Avatar foto Door Josine Droogendijk
België 31 mei 17 reacties

Deze koninklijke outfits vielen op in mei 2024

De maand mei zit er -op een paar uur na- alweer op. In deze blog zie je de tien outfits die bij mij zijn blijven hangen.

De volgorde is willekeurig, maar mijn nummer 1 staat dit keer wel bovenaan. Máxima’s zachtroze jumpsuit, gedragen tijdens de uitreiking van de Koning Willem l Prijs, verdient mijns inziens een groot compliment. Mede door de zwierige cape hangt elegantie als een parfum om haar heen.

PPE/Van Emst

Koningin Mathilde woonde deze maand meerdere concerten bij vanwege de Koningin Elisabethwedstrijd. Haar nieuwe jurk van Jenny Packham kwam onlangs al aan bod. Bij mij bleef een andere, eveneens rode jurk hangen: een asymmetrische creatie van Costarellos.

Screenshot

We blijven nog even in rode sferen, want prinses Charlene verscheen eveneens in het rood op de loper. Haar cold shoulder-jurk komt uit het atelier van Louis Vuitton.

BSR

De jumpsuit die tijdens de Formule 1 race in beeld kwam, vond ik qua belijning erg interessant. Met name de diagonale plooi over de onderbuik.

BSR

Wat ook opviel, was Letizia’s overstap naar witte sneakers. Naast beschadigde middenvoetbeentjes heeft de koningin nu ook een teenblessure. Omdat twee tenen aan elkaar zijn getaped, moet ze ’tot nader order’ platte schoenen dragen.

Casa Real

Voor het staatsbezoek aan Zweden bestelde koningin Mary een nieuwe, rijk geborduurde top. Een lust voor het oog.

PPE/Nieboer

Prinses Victoria werd gespot in een felroze jurk van Rouland Mouret. Het talent van de Franse ontwerper, dat je terugziet in de flatteuze drapeer- en mouleertechnieken, spat er vanaf.

BSR

Meghan bezocht Nigeria en droeg daar een zware en toch zwierige maxi-jurk van felgele stof.

Mette-Marit draagt normaal gesproken kleine hoedjes en haarbanden. Voor het Zweedse staatsbezoek maakte ze een uitzondering.

PPE/Nieboer


En ik sluit af met een tweede jumpsuit van Máxima. Het gaat om een ontwerp van Natan met een v-hals en transparante overlaag. Kleur, belijning, accessoires: hier hou ik van!

PPE

Welke outfit bleef bij jou hangen?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
17 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Leuk dit maandoverzicht! Ik vind alles prachtig, en sommige outfits had ik tot nog toe gemist.

Voor mij staat mary op 1 met haar vermaakte avondjurk gevolgd door charlene met haar blauwe broekpak, op 3 staan charlene (rodejurk) en mettemarit (beige jurk) . De mi vergelijkbare ” verlaagde doorlopende rechte lijn over de bovenkant ” vind ik mooi en origineel .

De roze jurk van Victoria op 1 ,staat haar prachtig. Dan die prachtige jurk van Q Mary erg mooi! En de 5 mei outfit van Q Maxima is ook heel.mooi.
Net als anderen vind ik niet dat Meghan hier de aandacht verdient.

De jumpsuit v Maxima! De kleur is fantastisch, en met haar lengte kan ze dit model perfect hebben

Op nummer 1 voor mij de lichtroze jumpsuit van Máxima, ik vind dit echt heel mooi. Daarna komen de roze jurk van Victoria en de 5 mei jumpsuit van Máxima.

Ik vind de roze jumpsuit ook heel mooi, maar het kapsel verpest het voor mij.

Ook voor mij de zachtroze jumpsuit van Maxima op 1. Maar het hele overzicht vind ik prachtig. Alleen vind ik dat Meghan niet thuishoort tussen deze royals, sorry.

Ik durfde het niet te zeggen, maar het verbaasde mij ook dat Meghan
er tussen staat.
Voor mij hoeft het niet.
Ik vind haar kleding stijl vaak mooi, daar ligt het niet aan,maar ze maken geen deel meer uit van het koningshuis.

Helemaal mee eens. Ze kiezen er aan alle kanten voor om geen deel uit te willen maken van het koninklijke establishment, zijn bovendien ook geen working royals, waarbij Meghan uiteraard ook nog eens geen blood princess is (bv in tegenstelling tot Eugenie, Beatrice en – zonder titel – Zara).

Mooi overzicht, Josine. Wat zijn we verwend de afgelopen maand met heerlijke royale looks in binnen- en buitenland. Mijn favoriet is Mary in haar oogverblindend mooie gala outfit, maar ook Victoria in de felroze jurk is een plaatje. Maar zeker ook chapeau voor Máxima, die ons steeds weer weet te verrassen met bekende en nieuwe outfits.

Wow, Charlene in die blauwe jumpsuit, geweldig! Met uitroepteken! Top outfit voor de gelegenheid (waar ik verder overigens niets maar dan ook niets mee op heb). En toont lef op mode gebied.
Mijn nummer twee is de prachtige roze jurk van Victoria.
Jurk van Meghan zo te zien ook weer spot on en dan is mijn top-3 compleet.
De jurk van Mathilde vind ik een regelrechte misser. Gauw weg doen, flatteert haar totaal niet.

Voor mij staat Charlène in het❣️op eenzame hoogte 🌟 met YSL / Louis Vuitton?
▫️Perfectie, originaliteit, stijl & klasse verloochenen zich hier absoluut niet 🫶🏼

De zachtroze jumpsuit incluis zwierige sleep zou ver onder Charlène’s wereldse ❣️mijn nummer 1 geworden zijn, ware het niet dat ik de stofkeuze helaas niet soepel vind overkomen (mijn indruk althans op getoonde foto’s) dus gaat mijn nummer 1️⃣ notering – ver onder de eenzame hoogte ❣️- naar Máxima’s jumpsuit 🩷❤️

Lang leve ook de 💙 jumpsuit, wil de echte fasion queen in dit getoonde overzicht nú opstaan❣️. 👏🏼👏🏼

Wat een leuke blog Josine! Heerlijk om even terug te blikken, mei was weer een mooie koninklijke week.

Van dit rijtje blijven bij mij twee outfits in positieve zin hangen.
1. De prachtige japon van Mary met geborduurde top.
2.De bijzonder mooie roze jurk van Victoria.

Wat een leuk blog. Op de outfit van Charlene na allemaal toppers.

Charlene in die rode jurk met glitter bovenkant, prachtig qua snit en kleur, zit perfect. Maar ook Mary met de gouden rok en top vind ik heel mooi, evenals Victoria in de roze jurk.

voor mij was Maximás jurk tijdens de Koning Willem I prijzen echt wel de topper, ook de combinatie met die juwelen, prachtig