Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 11 feb 27 reacties

Deze outfits droeg Máxima 6 keer of vaker (deel 1)

Dat een koningin haar kleding na één keer dragen nog niet afdankt, is anno 2024 gelukkig een vanzelfsprekendheid. Maar eerlijk is eerlijk: de ene jurk komt wel vaker aan bod dan de andere. In deze blog zie je outfits die Máxima zes keer of vaker heeft gedragen.

Qua jurken lijkt Máxima te streven naar minimaal 4 outings. Onderstaande jurk van Valentino kwam zes keer in beeld.

PPE

Ook zes keer gedragen, tussen 2012 en 2021: een oranje-grijze jurk van Natan.

PPE

In 2015 debuteerde Máxima een bordeauxrode jurk met witte accenten. Zes keer deed het ontwerp van Natan dienst, waarvan de laatste keer met verlengde zoom.

PPE

Deze volantjurk van Valentino zit blijkbaar lekker, want met acht outings kunnen we dit kledingstuk beslist een favoriet noemen.

PPE

De ene keer draagt ze hem met gouden riem, de andere keer met een zwarte of zelfs zonder. De teller voor deze zwart-witte jurk van Natan staat inmiddels op zes.

PPE

Een mooie stof, een goede kleur: meer heeft een jurk niet nodig om een favoriet van Máxima te worden. Dit mouwloze ontwerp van Natan heeft inmiddels acht keer dienst gedaan.

PPE
PPE

Zes keer gedragen: de beroemde (of beruchte?) koeienset van Natan.

PPE

De lijst is nog langer, dus wordt vervolgd!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
27 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Tsja, herdragen is leuk, maar er is ook een uiterste houdbaarheidsdatum voor sommige kleren……. De zwart witte jas mag in de herkansing op een strakke broek, zoals eerder door Roos geschreven.
Enne, ik tel nooit hoeveel keer ik m’n kleding heb gedragen, ik denk dat ik me soms een hoedje schrik😂😂

Deze outfits hebben echt hun beste tijd gehad, hooguit de oranje-grijze jurk nog eens herdragen. De volantjurk en de oranje mouwloze jurk blijven beeldig, maar vind ik voor nu te meisjesachtig.

Nee, bij ons zagen vroeger op de boerderij de koeien er ook anders uit, ha ha, maar ze waren wel zwart wit.
En daar zal de benaming koeien jas mee te maken hebben.
Ik heb deze jas trouwens nooit mooi gevonden.

Ik begrijp de term koeien jurk niet. Bij ons heeft nooit een koe met bloemen dessin op stal gestaan…

De zwart witte jurk van Natan vind ik prachtig!

De koeienjas 🐄vind ik nog steeds supergeinig. Ik zou hem combineren met zwart (koltrui en zwarte pantalon) en alles rustig houden verder.
Wat ik ook nog steeds een leuk jurkje vind is het oranje/grijze. Super kleurcombi, alleen voor nu te kort helaas.
Het zwart/witte jurkje is ook nog steeds goed, maar ook aan de korte kant.
Dus koeienjas door; de rest naar MyLimaLima.

Hoi Josine,
Ha dan kan de oranje/grijze japon toch nog 👍
Ik vind die japon ook echt weer een typische Maxima kleurencombi, heerlijk👏

Het enige van dit overzicht wat ik nog leuk vind voor Maxima is de zwart/witte jurk van Natan, die zou ik houden en de rest kan wel weg na zo’n lange tijd.

Het zwart witte jurkje zou nog wel eens kunnen,maar de rest mag nu wel naar de 2e hands kleding winkel van laureaten en eloise.

Het zwart jurkje kan nog heel goed. Heb ik altijd mooi gevonden. Er zijn wel meer mooie modellen bij maar voor nu te kort en misschien ook niet meer helemaal passend.

Leuk om even terug te bladeren in het fotoboek en nog eens te benadrukken dat onze koningin goed bezig is met het herdragen van haar kleding.
Maar wat mij betreft is het voor al deze jurkjes (incl. de koeiejas) nu genoeg geweest en mogen ze plaats maken voor wat nieuws in de garderobekast.
Heb nog wel even verlekkerd naar die prachtige grote zwarte hoed, met de haarknot op links, zitten kijken op plaatje 3 van de zwart/witte jurk.
Dié mag van mij spoedig op herhaling! Zó chique…!

Het zwart-witte jurkje van Natan is als enige nog steeds leuk, maar de rest heeft zijn beste tijd nu echt wel gehad.
Allebei de Valentino jurkjes vind ik niet bij Maxima passen: het zachtroze jurkje is echt flodderig, het andere jurkje veel te ‘meisjesachtig’.

