Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 08 aug 12 reacties

Máxima’s ringbling: de lotus

Nu de serie over Máxima’s armbanden bijna is afgerond, is het tijd voor een nieuwe serie. Dit keer gaan we kijken naar de ringen van de koningin. Oftewel: haar ringbling. We trappen af met haar lotusring.

Het juweel kwam in beeld tijdens de voetbalwedstrijd Nederland-Oekraïne, 13 juni 2021. Sindsdien hebben we de ring niet meer gezien.

Foto: BSR/Imago Daily Sport

Het betreft een ontwerp van Reinier Brom voor Juwelier Steltman.

Foto: BSR/Steltman

De keuze voor een lotus is niet zomaar gemaakt. De bloem diende honderd jaar geleden namelijk als inspiratiebron voor Johannes Steltman, de grondlegger van het Haagse juweliershuis.

De historische Lotus-collectie

Wie meer wil lezen over deze historie, kan terecht bij Royalty. Voor de laatste uitgave van het magazine heb ik een verhaal geschreven over de ring en de historie.

Máxima’s ring komt uit de zogeheten Floating Lotus-collectie en is gemaakt van briljant geslepen diamanten in een bol bloemmotief. Doordat het bloemmotief hoger en open is gezet op een contrasterend ondervlak, lijkt het door de reflectie van het licht net alsof de lotus drijft. Vandaar ook de naam van de collectie: Floating (drijvende) Lotus.

De volgende keer aan de beurt: Máxima’s ring met paarse stenen

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
12 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat een geweldige ring. Die mag ze veel vaker dragen!

Ik mag toch hopen dat Maxima deze ring – vanwege de symboliek van de 🪷 – niet speciaal aangeschaft heeft voor genoemde voetbalwedstrijd 🇳🇱 🇺🇦

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Pk 020, mss eerder om steltman te plezieren en om hun ” 100 jaar” niet zomaar te laten voorbijgaan. Hoop met u dat de aanschaf niet enkel commercieel bedoeld was.

Heel mooi! Jammer dat wij deze ring pas 1 keer gezien hebben.

Prachtige ring met spirituele betekenis. Hopelijk wordt dit prachtige juweel vaker gedragen en was het geen impuls aankoop, want dat zou toch gezien de aankoopwaarde heel jammer zijn.

Prachtige blingbling ring!

Oh that’s great! Beautiful ring indeed.

Beide versies zijn erg mooi! Ik word weer hebberig:-)

Ik denk juist dat je van juwelen moet genieten en vooral waarderen.
Maar als je hebberig gaat worden is dat volgens mij nu net niet de goede insteek.
Maar wie ben ik? Nog nooit een echt juweel gedragen. Ha ha

Ja dat geldt ook voor mij!!! Ook maar goed dat ik dit soort sieraden niet heb, anders zou ik vast meer willen: vind ze schitterend!!!! Heerlijk om naar te kijken:-)

Hoe mooi het symbool van de lotus ook mag zijn en hoe erg dit symbool verweven mag zijn met de stichter, ik vind de historische lotus collectie expressiever en krachtiger dan de huidige. De historische was wellicht een duurdere collectie omdat voor de kern van de bloem een grotere steen wrschl diamant werd gebruikt. Bij de historische collectie gaan de blaadjes -zoals in de natuur -open. De huidige collectie is mi weinig zeggend.

Heb de 2 collecties opnieuw bekeken en ben erachter gekomen waarom de huidige collectie mij ontgoocheld.
Bij de historische is het hart van de bloem rond,
in de huidige is het hart van de bloem in de vorm van een ster die mij aan een bekend duits luxemerk van manchetknopen doet denken, al zijn er daar 6 punten aan de ster en hier 5.