Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 23 feb 15 reacties

Deze outfits droeg Máxima 6 keer of vaker (deel 3)

Dat een koningin haar kleding na één keer dragen nog niet afdankt, is anno 2024 gelukkig een vanzelfsprekendheid. Maar eerlijk is eerlijk: de ene jurk komt wel vaker aan bod dan de andere. In deze blog zie je outfits die Máxima zes keer of vaker heeft gedragen.

Voor deel 1 van deze reeks, klik hier.
Voor deel 2 van deze reeks, klik hier.

Een rood pakje met opstaande kraag deed in acht jaar tijd zes keer dienst. Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan.

Máxima’s witte top met een strik middenvoor deed maar liefst negen keer dienst, in verschillende samenstellingen.

Herken je hem nog? De teller van deze robe manteau, ontworpen door Oscar de la Renta, tikt inmiddels de zes aan.

Ze heeft hem ook in het grijs. Toch droeg Máxima deze rode robe manteau zes keer.

Deze jurk met leren taille kwam bij negen gelegenheden in beeld. Ontwerper: Vermeulen van Natan.

En de laatste outfit van deze blog: een lichtblauwe jurk met grote klokmouwen van Natan. Daarvan staat de teller inmiddels op zes.

We zijn er nog niet, dus wordt vervolgd!

Voor deel 1 van deze reeks, klik hier.
Voor deel 2 van deze reeks, klik hier.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
15 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Alles weg, het is te klein of gedateerd, behalve de La Renta jas, die is tijdloos en leuk op een zwarte broek met wijde pijpen en een knalkleur (hard roze, appelgroen, geel of rood) truitje met ronde hals eronder of voor een chique variant combineren met een strikblouse.

De witte top, de Oscar de la Renta-jas (geen robe manteau toch?) en de rode jas (volgens mij ook geen robe manteau) zijn nog steeds prima draagbaar. Het rode pakje is prachtig, maar gedateerd. Die lichtblauwe jurk past gewoon niet.

Het valt me op dat een BH bepalend is voor een kledingstuk: deze kan een look maken of breken!

De jurk met leren taille, de witte bloes en het rode pakje mogen nog wel es. De zwart-witte jas mag naar de winkel van Laurentien.

Jammer dat carnaval net voorbij is, de rode hoed formaat wagenwiel, had perfect bij mijn outfit gepast!🤣

Het rode pakje vind ik het mooist staan zoals op de laatste foto, met opgestoken kapsel, dan komt de mooie kraag goed uit de verf. De witte top met strik ook erg mooi.

Ja idd, zo’n kraag vraagt om opgestoken haar.

Na 6 keer of meer herdragen bij gelegenheden in het openbaar mag Maxima als koningin wat mij betreft gerust zo’n kledingstuk verder afdragen in de privésfeer, óf het gebruiken om een nieuwe outfit van te laten maken.
Bv. de klokmouwen weg uit de lichtblauwe jurk van Nathan en de jurk tot een pakje ombouwen met een mooi jasje erop in een tegenkleur.
Van de witte top de strik afhalen, leuke broche opspelden en er een andere rok onder combineren.
Zo kun je er opnieuw een poosje plezier van hebben én er verrassend anders uitzien!

Die Oscar de la Renta jas mag ze wat mij betreft nog wel vaker dragen, heel mooi en tijdloos. De japon met klokmouwen vind ik schitterend maar zit wat strak rond haar borsten, past gewoon niet goed en da’s jammer want de kleur is prachtig!!!

Fijne serie! De lichtblauwe Natan met de klokmouwen vind ik nog steeds schitterend. De witte top met strik ook zo’n heerlijk tijdloos model, ik zie het graag terug op een zwarte kokerrok of pantalon.

Het rode pakje en het zwart/ witte pakje , heel begrijpelijk dat dit vaak uit de kast werd gehaald, staat haar zo goed, en verveelt nóóit.
De jurk met klokmouwen is gedateerd, maar de kleur is prachtig.
En de pied de poule , deze stof is tijdloos, maar het model ben ik niet( meer ) weg van.
Wel leuk om zo weer even terug te zien …

Leuk, leuk, leuk! Ik vind de lampenkapjurk nog steeds zo mooi. Wat mij betreft kan de jurk met het leren taille weg, flatteert niemand.

Wat is dit toch een leuke serie!
De blauwe jurk met lampenkap mouwen, de Oscar de la Renta jas en het zwart witte pakje / top met strik zijn nog steeds toppers! De rode robe manteau en het rode pakje kunnen ook nog wel. Maar ik hoop dat ze de jurk in met het leren tailleslip nu echt in het archief laat of in de winkel van Eloise verkoopt.

Het jurkje met leren taille is leuk, maar totaal niet vergevingsgezind. Een nee dus.
Voor mij springen het rode pakje en rode jas eruit, omdat ik van rood houd en omdat het Maxima goed staat en bij haar past.
De geblokte Oscar de la Renta zal onlosmakelijk verbonden blijven aan bezoek aan Breda waarbij Mathilde een bijna identieke jas droeg. Het moment dat ze elkaar zagen en spontaan in de lach schoten was zo leuk👍
De witte top: prima, maar niet in combi met het witte rokje. De kleur komt niet overeen en de stof van de rok is te dun en bijna flodderig bij de stof van de top.
De lichtblauwe japon vind ik echt koninklijk en geschikt voor officiële gelegenheden.

Rood pakje en zwartwit pakje absolute top.