieronder op een rij gezet. 


Foto: PPE/Nieboer


Foto: PPE/Nieboer

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van The King and Me

The King and Me

maandag 14 jan 2019 - 19:36

Ik zou heel graag de hoed van Prinses Beatrix terugzien bij Koningin Máxima.
Een bijzondere hoed van de troonrede van 1997.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 14 jan 2019 - 12:10

He wat jammer, had eigenlijk verwacht dat er een leuk filmpje of foto geplaatst zou worden van de prinsesjes due vanuit hun nieuwe huis naar school gaan. Of iets anders vrolijks, allemaal zwaaiend vanaf balkon of uit de ramen!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 14 jan 2019 - 12:34

Ik sluit niet uit dat die foto nog volgt.

afbeelding van Babs74

Babs74

maandag 14 jan 2019 - 10:46

Optie 5: fantastische look en fantastische hoed!!!!

afbeelding van XX

XX

maandag 14 jan 2019 - 08:07

Beste Josine, Jouw 3 keuzes onderschrijf ik van harte. Bij de andere vier ben ik alleen te porren voor het witte en het zwarte exemplaar. De grijze haalt het niet omdat ik de combi met de petrol kanten japon een mismatch vind en de tweekleurige vind ik wat (te) gedateerd.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

zondag 13 jan 2019 - 22:14

Men is verhuisd, de Eikenhorst is al in december verlaten aldus ANP en de vakantie is doorgebracht in Patagonie. Natuurlijk is bij deze acties de veiligheid in acht genomen en zijn de verhuizers zorgvuldig te keer gegaan. Ms. logeerden de prinsesjes vanwege school wel bij tante Laurentien of iemand anders.
Ooit ik was 14 werd mijn vader abrupt overgeplaatst (binnen Nederland), mijn moeder kon vanwege het recente overlijden van mijn oma deze verhuizing volstrekt niet aan. Binnen 14 dagen (ook in december) was er een huis, een verhuizing en een geweldig bedrijf dat alles regelde (zelfs mijn school!). Ik stond erbij en keek ernaar. Bij alle verhuizingen erna heb ik hun werkwijze met succes gehanteerd, maar... ik vond het wel heel moeilijk om 2 mensen mijn briefjes aan vriendinnetjes van mijn bureautje te zien sorteren in een doosje dat later wel weer netjes op datzelfde bureautje bleek te staan. Verhuizen is ook onthechten in praktische zin mi.

afbeelding van CarolinaMaria

CarolinaMaria

zondag 13 jan 2019 - 18:35

Optie 5 is prachtig, het gehele plaatje inclusief WA :-) Optie 4 vind ik net een gekreukelde zakdoek, heb ik niks mee zo boven op je kop. Optie 6 wel aardig maar wat saai.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 13 jan 2019 - 12:49

Oh ja de hoed met de fazantenveer. Wat zie ik die graag terug. Ook de blauwe Taminiau jurk met pillbox is prachtyg en de rode jurk van het Holland festival. Ik hoop echt dat de verhuizing er toe leidt dat we heel veel mooie kled8ng terug gaan zien.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

zondag 13 jan 2019 - 11:32

Deze hoed vind ik leuk, lekker speels. Prima te herdragen in de zomer of naar een warm land. Het is een eyecatcher maar beneemt niet het zicht op haat gezicht.

De veer vind ik wat groot en een beetje carnaval. Op de steek van de carnavalsprins zitten vaak ook hele lange veren, waarbij ik mij altijd afvraag hoe diervriendelijk deze verkregen zijn. De kleur, textuur en model van het hoedje staan haar heel goed. Dus zoiets mag ze zeker meer hebben. Dat vind ik frisser en sjieker dan die grote hoeden van de opties uit de andere blogpost. De outfit vind ik trouwens ook een toppertje.

Het blauwe dopje vind ik fantastisch, samen met die jurk. Prima om echt gekleed voor de dag te komen, heel sjiek, klassiek en daardoor tijdloos. En volgens mij ook goed te combineren met andere outfits of mantels.

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

zaterdag 12 jan 2019 - 23:56

Dit soort blogs vind ik zó leuk, Josine! Een heerlijke start van het nieuwe jaar.

afbeelding van Petra_68

Petra_68

zaterdag 12 jan 2019 - 15:45

De rode hoed, die met de fazantenveer en de blauwe pillbox staan Máxima fantastisch. De blauwe pillbox met de blauwe jurk zou ik heel graag nog eens zien.

afbeelding van Mary

Mary

zaterdag 12 jan 2019 - 10:09

Met fazantenveer en pilbox .. twee mooie outfits... zeker blauwe outfit voor herhaling vatbaar. Met fazantenveer... moet dan wel perfect plaatje zijn zoals in Luxemburg en juiste gelegenheid.
De hoed van doop en Vrienden van Rijksmuseum graag nogmaals herhalen!

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 12 jan 2019 - 11:42

Die blauwe jurk en pillbox! Onbegrijpelijk!
Die rode ook enig! En nog met originele tanden! Wat was dat toch veel charmanter en zachter! Denk dat ze er veel jonger uit had gezien met haar eigen gebit.

Ze zal wel druk met de move zijn en daarom niet in beeld. Is daar iets van nieuws over?

afbeelding van JokeGram

JokeGram

zaterdag 12 jan 2019 - 11:43

Op twitter berichtte Rick Evers waar Maxima en WA gisteren waren!
Zie hier...
Willem-Alexander en Máxima druk met verhuizen? Welnee. Gisteren dineerden ze in Villa La Angostura met de Argentijnse president en diens echtgenote Juliana, zo meldt lokale krant aldaar.

afbeelding van Carolina

Carolina

zaterdag 12 jan 2019 - 16:20

Volgens mij stond erbij dat dat in de kerstvakantie had plaatsgevonden...

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 12 jan 2019 - 17:32

Dat restaurant is toch van de broer van Maxima?
Ik denk ook dar het inde kerstvakantie was

afbeelding van Lina

Lina

maandag 14 jan 2019 - 11:10

Nee hij schreef “gisteren”

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 15 jan 2019 - 10:09

Ik vraag me toch altijd af hoe die krant daarbij komt. Overigens was Macrio inderdaad wel de afgelopen dagen daar, maar zo te zien met heel andere mensen. Ik kan geen Spaans, dus geen idee wat er verder bij staat op zijn insta account. Zijn vrouw Juliana Awada was er ook bij. Maar het kan natuurlijk goed zijn dat ze ons Koningspaar bewust niet vermelden of een foto van hen plaatsen, maar dat ze er wel bij waren. Geen idee.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 15 jan 2019 - 10:13

Overigens is Villa la Angostura (ook) een dorp. Wiki meldt: ''Villa La Angostura is een plaats bij het Nahuel Huapi-meer in het Argentijnse bestuurlijke gebied Los Lagos in de provincie Neuquén. De plaats telt 7301 inwoners en heeft een ski-oord. Koningin Máxima heeft in Villa La Angostura twee percelen grond in bezit met een totale oppervlakte van 3000 m2''.

Martin heeft (had?) een bistro, genaamd: Tinto Bistro.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 15 jan 2019 - 10:16

Overigens lees ik ook dat Maxima eigenaar is van Tinto Bistro in Bariloche. Martin is een van de drie uitbaters. Martin is ook een Tinto Bistro begonnen in het dorp Villa la Angostura. Geen idee of dat verhaal klopt. Ik las het hier: https://zefdorine.reislogger.nl/villa-la-angostura.215585

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 12 jan 2019 - 12:22

Huh? Zitten ze in Argentinië? Kids ‘alleen’ naar huis gevlogen en weer naar school blijkbaar.

afbeelding van Suus

Suus

zaterdag 12 jan 2019 - 14:04

Ik reed net op de A4 tussen Schiphol en Leiden en zag toen een bmw met chauffeur waarin volgens mij maxima achterin zat. WA zag ik niet.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 12 jan 2019 - 05:17

Het valt op dat de aparte exemplaren uit deze blog en de andere hoeden-blog vooral bij huwelijken worden gedragen.
Zou t nu we uit de koninklijke huwelijken zijn...ook geen bijzondere exemplaren meer gaan zien? Zo jammer...

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 11 jan 2019 - 19:43

@ Elisel- kleuterknutselwerkjes! Hahaha! Ik lig dubbel

afbeelding van Frederike

Frederike

vrijdag 11 jan 2019 - 18:22

Wat een mooie hoeden en japonnen komen er voorbij! Een plezier om naar te kijken en de hoeden staan haar bijna allemaal even mooi. Ik ben geen fan van grote hoeden met een slappe rand, om die reden hoeft ze die van mij niet te herdragen. Maar de vele kleinere exemplaren, de dopjes, de fedora’s, de asymmetrische exemplaren, wat mooi, ik zie door de bomen nu al het bos niet meer, zou dat voor Máxima ook gelden? De hoed met de veren vind ik de mooiste, ook omdat ze die inderdaad zoals iemand anders ook al opmerkte
‘met verve draagt’. Tja, we zien hier in 2 dagen al weer zoveel herdraagbaar moois, misschien kan de koninklijke kledingportemonnee dit jaar wat vaker gesloten blijven.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zaterdag 12 jan 2019 - 16:21

De hoed met de ganzenveer vind ik niet mooi. Die is veel te lang die veer. De mooiste vind ik de pillbox. De rode en witte hoed vind ik Maxima mooi staan. De andere daar houd ik niet van.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 14 jan 2019 - 08:58

Het lijkt mij dat de veer er ook af kan. Dan hou je een cocktailhoedje van veren over. Lijkt me ook erg mooi en draagbaar :)

afbeelding van WA

WA

maandag 14 jan 2019 - 10:26

Mwa, ik denk dat het juist die mega-veren zijn die het hoedje de flair geven die het nu heeft.

