Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 27 jun 44 reacties

Máxima is opvallend stijlvol tijdens bijeenkomst in Jaarbeurs

Ik weet niet wat Máxima heeft, maar na een paar sobere jaren – waarin ik me begon af te vragen waar modekoningin Máxima gebleven was- is ze nu weer helemaal back on track. Vandaag was ze tijdens een bijeenkomst in de jaarbeurs ook weer every inch a queen.

De koningin was aanwezig bij de Global Leadership Exchange (GLE) in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze tweejaarlijkse bijeenkomst brengt leiders in de mentale gezondheid, gehandicapten- en verslavingszorg vanuit de hele wereld bijeen om kennis uit te wisselen en elkaar te inspireren. De GLE wordt tweejaarlijks georganiseerd. Het thema van deze editie is ‘Leading Change: Flourishing Communities and Wellbeing for All’.

Mode
Zoals ik in de intro al vertelde, koos Máxima een koninklijke set uit voor de bijeenkomst. Haar jurk met subtiel bloemdessin is geëtst. Bij het etsen van textiel wordt een stof van minimaal twee componenten deels behandeld met een oplosmiddel of laser. Doordat bepaalde componenten hier niet tegen bestand zijn, lossen delen van de stof op en ontstaat een luchtig (!) patroon met een intrigerend reliëf. Perfect voor een warme zomerdag dus!

NLbeeld

De jurk is een ontwerp van Natan.

Het kledingstuk debuteerde tijdens het staatsbezoek aan Italië, 2017.

Sindsdien heeft het regelmatig dienst gedaan.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
44 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind dat Máxima er mooi uitziet.

Nog steeds een hele mooie jurk; ik ben weg van de stof en de kleur. Een relevé vind ik vooral mooi met een zijwaartse knot of een knot met een lok, zo met het haar uit het gezicht oogt het minder chic.

🤔 Nu u ‘t benoemt Nadeshda, idd door heur haar komt de – “op Marja’s 🚗 achterbank”? 😄 – gebutste relevé niet echt voordelig uit de verf, ofwel – daar gaan we weer – brein 🧠 associaties richting mevrouw de Bok 🐐 a.k.a. wijlen Corrie van Gorp 🤭

Dit petite 👗 – djw Jaqueline – mooie kleedje is nu echt voorbehouden aan de jongere generatie dan wel echt niet meer dragen majesteit. 🙂‍↔️

Mooi jurkje, maar wel flets.

@Josine Droogendijk, mag ik verbaasd reageren dat jij vandaag in deze onze koningin qua mode weer als ‘’back on track’ ervaart?
En hoe duid je een paar ‘sobere jaren’ ❓

🧵🪡 Als het over kleedjes verleggen / verlengen / geknutsel 😬 gaat kan ik me er wat in verplaatsen, maar zelfs gezond kritische MKM volgers & reageerders hebben toch ook in de afgelopen jaren veel mode-moois voorbij zien komen?
👉🏼 Ben waarachtig benieuwd naar het deskundige Why van de omschrijving die je gehanteerd hebt.

Beauty! 🤍

Ben eigenlijk wel uitgekeken op al die petite jurkjes van Natan bij Máxima. Deze oogt ook weer te klein/krap/kort, net niets. Zo zonde van die mooie stof. Wat mij bevreemd is dat de vogels uit de boom vallen van de warmte en Máxima met mouwen aanloopt. In de winter wanneer iedereen klappert loopt Máxima erbij alsof het hoog zomer is, wat is dat toch gek met die vrouw. Zo ook met de kleding look, zou bijna zeggen dat het twee verschillende mensen zijn, Máxima van gisteren met flapper de flap top en Maxima van vandaag met de hoed. Maar goed, het positieve vandaag is dat ze het haar gelukkig verstopt heeft onder die hoed, top 👏 moet ze iedere keer doen.

Last edited 16 dagen geleden by Jacqueline

ik had precies dezelfde gedachte; als het warm is met lange mouwen, in de winter zonder mouwen. En een strak jurkje met heel warm weer zit echt niet lekker.
Aan de andere kant, uit ervaring weet ik dat met een koude airco je kunt klappertanden in je zomerjurk.

Maxima zag er vandaag gewoon hartstikke leuk uit. Ik houd wel van de eenvoud, en dit model jurkje doet het goed voor haar figuur en mooie benen. Hoed….nou vooruit, als zonnehoed snap ik het formaat. Ben geen hoedenliefhebber, tenzij bescheiden dopjes. Leuke pumps, zoveel bewondering voor het feit dat ze haar voeten opoffert voor wat door de bank genomen gezien wordt als ‘de perfect look’.