Sorry, destijds waren het misschien leuke kledingstukken maar ik zou ze zelf nu niet meer willen dragen als ik onze koningin was.

Behalve de zwart witte jurk en de koeien jas❤️ hoef ik verder niets terug te zien. Of gedateerd, of verwassen of gewoon niet meer van deze tijd. De rood witte jurk die verlengd is vind ik geen succes. Hij toont nu lijzig, voor de verlenging was deze jurk gewoon wat pittiger.

Totaal mee eens lente-Tine, de rood witte / bordeaux jurk is totaal verpest wb ontwerp en wat jij treffend schrijft misttie ‘pit’ 🌶️.

Al die zomen uitleggen hebben m.i. – “sorry” dat ik het schrijf – overall een slecht resultaat. Maar ja “ons bin zuunig” in 🇳🇱 maar voor verkeerde en/of door het volk gewenste zuinigheid koop je niks althans da’s duidelijk! 🙈
Liever een stuk minder oorversierselen èn minder van die (dubbele) flutjurken of niemendalletjes, ofwel een gepast aankoopbeleid met visie aub! 👓

De zachtroze Valentino ( eerste foto) vind ik nog steeds mooi maar niet meer voor Maxima, te krap. Ik hou van de nude kleuren.

Goedemorgen Nina, aanvankelijk vond ik deze zachtroze Valentino werkelijk prachtig maar gaandeweg de jaren issie er wat mij betreft verwassen, ietwat groezelig en verfomfaaid uit komen te zien, brrr. 🫣
( Over de “huidige” pasvorm houd ik me stil 🫢).

👉🏼 Er was eens een post op MKM waarin een lezer een andere outfit betitelde als ‘ergens onder het bed vandaan geplukt’ 😄 Daar heb ik zo smakelijk om moeten lachen, krijg eenzelfde associaties met de staat van deze Valentino; gepropt in een (vuilnis)zak en er telkens weer tussenuit gevist 😁…

Helaas ook finito weg ermee, dit kun je Ariane of Alexia echt niet aandoen. 🙈

Goedemorgen, ja ik begrijp wat je bedoelt. De jurk is op de derde foto idd wat verwassen.
Vooruit, dan maar weg.

😊 maar je hebt gelijk, de zachtroze Valentino was 👌🏼

De zwart witte van Natan is mooi en zie ik graag nog eens terug met zwarte laarzen, de prachtige Valentino volantjurk 🖤🤍 verhuist naar de startende walk in closet van Alexia of Ariane en de rest? Finito,
weg ermee 😝

Jazeker, PK020, de zwart-witte jurk van Natan staat Hare Majesteit schitterend, en zeker nog met de zwarte (knie)laarzen van Natan, waarvoor zie foto 1b in https://www.modekoninginmaxima.nl/maximas-laarzencollectie-in-beeld/ !

…bedoelde : foto 1a !

Goedemorgen Trixedo, dergelijke knielaarzen waren destijds über hip en hoewel het leuk is om terug te bladeren in het fotoalbum van MKM vind ik ze hedentendage ‘ietwat’ te gedateerd, wat is uw idee?

Ikzelf ga meer voor zwartlederen strak gesneden hoge laarzen,, op foto 5️⃣ zie ik een paar maar ben nog niet enthousiast. U als bent naast sjieke lange handschoenen fan ook hoge laarzen fan, heeft Máxima wellicht meer zwarte versies in één van haar inloopmagazijnen staan?
Vergeet niet een 🗺️ en de kamernier mee te nemen! 😄

Geen enkel van de getoonde jurken behalve de bordeauxrode jurk van Natan zijn nog van deze tijd, allemaal veel te kort. En de lichtroze van Valentino daar is ze zowel in lengte als in breedte volledig uitgegroeid.

Véél te kort? Nee, niet mee eens. Kan ze nog steeds best goed hebben. Jurk 1 is niet meer zo geslaagd, te krap geworden.

Vind inderdaad de bordeauxrode jurk nog steeds draagbaar en misschien de zwart witte. De rest heeft t gewoon niet meer.

Met je eens, deze 2 kunnen nog wel een keer gedragen worden, de rest gewoon weg, is er ook weer meer plek voor de nieuwe voorjaars garderobe.
Daar kijk ik naar uit!! Herdragen vind ik bij Maxima vaak teleurstellend, ziet er
meestal minder verzorgd en netjes uit,