Gewoon bewaren tot er een keer een dierentuin moet worden geopend of bij een bezoek aan een vogelbeurs :-)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 14 jan 2019 - 11:40

Hahahahaha, goede suggesties! Ik vind de veren ook fantastisch, maar als ze een tweede draagpoging belemmeren, zou ik het hoedje ook zonder de fazantenveren weleens willen zien. En dan wel met dit kapsel. Dit is toch te mooi?

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 11 jan 2019 - 18:03

Geen fan van deze hoeden, al helemaal niet van de veer en van de rode fascinator. Vind het altijd een soort kleuterknutselwerkjes. De pillbox is mooi en tijdloos. Die wil ik wel graag weer zien. Graag samen met die geweldige jurk.

afbeelding van orchidee

orchidee

zaterdag 12 jan 2019 - 09:35

Wat had ik graag als kleuter zulke knutselwerkjes kunnen maken. Dan was nu mijn kostje gekocht.

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

vrijdag 11 jan 2019 - 17:43

Nr. 5 wacht ik al zo lang op! Primavoor een staatsbezoek wat mij betreft

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 11 jan 2019 - 16:41

Alle drie voor herhaling vatbaar ( evenals de kleding van 5 en 6)

afbeelding van JokeGram

JokeGram

vrijdag 11 jan 2019 - 15:54

Ooo wat een heerlijke hoeden vandaag en gisteren! Gewoon alles nogmaals opzetten! Helemaal fantastisch vind ik het fazantveer dopje en de laatste grote zwart/blauwe hoed. Echt het WoW effect!

afbeelding van Suus

Suus

vrijdag 11 jan 2019 - 14:39

De hoed met fazantenveer vind en vond ik fantastisch! Maxima draagt hem met allure. Graag op herhaling. Ook de rode hoed kan mij bekoren en mag zeker op herhaling!

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 11 jan 2019 - 14:21

Stuk voor stuk Koninklijk!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 11 jan 2019 - 13:20

Prachtig die donker blauwe pill box incl. jurk! Hoop zo dat we dit in zijn geheel nog eens terug gaan zien!
Die witte hoed incl. de outfit daarbij vind ik ook zo schitterend!

afbeelding van Magda

Magda

vrijdag 11 jan 2019 - 13:16

De rode vind ik prachtig, mag ze nog wel vaker dragen.
De "veer" is apart, maar is lastig te herdragen, denk ik. Zou wel leuk zijn.
Donker blauwe pill box vind ik top. Graag terug zien. Zo makkelijk te herdragen en te combineren.
Crème hoed ook heel mooi. Het is zo jammer dat deze hoeden in de dozen blijven liggen.
De andere 3 vind ik wat gedateerd.
Maar ze kan die altijd laten "verbouwen" :)

afbeelding van Magda

Magda

vrijdag 11 jan 2019 - 18:52

Ja Josine, die witte met bloemen is een prachtige jurk en ik denk ook , dat de rode hoed daar heel mooi bij zal staan.
De rood/roze jurk is aardig, maar ik houd niet zo van dit model. Ik vind dat Maxima een strakke jurk veel beter staat.
Ze kan natuurlijk ook de jurk laten vermaken.
En.... inderdaad, er hangt zoveel moois in haar kasten ..... Tijd om veel te herdragen en nieuwe combinaties te maken dit jaar. Ik ben benieuwd, al verwacht ik er niet veel van. Wat Maxima herdraagt is vaak in de zelfde combinatie. Blijkbaar ziet ze zelf geen nieuwe opties of ze kan het niet. Het wordt echt tijd om eens een styliste in de arm te nemen. Met zoveel kleding is er genoeg te combineren.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 11 jan 2019 - 17:34

Ja! Deze jurk graag herdragen! Zo mooi!

afbeelding van JokeGram

JokeGram

vrijdag 11 jan 2019 - 16:20

Jaaa, dragen maar! Prachtige koninklijke jurk!

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 11 jan 2019 - 15:54

Maar dan zonder glanspanty graag, die vind ik verschikkelijk, het maakt je benen ook dikker.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

vrijdag 11 jan 2019 - 12:54

Stuk voor stuk prachtige hoeden! Hopelijk gaan we ze allemaal nog eens terug zien. Dit hoop ik ook voor de prachtige blauwe jurk met strik.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?