Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 10 jan 0 reacties

Dromen mag: deze hoeden zie ik graag nog eens terug bij Máxima

De koninklijke verhuizing van Villa Eikenhorst naar Paleis Huis ten Bosch is in volle gang en daarom hoop ik stiekem dat we dit jaar heel veel oude kleding en accessoires terug gaan zien. In Máxima's garderobe zijn bijvoorbeeld enkele iconische hoeden te vinden die slechts eenmaal zijn gedragen. Wat mij betreft veel te weinig, dus daarom zet ik ze in deze blog gewoon nog een keer in de spotlights. We weten immers maar nooit of Máxima deze website vandaag nog even komt bezoeken 😉 

Optie 1: De zonnestraalhoed van Fabienne Delvigne 
In de zomer van 2004 opende Máxima het ministerie van OCW, en bij een opening hoort natuurlijk een feestelijke hoed. Máxima besefte dat gelukkig maar al te goed en verscheen met een grote zonnestraalhoed van stro op de rode loper. Helaas is het hoofddeksel na een geslaagde première niet meer in beeld gekomen, terwijl de hoed met een mooie chignon best nog een keer gedragen kan worden anno 2019. Kom maar op met die zonnestralen! 


Foto: Albert Nieboer 

Optie 2: Vederlichte en breedgerande hoed van Delvigne 
Voor het huwelijk van prins Felipe en Letizia Ortiz bestelde Máxima bij haar vaste modiste Fabienne Delvigne een vederlichte en gerafelde hoed met een brede rand. Het ontwerp viel erg in de smaak bij de Spaanse media en won zelfs een prijs als de 'mooiste hoed van het huwelijk'. Helaas bleef ook dit hoofddeksel na een fantastische première buiten beeld. Zonde! Hopelijk haalt Máxima de hoed, vermaakt of niet, snel weer eens tevoorschijn. 


Foto: Albert Nieboer 

Optie 3: Gekreukelde hoed met fuchsia rand van Delvigne
We blijven nog even in de bruiloftssferen, want tijdens het kerkelijk huwelijk van prins Pieter Christiaan en prinses Anita wist Máxima ook alle ogen naar zich toe te trekken dankzij haar hoed. Ditmaal een gekreukeld XXL-exemplaar van felrode en fuchsia stro. Voor het moment wellicht niet de meest geschikte keuze, maar een opening of scheepsdoop kan natuurlijk prima opgeleukt worden met deze showstopper. 


Foto: PPE/Buys 

In de post die morgen online komt, bespreek ik nog twee 'gouwe ouwe' die ik graag nog eens terug zou willen zien. Natuurlijk ben ik ook heel benieuwd naar jouw favoriet. Is er dus een oude of minder oude hoed die wat jou betreft absoluut nog een kans verdient? Laat het me dan weten in een reactie of via het mailformulier. Als de fotorechten het toelaten, neem ik hem morgen mee in de blog! Wat mij betreft mag de hoed wel vaker gedragen zijn, want ik kan me voorstellen dat niet iedereen precies weet welke hoed slechts één keer is gedragen.  

Liefs, 
Josine 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments