Avatar foto Door Josine Droogendijk
Amalia 06 feb 55 reacties

De Caribean Tour gaat weer verder: dit dragen Máxima en Amalia op Sint Maarten

Na twee dagen vrijaf gaat de Caribische Tour van Team Oranje weer verder. In deze blog lees je meer over het programma en de mode.

Op Sint Maarten worden de Koning, Koningin Máxima en de Prinses van Oranje op Princess Juliana International Airport welkom geheten door gouverneur Ajamu Baly van Sint Maarten. De eerste dag van het bezoek aan Sint Maarten staat onder meer in het teken van de opbouw van het eiland na de verwoestingen van orkaan Irma in september 2017. Het gezelschap bezoekt de luchthaven die momenteel nog wordt herbouwd. Ook wordt een bezoek gebracht aan hulp- en rampenbestrijdingsdiensten waar het Koninklijk Paar en de Prinses van Oranje assisteren tijdens een rampenoefening. Vervolgens bezoeken zij het SXM Medical Center. Dit ziekenhuis vervult een belangrijke regiofunctie en behandelt ook veel patiënten van Sint Eustatius en Saba. Het Koninklijk Paar en de Prinses spreken met patiënten en worden aansluitend bijgepraat over de uitbreiding van het ziekenhuis. Aansluitend vindt een lunch plaats met de ministerraad.

In de middag bezoekt het gezelschap de muurschilderingenroute Color Me SXM in Philipsburg. Deze murals hebben tot doel de leefbaarheid in Philipsburg te verbeteren nu veel panden nog altijd leegstaan of beschadigd zijn na de orkaan. Ter afsluiting van de dag presenteert Sint Maarten haar culturele leven tijdens een wandeling en met een concert op de Boardwalk van Philipsburg.

Mode koningin Máxima

Koningin Máxima draagt een nieuw, double breasted broekpak met culotte.

Het betreft een ontwerp van Massimo Dutti, zo ontdekte Ufo No More.

Máxima’s PVC-slingbacks zijn gekocht bij Gianvito Rossi en staan ook in het zwart in haar schoenenkast.

Bij een wit broekpak draagt de koningin een handgemaakte lauwerkrans van Fabienne Delvigne.

Mode prinses Amalia

De Prinses van Oranje draagt een camelkleurig broekpak van Natan, met daaronder een gebloemde blouse in pasteltinten.

Bruno

Op de website van Natan wordt het pak in het paars aangeboden.

Beter zicht op de blouse en clutch:

(c) Bruno

Blouse van Vanessa Bruno:

©Vanessa Bruno

De oorbellen van de prinses zijn nieuw en interessant. Herkent iemand het label?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
55 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat een leuke blouse draagt Amalia, tenminste? op het model zie je het hele bloesje, bij Amalia is het natuurlijk verstopt onder de blazer. Maar hartstikke leuk. Het kettinkje is ook geweldig. Ik begrijp niet dat een merk als Natan zich van van die kreukstoffen bedient. Maar dat is persoonlijk, ik ken de voordelen van linnen van horen zeggen, en ik haat de kreukels. Pak was veel leuker geweest zonder kreuk. Bij de broek van Maxima denk ik: helaas te weinig stof op de rol en nu is de broek te kort. Malle schoenen. De koning is altijd goed in blauw.

Laat ik ook een duit in het (kleding)zakje doen.
Allereerst complimenten voor Prinses Amalia die naar mening een aardig consistent beeld laat zien qua kledingstijl. Geeft dat misschien ook haar persoonlijkheid weer? In dat geval vind ik het eerlijk gezegd best prettig en vertrouwen wekkend; hetzelfde gevoel als ik bij Prinses Beatrix hebt. Ook een persoonlijkheid voor wie uiteindelijk het ‘uniform’ en glitter ondergeschikt is aan de inhoud van de ‘baan’ en het hijgerige van de dag voor de lang termijn. Nog meer respect heb ik voor onze voormalige Koningin gekregen toen ik het boek ‘Beatrix. Dwars door alle weerstand heen’ heb gelezen. Met Annejet van der Zijl eens dat dit het beste boek over Beatrix ooit is.

Ik sluit me hier wat betreft Amalia van harte bij aan! Het is geen modeshow en ik vind het duidelijk naar voren komen dat ze haar eigen stijl / keuzes aanhoudt, laat zien dat ze het serieus neemt en er mooi netjes verzorgd uitziet zonder over de top of te instagram-achtig. Ik geef het je te doen. Chapeau.

Bij de twee vorige spreeksters sluit ik me helemaal aan!

Het silhouette van de Koningin is mooi, en ik heb op zich geen problemen met de culotte. Alleen ze heeft zo’n mooi wit broekpak! Waarom dan toch dit weer…? De schoenen vind ik echt vreselijk, en ook in dit geval: ze heeft zoveel mooie alternatieven (b.v. oudroze suede pumps van Gianvito Rossi?). Ook het huidkleurige hempje onder de blazer vind ik niet mooi; ga dan voor een mooie contractkleur!
Wat betreft Amalia: Het is een mooi geheel, erg zorgvuldig op elkaar afgestemd. Ik vind het fanatastisch hoe ze varieert en speelt met accessoires (oorbellen, handtasjes, etc.). De kleur van het broekpak is misschien niet het beste voor haar, en ook in haar geval zou ik een top in een contrastkleur aanbevelen. Ze heeft een geweldig fotogeniek hoofd, vind ik (als ik dat zo mag zeggen), ik kijk echt uit naar een toekomst van mooie kapsels en juwelen bij haar!

De oorbellen en het kettinkje van Amalia zijn heel leuk. Ik vindt Amalia nog te jong om bij Natan te shoppen. Vooral het patroon van de blouse vindt ik te ouwelijk voor haar. Maxima’s jasje vindt ik leuk staan. Ik snap niet dat iemand deze plastic schoenen mooi kan vinden 😖 De haarband en culotte ook niet mooi! De koning ziet er prima uit

De halve maantjes van Amalia’s oorbellen doen me denken aan JAR, of dat ook zo is weet ik niet

Beide dames zien er mijns inziens keurig uit, moet wel lachen om die bloemen/laurierkrans, ik vind m persoonlijk wel leuk, maar is niet de eerste keer dat ie hier kritiek krijgt, paar extra plaatjes oa bij meedoen aan een rampenoefening https://www.newmyroyals.com/2023/02/dutch-royal-family-arrived-in-st.html

Hier een filmpje waar WA gek zit te doen bij die demonstratie 😄
https://www.telegraaf.nl/video/188062280/amalia-over-haar-vader-heel-irritant

Oeh, de paarse versie was ook leuk geweest!

Iedere keer weer spannend als de royals het vliegtuig uitkomen, bij aankomst wat hebben ze aan? Nu eens alle 3 in een pak, leuk.
Ze zien er netjes. Ik vind Máxima haar outfit vandaag niet zo spectaculair. Geen fan van de culotte en de bloementooi. Amalia staat een pak goed. Ik weet niet of ik haar deze kleur geel wel zo mooi vind staan. De blouse haalt de kleur niet op. Zou t wel eens met een witte top willen zien en witte sneakers. De accessoires zijn weer fantastisch.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Oké, ik geef het je te doen iedere dag een 10 dat gaat niet lukken. En sommige outfits vallen beter uit dan de andere. Dat is in mijn kleding kast ook zo. Maar ze zien er keurig uit ( en linnen kreukt ( ook de mengvorm). Maarrr , het is hem gelukt!!! De koning krijgt vandaag een 10

Gelukkig hoeft van Máxima ook niet iedere dag een 10 te zijn 😉 .

Onderdelen los van elkaar prima, maar bij elkaar net niet.

Op andere foto’s zie je (niet zo duidelijk) de oorbellen van Máxima, zijn dat nou nieuwe?

Máxima echt top! Love the shoes

De Koningin en de Prinses slaan dit keer echt volledig de plank mis. Het wordt nu tijd voor een echte stylist die wat orde op zaken stelt. Dames kijk eerst goed in de spiegel voordat je de hotelkamer verlaat. De Koningin uit balans en de Prinses totaal vierkant. Ik wil trots kunnen zijn op beiden. Het is moeilijk en denk ik teveel gevraagd om de weekeinden niet meegerekend elke we-staan-in-the-picture-day goed voor de dag te komen. Een stylist die dat samen met je bedenkt is dan echt geen luxe. Morgen weer een nieuwe kans…. nieuwe dag, nieuwe dimensie.

Zullen we stoppen met Amalia vierkant noemen? Dat staan we hier niet toe. Vorige week schreef iemand dit ook al, later was het weg, daarom toen niets gezegd. Maar hier zijn Josine en ik het niet mee eens. Mvg namens de moderators.

Maxima: dit vind ik een veel mooier pak en mooiere combinatie met top, tas en schoenen: https://www.linda.nl/lindanl-assets/uploads/2021/06/15121756/maxima-wit-pak-300×450.jpg Amalia: oorbellen, blouse en tas zijn geweldig, alleen liever combineren met een donkerpaars pak, pumps prima. De koning ziet er goed uit in dit pak!

Nee ook ik ben zeker niet positief gestemd over de kleding van de beide dames. Bloementoefjeshaarband en de broeklengte en de plastic schoenen van Maxima: Nee met een hoofdletter. Van Amalia vind ik de kleur van het pak niet mooi. En ja jammer dat het haar niet opgestoken is, juist op zo’n vliegveld waar het altijd waait en je in zulk een positie mag verkeren, waar je welkom wordt geheten had ik het haar maar lekker opgestoken, nu staan de mensen haar een hand te geven en zien amper haar gezicht met al die wapperende lange manen voor de ogen. Daar gehad ze of beter over na moeten denken of beter ingeadviseerd kunnen worden. Dan snap ik ineens het bloemenbandje van Máxima wel, alleen graag deze uitvoering iets .”volwassener” de volgende keer. (Geen bloemetjes, frutseltjes enz.)

Last edited 1 jaar geleden by Jacqueline

Het meeste is al gezegd. Het lijkt me zo moeilijk voor een 19 jarige om te weten wat je moet dragen, terwijl ook nog eens alle ogen op je gericht zijn. Dus ik sluit aan bij het idee van een styliste. In ieder geval meer kleur en geen bloemetjes en pastels meer. Dat staat ouwelijk. Die rode blouse stond haar geweldig!

Ja wel eens met je hoor, vwb dat je als negentien jarige op zoektocht bent in de kleding, zeker als je als kroonprinses zijnde zo voor het voetlicht moet treden. Ik hoop maar dat ze een goede styliste in de arm neemt, en niet alles door haar moeder laat adviseren.

Granaatappel rood zou mooi staan bij Amalia denk ik

Maar vooral: schattig hoe Amalia ergens een dame met iets (geen idee wat) met haar voeten helpt. Zo zorgzaam in haar houding.
En wat me opvalt is dat ze op alle foto’s zo enorm om zich heen kijkt, alles zien, alles in zich opnemend. Haar insteek dat ze wil leren zo duidelijk

Last edited 1 jaar geleden by Doro

prinses Amalia neemt daar deel aan een demonstratie bij de lokale brandweer en het Rode Kruis.
Best een grappig filmpje 😄
https://www.telegraaf.nl/video/188062280/amalia-over-haar-vader-heel-irritant

De koning ziet er vandaag uiterst verzorgd uit in dit mooie pak met wit overhemd en stropdas in kontrastkleur. Het pak van Maxima vind ik op zich leuk, maar de schoenen en de haarband passen er niet bij. Amalia draagt in mijn ogen een erg saai broekpak, dat waarschijnlijk lekker zit, maar veel te ouwelijk is voor zo’n mooie jonge vrouw.

Wat zien ze er weer mooi uit. Leuke pakken voor beide dames, alhoewel Máxima haar witte Massimo Dutti pak van een van zomer foto sessies ook had kunnen dragen. Haar schoenen zijn wat mij betreft geen toppers.En wat een leuke blouse draagt Amalia.
Volgens mij hebben ze weer een interessant programma deze dagen.

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Amalia zou er zoveel frisser en leuker uitzien als ze een nonchalante hoge knot zou maken. Dat geeft haar (nog) meer lengte en maakt het beeld naar mijn idee smaller. Dit bedoel ik niet vervelend. Maar ik krijg het idee dat ze haar wangen achter haarstrengen wil verstoppen. Het pak vind ik leuk voor een zeventigplusser. Ik gun haar een heel goeie styliste, want dit kan echt heel veel leuker.
Máxima’s schoenen zijn een soort foute glamour, het pak is foute kreuk en de bloemenkrans is leuk voor een achtjarig bruidsmeisje. Overigens vind ik het heel tof van Máxima dat ze zich deze reis enorm ingetogen kleedt. Ze willen Amalia echt laten shinen.
De koning ziet er prima uit.

Though Maxima’s headband is a bit whimsical it does hold her hair in place. I wish Amalia had a headband, too. I don’t like Maxima’s culottes on her or anybody else for that matter. They are not flattering at all. They may be cooler in the warmer weather, but fashion-wise they are a big NO from me. Amalia’s suit is not in a flattering color. I do like the patterned blouse beneath the jacket and am so glad she didn’t wear it with the matching trousers!

Amalia’s blouse net gevonden! Is van Vanessa Bruno!

Heeft iemand een foto gezien waarbij Amalia niet angstvallig haar tas voor haar buik houdt? Ik hoopte dat ze haar blouse eindelijk eens in haar broek draagt. Dat doet denk ik heel veel goeds voor deze look. Maar als we het nooit te zien krijgen, maakt het ook weinig uit.

Kate deed dat in haar begin jaren ook, dat tasje altijd zo.

De dames die de koning, koningin en prinses ontvangen zien er netter uit dan Máxima en Amalia. Dit zijn toch de minste outfits die ze beide tot nu aan hebben gehad deze week. Maar smaken verschillen gelukkig.
De Koning ziet er keurig uit overigens.

De koning ziet er fantastisch uit…!

Bij Royals by Robin zie ik dat Amalia prachtige oorbellen heeft

Ik zag ze net ook bij PPE. Al weer van die leuke!

Pak Amalia vind ik het jasje te strak zitten. De kleur mooi bij haar haar. Maar een ouwelijk bloesje. Zwart eronder of wijnrood bijzonderder.
Máxima: brrr die schoenen en dan weer die bloemen krans. Er zit ook geen eenheid in die look. Die krans en dan die soort schoenen: een rommelig geheel.
De koning heel goed! Uitgerust en mooi pak aan!

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Plastic slingbacks…. Het is vast heel duur, maar ik vind het er enorm goedkoop uitzien.

Ik ben ook niet zo positief vandaag. Pak van Maxima zit niet mooi en ik ben geen fan van de broeklengte. De haarband (hoewel helemaal in de mode) vind ik te kinderlijk, en de schoenen foeilelijk met dat plastic. Gelukkig maar dat smaken verschillen!
Het pak van Amalia vind ik oké, maar het geheel had ik leuker gevonden met een felle contrasterende kleur er onder. Jammer dat ze haar haar niet heeft opgestoken. Dan komt haar echt prachtige gezicht veel beter tot z’n recht.
De koning is vandaag wat mij betreft het beste gekleed van de drie!

Absoluut mee eens, de koning ziet er keurig uit.

Tja, ik vind het vormloos, kleurloos, slordig en ook aan het haar van zowel Máxima als Amalia is nauwelijks aandacht besteed. Jammer hoor.

Maar de blouse van Amalia is leuk!

Zou ook mooi zijn met een warm rood (Bordeaux) pak

Zeker weten

Een frisse, winderige start van week 2 op het vliegveld.
Zie ik het goed dat Maxima een steunkousje of enkelbandage om haar linkervoet draagt, of is haar enkel zo dik met die rimpels… verzwikt misschien? (Zie foto waar ze de trap af loopt)
De koning ziet er keurig gekleed uit.
De pakken van moeder en dochter zijn niet mijn smaak, maar misschien comfortabel voor het programma vandaag.
Tasje van Amalia kleurt er prima bij, maar de losse, verwaaide haren doen haar uitstraling geen goed.
De lauwerkrans houdt het haar van Maxima mooi in bedwang en vind ik daar op de eilanden ook wel leuk staan.
Afwachten wat er allemaal verder weer voor beelden komen. Leuk!

De Koning keurig.
De dames, ik houd mijn mond.
Is beter denk ik.

Saaiheid ten top. Vind Maxima nu echt te “oud” worden voor zo’n bloemenkrans.. De kleur van het pak van Amalia doet niets voor haar en het model ook niet. Vind zo’n wijde broek en los jasje voor iemand die niet echt slank is tuttig. Weer denk ik… Moeder en dochter hadden de kleding beter omgeruild. Amalia in het lichte pak met een leuke hoed. En Maxima in het camelkleurigpak met een fijne strohoed en haar grote gouden armbanden Camelkleur staat mooi bij haar gebruinde huid

Linnen draagt wel lekker luchtig, maar wat een kreukels! Ben niet zo weg van het pak van Amalia, een niets zeggende kleur en vormloos. Het pak van Maxima heeft wel een goede pasvorm, maar de haarband vind ik er totaal niet bij passen. De plexi schoenen…, jakkes. Eens met Siobhan hoor, de koning ziet er picobello uit…😉.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Vandaag wint Amalia voor mij! Met dit pak ziet ze er beter uit dan Maxima, word niet zo blij van deze culotte en zo’n haarband moet ze echt niet meer dragen. Terwijl Amalia er juist simpel en vlot uitziet in dit pak.

De outfits van de dames bekoren me niet vandaag. Het pak van Máxima is kreukelig en het lijkt alsof het jasje niet bij de broek past. Die schoenen vind ik echt niet mooi. En de haardecoratie past qua stijl weer niet bij het pak. Misschien zijn ze moe na zoveel dagen. Het lijkt me vreselijk moeilijk om elke keer weer enthousiast te zijn. Het pak van Amalia oogt nogal saai maar is niet echt verkeerd. Het wordt steeds duidelijker dat sprekende kleuren haar beter staan dan pastels en fletse, lichte tinten.

Pak Amalia komt ouwelijk over. Kleur vind ik niet mooi. Jammer dat ze haar haar niet laat opsteken. Dat staat haar goed.
Máxima vind ik maar redelijk gekleed doordat ik die schoenen erg lelijk vind. Erg ordinair dat plastic. Maar smaken verschillen gelukkig nu eenmaal.

Alle 2 een broekpak vind ik leuk. Had liever een felle kleur van de top gehad voor Amalia. Ze is lang dus een lang colbert is bij haar nog steeds behoorlijk kort. Maatwerk is t beste.
Zomerstof kreukt heel erg, onvermijdelijk, maar Maxima s broek is ook aan de onderkant erg gekreukt.
De SS ook met broek, dus t zal vandaag nodig zijn op locatie of veel wind op dit eiland.
Netjes allemaal, maar WA vandaag t beste.

Op het eerste gezicht ben ik niet enthousiast. De ‘plastic fantastic’ schoenen van de majesteit, de haarband, de broek die niet weet wat hij wil en halverwege blijft steken…. het lijkt wel alsof ze alles wat niet klopt bij elkaar heeft gecombineerd in één outfit.
De top van Amalia ziet er leuk uit, het pak niet zo, vooral de kleur niet.

Nette verschijning van de dames, niet spectaculair. Maar we hebben nog een paar dagen. De schoenen van Máxima vind ik echt afschuwelijk🫣sorry majesteit.

Pak van Maxima netjes. Pak van Amalia erg ouwelijk en de kleur doet niets voor haar. De zoom van het jasje ziet er erg slordig uit. Ik vraag mij af welk merk het is. Jammer dat ze het haar weer los heeft het hangt allemaal voor haar gezicht.

Het pak van Maxima is niet spectaculair, maar wel netjes.
Het pak en de blouse van Amalia vind ik, zo op het ook, leuk. Volgens mij een mooie pasvorm ook.

Die schoenen van de koningin..ik zou met zulke hakken nooit ongeschonden zo’n trap af kunnen komen. Respect!
(Gelukkig is het mijn smaak ook niet 😉 )