Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 21 sep 1 reacties

Máxima's blingbling – deel 1

Om Máxima's pols is het doorgaans een drukte van belang. In deze blog leg ik de vijf armbanden onder de loep. In de komende blogs volgt de rest, dus zet je zonnebril maar vast op! 

Nummer 1: gouden schakelarmband met gekleurde edelstenen 
Met recht kan dit juweel een gouwe ouwe genoemd worden, want de gouden schakelarmband dook al op voor de verloving. Het betreft een geschenk van Willem-Alexander en komt uit een collectie van juwelier Steltman. Van 2001 tot 2006 dook het juweel bijna dagelijks op, tegenwoordig nog twee of drie keer per jaar. 

Nummer 2: gouden schakelarmband met gekleurde edelstenen 
Voor haar veertigste verjaardag kreeg Máxima van haar man en dochters een gouden armband met schakels en gekleurde edelstenen cadeau. De kleuren van de stenen verwijzen naar de geboortemaanden van haar gezinsleden. De bijbehorende namen staan onder de steen gegraveerd. Sinds de overhandiging in 2011 wordt het juweel bijna dagelijks gedragen. Alleen bij gala's verdwijnt hij steevast buiten beeld. 

Nummer 3: gouden armband met het boze oog 
Boze ogen zie je in Nederland niet zoveel, in Griekenland struikel je erover. Máxima brengt met dit juweel dus a piece of Greece naar ons kikkerlandje. Het ontwerp met diamant en saffier komt uit een eerdere collectie van Máxima's vakantievriendin Marianna Lemos- Goulandris en dook voor het eerst op in september 2016. 


 

Nummer 4: gouden compliment van de drie prinsessen 
Ik krijg van mijn oudste dochter (vijf jaar alweer!) doorgaans zelfgemaakte armbandjes met strijkkraaltjes. Ik vind ze prachtig en draag ze met trots. Armband nummer 4 zal bij Máxima vast soortgelijke gevoelens oproepen. Op dit juweel staat namelijk de complimenteuze tekst 'Best mom Ever'. Van wie zou ze die toch gehad hebben?  (het is de onderste armband. In het midden zie je nummer 2.)

Nummer 5: gouden armband met Argentijnse zon 
Een ontwerp van Ivy Diamond Cole. 

De volgende keer in beeld: 
– Nummer 6: diamanten huwelijksarmband 
– Nummer 7: gouden armband met vierkante diamanten 
– Nummer 8: diamanten armbandenset met gekleurde elementen 
– Nummer 9: geknoopte moeder-dochter armband 
– Nummer 10: gouden armband van Fope. 

Foto's met dank aan PPE Agency, RVD en Yvonne van Woudenberg

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
1 Commentaar
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Zo mooi die gekleurde edelstenen😍