Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 31 okt 0 reacties

Máxima's blingbling – deel 3

Om Máxima's pols is het doorgaans een drukte van belang. In de serie 'Máxima's blingbling' leg ik haar armbanden onder de loep. 

Nummer 11: diamanten naambord 
Van enige vorm van subtiliteit is bij dit juweel geen sprake, maar Máxima hoeft bij een eventuele black out ook nooit te gissen naar haar eigen naam. Helaas is de herkomst van het juweel onbekend. 

Nummer 12: diamanten gezinsarmband 
De armband in kwestie prijkt ook al op bovenstaande foto, maar het juweel verdient ook absoluut een eigen vermelding. Sinds een paar jaar draagt de koningin het ontwerp met hartjes, het boze oog en de letters A,A, A en M met grote regelmaat. Zou het een cadeautje van de koning zijn? 

Nummer 13: gouden bedelarmband 
In de periode 2007 tot 2010 werd Máxima regelmatig gezien met een gouden armband met bedeltjes met een religieuze betekenis. Naast het overbekende symbool van het kruis, zie ik ook het Omega-teken. 

Nummer 14: Máxima's blauwe reminder

Achter Máxima's tweede knooparmbandje schuilt een heel ander verhaal. In de zomer van 2010 stappen Griffin en Paul, twee vrienden uit Californië, in het vliegtuig voor een studietrip naar Costa Rica. De natuur van het land overweldigt de twee en terwijl ze genieten van de opkomende zon en de krachtige golven, maken de twee kennis met Jorge en Joaquin, twee arme sieradenontwerpers. Het viertal raakt  aan de praat en aan het einde van de ontmoeting kopen Griffin en Paul maar liefst 400 kleurrijke knooparmbandjes bij Jorge en Joaquin. 

Terug in Californie vragen de twee studievrienden aan een lokaal boetiekje of ze de armbandjes in een glazen schaal op de toonbank mogen zetten voor de verkoop. Binnen mum van tijd zijn de kleurrijke knooparmbandjes uitverkocht en uit alle enthousiaste reacties maken Paul en Griffin op dat er nog veel meer vraag is naar het werk van Jorge en Joaquin. De twee arme ambachtslieden worden daarom benaderd voor een nieuwe lading en al snel groeit het kleine bedrijfje van de vier uit tot een heus bedrijf: Pura Vida. De betekenis van Pura Vida spreekt Máxima vast aan: living life to the fullest. In feite vormen de simpele touwtjes een herinnering en waarschuwing: raas niet door het leven en geniet van het moment. 

Voor Griffin, Paul, Jorge en Joaquin valt het inmiddels niet meer mee om rustig aan te doen. In acht jaar tijd zijn er maar liefst 1.000.000 armbandjes verkocht. Natuurlijk zijn die niet allemaal gemaakt door Jorge en Joaquin. Dankzij Pura Vida kunnen maar liefst 350 ambachtslieden inmiddels rondkomen van hun talent. Mooi hoe een simpele ontmoeting en kleurrijke droom is uitgegroeid tot een vitaal bedrijf met een prachtige missie. 

Met dank aan een haarscherpe close-up van Albert Nieboer van PPE weten we dat Máxima is gevallen voor een groene variant met een bedeltje in de vorm van een golf. Het ontwerp is inmiddels uitverkocht, maar gelukkig heb ik er nog een paar in een andere kleur weten te bemachtigen. Zodra ze binnen zijn, zal ik er een winactie van maken. Altijd leuk toch? 

En wat ik ook echt heel leuk vind: Máxima draagt haar groene armbandje niet alleen bij informele werkbezoeken, maar ook bij de belangrijkste gala's, zoals het staatsbanket in Luxemburg en het verjaardagsdiner voor prins Frederik. Een simpel armbandje van 5 euro wordt door de koningin dus gecombineerd met diamanten van meer dan 5 miljoen euro en een avondjurk die ook zeker 200 keer zoveel kost. Lang leve het bijzondere bestaan van onze (kleur)rijke koningin 😉 

Nummer 15: blauwe armband met tekst 
Ontwerpster: Francesca Romana Diana 

Benieuwd naar de rest van de collectie? Dat komt goed uit. De komende weken gaan we gewoon door met de serie. Op de planning voor de volgende keer: 
16. Smal armbandje met het boze oog 
17. Armband van goud en diamant (Antillen) 
18. Armband met Suikerbroodberg
19. Armband met kraaltjes: Mama 
20. Brede armband van KMO

Benieuwd naar de armbanden die al aan bod zijn gekomen?  In deel 1 kwamen de volgende armbanden aan bod: 
1. Gouden schakelarmband met gekleurde edelstenen 
2. Grotere gouden schakelarmband met gekleurde edelstenen 
3. Gouden armband met het boze oog 
4. Gouden compliment van de prinsessen 
5. Gouden armband met de Argentijnse zon (nieuwe foto's toegevoegd)

In deel 2: 
6. Diamanten huwelijksarmband 
7. Gouden armband met vierkant geslepen diamanten 
8. Set van diamant, smaragd, robijn en saffier
9. Vergeet-me-nietje 
10. Gouden armband van Fope
 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments