Om Máxima's pols is het doorgaans een drukte van belang. In de serie 'Máxima's blingbling' leg ik haar armbanden onder de loep. 

Nummer 11: diamanten naambord 
Van enige vorm van subtiliteit is bij dit juweel geen sprake, maar Máxima hoeft bij een eventuele black out ook nooit te gissen naar haar eigen naam. Helaas is de herkomst van het juweel onbekend. 

Nummer 12: diamanten gezinsarmband 
De armband in kwestie prijkt ook al op bovenstaande foto, maar het juweel verdient ook absoluut een eigen vermelding. Sinds een paar jaar draagt de koningin het ontwerp met hartjes, het boze oog en de letters A,A, A en M met grote regelmaat. Zou het een cadeautje van de koning zijn? 

Nummer 13: gouden bedelarmband 
In de periode 2007 tot 2010 werd Máxima regelmatig gezien met een gouden armband met bedeltjes met een religieuze betekenis. Naast het overbekende symbool van het kruis, zie ik ook het Omega-teken. 

Nummer 14: Máxima's blauwe reminder

Achter Máxima's tweede knooparmbandje schuilt een heel ander verhaal. In de zomer van 2010 stappen Griffin en Paul, twee vrienden uit Californië, in het vliegtuig voor een studietrip naar Costa Rica. De natuur van het land overweldigt de twee en terwijl ze genieten van de opkomende zon en de krachtige golven, maken de twee kennis met Jorge en Joaquin, twee arme sieradenontwerpers. Het viertal raakt  aan de praat en aan het einde van de ontmoeting kopen Griffin en Paul maar liefst 400 kleurrijke knooparmbandjes bij Jorge en Joaquin. 

Terug in Californie vragen de twee studievrienden aan een lokaal boetiekje of ze de armbandjes in een glazen schaal op de toonbank mogen zetten voor de verkoop. Binnen mum van tijd zijn de kleurrijke knooparmbandjes uitverkocht en uit alle enthousiaste reacties maken Paul en Griffin op dat er nog veel meer vraag is naar het werk van Jorge en Joaquin. De twee arme ambachtslieden worden daarom benaderd voor een nieuwe lading en al snel groeit het kleine bedrijfje van de vier uit tot een heus bedrijf: Pura Vida. De betekenis van Pura Vida spreekt Máxima vast aan: living life to the fullest. In feite vormen de simpele touwtjes een herinnering en waarschuwing: raas niet door het leven en geniet van het moment. 

Voor Griffin, Paul, Jorge en Joaquin valt het inmiddels niet meer mee om rustig aan te doen. In acht jaar tijd zijn er maar liefst 1.000.000 armbandjes verkocht. Natuurlijk zijn die niet allemaal gemaakt door Jorge en Joaquin. Dankzij Pura Vida kunnen maar liefst 350 ambachtslieden inmiddels rondkomen van hun talent. Mooi hoe een simpele ontmoeting en kleurrijke droom is uitgegroeid tot een vitaal bedrijf met een prachtige missie. 

Met dank aan een haarscherpe close-up van Albert Nieboer van PPE weten we dat Máxima is gevallen voor een groene variant met een bedeltje in de vorm van een golf. Het ontwerp is inmiddels uitverkocht, maar gelukkig heb ik er nog een paar in een andere kleur weten te bemachtigen. Zodra ze binnen zijn, zal ik er een winactie van maken. Altijd leuk toch? 

En wat ik ook echt heel leuk vind: Máxima draagt haar groene armbandje niet alleen bij informele werkbezoeken, maar ook bij de belangrijkste gala's, zoals het staatsbanket in Luxemburg en het verjaardagsdiner voor prins Frederik. Een simpel armbandje van 5 euro wordt door de koningin dus gecombineerd met diamanten van meer dan 5 miljoen euro en een avondjurk die ook zeker 200 keer zoveel kost. Lang leve het bijzondere bestaan van onze (kleur)rijke koningin ;) 

Nummer 15: blauwe armband met tekst 
Ontwerpster: Francesca Romana Diana 

Benieuwd naar de rest van de collectie? Dat komt goed uit. De komende weken gaan we gewoon door met de serie. Op de planning voor de volgende keer: 
16. Smal armbandje met het boze oog 
17. Armband van goud en diamant (Antillen) 
18. Armband met Suikerbroodberg
19. Armband met kraaltjes: Mama 
20. Brede armband van KMO

Benieuwd naar de armbanden die al aan bod zijn gekomen?  In deel 1 kwamen de volgende armbanden aan bod: 
1. Gouden schakelarmband met gekleurde edelstenen 
2. Grotere gouden schakelarmband met gekleurde edelstenen 
3. Gouden armband met het boze oog 
4. Gouden compliment van de prinsessen 
5. Gouden armband met de Argentijnse zon (nieuwe foto's toegevoegd)

In deel 2: 
6. Diamanten huwelijksarmband 
7. Gouden armband met vierkant geslepen diamanten 
8. Set van diamant, smaragd, robijn en saffier
9. Vergeet-me-nietje 
10. Gouden armband van Fope
 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Senna

Senna

dinsdag 03 nov 2020 - 16:25

De armband met haar eigen naam vind ik niet zo mooi, daar in tegen die met de letters zijn wel weer mijn smaak. Misschien heeft de touwtjes armband wel een emotionele waarde dat ze hem bij haar gala jurk om heeft.

afbeelding van Maria48

Maria48

dinsdag 03 nov 2020 - 08:53

Hele mooie armbanden, maar een opmerking, ik vind dat koningin Máxima er te veel bij elkaar draagt. Een armband, hooguit 2 tegelijk in meer dan genoeg. Koningin Margaretha heeft daar ook zo'n handje van. Omhangen met allerlei sieraden, het doet mij denken aan kinder-verkleed partijtjes.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

maandag 02 nov 2020 - 21:07

Ik draag ook allerlei armbandjes door elkaar, maar ik heb niet zo’n diamanten collectie.
Ik vind het Pura Vida armbandje erg leuk, maar niet echt voor bij een galajurk, maar ja, wij hebben het over Máxima......

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 02 nov 2020 - 17:11

Wat is dit toch een leuke serie blogs Josine.
Voor mij springt het armbandje van Pura Vida er uit, mooi subtiel. Dat zie ik liever dan een armband met je eigen naam in diamanten. Leuk dat ze het ook gewoon met een staatsbanket omheeft, dat doet alleen Máxima! De AAAM armband vind ik wel mooi net als de bedelarmband. Super leuk dat ze zoveel diversiteit heeft in haar armbanden.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 02 nov 2020 - 10:16

Ik zou een touwtjesarmband niet dragen bij een galajapon, daar is het te casual voor zo'n bandje.

afbeelding van Jens

Jens

zondag 01 nov 2020 - 16:09

Wat een leuke blog Josine, ik heb er weer van genoten.
Ten eerste moest ik erg lachen om jouw term 'diamanten naambord'. Wat mij betreft een verre van verfijnd sieraad, zo jammer dat we niet weten van wie ze dit bord heeft gekregen. Hoort het fijne kettinkje bij het slotje of is dit een apart sieraad?
Verder zou ik er nooit opgekomen zijn dat nummer 12 de letters van haar gezinsleden bevat Suus, dit zou zomaar kunnen. Wederom niet mijn smaak trouwens.
Nummer 13 vind ik wat gedateerd, de bedels zouden bij mij overal achter blijven haken met de vrij lange kettinkjes.
Dan een mooi verhaal over Pura Vida, ik heb op de site gekeken en ga er zeker een aantal bestellen voor dochter, zussen en vriendinnen. Echt des Máxima's om ze met peperdure juwelen te combiren, ik hou er van. Sterker nog, ik draag dagelijks 'touwtjes' naast weliswaar minder dure sieraden maar toch zilveren en gouden armbanden om mijn pols. De verschillende gevers zijn mij dierbaar en het kan mij niet schelen of het geheel nu wel of niet precies past bij elkaar.
Van het merk van nummer 15 had ik nog nooit gehoord. Ga eens kijken op de site.
Wat me verder opvalt zijn de knoeperds van ringen naast 11 en 12. Wederom niet mijn smaak. En de mooie stoffen van haar kleding die we nu ook in close-up kunnen bewonderen.

afbeelding van Marly

Marly

zondag 01 nov 2020 - 15:40

De A armband vind ik mooi, Máxima armband helemaal niet mooi, namen dragen doet me denken aan vroeger, erg kinderlijk vind ik, de armband met de gekleurde stenen met namen aan de zijkant is wel super, ook die met de bedels heel mooi, de touwtjes zijn een statement maar ik hou er totaal niet van, ik begrijp het idee erachter, maar dan zeker niet bij een galajurk

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 01 nov 2020 - 13:31

Van dit lijstje vind ik de 3 Atjes t mooist. Had iets subtieler gekund :)

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

zondag 01 nov 2020 - 11:45

...de malle touwtjes bederven enigszins het affekt van de prachtige diamanten en geven een rommelige indruk.
Minder is meer.in dit geval.

afbeelding van Suus

Suus

zondag 01 nov 2020 - 01:00

Leuk overzicht. Ik denk dat de gezinsarmband niet de letter M, maar de W heeft. Dus de voorletters van de dochters en de koning?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 02 nov 2020 - 12:16

Nee, dan zou de W als enige letter ondersteboven staan :-)

afbeelding van Suus

Suus

maandag 02 nov 2020 - 16:50

Oeps ja, ik zie het nu. Hoewel ze natuurlijk wel ondersteboven is van haar echtgenoot ;-)

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?