Mooie stijlvolle outfit weer vandaag. Ik vind Máxima op en top mode koningin als ze kiest voor de wat minder voor de hand liggende ontwerpen als de jurk van Iris van Herpen of ontwerpen van Claes Iversen. Ook de broekpakken die ze draagt vind ik erg leuk. Net als het herdragen van kleding die we lang niet meer gezien hebben. Ze heeft zoveel moois in haar kast. Maar waar ik minder enthousiast over ben zijn de blauwe en grijze outfits die niets voor haar sprankelende persoonlijkheid doen.

Last edited 16 dagen geleden by AnnekeM

Of de hoed nu vermaakt is of anders opgezet of wat dan ook: hij staat Maxima goed en oogt elegant.
Het jurkje….mwah…. best aardig, maar tikkie aan de krappe kant, en is er nu een scheurtje dichtgenaaid aan de bovenkant van de rechtermouw langs het naadje aan de arm??
Misschien toch tijd om nu afscheid te nemen van dit japonnetje?!

Nee, er zit geen scheurtje of dicht gemaakt scheurtje. Wat het op de bewuste foto wel is, weet ik niet. Maar ik heb even op een andere foto ingezoomd, daar is niets te zien.

Dank voor je reactie, Petra!
Fijn dat je kon vergelijken op foto’s en het niet zo was.☺️

🧵 🪡 Zou het? Dan ook niet naar de prinsessenwalkincloset maar dan is het definitief afscheid nemen van een mooi “”afgedragen” kleedje.

Voor mij niet opvallend stijlvol.
Een aardige jurk. Ze ziet er keurig uit, maar eigenlijk heel gewoontjes.

Ik vind dit een ontzettende mooie jurk, tijdloos en zeker niet gedateerd. Ook de accessoires zijn perfect. Lange mouwen wel erg warm voor vandaag maar de airco draaide binnen waarschijnlijk op volle toeren

Leuke jurk, zomers. Maar waarom staan haar voeten zo moeilijk als ze poseert? Als ze loopt ziet het gelijk beter uit

Als Maxima staat of zit staan haar voeten altijd wat vreemd. Als ze zit kan ze misschien beter a la Catherine en Mary de enkels kruisen en iets naar achteren, volgens mij mag je volgens de etiquette niet met de benen over elkaar.

Ze heeft altijd al zo gestaan, ze heeft nooit een mooie “staan/poseer”houding qua benen/ voeten gehad en hoe hoger die hak, hoe vreemder het staat en opvalt.

Last edited 16 dagen geleden by Jacqueline

🧠💭 Mijn associatieve brein brengt weer het e.a.a. voort 🤭 – kan er nix aan doen mensen – maar ik houd mijn mond i.v.m. de aangescherpte regels 🤐 ( en zo erg is het denkbeeld nu ook weer niet … nieuwe regels 🤷🏼‍♂️ ).

De vraag ivm voeten stel ik mij ook altijd ..
En mijn aandacht werd ook hier terug getrokken naar de 🤝 …. mss de belichting …

Allereerst dikke complimenten dat Willem Alexander en Maxima zo zichtbaar zijn de laatste tijd. Ik heb echt het idee dat ze een inhaalslag aan het maken zijn i.v.m. de dalende populariteit.
Dan de mode. Ondanks dat ik het jurkje een beetje oubollig vind, ziet Maxima er wel verzorgt uit(klinkt tegenstrijdig). Ik denk dat de hoed zo vaak is gedragen dat het stijfsel z’nwerk niet meer doet, misschien een nieuwe aanschaffen

Saai, geen sprankeling, oubollig. Nee, deze japon doet niks voor haar. Kan ook komen door de felle belichting, maar nee.
Het lijkt alsof de hoed klem heeft gezeten tussen de bestuurdersstoel en de rugleuning van de achterbank, alsof de chauffeur zijn stoel onverwacht ver naar achter heeft geschoven terwijl de hoed daar lag. Maar ook dit kan een optische illusie zijn door het felle licht in de hoed en de schaduwwerking daardoor.

