Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 25 sep 0 reacties

Máxima's blingbling – deel 2

Om Máxima's pols is het doorgaans een drukte van belang. In de serie 'Máxima's blingbling' leg ik ze onder de loep.

Nummer 6: diamanten huwelijksarmband 
Op haar trouwdag trakteerde Máxima ons op heel veel moois. De zoen, de traan, de jurk, de tiara… het kon allemaal niet op. Qua armbanden was er ook zeker wat te beleven. Om Máxima's pols prijkte namelijk een nieuwe, diamanten armband. De exacte herkomst is onbekend, maar de kans is groot dat we het hier hebben over een kostbaar huwelijksgeschenk. Van 02-02-02 tot mei 2009 droeg de prinses hem bijna dagelijks, tot de gouden gezinsarmband (nummer 2 uit deze serie) het juweel naar de achtergrond verdreef. 

Op onderstaande foto zie je de diamanten huwelijksarmband op links. Rechts: de gouden gezinsarmband, die het juweel naar de achtergrond verdreef. 

Armband 7: Gouden armband met vierkant geslepen diamanten 

Toen Máxima in 2017 het openingsconcert van het Koninklijk Concertgebouw bijwoonde, hadden we op deze website alleen maar oog voor haar kekke jumpsuit van Roland Mouret. Stiekem best jammer, want om haar pols prijkte een onbekende armband van goud en diamant. Ondanks de scherpe close-ups blijft het de vraag of we het hier hebben over de emerald cut of baquettes. Hoe dan ook draagt de koningin het juweel met regelmaat, al behoort hij niet tot het meubilair. 

( Ps. Op bovenstaande foto zie je armband nummer 6 ook goed, onderaan.)

Armband 8: set van smaragd, robijn, saffier en diamant. 
In de zomer van 2001 werd Máxima voor het eerst gespot met een art deco armbandenset van diamant, robijn, saffier en smaragd. Na heel lang speuren kwam ik ze tegen in een catalogus van een veilinghuis, maar helaas ontbrak daar de vermelding van het merk/de juwelier. Wel zag ik op de sieraden de handtekening BHJ, misschien herkent iemand deze initialen? 

 

Armband 9: vergeet-me-nietje
Dat Máxima's armbanden doorgaans een diepere, emotionele laag hebben, blijkt wel uit het geknoopte armbandje dat Máxima rond de inhuldiging en het overlijden van haar zus droeg. Het sieraad werd in die tijd namelijk ook gedragen door haar moeder, Maria Zorreguieta. Mooi, zo'n vergeet-me-nietje van textiel. 

Nummer 10: gouden armband van Fope 
In 2014 werd Máxima meermaals gespot met een gouden armband van het Italiaanse merk Fope. Het juweel is gemaakt van 18 karaats geelgoud en diamant, en komt uit de Niue Collection. Online is de armband met schakels verkrijgbaar vanaf 1700 euro. 

In deel 1 kwamen de volgende armbanden aan bod: 
1. Gouden schakelarmband met gekleurde edelstenen 
2. Grotere gouden schakelarmband met gekleurde edelstenen 
3. Gouden armband met het boze oog 
4. Gouden compliment van de prinsessen 
5. Gouden armband met de Argentijnse zon (nieuwe foto's toegevoegd)

In deel drie komen de volgende armbanden aan bod: 
11. Diamanten naambord 
12. Diamanten gezinsarmband 
13. Gouden bedelarmband 
14. Blauw houtje-touwtje 
15. Blauwe armband met tekst 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments