Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 19 sep 117 reacties

Dit draagt koningin Máxima op Prinsjesdag

Het is vandaag de derde dinsdag van september, oftewel Prinsjesdag. In deze blog lees je meer over de kleding en accessoires van koningin Máxima. Benieuwd naar de looks van de prinsessen? Klik dan hier.

Koningin Máxima mantel en pantalon van Claes Iversen. Het abrikooskleurig ensemble is gemaakt van deadstock (overschot stof). De zijden mantel heeft een geborduurde schulprand en is voorzien van een digitale print van handgeschilderde bloemen. Ze draagt een bijpassende handgeschilderde bloem als haaraccessoire van Berry Rutjes.

PPE/Nieboer

Benieuwd naar de looks van de prinsessen? Klik dan hier.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
117 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Jammer dat de jas van Max niet zo mooi gevoerd is als op de foto van de catwalk. Bij haar zie je ook de naden binnenin als ze loopt/de jas wappert maar niet zo’n mooie voering. Enig idee waarom niet, Josine?

Ik vind iedereen er op zijn/haar eigen manier er mooi uitzien.
Outfit van Maxima vind ik geweldig. Waarom geen broek op Prinsjesdag? Vind het wel lekker modern.

Het kan zijn dat een outfit je niet bekoort, maar opmerkingen neigen de laatste tijd steeds meer naar soort pesterij, denigrerend:
Hofnar, clownspak, vogelverschrikker. Over haar blik, dat zij haar dochter overschaduwt, respectloos en dat het schaamtevol is dat zij onze koningin is.

Waarom kan het niet gewoon gezegd worden als iets niet je ding is? Denk dat Josine veel tijd steekt in deze site, maar met steeds die negativiteit lijkt het mij insziens niet leuk meer.
Ook de oudste dochters worden niet meer gespaard!

En stel je voor dat Maxima dit zelf zou lezen? Zou er depressief van worden.

En lijkt mij niet de plek om te hebben over hun jaarlijkse uitkering.

Bezoek deze site al jaren anoniem, maar moest het even kwijt!
Respect Josine en andere moderators voor al jullie harde werk!

Ik ben het helemaal met je eens. Zuur en naar. En ik vraag me af of de dames die zo reageren allemaal de looks van een topmodel hebben en een fantastische smaak waarop niemand wat aan te merken heeft.
Zeker naar de 2 jonge meisjes vind ik het commentaar soms ver beneden peil. Ze zijn jong, ze moeten zich nog ontwikkelen. Bovendien zijn commentaren op lichaamsvormen not done. Wat als het uw dochter/kleindochter was waar door wildvreemden zo genadeloos over geoordeeld wordt?
Op zijn zachtst gezegd, niet chique allemaal.

Eens

Met u eens. Commentaren zijn soms wel erg hard. Heel onnodig. Je vindt iets mooi of niet.

Ik ben het met u eens.

👍

De vrolijke, bonte outfit van Máxima paste niet bij de stemming van deze dag. Ik vond ze allemaal zo ernstig kijken. Zelfs op het balkon kon er haast geen lachje af.

Wat een rommelige en slordige outfit zeg, zeker bij het uitstappen uit de koets. Zo onflatteus. Ik schaamde me een beetje eigenlijk voor haar als koningin dat ze zich zo presenteert op prinsjes dag. .

Maximaal Máxima! Wat een schitterende outfit. Vooral de jas: de snit en de prachtige kleuren. Overduidelijk niet gekozen voor veilig. Gedurfd en zelfs edgy. Echt geweldig dat zij dit gekozen heeft. De broek en top ook mooi, fraaie kleur. En waarom ook geen broek, geeft extra pit en modegevoel aan het geheel.

Wat een mooie outfit. In eerste instantie vond ik het een niet zo passende outfit, maar na nog een keer goed bekijken vindt ik het een mooie outfit. Dit is weer een keer wat anders dan een jurk. Hopelijk zien we vaker een mooie en chique broek op Prinsjesdag

De outfit van Maxima vind ik mooi. Staat haar goed, en lekker warm met dit gure weer. Aangezien de andere dames traditioneel gekleed gaan valt ze wat “uit” de toon. Dat is dan wel weer jammer.

🎪 Hoog geëerd publiek, welkom bij Prinsjesdag 2023, een onvergetelijke editie dit jaar met…..
🎩 Koningin Máxima in de rol als spreekstalmeesteres
👓 Koning WA incluis nieuwe leesbril
👸🏼 Kroonprinses Amalia met net als vorig jaar een te diep decolleté
1️⃣ Prinses Alexia als debutante
💚 Prinses Laurentien die het in de gaten begint te krijgen

Het is niet saai dit jaar mensen, thats for sure🙃

– Laurentien een dikke 9 1/2 indien ze het totaal overbodige halssieraad thuis had gelaten; zo een mooi ontwerp jurk qua lijnenspel heeft ruimte nodig.
– Alexia fris, jong wat onwennig en eigentijds incluis rits en modern oorsierraad.
– Amalia ai ai ai, de belijning van deze jurk staat goed en de kleur is mooi maar zo ziet ze er toch over 30 jaar ook uit? Heur hoofddeksel oogt van overgrootmoeder Juliana, dit kan toch wat vlotter? En weer dat diepe decolleté, de linkerkant vanuit de kijker oogt rommelig, jammer, te tuttig voor woorden.
– Máxima, tsja, een kleurrijke echte lef “gozer” dat zekers. Het leidt mij eerlijk gezegd af en is meer des Laurentien’s of een toffe eigentijdse outfit voor…. roffel 🥁 Amali-jaaa!

En de koning vindt ‘t allemaal wel best. Vanmiddag plannen over de armoedebestrijding in NL voorgelezen 👓 en zelf jaarlijks lekker 6 ton extra cashen 🤑

Mooi overzicht! Ik ben het deze keer bijna met u eens. Alleen het decolleté van Amalia valt wel mee maar dat ze er veel ouder uit ziet dan 19 lentes dat staat vast. Ik krijg de indruk dat Maxima en Laurentien per ongeluk de kleding hebben verwisseld 😉 .

Grappig Chiara wat betreft uw laatste opmerking; zouden ze de verkeerde kleedkamer zijn ingelopen? 😉

Inderdaad, je zou het haast denken 😄

Waardering voor de poging maar helaas niet zo geslaagd vandaag. Ze mag t van mij nog wel eens bij een andersoortige gelegenheid proberen

Ai Maxima. Ik ben “allergisch” voor de combi van dit roze en bruin. Ik zie t ook vaak bij kinderkleding. Op zich vind ik het idee van het pak wel leuk maar de kleuren niet. Ik vind t een beetje op een kamerjas/duster lijken. Op de site van Claes Iversen zie ik prachtige creaties maar deze kan me niet bekoren.

Vind dit niet mooi. De kreukels bij de bovenbenen , ieuwwww 🙈
Ik begrijp haar keuze echt niet.

Wat jammer van Maxima der outfit vandaag! Hoort absoluut niet bij zo’n dag als deze,vogelverschrikker is ter niets bij 🤣.
Amalia is prachtig gekleed,heel stijlvol met een lieve uitstraling,koningin in spé!👌

Koningin Maxima durft!
Eens met de vele reacties hier dat deze outfit niet passend is voor Prinsjesdag. En meer een outfit is dat prinses Laurentien zou uitkiezen met alle respect.
Vorig jaar was al anders dan anders en dit jaar nog meer. Liever meer een traditionele en klassieke outfit voor Prinsjesdag, maar misschien ben ik ook weer te ouderwets;)

Nee hoor; je bent helemaal niet ouderwets. Het is gewoon een malle outfit die ze aan heeft. Sorry.

Ik vond de koning er erg goed uitzien vandaag!

Máxima, tsja ben er wel een beetje teleurgesteld over. Zie je net die festiviteiten en prachtige kleding voorbij komen in Zweden en dan komt onze hofnar tevoorschijn… heel eerlijk gezegd vind ik de outfit best leuk, maar moest ze dat nou echt vandaag aan?

Maxima de bohémienne, een kleurrijk, tof en eigenzinnig pak staat haar prima, maaarrrr….. zoals al veel geschreven, niet geschikt voor deze dag vol historie en tradities. Heb vandaag de stoet hier in Den Haag weer voorbij zien trekken, veel uniformen met galon, prachtige paarden, koetsen, alles erop en eraan, dagen lang wordt er aan gewerkt. De outfit van Maxima als koningin der Nederlanden mismatched in de gehele context van Prinsjesdag.

Volledig mee eens!!
Al 50 jaar een enthousiast aanhanger van ons koningshuis, maar ik moet eerlijk zeggen dat mijn enthousiasme flink afbrokkelt de laatste jaren. Het zgn. ‘eigentijds invullen en lak aan tradities’ helpt daar flink aan mee. Zo’n outfit als deze Prinsjesdag is daar een voorbeeld van.

Volledig mee eens.

Ook mee eens.

Hoe jammer, die broek bij Máxima…’k vind het zo helemaal niet stijlvol op een dag als deze. De jas kan me ook niet bekoren.

Vind de outfit niet fraai, lijkt wel een clownspak. Niet sjiek ook. Haar dochters en ook Laurentien hebben het beter begrepen. Maar goed, zij trekt hiermee wel de aandacht ten koste van haar dochters.

Klopt.

Inderdaad

Heel apart, dit pak, maar ik vind het over de top.
Heeft de koningin geen adviseur/adviseuze?
Het lijkt of zij wedijvert met inmiddels 2 dochters.
Jammer.

Ze schreeuwt gewoon “ik ben de koningin” en overschaduwt haar dochters. Ik vind het gewoon zielig. Heeft ze wel begrepen waar deze prinsjesdag over gaat? Over alle armoede waar de burgers de tol voor betalen terwijl zij weer 6 ton meer vangen in 2024. Ga eens voor de inloopkast staan en laat iets vermaken, opleuken. Dan toon je respect aan de burgers die die financieel klem zitten. Dan ben je in mijn ogen een modekoningin.

ik vind dit dus echt niet kunnen ,bijna op het randje respectloos wat HM hier aan heeft . iedereen gaat nu natuurlijk zeggen dat men zelf moet weten wat je aan trekt maar dit is niet zo maar een dag . deze dag staat ergens voor . Het begint al met het niet gebruiken van de gouden koets om vooral iedereen te vriend te willen houden en nu gaan we dus met een broek van rest stof gekleed ..ik vind het vooral een gemiste kans . en bravo trouwens voor de prinsessen erg mooi . Prinses Amalia heeft werkelijk een heel mooi gezicht mooie kleur en prachtige verschijning ,Prinses Laurentien staat deze kleur geweldig en de juweel keuze heeft wel wat ,prinses alexia ziet er keurig uit al was een hoed beter geweest maar ook een plaatje .

En zo is het!

Ook ik vind deze outfit echt vreselijk! Mijn man zei letterlijk: “Wanneer gaat ze naar de Efteling, ze lijkt wel een fakir”. Prinsjesdag is geen modeshow.

Vreselijk! Dit hoort niet bij prinsjesdag tenzij we het helemaalwillen moderniseren. Wel koetsen en genieten van de traditie maar zelf de etiquette aan je laars lappen. Doet Maxima wel vaker. Accepteren van etiquette hoort ook bij een koningin, als ze dat niet doet is de monarchie ten doode opgeschreven.

Mee eens

Máxima haar outfit is out of the box, maar ze durft wel. Ik vind het een heel mooi outfit, in een mooie kleurencombinatie die haar goed staat. De schoenen zijn absoluut niet mijn smaak! Maar gelukkig maakt ze dat goed met de oorbellen die ik fantastisch vind.

Ik ben het hier helemaal mee eens! Het enige jammer vind ik de kleur van de jas voor deze gelegenheid. Ze gaat helemaal op in het decor wanneer ze op die troon zit. Deze kleur zou op andere evenementen zeker chique staan, maar hier had ik persoonlijk voor een donkerdere, vollere kleur gekozen. Maar qua ontwerp en design: heel tof!

Maxima ziet er prachtig uit. Weer is wat anders.Staat.haar erg goed en mooie kleuren. Is top.
De prinsessen dragen mooie jurken en de kleuren zijn perfect.

Ik vind het heel jammer dat onze koningin vandaag in deze outfit voor het voetlicht verscheen.
Het roze broekpak met de opvallende jas detoneerde in mijn beleving met de aloude stijl van Prinsjesdag en was voor deze historische ceremonie mijns inziens niet de juiste keuze.
Voor mij was dat teleurstellend.

Máxima vind ik totaal niet mooi. Die jas echt vreselijk lelijk. Pak kan ik moeilijk beoordelen op de foto’s maar die wijde pijpen zijn niet mijn ding. Amalia vind ik er wel redelijk uit zien. Leuke kleurencombinatie.

Outfit Maxima: hopelijk volgend jaar weer stralend in een prachtige, stijlvolle jurk. Echt geen gezicht, zo’n rozig pak bij zo’n mooie dag vol allure.
Ik vind dat haar dochters en alle omstanders meer klasse uitstraalden, terwijl zij toch wat dat betreft het voorbeeld hoort te geven!?
Complimenten voor de twee prinsessen, wat hebben ze het keurig gedaan! Wat zal dit gebeuren een spanning met zich meebrengen en wat willen ze het graag goed doen. Beide hun eigen mooie uitstraling. Amalia deze keer haar kapsel en jurk zo prachtig verzorgd!
Wb de gezichten… is Maxima wellicht verkouden? Vond haar ogen/ oogopslag niet helemaal top fit eruit zien. Zag haar onder de troonrede ook een paar keer haar neus snuiten en met haar zakdoek in de weer.

Mijn 1e reacti:e was: oeps, kan dat bij Prinsjesdag? Maar waarom niet, Geweldig dat Maxima dit durft en buiten de hebaande paden treedt. Het staat haar goed, ze kan het hebben. Door de kleur toch ingetogen. De schoenen zijn niet mijn smaak.

Amalia ziei goed uit in deze jurk. Het de decollete had wat hoger gekund of opgevuld met een mooi collier.

En waarom commentaar op de manier waarop ze kijkt. Als ze steeds zou lachen was het ook niet goed. Het is wel een serieuse officiele bijeekomst.

Ik vind de kleding van Maxima echt heel mooi. Een broek zou ik zelf nooit aan hebben gedacht, maar zoals het is gecombineerd met die prachtige jas? Wauw!! Ik snap wel dat daar de meningen over kunnen verschillen, maar ik vind de kleurcombinatie mooi én ik vind het haar goed staan.
Maar mensen die klagen over haar serieuze gezicht: ik vermoed dat zij ook kritiek zouden hebben als Maxima tijdens het uitspreken van de troonrede een glimlach had laten zien. Deze blik trekt ze ook als ze luistert in gesprekken.

Mijn eerste commentaar op deze website:
Maxima: Prachtige jas en ‘bloem’. Ik had een jurk onder de jas mooier gevonden;
Amalia: Mooie jurk en de kleur blauw staat haar prachtig. Hoedje mooi gecombineerd qua kleur met tas en omslagdoek;
Alexia: Mooie jurk, al had deze m.i. een maatje groter gekund

Geen idee waarom een broek niet zou kunnen, zeker als het een wijde pantalon is en dan ook nog in combinatie met zo’n lange jas. Vind het idee dat dat niet kan, niet meer van deze tijd
Ik vind het een geweldige combi, smaakvol, mooie kleur en ook wat “artistiek” door de geschulpte vorm van de lange jas in combi met de handgeschilderde bloemen. Haardecoratie staat er heel goed bij, een hoed zou hier geen goede keuze bij zijn geweest.
En plastic schoenen; niet mijn keuze, maar eerlijk gezegd heb ik nauwelijks schoenen gezien.
Dat Maxima geen vrolijk gezicht trekt tijdens het voorlezen van de troonrede vind ik niet zo vreemd: prijzen stijgen, meer mensen hebben financiële problemen, oorlog en een demissionair kabinet. Als ze even vriendelijk en goedlachs zou zijn als anders, zou daar weer commentaar op komen.
En “off topic” iemand nog meer zitten genieten van het prachtige bloemstuk naast de koning tijdens de troonrede?
Kan zo als schilderij uit de Gouden Eeuw komen.

Ik vind het pak nog wel oké. Mooie kleur ook vooral. De jas is echt niet mijn smaak.

Willem Alexander zag er keurig uit en met leesbril. Staat hem goed. Ik vond hem wat bewegelijk op de troon, soms kleine schouderbewegingen. In de bovenbenen spiertrekkingen. Dat viel me gelijk op. Heb de beelden nog eens teruggekeken, ik schijn het toch goed gezien te hebben (?)

Het 1e wat ik dacht
Hè wat…een broek….totaal niet passend voor deze dag……niet koninklijk….
Haar zou bescheidenheid meer sieren…
Laureaten erg mooi…..

Helemaal mee eens

Niet geschikt voor prinsjesdag en al helemaal geen broek. Ik hou het op deze dag liever traditioneler. Leuk voor een avondje uit.

Ze denk ik er ook over

Ik wacht bij maxima eigenlijk al weer een paar jaar op het wauw effect. Helaas bleef dat ook dit jaar weer uit! Mischien moet taminiau weer in NL komen wonen!

Mijn eerste reactie toen ik Maxima zag was, wat een mooie kleur roze, staat haar goed. Ook de bloem in haar kapsel is mooi.
Verder vind ik de mantel te druk, te opvallend en daarbij de broek ook echt jammer. Bij deze gelegenheid vind ik een japon of lange rok echt mooier/chiquer.
Dus ik had graag een mooie japon in deze kleur roze gezien en dan die bloem erbij. Dat was al prachtig geweest. En een stuk rustiger.

Nee, dit vind ik echt niet geschikt voor Prinsjesdag!! Op zich best aardige outfit maar dan voor een andere gelegenheid. Amalia vind ik wel mooi in deze japon!

is Máxima een representatieve koningin ? Nee in mijn ogen niet .
alles om maar in the picture te staan ,
nu ook weer een te lange broek, plastic schoenen , de “meelevende” blik .
een look die volkomen de plank mis slaat
volgend jaar hopelijk beter !

Na alles wat al gezegd is, beperk ik mij even tot Alexia. De japon staat haar mooi, ook door de kleur. Maar waarom in vredesnaam zo’n opvallende metalen rits aan de achterzijde?!

De outfit van Máxima vind ik meer iets voor een jetset feestje dan voor deze gelegenheid. Het zeer feestelijke haaraccessoire hoort mijns insziens zeker bij een vrolijke gelegenheid, maar ik zie Máxima vooral bezorgd kijken.

Ben het helemaal met je eens. De haaraccessoire vond ik ook veel te groot en veel te opzichtig. Nergens een spoor van bescheidenheid te bespeuren met deze outfit.

De mantel is mooi, maar voor de rest zeg ik nee. Enorme bloem op het hoofd is erg opvallend en over the top voor deze dag. Het pak kan wel voor een werkbezoek, maar op deze dag zie ik liever een lange jurk.

En inderdaad, ik zie veel gespannen gezichten. Ik weet niet waarom dat zo is natuurlijk, maar of ze er zin in hebben vraag ik me ook af…

Na vorig jaar, en de negatieve spiraal waarin ze zitten zou ik ook gespannen zijn.

Negatieve spiraal? Wat bedoel je daar mee? Het interesseert ze letterlijk niks wat het volk van hen denkt anderd zouden ze er wel iets aan doen. Zij zijn ook de enigen die er elk jaar miljoenen op vooruit gaan:
https://www.upday.com/nl/niet-eerder-stegen-kosten-koningshuis-zo-hard-sinds-willem-alexander?utm_source=upday&utm_medium=referral

Ja, de kosten zijn hoog, maar de koning heeft ook personeel die hij moet betalen. Die kosten zitten er ook bij in. Hij gaat heus niet van al dat geld privé aankopen doen.

Ik denk dat dit idd een kernprobleem is bij deze familie. Manlief leest een document voor waarin de armoede wordt benoemd en wij een minister van armoede hebben. Terwijl de top 4 (max, w.a. Beatrix en amalia) er volgend jaar 6 ton bijkrijgen. Als je verbondenheid met de Nederlanders wilt en respect wil krijgen, zal je ook je gedrag eens moeten aanpassen. Dan ben je koninklijk. Ik snap de demonstranten wel. Het is gewoon niet meer uit te leggen en te begrijpen . Ik was altijd voor het koningshuis maar met deze familie is het voor mij wel gedaan met dit instituut.

Ja, dat ben ik wel met je eens. Sluit niet meer aan bij het ‘gewone volk’ en daardoor niet meer bij mij..Amalia geeft mij wat dat betreft een iets hoopvoller gevoel vooralsnog.

Er is weinig positiefs te melden over haar outfit. Ik denk dat het Maxima zou helpen als ze meer een eigen stijl had. Want de outfit is niet lelijk, maar ook niet passend. En de combinatie met de haar accessoire stoort ook enorm. Het is allemaal to much! En dat zorgt ervoor dat het gewoon niet de uitstraling heeft die het wel zou kunnen hebben.
Ik ben geen fan van de stijl van Laurentien, maar vandaag doet zij het beter vind ik. En mooi voor 1 kleur gekozen!

Ik vind de broek met jas van Máxima práchtig!
Alleen mag de broek wel een paar centimeter korter, ik heb het nu wel gehad met die broeken van bíjna op de grond of echt op de grond (dat is bij het model helemáál erg)

Of het geschikt is voor Prinsjesdag, hmzzz, het is best bijzonder vind ik dus ik zit op het randje van ja of nee 😉

Máxima heeft plastic doorkijk schoenen aan.

Ja vreselijk he? Ik zag het ook. Tamelijk bizar

Wat een aparte keuze van Maxima. Broek vind ik geen probleem, maar het oogt een beetje rommelig. Misschien omdat de sjerp enorm stoort qua kleur, dat had beter afgestemd moeten worden. En wat een serieuze bedoening, geen lachje kan eraf bij geen van allen. Ik snap dat het een officiële gelegenheid is maar toch….

Haha ik wou dat nét gaan schrijven.
Máxima kijkt elk jaar hetzelfde, net alsof Willem-Alexander een toespraak houdt bij een begrafenis. Dat bedoel ik niet rot of spottend of cynisch maar serieus.
Ik snap ook niet waarom dat nodig is, laat ze eens gaan oefenen op een neutrale blik.

Dat is haar toneelgezicht, die werdt ook opgezet bij de excuses na de vakantie in coronatijd.

Hoe moet ze dan kijken? Huilen? Dit is haar luister gezicht. En daar is niks mis mee.

Ja jammer dat ze dat doet, hecht je er ook minder geloof aan als ze zo “hartelijk” lacht.

Met alle respect voor de schrijvers van bovenstaande opmerkingen over de gezichtsuitdrukkingen van Maxima zou ik toch willen vragen of dit niet thuis hoort in de categorie aannames en inlegkunde….!
En dat voelt voor mij toch wat ongemakkelijk.

Uw reactie vind ik jammer en komt niet aardig op mij over, waarom toch?

En een verrassing is het zeker. Ik zei het afgelopen week al. Maar wel een aangename verrassing. Wat ziet Maxima er mooi uit, leuk met een pantalon en die jas, wat gaaf. Zal ook mooi staan op een camel broek. Ook de prinsessen zien er prachtig uit. Amalia heel mooi in het koningsblauw. Alexia ook heel mooie jurk in een prachtige kleur.

Maxima moet zonodig weer shockeren.
Waarom niet gewoon een traditie in ere houden en de gewoontes omarmen.
Ik ben niet perse tegen een broek, maar draag dit lekker als je op staatsbezoek gaat.
Totaal ongeschikt voor de gelegenheid.
Laurentien is prachtig en ingetogen, maar toch ook eigentijds en modern.

De kleurencombinatie van de outfit van Maxima vind ik erg mooi en het is verrassend dat zij voor een broek heeft gekozen maar ik vind het wel passend.
De jurk van Amalia staat haar geweldig v.w.b. model en kleur. Net als een aantal anderen vind ik de jurk van Alexia echt te strak en zo geschikt voor deze gelegenheid.

in 1 woord, prachtig ! Modern, jong vernieuwend.
maar als ik heel eerlijk ben vind ik het meer de stijl van Laurentien dan van de koningin.

Eens, de look van Maxima is meer Laurentien stijl.