😁 Marja! Heerlijk uw ‘achterbank beschrijving’. 🚗 👒
Benieuwd of we in dat geval ook ‘werkkreukels’ 👗 kunnen bespeuren 😆

Ik heb de idee dat de hoed meer naar achteren wordt gedragen, meer in de nek. Misschien als extra zonnebescherming. Kan zeker geen kwaad vandaag

Een aardige jurk, een tikje oubollig met het oudroze en het rozenpatroon. Van mij mag hij ook wel weg. Wel prettig dat de rok nu eens niet onnodig uitgelegd is.
Samengevat een keurig verzorgde look waar niks mis mee is, maar waar ik ook niet warm of koud van word. En misschien is er iemand op de hoed gaan staan? 😉

Last edited 16 dagen geleden by Juffrouw Annie

Perfecte verschijning!

Leuk jurkje maar mag voor mij linea recta 🔜 naar de walk in closet van de prinsessen, het is klaar majesteit.

Heur hoed oogt anders, 🧐 hmm toch niet vermaakt hè?! 😮‍💨

Mooi jurkje, maar er is iets met de hoed, Josine gaf al aan dat hij mogelijk vermaakt is.
Ik zie er ook iets aan, vind hem minder mooi dan de “gewone” relevé.
Gelukkig geen geknutsel aan de lengte van de jurk, daar worden de japonnen meestal niet beter van.
Prima look inclusief schoenen en tas.

Wat een fijne luchtige en toch mooie outfit… ik meen me te herinneren dat ze eenzelfde print eens heeft gedragen bij prinsjesdag in het blauw/grijs. Misschien kan die vermaakt en wel ook nog dienst doen als dagjapon… dat vind ik ook zo’n mooie japon..

Prachtige outfit met een geweldige hoed!

Hallo, Ik ben nieuw hier en geboren in 🇩🇪, dus mijn smaak is tuurlijk eerder traditioneel, grapje. Ik volg jullie al langer, helaas de laatste tijd met een beetje minder plezier. Gelukkig door krachtige woorden door Josine weer naar betere tijden gebracht. Ter eerste ook mijn dikke complimenten aan Josine en volgens mij Petra die zo veel werk en mooie foto’s inzenden. Nu over de huidige kleding: Terwijl Ik ook soms bij Natan mijn twijfels heb vindt Ik deze jurk van tijdloze klasse en hoed, tas en zelf plastic fantastic schoenen zijn stijlvol. Ook gisteren vindt Ik het rood topje en blauwe broek en hoge hakjes prima voor het zakelijke bezoek. Vindt het ook grappig dat het blauw doorkwam. Tot gauw, groetjes pettje

Lief jurkje, er was een periode dat ze altijd op de 1e dag staatsbezoek iets rozigs droeg. Die outfits vond ik altijd mooi. En mag ik graag terugzien.
Dit is ook vlot en jong. En super met hoed.

Ik word bijna moe van haar overvolle programma de laatste tijd.
Gelijk na de bordesfoto op vakantie? Ik wens het haar toe en lekker lachen met de prinsessen en dan doen wij nog de beste outfit van juni. Niet makkelijk denk ik… maar te overzien.

Helemaal goed!!! Mooi gekleed en toch lekker luchtig met dit weer en perfect afgemaakt met deze geweldige hoed!!!

Mooi, stijlvol, rustig en verzorgd totaalplaatje !! Zo mag het altijd zijn !! De hoed komt gezien de zon goed van pas, al zal er binnen ook wel airco zijn…

Wat een prachtige outfit, helemaal af. Klasse.

Prima outfit, niets op aan te merken, maar mijn hart gaat hier nou niet direct sneller van kloppen. Waar ik wel diep respect voor heb is hoe vrolijk en belangstellend ze is/blijft tijdens deze temperaturen. Ik lig de hele dag voor de ventilator met mijn voeten in een koud bad en moet er niet aan denken een representatief bezoek af te leggen in plastic pumps. You go majesteit!

Mijn hart gaat er ook niet sneller van kloppen. Ik vind het zoals zo vaak een “moeder van de bruid” outfit (voor zoiets is Natan zeker wel geschikt).

Erg mooi! Leuk ook met die wat fellere roze lippenstift!
Heb je meer informatie over de pumps? Prachtig vind ik die!

Erg mooi dit. Met weer een prachtige tas.

Prachtig jurkje! Stijlvol en mooie kleur. Gave pumps!

Ik vind het opvallend hoe actief Maxima is. Dit is weer heel mooi en stijlvol. Met een mooie lengte.